Şimdi Ara

Mide ve Yaralanmalar da Sığla Yağı (Günlük Yağı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
13.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben Nilüfer. 10 sene Marmaris ve Fethiye’de yaşadım ve bu zaman zarfında sığla yağı ile tanıştım. Sığla yağının özellikle mide ve deri rahatsızlıkları için birebir olduğunu teyit etmek isterim. Aromaterapi ve çeşitli masaj türlerinde eğitimliyim ve resmi bir kaynaktan sığla yağının nelere iyi geldiğini aşağıdaki alıntıyla göstermek istiyorum:

    Kaynak: Orman Genel Müdürlüğü;http://web.ogm.gov.tr/birimler/bolgemudurlukleri/mugla/FSCOrmanYonetimi/Dokumanlar/FSC_isletmeler_sunu/Flora/sigla/OCKRapor.pdf - Sayfa 27-28.

    “4.2. Sığla ağacı ve sığla yağının insan sağlığına etkileri

    Sığla yağı çok eski devirlerden beri tanınır. Ticareti Finikeliler tarafından yapılıyordu. Eski Mısırlılar bu yağı mumyaların hazırlanmasında kullanmışlardır. Tıbbın babası olarak bilinen Hippokrates (MÖ 460-377) döneminden başlayarak ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir. 3. yüzyılda yaşamış ve mide ülserinden rahatsızlık çeken Roma imparatoru Caracalla’nın o zamanın sağlık merkezlerinden olan Epidaurus, Kos ve Bergama’daki Asklepion’larda tedavi gördüğü, bunlardan Bergama Asklepion’unda sığla yağı ve çam reçinesine bal karıştırılarak yapılan bir tür iksirden şifa bulduğu, iyileşmesinden sonra şehre ve doktorlara minnet borcunu ödemek için bağışlarda bulunduğu bilinmektedir.


    Sığla yağı iyi bir antiseptik ve parazit öldürücüdür. Pomat ve yakı halinde uyuz, mantar gibi cilt hastalıklarında yararlıdır. Mide yaralarının iyileştirilmesinde de kullanılmaktadır. Vücuttaki yaraların iyileştirilmesinde ise sığla yağının yara olan yere sürülmesi suretiyle kullanılmaktadır. Böylelikle yara izi kalmadan deri iyileşmektedir. Sığla ormanları içinde koyu gölgesi ve yaydığı koku nedeniyle insanlara huzur vermektedir.”



    Kişisel olarak reflü ve çeşitli mide problemleri için kullandığımda aralıksız 22 gün, sabah-akşam aç karna aldım; aldığım miktar ise bir serçe parmağı tırnağı kadardı. O 22 gün sonunda yaşadığım sorunlar ortadan kalkmıştı ve o günden sonra midemde ne zaman en küçük bir sorun hissetsem hemen o gün sığla yağı içerim ve problem her ne ise ortadan kalkar. Ayrıca çevremizden bir arkadaşa tavsiye etmiştim çünkü bu arkadaş hem mide kanaması geçirmiş, hem de ülseri vardı ve ağrıları geçmek bilmiyordu. Kendisi 22 gün sığla yağı içti ve huzura kavuştu. Zaten Google’a bakınca sığla yağının mide ve bağırsak sorunları için gerçekten bir numara olduğu görülmektedir.

    Cilt sorunlarına uygulama olarak kızım Adâlet için uyguladığım sığla küründen bahsetmek isterim. Adâlet’in kafa derisinde egzema vardı, hiç endüstriyel ilaç kullanmadım ve 2 ay boyunca her akşam sorunlu deriye sığla yağı sürerek problemi bertaraf ettim. Bunun dışında kayınvalidemin el bileğinde mantar çıktı, yine belli bir süre sığla yağı sürdük ve mantardan eser kalmadı.

    Sığla yağı bu iki alanda - mide/bağırsak ve deri - üstün bir otama gücüne sahiptir; bunların dışında da oldukça geçerli kullanım alanları vardır.

    Balgam söktürücüdür – Çocuklarımın soğuk algınlığı ile savaşırken sığla yağı ile hazırladığım bitkisel bir karışım ile üst solunum enfeksiyonuna dönüşmeden duruma müdahale etmiş oldum.

    Kozmetik - Derimi ipek gibi yumuşacık yaptı.

    Kesikler – Her türlü kesiğin çok daha çabuk kapanması için kullandım.


