Şimdi Ara

Microsoft AMD'yi satın almak için harekete geçti! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD buldozer 8 çekirdekli işlemcilerini piyasaya sürdüğünde yaşatığı fiyaskodan sonra bir türlü düzeltemedi durumu ekran kartı neyse de işlemci konusunda hep geriden geldi ve f/p ürünleriyle ayakta durmaya çalıştı bu şekilde kasa parayla dolmaz firma olarak eski günleri çok özlediği kesin

  • Herkes gibi bende aynı şeyi söylemek istiyorum. Watsapp'ın 18 milyar dolar ettiği yerde AMD kat ve kat daha fazlasını eder. Ben sahibi olsam öleceğimi bilsem gene bu fiyata satmam. Akıl var mantık var...
    AMD'nin değerinin bu kadar düşük olması mümküüünnn değil!

  • Çelişkili ifadeler...
    " Microsoft'un yaklaşık 1.81 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen AMD'yi"
    "mikroçipler için firmaya bir yıl içerisinde yaklaşık 1.26 milyar dolar ödediği"

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkange

    Değer doğru arkadaşlar, halka açık hisse oranı ve hisse değeri ile tam değeri hesaplanabilir.
    Bunu zaten yahoo finance yapmış.

    https://finance.yahoo.com/q/ks?s=AMD+Key+Statistics
    Market Cap (intraday) : 1.82B
    Enterprise Value (Jun 30, 2015) : 3.28B


    Hisse değerinden çarpıma göre değeri 1.82 milyar dolar.
    Ama yahoo finansta bir rakam daha var. Enterprise Value.
    Buna göre bile bütün operasyonun değer 3.28 milyar dolar.


    Enterprise value (EV), Total enterprise value (TEV), or Firm value (FV) is an economic measure reflecting the market value of a whole business. It is a sum of claims of all claimants: creditors (secured and unsecured) and equityholders (preferred and common). Enterprise value is one of the fundamental metrics used in business valuation, financial modeling, accounting, portfolio analysis, etc.



    DEFINITION of 'Market Capitalization'
    The total dollar market value of all of a company's outstanding shares. Market capitalization is calculated by multiplying a company's shares outstanding by the current market price of one share. The investment community uses this figure to determine a company's size, as opposed to sales or total asset figures.

    Frequently referred to as "market cap."

    Read more:http://www.investopedia.com/terms/m/marketcapitalization.asp#ixzz3eWQcveaR

    erkange'nin de söylediği gibi AMD'nin mevcut hisse değeri gerçekten de yaklaşık 1.81 milyar dolar. AMD gibi dev bir firma için bu rakam gerçek dışı dursa da, firmanın 2006 yılında ATI için 4 milyar dolar ödeyen halinden çok uzak olduğunu ve o günden bu yene değerini büyük ölçüde kaybettiğini unutmamak gerek.

    Yine de Microsoft eğer AMD'yi satın almak istiyorsa 1.81 milyar dolardan çok daha fazlasını ödemesi gerekecek. Mesela geçtiğimiz yıl Nokia'nın telefon departmanı için ödediği 5.4 milyar dolar da Nokia'nın o günkü değerinin üstünde bir rakamdı.




  • Bu satış gerçekleşirse piyasaya yansıması birkaç yıl sürer. Microsoft - Intel - Nvidia anlaşmalarının süreçlerini yönetilip ortaklık yüzdelerinin zaman içerisinde düşeceğini çok rahat görebiliriz. Bu ortaklıkların bitmesi demek değil tabiki.

    Microsoft dünyanın en büyük yazılım firması. Ve dünyanın sayılı yazılımcılarını bünyesinde bulunduruyor. Microsoft dünya pazarında büyük yazılımlar gerçekleştiren en büyük kuruluşlardan birisi. Türkiye gibi ülkeler deki Microsoft ofisleri ile karşılaştırmayın.

    Buradan da AMD yazılım sorunlarına gelecek olursak. Nvidia karşısında AMD eli güçlenecektir.

