Şimdi Ara

MacBook izlenimleri : Bir port hepsine hükmedecek! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama:

    1) Steve Jobs'un ölümüne kadar Apple Job'sun çoğunlukla kişisel ve radikal tekno-ticari inançalarıyla yönetiliyor ve buna da kimse itiraz edemiyordu. Büyük ekranlı iPhone yapılmaması, Mini iPad'ın telaffuz edilmemesi Jobs'un inançlarıydı.
    2) Sonuç'ta Jobs, batmakta olan Apple'dan kovulmuş, sonra da tam batmaması için aman-yallah denilip yeniden baştacı yapılmış bir kimlikti ve iPod çıkışıyla Apple'ı kurtarmıştı.
    3) Jobs'tan sonrakiler (yani Tim Cook ve yönetimi) Jobs'tan daha çok ticari olmaya başladılar. Sonuçta hissedarlara hesap vermeleri söz konusu. Jobs sağlığında çıkıp hissedarlara "evet ben hata yaptım, (bazı) işleri batırdım ama sesinizi çıkarmadan yerinizde oturun; yoksa hisselerinizi satıp ittirin gidin!..." diyebilecek bir karakterdi, ama Tim Cook öyle değil...
    4) Ancak kabul etmek lazım ki şimdilik Jobs'un mirası halen Apple'ı gayet güzel ayakta tutmaya yetiyor. Yetmesinin ötesinde Apple mevcut ürün teknolojisine aslında çok uzak olan elektrikli otomobil, solar tarla gibi konulara yelken açıyor. Kendi konusundaki yatırımları da ihmal etmeden, ancak çok büyük üretim risklerine girmeden büyütüyor. Kendi fabrikasını kurmuyor; birgün işler yolunda gitmezse Çin'lilere "buraya kadarmış, hoşça kalınız...." demek çok daha kolay olacağı için...
    5) Şimdiye kadarki veriler özellikle de iPhone için olanlar Apple'ın bu alanda batacağına pek de işaret etmiyor. Şimdi gerçek rakamları bulup çıkartamayacağım için veremiyorum burada ama bir örnekle açıklama yapayım:
    Varsayalım dünyada 300 milyon adet iPhone, 1 milyar adet de Android bazlı akıllı telefon kullanıcısı var. Her sene (ilk defa akıllı telefon alacaklar/alabilecekler haricinde...) bir sistemi beğenmeyip diğerine geçenler oluyor; olması da doğal... Ancak Apple'dan vazgeçenler %10 ise, Android'den vazgeçenler %25. Dolayısıyla 2. yıl geldiğinde Apple 30 milyon kullanıcı kaybederken, 250 milyon yeni (Android'i terkeden) kullanıcı kazanıyor. Nasıl batabilir ki???



    Aynen öyle tim cook iyi bir ceo ama bir steve jobs etmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu steve jobs ın etrafında romantik bir durum oluşturuyorlar.yok büyük ekranlı telefon yapmama inancıymış vs.geçin aga bu işleri.

    steve yaşasaydı 4.7'' lik iphone nu ballandıra ballandıra anlatacaktı.öyle bu alemde kimsenin romantik inançları olmaz.4.7'' lik iphone dan milyarlarca doları kasaya indirdiler.

    amaç daha fazla kar elde etmektir bu piyasada.

    ha neden şimdiye kadar büyütmediler ekranı diyeceksin.apple ın politikası bu aga.4'' in suyunu sonuna kadar çıkardılar.suyu bitince 4.7'' le malı götürdüler.4.7'' i de en az 3 yıl satarlar.sonra çerçeveyi inceltip 5'' yapacaklar.
  • Apple hemen batacak demiyorum zaten şuan ki satış rakamları ile daha ömrü uzun.Android,Apple'ı batıramaz.Apple'a kendisi gibi bir rakip lazım.Android'de standart yok,düzen yok,nizam yok.Bende T50 var öncesine Samsung Galaxy Ace vardı.Cidden yüksek fiyatları hakkeden bir platform değil.En basitinden marketinden bile anlamak mümkün.Aynı oyunların,içeriklerin tekrar tekrar bulunduğu,binlerce sahte-amaçsız uygulamanın yer aldığı sırf rakam olarak dolu gözükmesi için çöp gibi kabartılan bir marketi bulunan sistemin düzensiz ve stabil olmaması gayet normal fakat androidi seviyorum.En azından 1000 lira altı telefonlar için.Üstünü hiç bir şekilde hak etmiyor.