    Bu yazıyla kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim, umarım birilerine fayda sağlar. Bu tecrübeleri edinirken ben de ilk başta bir çok insan gibi çeşitli sığla ürünü kullandım. Benim şu an kullandığım sığla yağı ile aynı isimle nitelendirilen ama içindeki sinamik asit ve benzeri maddelerin alınmış olduğu sığla yağı türevleri gördüm. Ne mutlu ki Muğla ilinin değişik beldelerinde ikamet etmiş olmamın verdiği avantaj sayesinde doğru yöntemlerle çıkartılmış sığla yağı bulma imkanım oldu. “İmkanım oldu” diyorum çünkü bugün kaliteli sığla yağı bulabilmek, mecliste dürüst adam bulabilmekten daha zordur. Şaka bir yana 2011’den itibaren sığla yağı üretimi durduğu için (bkz:http://www.muglakulturturizm.gov.tr/belge/1-97692/sigla-yagi-ve-gunluk-kabugu.html) kaçak çıkartım başlamıştır. son günlerde özelleştiemlerin başladığıda belirtilmektedir.

    Kullanımı ile ilgili daha detaylıhttp://kendikendinizitedaviedin.blogspot.com.tr/ adresinden temin edebilrisiniz.



    Nilüfer Seral
    nil1915@gmail.com







  • Teşekkürler nilüfer hanım emek verip insanları bilgilendirmişsiniz bir teşekkür eden olmamış teşekkür ederim size bende mide sorunlarından muzdaribim en güvenli nereden bulabilirim bu yağı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kronik ülser hastasıydım bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine internet üzerinden Muğladan markalı Sığla yağı satın aldım her sabah aç karnına 1 çay kaşığı kullandım ve çok memnun kaldım firma tarafından söylenene göre 22 gün boyunca düzenli kullanılması gerekiyormuş benim midem 15 gün sonra ciddi anlamda düzelmeye başladı artık her zaman elimin altında bulunduruyorum.

    İncelemek istersenizhttps://www.mugladan.net/sigla-yagi.html bu adresten
  • Paylaşımınız için teşekkürler Nilüfer hanım. Ben de sığla sakızını kullanıyorum faranjit ve boğaz ağrım için. Ne zaman boğazım tahriş olsa, sesim gitmeye başlasa hemen aktardan aldığım sığla ya da günlük sakızını ağzımda eritip p onun acı suyunu ve sonrasında eriyen sakızını çiğneyip acı suyunu yutuyorum. Çok faydası oluyor. Özellikle faranjit için ilaç kullanmıyorum. Tek ilacım bu sakız. Muhtemelen bu sakızın mideye de faydası vardır, özellikle acı suyunun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 27 Ocak 2020; 19:4:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende reflü hastalığım için Sığla Yağını araştırıyordum, bir kaç farklı firmadan satın aldım ancak en kalitelisi Muğladan markalı olandı alacak arkadaşlara da tavsiye ederim. Diğer markalara çok güvenemedim, ben n11 üzerindeki mağazalarından aldım yorumları da çok olumluydu. Düzenli olarak kullanıyorum ve şuana kadar çok faydasını gördüm. Eşim de sivilceleri için kullandı ve çok iyi sonuç verdi, bu kadar etkili olabileceğini hiç tahmin etmemiştim. Çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum Sığla yağını. Bilgilendirmeniz için size ve Muğladan markasına teşekkür ederim.
     Mide ve Yaralanmalar da Sığla Yağı (Günlük  Yağı )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrdmrts34

    Bende reflü hastalığım için Sığla Yağını araştırıyordum, bir kaç farklı firmadan satın aldım ancak en kalitelisi Muğladan markalı olandı alacak arkadaşlara da tavsiye ederim. Diğer markalara çok güvenemedim, ben n11 üzerindeki mağazalarından aldım yorumları da çok olumluydu. Düzenli olarak kullanıyorum ve şuana kadar çok faydasını gördüm. Eşim de sivilceleri için kullandı ve çok iyi sonuç verdi, bu kadar etkili olabileceğini hiç tahmin etmemiştim. Çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum Sığla yağını. Bilgilendirmeniz için size ve Muğladan markasına teşekkür ederim.
    Merhaba sığla yağı kullanımına hala devam ediyormusunuz? Faydası hala devam midemde helicobacter ve gastrit var 1 yıldır çok zorluyor beni kramplar açlık krizleri gece uyandırmaları
    Kudret narı ile yüksek derecede fayda sağlamıştım ama nüksediyor
    Mesela misafirliğe giderken unutursam o gece ağrı olabiliyor antibiyotiklerde iyileştirmedi
    Ne yapacağım bilemedim
    Yağla ilgili detaylı bir açıklama yaparsanız çok sevinirim
    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orjinal katkısız sığla yağı için https://egepazarindan.com tercih edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdurrahmansimsek -- 18 Ekim 2021; 20:9:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.