Şimdi Ara

MacBook Air katili Samsung 9 serisi dizüstü bilgisayarlar hakkında her şey (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
0
Favori
43.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rock_Rage

    quote:

    Orijinalden alıntı: oik

    niye hala apple ile bir başka bilgisayarı karşılaştırılar?
    1. apple gibi bilgisayar yapamadıkları için....
    2. sadece bilgisayar üretimi yaparlar ve dünya tekelini elinde tutan microsofta mecbur bırakırlar. hatta öneririler.
    3. komplike bir bilgisayar yapmak yazılımı donanımı vs. yapmak işlerine gelmez. yaptır çinde sonra montajla sür piyasaya nasolsa microsoft var sonra birde donanım desteği çıkar olsun bitsin. iki saat sürmeyen şarjı, microsoft un açılamayan kapanamayan işletim sistemini kullanmaları ikide bir göçen koltuk altında format attırlmaya götürülen bu sayede bayağı güya antivirüs progamları çıkartılan sistemin kullanılması kimin umrunda.
    4. yazılımı bol değilmi? evet hatta crack lısı orjinalinden fazla. niye...? onuda yazayım. dünyanın çok köşelerinde açlıktan ölen dilenen bunca insan varken onlara yardım eli uzatmayan bu zavallıların internette cracklı programlarının bedavadan bulunmasının sebebi ne? dünyada ne oluyor ne bitiyor kim kimdir nedir nasıl kontrol altında tutarım hesabını yapanlar bunu zaten iyi biliyor. zavallılarda en fazla program destek windows ta var diye seviniyor. biri bilgisayar üretir yazılımdan fazla anlamaz diğeri bilgisayardan. kısır döngü......
    5 apple övmeye gerek yok adamların ürünlerine bakın
    microsofta kullanılacak programlar önce mac de denenir
    bir ipad çıkardılar dünyada taklit etmeyen kalmadı
    bir iphone çıkardılar milyonlarca kişi bundan ekmek yiyor
    siz hala konuşun
    selamlar
    bu arada macbook pro aldım. keşke 10 sene önce alsaydım. hayatım kurtulurdu.......
    her mac olanın windowsu vardır derler şu program yapanlar yapsınlarya mac desteğini linux desteğini... yapmazlar yaptırmazlar kimlerin boyunduruğunda olduğunuzu görmeniz lazım. adam program yapıyor linux desteği yok mac desteği yok... neden windows kullansınlar diye..... kime yarıyor?



    Sizde hırsınızın kurbanı olmus apple ı savunuyorsunuz.Kör bir bakıs acısı ile ikisi farklı seyler hala anlamamıssınız microsoft bilgisayar uretiyormu hayır apple ikisini birden yapıyor urunlerine gore işletim sistemi yapıyor.Bugun mac os x olmasa ne olur bir sey olurmu birde sole dusunun bir gunlugune microsoft urunleri kullanılmasın iptal olsun dunyanın %90 calısmaz hale gelir emin olun.Microsoft sadece windowsu uretmiyor Sunucu cozumleri Mail Cozumleri Security cozumleri Yazılım cozumleri Web cozumleri ?Yarın apple firması batsa sadece mac book ve iphone kullanıcıları magdur olur devletler zarar gormez ben zarar gormem ama microsoft yarın batsa dunyada kaos olur.Oyuzden microsofttun apple gibi bilgisayar uretmesine gerek yok baska seyler yapmasınada gerek yok onlar zaten gerekli islerini yapıyorlar.Apple rolls royce gibidir iyidir guzeldir kalitelidir kendine hastır ama siz gidip mercedes bmw de arabamı onlar diyemezsiniz.Siz bir urun yaparken piyasadaki cok kucuk bir kesime hitap etmek istersiniz yoksa buyuk kesimemi burda amac para kazanmaktır bende urunumu en cok para kazanacagım pazara sunarım haksızmıyım.Microsoftta apple gibi bir sirkettir amac para kazanmaktır amme hizmeti yapmak degildir.Piyasada ucretsiz işletim sistemi mevcuttur kimse microsoft urunlerini zorla satmıyor uzerinde işletim sistemi olmayan notebook netbook masaustu pc sunucu alabilirsiniz.Kurun bilgisayarınıza ubuntu kullanın pardus kurun kimse zorla microsoft urunu satmadı.İnsanlar pc lerinde %50 iş %50 oyun oynarlar linux uzerinde calısan oyun vardır kaliteleri ortadır.Firmalar urunlerini kaygan zeminlerin oldugu platformlarda satısa sunmazlar ubuntu bugun vardır yarın yoktur bunun garantisi yoktur lakin microsoft size urununuzu pazarlıyacagınız platform için destek ve guvence verir.Apple da suanda bunu yapıyor.Bunun neresi kotu neresi tekelcilik.Dunyada digerlerinden daha yaygın olmak daha fazla satmak sucmu suan microsoft yerinde apple olsa idi aynı seyleri onun için soylebilirmiydiniz.Sonuc farklı politikaları olan iki sirketi karsılastırıyorsunuz ikiside teknoloji sirketi urunleri farklı onun ondan ustun olabilmesi için ikisininde pazara aynı urunler ile girmesi gerekir.Mac os x olması bir olcu degildir olcu olacaksa mac os x her pcde calısıp her turlu donanıma destek vermesi gerekmetedir en basitinden benim sokaktan alıp getirdigim bir usb aygıta webcam olur bluetooth olur gamepad olur destek vermesi gerekir istisnasızki karsılastırabilelim.

