Şimdi Ara

max 200 TL'ye net ve gerçekçi ses veren kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında yeni konu açmak istemezdim ama malesef bu kadar ayrıntılı isteğime kimse cevap vermek istemedi galiba diğer forumların altında...

    4 gün önce Philips the bend sho4200wg/10 aldım teknosadan internet üzerinden ancak sesini beğenmediğim (ses yüksekliği çok düşüktü ve açıkçası ses kalitesi tatmin etmedi) ve de düşündüğüm gibi mikrofonu olmadığı için iade ettim, şimdi daha fazla hata yapmadan bir bilene sormak istiyorum.

    Şimdi isteğimin ayrıntıları:

    Bütçe: ne kadar ucuz o kadar iyi ancak max. 200 TL

    Tip:kafaküstü dolayısıyla muhtemelen bantlı olacak

    Mikrofon:kesinlikle olmalı görüşmelerim için hem bilgisayar (ASUS N53SN-SZ129V) hem de EVO3D telefonumda kullanabilirsem çok iyi olur.

    Ses kalitesi:En önemlisi gerçeğe en yakın sesi vermesi, ses çok net ve berrak olmalı, baslar insana kendini hissettirmeli (o titreşimi hissetmeliyim) ancak diğer sesleri bastırmamalı ve de cızırtı olmamalı, dediğim gibi netlik çok önemli... Netlik için bir örnek vermek gerekirse hangi enstrümandan hangi notanın çıktığını hangi yönden geldiğini ve de ne kadar uzaktan geldiğini anlayabilmeliyim. Bu arada arada Flac formatında müzik de dinlediğimi belirtmek isterim...

    Dinlediğim müzikler: Pop rock vs'den çok müziğin sanat bakımından kalitesi oldukça önemlidir dinlediğim müziklerde, mesela Farid Farjad, mesela Ömer Faruk Tekbilek, mesela Klasik Müzik, mesela Neşet Ertaş, mesela Türk sanat müziği, mesela dünya ülkelerinin halk müzikleri... Kısacası dinlediğim müzikler popüler kültürden uzak ve insana sanat lezzetini veren ve genelde ölümsüz olan parçalardır. Ancak Manga, Kıraç, Barış Manço gibi müziği sanat bakımından etkileyici olan sanatçıları da dinlerim... Bunun dışında ders çalışırken vs. de doğa seslerinin müziklerini (kuş, şelale, dalga) dinlerim genellikle rahatlamak için...

    Dayanıklılık:Kablosu oldukça dayanıklı olmalı biraz dikkatsiz ve de unutkan bir insanım, aniden sert hariketler yapabilirim hatta yanlışlıkla kulaklığın üstüne dahi basabilirim :(

    Ses izolasyonu:Önemli hiçbir zaman müzik dinlerken yanımdaki insanları rahatsız etmeyi istemem sessiz ortamlarda çalışırken de bazen müzik dinliyorum.

    Konfor:Kulaklıkta önemli bulduğum için kulaküstü alıyorum zaten... Konfor oldukça önemli hem sağlık bakımından hem de çalışırken rahatlık bakımından, bazen görüşmelerimde veya çalışmalarımda ya da film izlerken 3-4 saat aralıksız bile kullanabilirim.
    Taşınabilirlik:Dışarıda da kullanmayı isterim ancak kulaküstü olması nedeniyle zaten taşınabilirlik kriterleri belli, katlanabilir olursa iyi olur ama o kadar da önemli değil.

    Stil:İşin aslı çok önemli de değil ama çok aşırı vasat ya da dışarıda giyilemiyecek birşey olmasın yeter...

    Biliyorum istediğim fiyat aralığında bu özelliklere sahip bir kulaklık bulmak neredeyse imkansız ancak mümkün olduğunca çok ihtiyaçlarımı karşılayan bir kulaklık almak istiyorum. Mevcut kısıtlı bütçe içerisinde en çok performansı nasıl tutturabilirsem öyle iyidir.