  • Amd'yi satın almakdan ziyade AMD'ye yatırım yapmak çok daha akıllıca olacaktır bence.

    Ki benim düşüncem microsoft'unda bunu yapacağı yönünde.

    Ki eklemeyi unutmuşum, ms AMD'nin tamamını satın alacak olursa X86 lisansını kaybedecek, ve bu lisanslama için tekrar intel ile masaya oturması gerekecek buda gözlerden kaçmamalı. Diğer bi deyişle bu satın alma göründüğünden daha pahalıya gelecek MS için.

    MS'un amd yi satın almaya ihtiyacı yok, MS,, server işlemcisine yada x86 masaüstü işlemcilere ihtiyaç duyan yada masaüstü ekran katlara ihtiyaç duyan bir firma değil. Bu saydıklarımında ileride bir devrim yapacak pazarın temel taşları olmadıklarıda gün gibi ortada.

    Gelecek konsollarda sanal gerçeklikde mobilitede. MS'e xbox chipsetleri gibi SOC'lar gerekiyor. TEk bir yongada bir çok sistem bileşeni yani.

    AMD'nin bir kısmını satın almak isteyebilirler ama, buda AMD gibi tüm ürünleri birbirine organik bağlarla bağlı bir firma için söz konusu olamaz. APu cpu gpu vs her biri teknolojik olarak zaten bir diğerine bağımlı.

    MS' AMD'yi gereksiz kısımları ilede satın alabilir ama x86 tekel yasaları vs yüzünden işlemci geliştirme işlerini terk edemeyebilirde. Bunlarda gereksiz enerji kaybı olur ms için.

    Eğer bir saçmalık olmazda, MS ciddi bir yatırımı AMD'nin kasasına koayacak olur, AMD'de bu yatırımı arge vb için adam gibi kaullnırsa; bundan en çok yarayı intel ve nvidia alır. Ki benim beklentim de o yönde.

    Görelim bakalım haberler manipülasyon amaçlımı yoksa gerçek payı var mı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 30 Haziran 2015; 12:24:12 >




  • Fiyatindan ziyade microsoft alirsa sivar. Nereye el atiyorsa kurutuyor. Bakiniz nokia. Yillarin nokiasi bitti resmen.

  • iyimiş lan sakız parası gibi kredi kartına 36 ay taksitle alırım ben bu firmayı :)

  • Nvdia'ya dokunmayın da Amd sizin olsun.

  • Kışt lan Kışt !!!

    MS bulaşma !

    Arkadaşlar buradaki kritik konulardan bir tanesi de şu olsa gerek ,

    Server üretimi tarafında AMD tedariği ne durumda ? Server çiftliklerinde kullanılan maikenlerin chipset,işlemci vs.r bileşenlerinde AMD ne denli kullanıyor ,sırf perakende tarafından bakmamak da lazım pazar payına , zaten mobil taraf qualcomm ve samsung arasında pay edilmiş gibi , ancak örneğin facebook 2020'ye kadar server tarlaları yatırımı yapacağı ardından server kiralama işine gireceği haberini business insider da okuduydum , bunun sırf donanım maliyeti 15 milyar dolar gibi hayvani dev bir bütçeye (bizim koç ile vesteli topla üstüne sabancıyı koy yine yakalayamıyoruz) sahip .Şimdi bu server işinde Dell ,Facebook,Hp,Google kan revan içinde kapışıyorlar , onlar mücadele ede dursun (bu işi başarıyla yapan monopol olduğunu ilan eder bu arada) bu projenin çip tedariğini kim sağlayacak...Amd burada devreye giriyor , ve bu gerçekleşirse qualcom,samsung artık başka kulvarda takıladursun AMD ciddi ve kalıcı bir büyüme yakalamaz mı ?

