Şimdi Ara

Makina Kendi Kendine Mail Gönderiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar Bilgisayarımda birtane setup.exe buldum bu exe yi avast ile antivirus taramasından geçirdim virüs ulunamadı dedi bunun üzerine exe yi çalıştırdım açılan brşey olmadı ancak internete bağlandığım zaman avst'ın SMTP mail taraması dünya kadar gönderilen mail buluyor sn de 2-3 tane mail gönderiyor makinam bunların hepsinin saçma sapan kişilere giden spam mailler olduğunu düşünüyorum!!!
    Taskmgr ile çalışan programların listesine baktığımda bununla ilgili çalışan bir program görünmüyor!!!
    Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim makinam durmadan mail gönderiyor üstüne üstük bunlar kotamı da yiyor!!!



  • Açıkça belli virüs kapmışsın,başka bir anti virüs kurup dene olmadı hdd yi sök başka bir bilgisayara takıp o bilgisayarda tarat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: azmo

    Açıkça belli virüs kapmışsın,başka bir anti virüs kurup dene olmadı hdd yi sök başka bir bilgisayara takıp o bilgisayarda tarat


    virus değil yani normal bir smtp server gibi birşey listede olan adresler belli bir mesaj gönderiyor ancak ne listeyi bulabiliyorum nede server'ını. Hdd yi sökemem çünkü notebook bunlara sadece 1 tane hdd takabiliyorsun
  • bir tanıdığın başınada aynı şey gelmişti
    cumartesi günü temizledim şu anda sorun yok
    yaptığım şey güncellenmiş avast ile güvenli kipte komple virüs taraması idi
  • Arkadaşların dediği gibi bu bir virus adı çok çeşitli olabilir. Adress defterindeki kişilere mail atıyor mail karşı tarafa ulaşınca ve açılırsa bu sefer onun adres defterine bulaşıp gene mail atıyor böylelikle milyon tane mail'e ulaşması pekte uzun sürmüyor diskini son sürüm bir antivirus ile tarat sorunun çözülür.
  • arkadaşlar adres defteri ile alakası yok çünkü giden maillerin kimlere gittiğini avast gösteriyor ve hiçbirini tanımıyorum ve gönderen kişi olarakta saçma sapan mailler yazıyor!!! ve virüs olmayan mailler bunlar sadece reklam amaçlı sanırım!!!
  • Hocam bir arkadaşım olaydaki püf noktasını söylemiş zaten.Bu tip durumlarda güvenli kipte ve update i yapılmış programla tam arama yapın.Hatta bana kalırsa tek programa bırakmayın şansınızı.Bu gibi durumlarda gerektiğinde ikinci bir programı da el altında bulundurun.Kesinlikle çözersiniz.Bir çok arkadaşımda bu veya benzer problemler görüyorum.Ama çoğu işin içinden çıkamıyor.Çünkü Pc normal açık,internet bağlı.Arkadaşım virüs arıyor.Bu arada sörfe devam.Oh oh yandı gülüm keten helva.Tabi ki içinden çıkamayacaklar.Özellikle prorat ve türevleri ile msblaster i kapanların çoğu tıkanıp kalıyor.Tekrar yazıyorum.Update i yapılmış antivirüs programı+G-Ü-V-E-N-L-İ K-İ-P.

    Arkadaşlar tam da konu üzerinde iken sizlere bir uyarıda bulunmak isterim.Bu gün bana bir mail geldi.yelizcan@hotmail.com adresinden geliyor.Mailin içeriği şöyle:
    Tekrar merhaba...Size iş başvurum ile ilgili tekrar mesaj yazma gereği gördüm.Mesajıma ekli olarak CV mi ve resmimi yolluyorum. gibi bir şeyler.Mesaj tam aklımda kalmadı.Tabi bu arada mesajı açtığınız anda hamfendinin cezbedici vesikalık resmini de anında görüyor ve tıklama güdünüzü kontrol edemiyorsunuz.(ben tıklamadım)
    Mesaja ekli dosyalarda ise jpg.exe uzantılı sözde resim ve CV var.Lütfen bu kişiden gelen maillere hiç dokunmadan silin.Mesajın sahibin tekrar yazıyorum.yelizcan@hotmail.com
    Herkese saygılar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.