    Samsung,HTC vb. firmalar her sene yeni bir lider telefon çıkartıyorlar yok şöyle kamera yok böyle işlemci.Arkadaş telefon durduk yere ansızın takılıyor,uygulama geliştirmesi eziyet (Gerçi bu apple-ios içinde geçerli de -swiftte durumlar nasıl bilmiyorum-).Google bu işletim sistemini ücretsiz ve özgün yapmakla en büyük hatasını yaptı.Uygun bir fiyattan lisans bedeli ile verecekti.Bunun sonucunda bir kere şu 70-80 liralık çöp tabletleri kabul etmeyecekti.Aslında google kendisi için daha mantıklı yaptı bu şekilde yapmasaydı 1 milyarı geçkin cihaza ulaşamazdı ama en azından arkasından sövülmezdi.

    Standartlar olacaktı bir kere.Misal veriyorum;

    -Ekran boyutunu 4 inç (şu kadar şu kadar çözünürlük arasında) ile 5 inç (şu kadar şu kadar çözünürlük arasında) yapacaksınız diyecekti.
    -Enerji tüketimi/Batarya kapasitesi şu kadar oranda olacak diyecekti.
    -Depolama kapasitesi şu miktarlarda olacak,hafıza kartı yuvası bulundurmak zorunlu olacak diyecekti.
    -Ram en düşük 512 mb olacak diyecekti.

    Güncelleştirmeleri sürekli yapacak ve telefon üreticileri ile güncelleme konusunda ciddi birliktelik yapacaktı.Açık konuşayım android kullanıcıları daha çok benim gibi maddi durumu orta veya daha alt seviyede olan kesimden oluşuyor.İşte tüm bu android sistemi kontrolsüz bir şekilde işleyiş halinde olduğu için iyi duruma sahip olan veya iyi bir telefon almak isteyen adam niye alsın ki?Bunun yerine ilk başta belirli markalarla anlaşmalara girilip onlarla başlansaydı yani büyüme kontrollü olsaydı toplamda 1 milyar değilde 100 milyon satış olsaydı çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

    Bir kere her üretici özellikleri dahilinde her telefona güncelleme vermek zorunda olurdu.Geliştirdiği arayüzleri google inceleyip analiz edip akıcı ve güvenli buluyorsa yayınlatırdı.Telefonu satış için uygun görüp,görmemesine bağlı olarak lisans verirdi yada vermezdi.




  • apple tarihindeki en çöp mac olmuş
  • hayvan arkadas kullanıcısına yanıt
    Bundan 10 sene önce uzatmalı olarak istatistik bölümünden mezun oldum merak ettiğin buysa
  • Nasıl bir yazıdır bu ya. Yarısından sonra yoruldum, beynimde Apple şimşekleri çaka çaka bir hal oldu. Baştaki resim de itici yazı da itici çünkü başlık fail zaten duruma göre. Nasıl bir firmayı bu kadar kasabiliriz desek herhalde bu yazı önümüzde örnek olarak yer alırdı rahatça. Maşallah yani. Ayrıca Apple güzel bir atak yapsa da 2 port yapmalıydı. Bir de en fazla 1 veya 2 deyince de iticilik katsayısı artıyor zaten en fazla 1 olursa en az diye bir şey kalmıyor, eh en fazla 2 demek de yürek ister neyse öyle işte. Bir sürü haber okuduktan sonra ve okuyacağım onca şey varken bu yazının yarısıyla ömrümün güzide bir parçası gittiği için iç dökmek istedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajdarvevo

    apple tarihindeki en çöp mac olmuş

    O kadar da değil: siz bir de ilk çıkan MacBook Air modelini görseydiniz! (Gerçi o yıllarda teknolojik değerler bugünkülerin misliyle altındaydı ama...)

