Şimdi Ara

MacBook Pro'ya alternatif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda MacBook Pro 13" Early 2015 Kullanıyorum. En güncel olan MF839TU/A modeli. Cihaz çok harika ama artık sıkmaya başladı. Flash tabanlı sitelerde falan da sıkıntı çıkarıyor bana. Bana ekran kalitesi, ağırlığı ve pil ömrü bu cihazla yarışabilecek bir cihaz önerebilir misiniz ? Ekran tercihim yine 13-14 olacak.
    Eğer Mac ile ilgili soru varsa yanıtlayabilirim.



  • Kullandığınız modeli almayı düşünüyorum. Ben alternatif olarak Lenovo Yoga 900, Asus Zenbook Ux303Ub-R4088T modellerine de bakıyorum. Tasarım ve ekran kalitesi olarak Dell XPS modelleri de gayet güzel. Football Manager dışında oyun oynayan birisi değilim internet, film ve office işleri için macbook pro önerir misiniz?
  • Merhaba Macbook kesinlikle çok kaliteli ve kullanımı zevkli bir cihaz. Ancak oyun oynamaya ve flash tabanlı sitelere pek uygun bir cihaz değil. Söylediğiniz oyunu rahatlıkla çalıştıracak fakat fan açıp ısınacaktır.. Ben de oyun oynayan biri değilim 1 senedir zevkle kullanıyorum Macbook'u. Ekran kalitesi ve hız olarak hiç bir cihazın yanına yaklaşabileceğini sanmıyorum. Macbook almayı düşünüyorsanız size iki tavsiyem var, kesinlikle Retina ve en az 256GB SSD model tercih edin. 13.3" gayet yeterli.
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 128 GB almayı düşünüyordum ama tavsiyenizden sonra 256 GB olan modele bakacağım.
  • 128 benimki, kesinlikle yeterli değil. iCloud yedekleri cihaz yedeği, fotoğraflar vs derken çabucak doluyor cihaz. Fiyat farkı var ama uzun vadede kesinlikle pişman olursunuz neden 256/512 almadım diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellik olarak pek bahsetmemişsin ama bu cihazı kontrol etmeniz isterim. Ben kullanıyorum oldukça güzel ve kullanışlı bir cihaz sana da tavsiye ederim. Ögrenmek istediğini sorabilirsin.
  • Yoga mı kullanıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende YOGA 900 tavsiye ederim.
  • Benim fikrim o cihazla yarışacak birşey yok.

    Ama illa ki windowsa geçeceksiniz; ayıracağınız bütçe yüksekse Dell XPS 13, düşükse HP Envy 13 olabilir.
  • ----Konu ile alakasız ama ----

    Flash zaten Apple'ın da ön ayak olması ile tarihe gömüldü.

    Yaşasın HTML5 :)

  • Windows tarafında MacBook'a alternatif en iddialı cihaz Dell XPS'tir sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben dell xps 13-9350 kullanıyorum. zamanında haswell li retina mbp 13" im de vardı. benzer olduklarını söyleyebilirim, hatta xps 13 daha hafif ve az yer kaplıyor infinity ekran dizaynından. ben şarj ömrü ve fhd ekranı yeterli bulduğum için bu boyutta bir cihazda, i5 fhd 8gb ram 128b ssd modelini aldım amerikadan 710$'a.

    128gb gayet yeterli ne yaptığınıza bağlı. benim 60 70 gb sürekli boş, external hdd ve cloud depolamalar yeterli oluyor. Oldu dacanınız isterse buna ssd takmak da çok kolay, arka vidaları söküp bir tane 250/500gb samsung evo 850 m2sata takılabilir.

    ortlama şarj ömrüm 10-12 saat. QHD + i7lerde bu süre 3-4 saat aşağı iniyor bilginize. Tasarruf modunda bu süreyi 15 saate çıkarabiliyorsunuz.

    macbooktan bu cihaza geçmeyi doğru bulmuyorum, macbooka windows kuruabiliyor diye biliyorum, israf olur kanaatindeyim. Yeni alacaklar için ise ultrabook serisinde kalite ve performans olarak önerebileceğim yegane notebooktur.

    Bu modele alternatif olarak windows serisinde Hp spectre ve lenovo da yoga 900 serileri var. ( yoga 900 2in1 olarak tablet olabiliyor ) Asus ta da zenbook ux303UA/UB

    hepsini inceledim bana en şık dell xps 13 geldi. Macbook'la kalite konusunda ciddi anlamda yarışır, tasarım olarak da önde bence.




  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    XPS'de RAM slotu tek mi? Arttırmak istesek arttıramıyor muyuz? Onboard değildir inşallah.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yoga 900 XPS arasında kaldım. Fiyat farkı da çok. 256 GB altı da almak mantıklı mı acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StefanJohansen -- 28 Nisan 2016; 17:56:34 >
  • dell xps 13 i5 işlemcili full hd ekranlı laptop tam aradığım da işte nereden bulacağız .. heryerde bu qhd var
  • samonite S kullanıcısına yanıt
    dell xps 9343 ve 9350 serilerinde ram onboard, yani değiştirilemiyor bildiğim kadarıyla, yalnızca m2sata sayesinde kapasite artırılabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StefanJohansen

    MacBook ' ların kesinlikle çöp olduklarını düşünüyorum . Kesinlikle almayın aldırmayın .



    Macbooklara neye dayanarak böyle bir genelleme yaptınız bilemiyorum ama oldukça dayanıklı ve kaliteli cihazlardır. bir macbook ömürlük kullanılabilir. Tabii ki işletim sistemi ve kullanım amacı size uygun olmayabilir, fiyatı da pahalı gelebilir ama çöp demek doğru olmaz kanaatindeyim.

    Windows laptoplar hala hız ve sorunsuz çalışma konusunda maclere denk gelememiştir. Windows-laptop uyumu ile OS-X Mac arasında dağlar kadar fark vardır. En basitinden bir macbook trackpadi kullanma fırsatı bulduysanız dediğimi anlarsınız. Ben bu kadar duyarlı ve fonksyonel bir trackpad görmedim, alıştınız mı bırakın mouse gereksinimini mouse sizi yavaşlatıyor bile. Aynı şeyi windows touchpadler için söyleyemezsiniz.

    Windowslarda hala sleep/wake up problemleri mevcut, uykudayken batarya azalması, programların sorunlu çalışması ya da takılmalar gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor.




  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StefanJohansen -- 28 Nisan 2016; 17:55:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.