    SAYGILARLA

    Alıntıları Göster
    mac air kaç yıl önce piyasaya sürülmüş cihaz. Karşılaştırma biraz zavallıca olmuş. Mac air'a apple bir donanım güncellemesi yapar, gene diğerleri nal toplar. Samsung çok güzel ve özel bir ürün yapış ancak bu fiyatla fazla şansı yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fprox41

    1) %91 meselesine gelince, Apple'ın zaten $1000 altı tek bilgisayarı Mac Mini. Yani Apple'ın tüm modelleri bilgisayar dünyasının çok küçük bir yüzdesiyle karşılaştırılmış.
    2) Bir Mac ile aynı spec'lerde bir PC çok daha düşük fiyata alınabiliyor. Yani 1000 dolarlık bir Mac'in özellikleriyle birebir PC'ler 600-700 dolar. Karşılaştırmanın saçmalığının bir diğer boyutu.
    3) Çok paran varsa bir roadster, bir coupe, bir sedan, bir süperspor, bir SUV alırsın. Aynı durum söz konusu. Ama tek araba alıp hayatın boyunca kullanacaksan bu Ferrari F458 Italia olmaz. Çukurlardan geçemezsin, konforlu değildir, çok benzin yer, bakımları pahalıdır, çok sık bakıma gider. Kullanışlı 4 kapılı büyük bir BMW ya da Mercedes alırsın, her türlü yol şartına uyar. Üzmez. Windows da budur. İki can alıcı istatistik de ben vereyim o zaman:

    - Masaüstü işletim sistemi pazarının %90'ı Windows platformu elinde.
    - Mac kullanıcılarının %90'ının aynı zamanda bir PC'si var. Yani kısacası her Mac sahibinin PC'si vardır ama her PC sahibinin Mac'i yoktur.

    Bu tartışma uzamasın lütfen. Gelip Samsung 9 Serisi konusunda Apple'ı övdünüz, ortalığı karıştırdınız. Lütfen artık ilgi alanınıza giren konulara gidin. Anladığım kadarıyla bu bilgisayar ve Windows platformu sizi ilgilendirmiyor. Kendi zamanınızı da bizim zamanımızı da harcamayın.