    Yurtdışından da alabilirim kulaklığı ancak fiyatı kargo hariç 75 Euro'yu geçmemeli o zaman...

    Şimdilik aklımda iki kulaklık var ancak sizlerin zaten bu seçenekleri oldukça genişletebileceğinizi düşünüyorum.

    Aklımdakiler:
    http://www.teknosa.com/urunler/110261486/philips-oneil-sho9567gn10-the-stretch-headset-kula
    http://www.teknosa.com/urunler/110261505/philips-shl5905bk10-citiscape-uptown-kulaklik

    Ancak dediğim gibi yeni tekliflere her zaman açığım ;)







  • "Ses kalitesi:En önemlisi gerçeğe en yakın sesi vermesi, ses çok net ve berrak olmalı, baslar insana kendini hissettirmeli (o titreşimi hissetmeliyim) ancak diğer sesleri bastırmamalı ve de cızırtı olmamalı, dediğim gibi netlik çok önemli... Netlik için bir örnek vermek gerekirse hangi enstrümandan hangi notanın çıktığını hangi yönden geldiğini ve de ne kadar uzaktan geldiğini anlayabilmeliyim. Bu arada arada Flac formatında müzik de dinlediğimi belirtmek isterim... "

    Bunu okursam, yağmurda yürümek ama ıslananmamak istiyorsunuz.

    Kulaklıklarda bilerek her alanda çok iyi on numara vs yapılmazlar. Atıyorum X markası açıklar bırakır ki X markasının o açığı kapatan diğer ürünleri için bir tercih nedeni oluşsun. Ve "hangi enstrümandan hangi notanın çıktığını hangi yönden geldiğini ve de ne kadar uzaktan geldiğini anlayabilmeliyim" gibi bir özellikse öyle ucuza olmaz. Alırsanız uygun amfilerle bir LCD2 veya Sennheiser HD650 veya 800 ve Hifiman HE-5/HE-6, o zaman o cümledeki seviyeye varırsınız. Ayrıca kulaklıklar öyle "yanlışlıkla kulaklığın üstüne dahi basabilirim" basıncı kaldırmaz. Ha geçende 1500 kiloya kadar ağırlığı kaldırabilen bir kulaklık gördüydüm. Ama o konu dışı :)

    Bunlardan sonra, farkında olduğunuzu okumak güzel. Bütçeniz dahilinde JVC HA-S500 öneriyorum size. Fiyatına göre olağanüstü bir kulaklık. Forumda incelemem vardı.




  • Peki Philips Cityscape Uptown hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Bunu sorma nedenim JVC'nin biraz izolasyon sıkıntısının olduğunu öğrenmem, ofiste ve kütüphanede bana sıkıntı oluşturur.
    Ancak o fiyata kesinlikle değmez Uptown derseniz de ses kalitesinden bir miktar ödün vererek izolasyonu daha iyi ve mikrofonlu 200 TL'ye kadar başka kulaklık önerinizi bekliyorum... Kusura bakmayın biliyorum siz de çok meşgulsunuz ancak aklıma takıldığı için bir bilene sorayım dedim. Şimdiden çok teşekkürler...
  • bakabilirsen creative sigmaya bak laptop da kullanıcaksan ne alırsan al ses az çıkıcak sigma yanında usb ses kartı veriyor tam aradığın fiyat ta bak derim

    Dışarıya ses veriyor biraz ama ben sana bir bak derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 2 Mayıs 2013; 10:05:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maksay92

    Peki Philips Cityscape Uptown hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Bunu sorma nedenim JVC'nin biraz izolasyon sıkıntısının olduğunu öğrenmem, ofiste ve kütüphanede bana sıkıntı oluşturur.
    Ancak o fiyata kesinlikle değmez Uptown derseniz de ses kalitesinden bir miktar ödün vererek izolasyonu daha iyi ve mikrofonlu 200 TL'ye kadar başka kulaklık önerinizi bekliyorum... Kusura bakmayın biliyorum siz de çok meşgulsunuz ancak aklıma takıldığı için bir bilene sorayım dedim. Şimdiden çok teşekkürler...

