Şimdi Ara

Meslek lisesi mezunu olup üniversite kazanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim üniversite sınavına çalışmaya başlamayı düşünüyorum ancak imkanlar yüzünden ne dershane nede özel ders alabilecek durumum yok evde nasıl çalışabilirim temel olmadan, 2-3 yıldır matematik,geometri,coğrafya gibi dersler görmüyoruz temelim çok az evde nasıl bir düzen oluşturup hangi kaynaklardan çalışmalıyım ???

    Ortalamam gayet yüksek şuanda gördüğüm derslerde, ancak 2yıllık üniversiteyi kimse tavsiye etmediği için düşünmüyorum şimdilik..Ne yapmalıyım??



  • Yalnız değilsim kardeşim.
    Matematik temellerin yoksa Antremanlarla Matematik 1-2 al çünkü 4 işlemden anlatmaya başliyor kitap.
    Ayrıca kitabın videlo anlatımlarıda var internette fizik kimya içim bişey söyleyemeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de meslekteydim şu an Mersinde ünv kazandım. Çalışmanız gereken tek metod, okulu bir nebze kenara bırakıp matematik ve türkçe ağırlıklı ilerlemek. Antremanı öneririm fakat tamamımını özellikle problem kısmını bir süre sonra bırakmalısınız. Simetri çalışmak daha iyi bir yöntem mantığı kavrayıp 15 yapabilecek moda gelirseniz zaten sonrasında çalışma isteğiniz gelir. Buradaki en önemli nokta asla ama asla tekrarı bırakmamak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek 12 yim staj işi var birde.
    Kardeş inanırsan yaparsın ben mattan 40
    türkçeden 40 yapabilirim diyorum çünkü çalışınca oluyor bak mat ın yarısına geldim türkçe konuları bitti şimdi kimya ve fizik kasıyorum
    2 yıllığı kafandan sil ister odtü 2 yıllık gelsin gitme bişey değişmiyor
    Düzenli çalış az çalış yine olur
    Soracağın bir şey varsa çekinme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk adımın, puan türlerine göre, ders ağırlıklarına bakmak olmalıdır. aşağıdaki örnekte gördüğün gibi, her ders eşit ağırlıkta değil.(sözelin de, kendisine göre, ağırlık dağılımı var.) derslerin önem sıralamasını,seçtiğin türdeki yüzdelere göre yap. sırf sana kolay geldiği için, yüzdesi düşük derse, diğerlerinden daha fazla önem vermenin bir faydası olmaz.

     Meslek lisesi mezunu olup üniversite kazanmak?

    çalışma planını buna göre, ama dengeli bir şekilde, kendini aşırı zorlamayacak şekilde yapmalısın. beyinde kaslar gibi çalışır. birden kendini zorlayarak değil, tempoyu yavaşça arttırarak, ve dinlemeye zaman ayırarak, çalışmalısın.

    sınavda önemli olan başka bir şeyde, kimse tüm soruları çözemez. bu yüzden zamanı doğru kullanmalısın. puanını arttıracak sorulara öncelik vermen, bu yüzden daha önemli. ayrıca kolay soruları önce çözüp, zor soruları sonraya bırakman, hem sana zaman, hemde moral kazandırır.

    dikkatini diğerlerine verme. çünkü bazı katılımcılar, bu sorular çok kolay diyerek, erkenden salondan ayrılabilir. bu kişiler, soruları bitirdikleri için değil, yapamayacaklarını anladıkları için sınavı bırakırlar. tabi bu moralinizi bozmaya yönelik, tek yöntem değil.

    uzun sözün kısası, bu sınavlarda strateji, en az bilgi kadar önemlidir.

    not: bazı okullarda, öğrenciler için, ücretsiz hazırlık kursları açılıyor. zayıf olduğun dersler için katılabilirsin. buun için, öğretmenlerine danışmalısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 7 Eylül 2015; 20:19:30 >




  • Bende 11 e geçtim dis hekimligi istiyorun insallah calisiyoruz bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.