    Hiç unutmam, o aleti Istanbul-Dubai uçağına İstanbul'dan binen ciddi yaşlı bir İngiliz anneannenin elinde gördüğümde, feleğim şaşmıştı!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 17 Mart 2015; 19:43:27 >
  • USB-C uyumlu aksesuarlarda Çin'li firmalar da (yani kendi markalarıyla üretim yapanlar da...) artık ortaya çıkmaya başladılar birer birer.

    MacBook izlenimleri : Bir port hepsine hükmedecek!
    MacBook izlenimleri : Bir port hepsine hükmedecek!




  • Tek usb-c olmaz ben büyük yanlışlar olduğunu düşünüyorum. Mutlaka farklı adaptörler olacaktır, zaten varda ama kimse yanında sürekli bu adaptörleri taşımak istemez. Benim görüşüm iki yana birer usb-c, bir taraftaki usb-c yanına usb 3.0, bir usb-c yanınada thunderbold.
  • ahmckr kullanıcısına yanıt
    Ben hala ve hala, kaç tane USB-C/USB3.0 portu olursa olsun, besleme (sarj) soketinin ayrı ve bağımsız tutulmasından yanayım. Bana göre şu an kullanılan magsafe2 gayet işlevsel, hatta mükemmel. Apple birkaç dolar malzeme tasarrufu için özellikle "pro" modellerde bundan vazgeçerse, büyük hayal kırıklığı yaratacak bende...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Ben hala ve hala, kaç tane USB-C/USB3.0 portu olursa olsun, besleme (sarj) soketinin ayrı ve bağımsız tutulmasından yanayım. Bana göre şu an kullanılan magsafe2 gayet işlevsel, hatta mükemmel. Apple birkaç dolar malzeme tasarrufu için özellikle "pro" modellerde bundan vazgeçerse, büyük hayal kırıklığı yaratacak bende...


    Pro kullanıyorum bende magsafe2'nin gayet güzel olduğunu düşünenlerdenim. Ancak iki taraftada usb-c olsa sarj aletini bulunduğunuz yerin düzenine göre ister sağ tarafa ister sol tarafa takabilsek fena olmazdı, tabi usb, thunderbold ve hdmi çıkışıda ayrıca olması şartıyla. Tabi mühendislik buna izin verirmi bilmiyorum. Pro'nun çıkışları gayet iyi ve yeterli aslında. Pro modeline dokunamazlar zannetmem. Satışaları iyi giden bir ürün tasarım olarak pek değişikliğe uğramaz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahmckr kullanıcısına yanıt
    ALINTI

    Pro'nun çıkışları gayet iyi ve yeterli aslında. Pro modeline dokunamazlar zannetmem. Satışları iyi giden bir ürün tasarım olarak pek değişikliğe uğramaz zaten.

    ALINTI SONU

    Bu konuda çok iddialı konuşmak istemiyorum; en azından zaman olarak biraz erken. Ancak ne yazık ki, sizin yukarıda belirttiklerinize tam katılamayacağım; şöyle ki:

    1) Mevcut rMBP kasa tasarımı artık 4. yılını doldurdu 2015 itibariyle.

    2) Pro alıcıları daha meraklı, yarı-profesyonel ve daha variyeti (bütçesi daha geniş...) olabilecek kullanıcılar. 2016'da Sylake işlemci ailesiyle bu kullanıcılara "yeni bir kasa tasarımı" iyi gider. (Hoş benzeri bir düşüncem MBA için de geçerli ama bunlarda kullanılan TN ekran, retina karşısında o kadar biçare kalıyor ki...)

    3) Ama malum, Apple'ın kasaları inceltme, hafifleştirme gibi sonu gelmeyen bir de hastalığı var. rMBP'larda 2016'da yeni bir kasa tasarımı yanında mutlaka bir incelmeyi de getirecektir. Bu noktada da USB-C (en az iki port olması koşuluyla) kaçınılmaz olacaktır. MagSafe2'ye ne olur kestiremiyorum. Kasa MBA'lerdeki gibi arkadan öne inceltilirse belki kalabilir. (İnşallah...)

