Şimdi Ara

Mesafe Ekran Hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
19.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oturma odasına LED TV almayı düşünüyorum. Duvardan duvara 5 metre 30 santim mesafe var. Koltuğu koyup oturdugumda 60 santim daha ekrana yaklassam 4 metre 70 santim gibi bir mesafeden ekrana bakılacak. Bu mesafe için kaç ekran TV almalıyım? Aklımda 47 inç var ama acaba cok mu buyuk olur diye 42 inç mi alsam diye kararsız kaldım. Satıcılara soruyorum eve gidince ekran daha buyuk gorunur diyorlar. Doğrusu yardıma ihtiyacım var.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliaskerde

    Oturma odasına LED TV almayı düşünüyorum. Duvardan duvara 5 metre 30 santim mesafe var. Koltuğu koyup oturdugumda 60 santim daha ekrana yaklassam 4 metre 70 santim gibi bir mesafeden ekrana bakılacak. Bu mesafe için kaç ekran TV almalıyım? Aklımda 47 inç var ama acaba cok mu buyuk olur diye 42 inç mi alsam diye kararsız kaldım. Satıcılara soruyorum eve gidince ekran daha buyuk gorunur diyorlar. Doğrusu yardıma ihtiyacım var.

    bende 47 inc var (117 cm) aynı mesafede kullanıyorum 47 inc işini görür klasik ölçü şöyle oluyor ekran ölçüsünün 3 katı mesafe 117X3=351 ama ben 4 70 de bu ekranı kullanıyorum işimi görüyor film+maç izliyorum ideal
  • cok sagol yardımın için var mı baska 47 inç ve bu mesafeden izleyen
  • şaka yapıyorsun sandım yazıyı olurken. 47-42 bunlar ufacık kalır o mesafeden. Ben 3,5 mt mesafeden 55 inç kullanıyorum 3,80 mesafeye çıkınca tv küçük geliyor. Senin kadar seyretme mesafem olsa 60-65 inç alırdım kesin. Hata yapıp bırak 42 yi 47 bile alma bence. TV ler eskisi gibi kalın çerçeve değil. Eski tvler daha büyük gösteriyordu çerçeve yüzünden. Şimdikiler ince çerçeve olduğu için tv tam ölçüsünde. Bence çapraz şekilde 140 ölçüsünde bir çarşaf yada karton gibi bir şeyi tv yi koyacağın yere koy karşıdan bak derim.
    Ama sana 55den aşağı olmaz
  • Alabildiğin kadar büyük ekran alman yararına olur.Mağaza da gördüklerine kanıp sakın ufak boy alma. 50-55" ideal olur.
  • Genel anlamda mesafe hesabı en basit yöntem olan,akran boyutunun 2-2,5 ile çarpılmasından elde edilen pratikte sonuç ideal izleme mesafesini verir.

    Ör:47"Tv için 119x2,5=297cm gibi...
  • bende izlenimlerimi paylasmam gerekirse,
    o alacağınız 42 veya 47 inc tv , daha önceki tv niz tüplü 55 ekran veya 70 ekran ise ilk bir hafta gibi bi süre gözünüze büyük gelecektir, daha sonra ise gözünüzde kücülecektir, bu nasıl oluyor dersen bende anlamadım ama öyle oluyor birebir yaşadım.
    arkadaşın evinde 65vt50 var 3.5m den izliyor. normal diyo yani ama ben o mesafeden ilk seyrettiğim anda ekran cok büyük geldi sonradan insanın gözü alışıyo galiba.
    ama büyük ekranda tv seyretme zevki anlatılmaz ve tartışılmaz :D @basis35 arkadaş izlenimlerini paylaşabilir bu konu hakkında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTaLuA

    Alabildiğin kadar büyük ekran alman yararına olur.Mağaza da gördüklerine kanıp sakın ufak boy alma. 50-55" ideal olur.

    bence de. düşün sinemada 20-30 mt boyunda bir perdeden seyrederken 100 mt geriden mi seyrediyoruz sanki? alabildiğin kadar büyük alacaksın. işin eğlencesi bu.
  • bana yaptığının şeyin aynısını yapıyorsun arkadaşa. 65inçten vurmaya başladın, bana vurduğun gibi Ahmet abi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliaskerde

    Oturma odasına LED TV almayı düşünüyorum. Duvardan duvara 5 metre 30 santim mesafe var. Koltuğu koyup oturdugumda 60 santim daha ekrana yaklassam 4 metre 70 santim gibi bir mesafeden ekrana bakılacak. Bu mesafe için kaç ekran TV almalıyım? Aklımda 47 inç var ama acaba cok mu buyuk olur diye 42 inç mi alsam diye kararsız kaldım. Satıcılara soruyorum eve gidince ekran daha buyuk gorunur diyorlar. Doğrusu yardıma ihtiyacım var.