    Konuya hakim arkadaşlara kısa bir bilgi verip ,ileride oluşacak yapıdan haberdar etmek istedim.Bu bağlamda haberde ve diğer arkadaşların mesajlarında bahsi geçen 1.8 milyar dolar şirket değeri bedava oğlu bedava ,

    Aklım almıyor , AMD nasıl olurda minecraft ,instagram veya whatsapp tan daha düşük bir değerde olabilir. Bu değerlemelerde bir ib.nelik var kesin, ya para tutarını boşver stratejik değer ,knowhow var (x86 lisansı eyvallah intel abi ...)

    Temennim ;AMD hür ve iyi kalsın. Amd candır ,canandır .Toplanıp mektup mu yazsak , MS çöp edecek seni bulaşma diye .
    Ne diyeyim sizler mesajlarınızda daha iyi tarif edersiniz vaziyeti....
    He amd nin derdi beni mi gerdi , gerdi tabi lan , ucuza ekran kartı işlemci alıyoruz ,taş gibi de parçalar .... nvidia yaya ödediğinin yarısına daha iyi performans alıyorsun ...





  • Hisse değeri v toplam sermayesiyle Firma Dğerini karıltırmamak gerekli. Elinde bulundurduğu lisanslar bile başlı başına milayar dolar edebilir. Apple ın değeri 700 milyar doları geçerken hisse değeri çok daha altında.

  • Microsoft el attığı her alanın tadını kaçırıyor. AMD'den hatta mümkünse her şeyden uzak dur Microsoft.

  • Eyvah eyvah. Onun da içine edecek...

  • Microsoft Amd'ye reddedemeyeceği bir teklif sunacakmış. Amd'nin yatağına at kafası koyacak heralde.

  • Windows 10 ile hedeflediklerini gerceklestirebilmek adina atilimlara devam ediyor. Ayni uygulama,tum platformlarda sorunsuzca calisacak. Yazilim kismi tamam ama bu yazilima gidecek donanim kısmında sorun yasiyordu. Amd ile bu kismi asmayi planliyor.

    Bekleyip gorelim. Ama meyvesini hemen vermez. Nokiayi aldi ama planlama uzun vadede yapildi. Microsoftun yas tahtaya basacagini dusunmuyorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber sıcak fırsatlar bölümünden fırlamış gibi 1.81 milyar dolar nedir arkadaş böyle bi firma için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Initializer -- 30 Haziran 2015; 16:47:28 >
  • Microsoft satın almaz, yatırım yapar, satın alırsa tüm kaynak kodları elinde olacağından AMD'ye bol bol kıyak geçer ve sistemi özellikle AMD işlemciler/grafik birimleri için geliştirir bu yüzden Intel haksız rekabetten dava açar(sanki kendisi yapmıyordu, kaç yıldır laptop pazarında laptop üreticilerine para vererek AMD'yi çökertti).

    Microsoft girdiği pazarların hepsinde Apple gibi donanım ve yazılım üreticisi olmak istiyor. Bu hale gelebilirse kendi yazılımlarını belirli donanıma özel yapacak ve donanım üreticilerinden çok iyi pay koparacak; ama bu işi yaparken birçok stratejik hata yapıldı.

    Uzun lafın kısası, Microsoft isterse 2 yılda dünyayı ele geçirir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    microsoftun satın aldığı firmayı tamamen başarısızlaştırma gibi bir huyu var.. amd yide alırsa s.çtık demektir.. alacaksa samsung alsın diyecegimde onlarda rekabetci fiyatlar vermez..
    Hocam şuan dünya üzerinde Samsung'u alabilecek bir firma yok Samsungu sadece telefon üretiyor diye düşünmeyin adamlar dünya üzerinde üretmedikleri şey yok.

  • AMD fusion projesi ve stratejisine dokunmayacak şekilde ilerleyecekler ise MS firmasının AMD yi alması güzel olacak tır ! :)

  • Madem amd satılık turkiyede teknoloji transferi istiyor bu alanlarda atılım istiyor....bence turkiye satın almalı ozellikle teknolojide, milli urun cıkartmaktansa zaten hazır firmaları millileştirmek daha mantıklı..

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.