    4) Tabi kasanın inceltilmesi bataryanın da kapasitesini etkiler. Ancak bu noktada gerek Skylake ailesinin enerji harcamasında daha "cimri olması", gerekse Apple'ın bu taze 12" rMB'larda kullandığı yeni "teras sistemli" batarya teknolojisi ve de anakartta (logic board) yapabilcekleri daha yoğun komponent yerleştirmesi sayesinde bugünkü batarya kullanım süreleri aynen muhafaza edilir gibi düşünüyorum...

    5) Thunderbolt2 portu ayrıca gerekli kalır mı? Cevap hem evet, hem hayır benim düşüncelerime göre.

    bakalım, yaşarsak göreceğiz...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: uçan tekme

    usb-c yide büyük teknolojik olay diye yorumluyorlar ya.çok enteresan aga.

    üçlü priz gibi bişey bu hafız.

    O kadar da küçümsememek gerek.

    İngilizcesi yeterli olan arkadaşların bu video'yu izlemelerini önerebilirim, USB-C'yi daha yakından ve teknik olarak tanıyabilmek için... (Ancak biraz uzunca sürüyor; 40 dakikaya yakın...)

    https://www.youtube.com/watch?v=V1OiQoyjDOo





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam. Bana göre rmbp biraz daha incelir klavye macbooktaki gibi dizayn edilir. Ancak edge to edge olmaz.
    İkincisi mba tarihe karışabilir bana öyle geliyor ki bu seksi 12 inçlik cihazın işlemcisi vs air kadar güçlendirilip güncellenir. Ve abisi 14 inçlik de boy gösterir. Haliyle air tarihe karışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freeman8476 kullanıcısına yanıt
    Elimdeki rMBP ilk çıkan seriden olmasına rağmen az ve idareli kullandığım için, başka bir dertten muztarip olmaz ise aslında beni rahatlıkla 2 yıl daha götürecektir. İşte benim tasalandığım nokta da buradan başlıyor. İki yıl sonraki rMBP nasıl birşey olacak?

    Force trackpad alışılabilecek bir düzenek. Kasa incelip batarya kapasitesinin düşmesi de önemli değil; Apple nasılsa tenzil-i terfi yapmayı göze alamayıp yine 10 saatlik batarya süresini sürdürecektir. Amma velakin şu yeni çıkan 12" rMB'daki "kelebek" klavyenin kullanımı bana göre felaket bir durum. Denedim, "tuşa basıyor muyum" ya da şu andaki rMBP ya da Mac Mini'nin klavyelerini kullanıyorken gibi yaparken o narin klavyeyi "yumrukluyor muyum?" diye halen karar veremiyorum.

    Bu yüzden 13" rMBP'nun 2016'daki geleceği ve alabileceği form beni yakından ilgilendiriyor. 2016'da da mevcut kasanın değişmeyeceğini şimdiden bilebilsem güle oynaya 2016'yı bekleyip mevcut kasa içinde Skylake işlemcili ve herhalde 11 saat batarya kullanımına sahip olacak bir 13" rMBP almayı düşünürüm; elimdeki cihazı da çok iyi sayılabilir bir durumda 2. elde değerlendirebilirim. Ama ya 2016'da bir tasarım değişikliği olup da bu yeni "kelebek" klavye kullanılmaya başlanırsa???? Yoksa riske girmeden gidip 2015 sonuna kadar Broadwell işlemcili, 10 saat batarya ömürlü, ama klavyesine alışkın olduğum 13" ürünü mü 16GB RAM ve 512GB SSD ile alsam? Gel de karar ver!!!




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Hocam kelebek klavye bu kadar feci bir durum mu yav! Öyleyse apple neden bukadar övgüyle bahsetti. Acaba alıştıktan sonra mı insan farkına varıyor kolaylığının? Bir çok kullanan daha rahat diyor alıştıktan sonra- ki ben de aynı kanaati taşıyorum.

