Şimdi Ara

Metal film direnç önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hobi olarak elektronikle ilgileniyorum. Ufak tefek şeyleri tamir ediyorum. Metal Film direnç getirtmek istiyorum yurtdışından. İki tane link buldum hangisini önerirsiniz. Aslında Bu bölümde aşağıda Işıldak devresi ile ilgili başka bir başlık var ışıldağımın bir direnci yandı 1.5K Ohm'luk bir direnç. Evdeki hurdalardan 1K Ohm'luk bir direnç alıp düzelttim ama şarj voltajı yinede olması gerektiği seviyede değil. Sanırım 1.5K Ohmluk direnç bulmam lazım. Yani tek bir tane direnç almak yerine fiyatları uygun olan bu metal dirençlerden alıp kenara koyayım lazım olur belki diyorum. Metal film direnç ışıldak devresinde yanan karbon film dirence göre daha dayanaklı olur herhalde. Ne düşünüyorsunuz? Işıldağım 1K Ohm'luk dirençlede şarj olacak ama bataryanın tam kapasitesine kadar dolduramayacak 1.5K Ohm'luk direnç yok diye.

    Bulduğum linkler bunlar:
    http://www.banggood.com/1300Pcs-0_25W-Metal-Film-Resistor-130-Values-1ohm-10Mohm-Assorted-Kit-p-1058282.html?rmmds=search
    https://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-640Pcs-1R-10MR-1-4w-1-Metal-Film-Resistors-Kit-64-Values-Assortment-Pack/32662806170.html?spm=2114.10010108.1000013.52.64ce4u&scm=1007.13339.33317.0&pvid=6cc1b121-bb35-401e-bc40-17a0e3b292d8&tpp=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superlative -- 26 Mart 2017; 13:26:47 >







  • Metal film ile karbon film aralarinda pek onemli farklar yok. Metal film direncler daha kesin degerlerde uretilirler, ara degerli cesitleri cok fazladir, daha dusuk toleransli ve keskin degerli uretilebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

    Metal film ile karbon film aralarinda pek onemli farklar yok. Metal film direncler daha kesin degerlerde uretilirler, ara degerli cesitleri cok fazladir, daha dusuk toleransli ve keskin degerli uretilebilirler.

    Teşekkür ederim bilgilendirme için. Metal film dirençler sanki ısıya karşı daha dayanımlı. Bu çin malı ışıldakların içindeki dirençler yanıyor. Şu an en büyük derdim ışıldağım. Başka bir başlıkta sıkıntımı çözmeye çalışıyorum. Bakabilirsiniz.
  • Ayni degerde direncin daha yuksek wattli olanini kullanin, metal film veya karbon film farketmez.

    Direnclarin tasiyabilecegi guc miktari vardir,

    V kare / R, (V direncin uzerine dusen Voltaj)

    I kare x R, (I direnc uzerinden gecen Amper)

    V x I (V direncin uzerine dusen Voltaj, I o direnc

    icinden akan Amper)

    bu formuller standarttir, metal film icin de ayni

    formul karbon film icin de ayni formul kullanilir.

    Metal film direncler yuzde 1 yuzde 2 gibi cok dusuk

    toleransli olarak uretilebilirler,

    913 ohm gibi degerde direnc karbol filmde olmaz

    metal film direnclerde olabilir, ara degerlerde metal

    film direncler cok fazladir.

    Dolayisiyla direncin watt'i (fiziksel boyutu)

    buyukse dayanacagi guc miktari daha fazladir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.direnc.net/kohm-serisi-2 bunlar işinizi görmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Her ikinizede teşekkür ederim. Şimdi elimdeki imkanlarla iki 1K lık direnci birbirine bağlayıp taktım. Işıldak kapalı konumdayken şarj gerilimi çok yükseldi 5V üzerine çıktı (Batarya 4V) LED lere güç gidiyorken bakıncada 3.8V gibi birşey çıktı ki yeterli değil şarj etmek için o da. Transistorleri ölçtüm onlarda sıkıntı var. İki tane NPN transistor. Bununla ilgili ayrı bir başlık açtım oraya bakabilirseniz sevinirim. İnat ettim ışıldağımı tamir edeceğim. Gerekirse her devre elemanından 10'ar tane alacağım. Bozuldukça takacağım. Transistor Direnç filan toplu alabileceğim bir yer arıyorum. Direnç'tede watt ı biraz büyük seçeceğim 1/4 yerine 1/2 olabilir. Yine Karbon film direnç alacağım ama transistor seçmek işkence yahu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.