    Bende henüz almadım marka olarak karar verme aşamasındayım. Ama boyutu kesinlikle 117cm düşünüyorum, izleme mesafem ise 2,5 - 2,8 metre civarında seninkinin hemen hemen yarısı kadar İnşallah alınca pişman olmam




  • yaşadıklarımı anlatıyorum sadece :D
    zevk ve renk meselesi
    haklıysam asın beni hakim bey
  • abi senin 65inç gazından sonra her tv ye baktığımda sana minnet dualarım oluyor
  • eywallah :) bizimde bütün dualarımız sevdiklerimiz cumhuriyetimiz milletimiz icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    izleme mesafesi Sd yayınlarda önem arz ediyor görüntüdeki falsolar izleme mesafesi iyi ayarlanmasa seyir zevkini baltalıyor



    Bende dsmart oldugu icin inan sd yayinlari bile cok kalite yigidi vur hakkini yeme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoppala, 55 inç 65 inç 2,5 metreden bu ekran adamı hiprnotize eder. sen olmazsan evde beb varsa cocuk hipnoz olur. yapmayın etmeyin. arkadas sinemayı ornek vermiş. hergun sinema tadında gecse o gorsel hucuma bunye dayanmaz.
  • 2.5 metreden 55" TV'yi gündelik uzun süreli izlemek gözünüzü yorar. Ayrıca aşırı ışıktan dolayı gözünüz kurur. Bizdeki 46" tv'yi 3 metreden daha yakından seyredemiyorum. Gözlerim acıyor. Tabi gözlerim biraz hassatır. Onu da belirteyim.

    Film olayı ise bambaşka. Sadece film izleyecekseniz. 3 metreden 65" bile izlenir ama gün boyu tv kanallarını izleyemezsiniz.

    Tavsiyem
    2.5m-3m=40-42"
    3m-3.5m=46-50"
    3.5m-4m=55"
    4m-4.5m=60-65"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış26 -- 28 Mayıs 2013; 1:48:36 >
  • Arkadaşlar merhaba,

    yeni bir led tv almak istiyorum w905A yada F8000 olacak. sony için temmuz ayına kadar beklme kararı aldım xz kampanyasını belki yaparlar diye.

    Neyse konuyu fazla uzatmayayım, Tv'nin boyutu hakkında kafam bir hayli karışık.Forumdan okuduğum kadarı ile belirli bir süre sonra tvler göze küçük gelmeye başlıyormuş. O Yüzden aldıktan sonra keşke demek istemiyorum. 47 yada 55 inch alacağım ama 55 de büyük gelirmi emin değilim. genelde akşamları tv izleyeceğim ve digitürk hd almayı düşünüyorum. yani çok fazla sd yayın izlemeyeceğim.

    Aşağıdaki resimde tv ünitesinin ve oturma gruplarının yerini ve mesafelerini çizmeye çalıştım.Sizlerden ricam Pişman olmamak adına önerilerinizi paylaşmanızı Rica ederim 47 mi? 55 mi?

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

    https://store.donanimhaber.com/ee/7f/81/ee7f817029443f5d2df01d55dde6e240.jpg


     Mesafe Ekran Hesabı




  • tv mesafe ...için bulduğum resimler hd ne kadar yakınsan o kadar iyi .. sd için mesafenizi belirleyin ....


     Mesafe Ekran Hesabı

    sd
     Mesafe Ekran Hesabı

    hd
     Mesafe Ekran Hesabı

     Mesafe Ekran Hesabı

     Mesafe Ekran Hesabı

     Mesafe Ekran Hesabı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 21 Haziran 2013; 1:10:08 >




  • İzleme mesafesi öncelikle insanın zevkine ,aldığı markaya ve izleyeceği yayına göre değişir. yanı su metreden su ayar bu sekılde yapılır. bunlar bos seyler arkadaslar. çarp çırp. onemlı olan senin göz zevkın. odanın buyuklugu ızleme acın ızleyecegın yayın alacagın marka vs. Ama 4 metre için 47 " inç küçük. şuan 2 metreden 46" ızlıyorum ve o bıle kucuk aslında.

    oncelıkle ne tur yayın ızledıgıni sonrasında hangı marka dusundugunu ve son olarak bundan once kac inç ızledıgını soylersen sana yardımdı olmaya calısayım.
  • Orijinalden alıntı: 666azazel




    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.