Şimdi Ara

Microsoft: “Xbox konsol savaşlarını kaybetti”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft’un Activision Blizzard merkezli yasal süreçleri üzerinden dikkat çeken bilgiler geliyor.

    Bunlardan birisi Xbox ile alakalı. Microsoft, rekabet odaklı incelemeler sürdüğü için Activision Blizzard alımını halen tam olarak tamamlayamadı. Bu konuyu bugün bir kez daha gündeme getiren ise Microsoft tarafından yasal süreçler kapsamında mahkemeye yapılan açıklama oldu. Şirket çok net olarak, “Xbox konsol savaşlarını kaybetti” dedi. Aslında bu konu ilk defa gündeme gelmiyor. Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer, 2019 yılında Microsoft’un oyun stratejisinin artık sadece konsollar olmadığını ve firmanın toplu olarak Xbox, PC, bulut ve mobil cihazlara odaklandığını belirtmişti. Daha sonra konsol tarafında kazanmak ya da lider olmak için sadece harika oyunlar yapmanın yeterli olmadığını belirten ve bu açıklaması gerçekten çok ilginç karşılanan Spencer, Xbox’ın PlayStation ya da Nintendo’nun başarısını yakalayamayacağını ve bu yüzden spesifik olarak GamePass ve Cloud hizmetlerine yöneldiklerini söylemişti. Konsol savaşını kaybettiklerini o zaman da açık olarak kabul eden Spencer, herkesin dijital oyun kütüphanesini oluşturduğu Xbox One neslinde “kaybedilecek en kötü nesli kaybettik” yorumunda da bulunmuştu.


    PlayStation ile direkt rekabet yerine GamePass ve bulut oyunculuk özelinde kendi yollarını çizmek istediklerini belirten Spencer, “konsollarda sunduğumuz deneyiminin harika olmasını sağlamaya odaklanmaya devam edeceğiz” demişti.


    Bu konuyu dün gündeme getiren ise Sony tarafından gelen yeni bir açıklama olmuştu. Şirket, Activision Blizzard Xbox oyun konsollarını geliştiren Microsoft’un çatısı alına dahil olursa, oyun firmasıyla PlayStation 6 bilgilerini paylaşmayacaklarını söyledi. Sony bunu söylüyor çünkü PS6’nın teknik verilerini Microsoft’un erkenden öğrenmesini istemiyor. Birçok oyun firması yolda olan oyun konsolları hakkındaki bilgileri erkenden alıyor, bu sayede oyunlarını çıkışa hazır hale getirmek adına zaman elde ediyor. Bu gizlilik nedeniyle oyun geliştirme süreçlerinin aksayacağını belirten Sony, bu yüzden Microsoft’un Activision Blizzard’ın sahibi olmasını istemediğini bir kez daha dile getiriyor.


    Yakında olmayan PlayStation 6 oyun konsolunun ne zaman pazara sunulacağı henüz bilinmiyor.








  • Kaybettiğinizi cümle alem biliyor zaten bir tek fanatikleriniz kabullenemiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şuan çok özel oyun olmadığından iki konsolda aynı şeyleri veriyor.

  • Aynen o konuda ben de çok kırgınım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komple yanlış politikalar yüzünden. Xbox1 ve 360 dönemi efsaneydi. Milyonlarca fanı olan halo'yu bile mahvettiler.


    Fakat bu olay yine biz oyunculara darbe oldu. Bu rahatlık yüzünden PS4'de dahil PS5'e eski serilere nazaran kaliteli oyunlar çıkmadı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.