    O uptown olsun downtown olsun fiyatlarına göre iyi şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creative sigma güzel kulaklık ancak dışarıda pek kullanılamaz gibi ve de notebookla birlikte zor taşınır gibi... Bir de ses olarak oyun kulaklığı olması gereği diğer sesleri bastıran yüksek bir bass veriyordur muhtemelen diye düşünüyorum (tabi yanlış da düşünüyor olabilirim, yanlışsam düzeltin). JVC'nin izolasyonu ve de rahatlığı biraz daha iyi olsaydı kesin tercihimdi ancak izolasyon benim için oldukça önemli çünkü kütüphanede ders çalışırken ya da ofiste çalışırken insanları hiç rahatsız etmek istemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maksay92

    Creative sigma güzel kulaklık ancak dışarıda pek kullanılamaz gibi ve de notebookla birlikte zor taşınır gibi... Bir de ses olarak oyun kulaklığı olması gereği diğer sesleri bastıran yüksek bir bass veriyordur muhtemelen diye düşünüyorum (tabi yanlış da düşünüyor olabilirim, yanlışsam düzeltin). JVC'nin izolasyonu ve de rahatlığı biraz daha iyi olsaydı kesin tercihimdi ancak izolasyon benim için oldukça önemli çünkü kütüphanede ders çalışırken ya da ofiste çalışırken insanları hiç rahatsız etmek istemem.

    notebook ile taşınması eziyet eziyet
  • Bugün kalktım Teknosa'ya gittim. Citiscape Uptown mağazada 269 TL idi 2 hafta önce 134 TL'ye görmüştüm ama o zaman sınırı 100 TL olarak belirlediğimden almamıştım. Pişman oldum şu an beklemedeyim %50 indirim için. 150 TL ve altına sıfır Citiscape Uptown nereden alabilirim bilen var mı acaba?
  • Üşenmeden detaylı bir şekilde yazmışsınız. Öneri vermeden olmazdı. 20 TL daha verebilirseniz bu fiyat bandındaki en iyi kulaklıklardan biri marshall major.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mediamarkt'da (212 avm) uptown 99 tl,downtown 129 tl
  • mesajım bulunsun
  • Ankara Media Markt'larda Uptown bulamadım, 30 TL indirim koduyla Teknosadan almak zorunda kaldım. Şu an bekliyorum gelmesini Kargonun...
    Marshall Major da olabilirdi ama izolasyon en iyi uptownda sanırım bu fiyatlarda...
  • Yarın tekrar bir bakacağım media markt'lara, bulabilirsem iade edeceğim teknosadan aldığımı...
  • Ankara'da 20 civarı CEPA-TEKNOPARK AVM'deki Media Markt'ta varmış. Oradan aldım 130a teknosa siparişimi iptal ettim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    bakabilirsen creative sigmaya bak laptop da kullanıcaksan ne alırsan al ses az çıkıcak sigma yanında usb ses kartı veriyor tam aradığın fiyat ta bak derim

    Dışarıya ses veriyor biraz ama ben sana bir bak derim

    +1
  • arkadaşlar bende uptown ile bu kulaklık arasında kaldım.Telefonumda ve asus k53sv laptobumda kullanacağım.Hangisini önerirsiniz acaba?
  • Bence Uptown...
  • Dostum Koss Portapro için de çok iyi kulaklık diyorlar, ben kendim kullanmadım ama forumlarda sennheiserin benzer fiyatlı ürünlerine göre iyi deniyordu. Fiyatı 110 lira gibi birşey olması lazım, bi bak istersen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.