Şimdi Ara

-Makine Mühendisliği Laptop Önerisi-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bütçem 10k civarı , biraz daha aşabilirim gibi. Mekanik proje işi yapıyorum. Bu yüzden çoğunlukla autocad ve revit kullanımım mevcut + olarak catia solidworks'te de kendimi geliştirmeyi ve uzun yıllar kullanabileceğim bir laptop arayışındayım. Şuan abra a7 v5.4 kullanıcısıyım. Monsterdan memnunum ama artık dayanacak gücü kalmadı.

    Belirttiğim kriterlere göre laptop önerisi yaparsanız çok sevinirim.




  • Güncel

  • Çok komplike projeler değilse, ki öyle olsa da 10 12 bandında asus msi falan oyuncu laptopları seni fazlasıyla götürür. Ben de harici ekran kartı olmayan thinkpad var, ryzen 4700u işlemcili, ben de mekanik projelerle uğraşırken üzmüyordu ki projeler kapsamlıydı cidden. O bile üzmediyse bir oyuncu laptopu zaten üzmez.

    Bu arada yine sen de araştır ama genel bilinenin aksine, (catia'yı bilmiyorum) ama bunsaydığın programlar aslında GPU yerine CPU bazlı. Render gibi modülleri kullanacaksan GPU önemli ama proje çizimi için CPU önemli. Zaten ben de ekran kartı olmayan laptopta o projeler kasmadığına göre böyle olmak zorunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 13 Ağustos 2021; 0:17:0 >
  • 12 bin lira civarına çıkabilme imkanın varsa, HP OMEN önerebilirim. Uzun süre sorunsuz şekilde kullanırsın diye düşünüyorum. Cihazı alacak olursan, 8 GB 3200MHz bir ram daha eklemeni öneririm.


    Ürün linki :

    gittigidiyor
    HP Omen 15-en1015nt 434M7EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/hp-omen-15-en1015nt-434m7ea_spp_995086?id=716567146
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.