Şimdi Ara

Macbook Pro SSD sanırım bozuldu acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Sorunu şöyle anlatayım. Macbook Pro mid 2012 cihazımda 8 ay önce aldığım ve taktığım Crucil SSD'imi sorunsuzca kullanıyordum. 275 GB. Cihaz üzerinde bootcamp ile windows da yüklüydü. Dün de ayrı bir alan açıp Linux / Ubuntu yükledim. Burada da sorun yok. Ancak nereden bulaştıysam Ubuntu yerine Pardus kurayım diye bir saçmalık yaptım. Pardus, Ubuntu gibi nereye kurulmak istediğini falan da sormadı. Kurulum esnasında bir donma oldu. Ben de macbook u shut down yapmak zorunda kaldım.

    Tekrar açtığımda apple logosu yerine soru işareti çıkıyordu. Hemen . cmnd + R ile başlattım. Disk izlencesine geldiğimde SSD'nin gözükmediğini farkettim. Sonra macbook'un arkasını söktüm. SSD'yi yerinden çıkardım. Çünkü bazıları SSD bağlantı kablosu bozuluyor genelde demişlerdi. SSD yerine harici hard disk taktım. Harici hard diski tanıdı. Hatta içine mac os lion'u da kurdum haricinin. Ama SSD'imi bir türlü tanımıyor.

    Sizce SSD'nin donanımsal olarak bozulma ihtimali nedir? Bana dosya tipi bozuldu gibi geliyor ama nasıl düzeltirim bilemiyorum. Bir yol gösteren olursa çok sevinirim. Çok fazla bilgim vardı. Bilgiyi de geçtim SSD'yi kullanamıyorum. Lütfen yardım. İyi çalışmalar dilerim herkese







  • Aynı sorun bendede vardı. Hdd patlamıştı disk utilitydede sönük gozukuyodu sonra içini açtım Apple hddlerin iç kısmı normal hddlerden farkliymis bunu öğrenmiş oldum bu bilgiyi öğrenmek ise bana hddnin komple kullanılamaz hale gelmesine mal oldu . Forumda aynı sıkıntıyi yaşayan başka bir arkadaş ise disk drill Ile sorunu çözdüğünü söyledi. Dilersen disk drillle backup deneyip diski yeniden çalışır hale getirebilirsin.
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabın için teşekkür ederim. Disk Drill dahil her şeyi denedim. Hiçbir şekilde macbook ssd'yi görmedi. Windows bilgisayara taktım yine görmedi. Ben de aldığım yere (Vatan Bilgisayar) götürdüm bugün ve onlar da test etti ssd bozulmuş dediler. Ücretsiz değişimi yapılmak üzere teslim aldılar umarım sorunsuzca değişimi yapılır
  • Hadi gözün aydın. Değişime aldılarsa güzel.
  • OS kurup kaldırmak, yüksek sayıda dosyanın silinip yeniden yazılması demek ve o tür durumlarda SSD, HDD'ye göre daha cok zorlanır. Teoride SSD güvenli fakat fiiliyatta durum cok farklı. Aslında teoride yani SSD'nin tasarımında dahi, gerçek güvenliği yok (en son yıllar önce SSD'yi incelediğimde öyleydi, 2019'daki durum nedir bilmem) Ben o yüzden SSD'li bilgisayarlarıma hiç fazla yüklenmem. OS kurmak, yeni partisyon açmak, formatlamak... bu tür şeyleri hele ki deneme amaçlı olacaksa SSD'de fazla yapmamaya çalışırım yani bir SSD'de baştan hangi OS'yi, kaç OS kuracağımı baştan belirlerim ve onu yaptıktan sonra o yapıyı değiştirmem. Bir de, SSD 'yi bilmediğim marka asla almam. Şu anda benim SSD olarak kullandığım sadece 2 marka var: Intel ve Team. Bu 2 marka, şu ana dek hiç bir arıza çıkarmadı. Bazen SSD'yi zorladığım, bazı şeyleri boşverdiğim dönemler oldu o zamanlar dahi hiçbir sürprizle karşılaşmadım. Crucial ucuz veya ekonomik marka olarak görünüyor. Intel ve Team pahalıdır. Birşeyin pahalı ve ucuz olmasının görünmeyen bazı sebepleri vardır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.