    Benim sormak istediğim şey bu cihaz ne zaman güncellenecek? Belli bir tahmin var mı yoksa apple kafasına ne zaman eserse mi günceller! Daha güçlü bir işlemci, kamera ve en az iki port! Bunlar olursa tam istediğim cihaz olur gözü kapalı alırdım. Ancak bunu almakta çok kararsız kaldım. Aldıktan sonra güncellenirse napıcam? Veya tasarımı değişecek olan rmbp bunun gibi ince bişeye dönerse? Çok belirsizlik var ya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freeman8476 kullanıcısına yanıt
    Apple'ın bu yeni Kelebek ("Butterfly") tip klavyesine alışmak için bir zaman gerekecek, şimdiki klavyeleri kullanmaya alışkın olan kullanıcı için. Ama alışılamaz değil, tabii ki... Ben kendi hesabıma hem Mac Mini hem de rMBP kullandığım için, bu Kelebek Klavye'ye geçmeyi pek istemem (alışacağımı bilsem bile...).

    Bu cihaz (12" rMB) herhalde en erken 2016'da güncellenecek ve bu güncelleme herhalde CPU ve GPU terfisi (Broadwell'den Skylake'e terfi) şeklinde olacak. Batarya kullanım süresi muhtemelen bir saat daha artacak. Belki kullanılan SSD (daha doğrusu hafıza/depolama modülündeki) çipler daha hızlı yazma/okuma hızına sahip olanlarla değişecek. Ama daha ötesi bir değişklik (örneğin 2. bir USB-C portu ilavesi gibi...) olacağını pek tahmin etmiyorum... Yani ergonomik olarak bir değişim beklenmemeli.

    Ama olasıdır ki 2016'daki bu Skylake terfisi zamanında, belki 13" veya belki de 14" retina ekranlı ikinci bir "ağabey" cihaz çıkacak. Ergonomik olarak 12" modelin az büyütülmüşü olacaktır... Tabii o da Skylake ile gelecek ama daha büyük boyutları ile muhtemelen 10-11 hatta belki de 12 saat batarya süresine sahip olacak bir cihaz olarak hayat bulacak. İşte bu modelde herhalde iki adet USB-C portu olacaktır. Bir de Thunderbolt ve/veya USB3.0 portu ilave edebilirler mi (fiziksel durum nedeniyle...); bilemem ama şarj/besleme için yeniden bir MagSafe tipinde portun gelmeyeceği %99.5 kesin gibi... Bu ağabey modelde Skylake'in hangi serisi işlemcisi kullanılabileceği de önemli. Eğer 12"deki Core-M'ler kullanılırsa (ki bana göre biraz "ayıp kaçar") o zaman hala fansız bir tasarım devam ettirilebilir gibi gözüküyor...Ancak bu yeni cihazın diğer ve genel özellikleri rMBP serisinin "altında" kalacak.

    2016'da rMBP serisinde (13" ve 15" modellerde) köklü bir tasarım değişimi (örneğin yeni bir kasa, Apple'ın vazgeçemeyeceği incelik ve hafiflik uğruna bunlara da Kelebek Klavye uygulanması, vs. vs.) olacak mıdır; işte onu bilemiyorum. Ama bahsettiğim tarzda bir değişim 2016'da olmazsa 2017'de olacağı kesindir. rMBP kasası şu an 4 yaşında, gelecek yıl da devam ederse 5 yaşında emekli olmasını beklemek herhalde çok da hayalperestlik olmaz... Yeni kasa olduğunda burada da 2 USB-C portu + Thunderbolt portu herhalde konulur ama DS Kart yuvası, HDMI, USB-C portu muhtemelen kalkar. MagSafe türündeki şarj/besleme de kalkar mı, kalkmaz mı --- bu biraz da kasanın inceliğine bağlı olacaktır. İç donanım olarak, kullanılacak i5/i7 işlemciler nedeniyle herhalde fansız bir tasarım mümkün olmayacaktır ama Apple anakart (logic board) tasarımda bugünküne göre olabildiğince minyatürleşmeye gidecektir.

    Ve 2016'da muhtemelen MBA ailesi tarihe karışacak... Şu anda bu kasa tasarımıyla MBA'ler 6 yılını doldurmuş oluyor. Eh, bu kadarı da yeter emekli olmak için...

    Benim tahminlerim ya da kehanetlerim şimdilik bunlar...

    Bilginize.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.