    Alıntıları Göster
    yazılanları genel olarak okudum. apple'ı eleştiren arkadaşlar genelde fiyat performanstan bahsetmiş. satın alan kişilerin donanım konusundaki bilgisizliğinden vs....
    öncelikle fiyat performans hayatın her alanında geçerli değildir. insanların çoğu cpu daki transistör sayısıyla ya da kaç nm olduğuyla ilgilenmezler. ilgilenmelerine gerek de yoktur apple tüketicilerin alışkanlıklarını çok iyi analiz etmiş bir firmadır. tüketici alışkanlıklarına yön vermektedir. tasarımları gerçekten bir harikadır. pazar lideri nokia'nın babaanne telefonları üreterek pazar payını %70 lerden % 30 lara nasıl indirdiğini hep birlikte izliyoruz. tasarım bu kadar önemli değilse neden diğer firmalar iphone benzeri ürünler üretmeye devam ediyorlar. ya da neden daha önce bu tür ürünleri piyasaya sürmediler. buradan apple ı savunduğum falan sanılmasın. apple da diğer firmalar gibi karını maksimize etmeye çalışıyor, ama bunu daha akılcı bir yoldan yapıyor. ürünlerini şık, kullanışlı, ve emsallerine göre pahalı yapıyor. bu ürünleri kullanmak statü simgesi sayılıyor. apple'ın fiyat/performans ürünü üretmek gibi bir iddiası hiçbir zaman olmadı.
    işletim sistemi pazarının %10u macosx olabilir ama bunların hepsi lisanslı ve donanımla birlikte satılıyor. windows un % kaçı lisanslı acaba.macosx windows gibi piyasadaki tüm donanımlarla uyumlu olmak zorunda olmadığı için windows kadar hantal değil.
    öncelikle microsoftun pazara nasıl hakim olduğuna bakmak gerekiyor. bilgisayar teknolojisinin bu noktaya gelmesinde ve microsoftun tekel olmasındaki en büyük pay oyun sektörüdür. microsoft işletim sistemi değil directx satmaktadır. konsol piyasasının, pc oyun pazarını ve dolayısıyla directx'in tekelini sarsmaması için microsoft xbox la konsol sektörüne girmiştir ve yıllarca xbox'ı zararına satmayı göze almıştır. windows lisanssız kullanımı engellese ve pc oyunları alternatif işletim sistemlerinde de tam olarak oynanabilse microsoftu savunan arkadaşların hangisi gidip bilgisayarına windows 7 ultimate kuracak cok merak ediyorum. bu tekel kalkarsa neler olacağını hep birlikte görürüz.
    şimdi buraya kadar yazdıklarıma bakarak apple kullanıcısı olduğumu düşünebilirsiniz. hayır ne macbookair'im var, ne ipad im var ne de iphone'um var. çünkü ben de pek çoğunuz gibi fiyat performansa ve donanıma bakıyorum. teknolojiyi yakından takip etmeye çalışıyorum. ama insanların çoğu böyle düşünmüyorlar bu yüzden apple ın piyasa değeri 300 milyar dolar, bu yüzden (grafik kalitesi olarak) rakiplerinin çok gerisinde olan nintendo wii yıllardır pazar lideri çünkü tek kıstas fiyat performans değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartwork -- 3 Nisan 2011; 0:24:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oik

    özür dilerim... microsoft her ürüne destek mi veriyor?
    yoksa
    o ürünler microsoft kullanılsın diye driver mı üretiyorlar...
    ayrıca yazılımı illa kendileri yapmalarıda şart değil.
    ürünlerin kapalı kodlarını microsofta açmaları yeter
    açsınlarya linux dünyasına..
    bakın neler olacak
    linux un driverımı yok..
    apple nın driver eksiğimi var
    win7 li bilgisayar alıyorsunuz... bas düğmeye kendi kendini kursun..
    fakat kendin kurmaya kalk
    illa driver cd. leri lazım.
    niye..
    microsoft sadece yazılım..
    hemde dünyayı zorla tekeline almış yazılım.
    açık kaynak kodlu linux kullanan ülkeler battı ya şimdi.... sizin demenize göre batması gerekir....
    adamlar windowsa verdikleri milyarlarca dolar kendilerine kaldı bayram ediyorlar..
    microsoft hiç bir zaman bir ürüne destek vermek için yazılmamıştır
    sadece bu yazılımı kullanmaları için belli çevreler kontrol edilmiştir..
    adam bir ürün çıkarıyor telefon açıyorum linux desteği varmı? yok diyor
    mac de kullanabilirmiyim. soruyorum yok diyor neden diyorum
    adam ne yapayım herkes win kullanıyor bende mecbur kalıyorum...
    dell sony hp acer asus ... vs. bakın reklamlarına bir köşede win7 önerir ibaresi...
    çünkü bu şirketlerin hepsi microsofta ve onun arkasındaki güce gebedir de ondan...
    server iş komplikeleri mac da yokmu ya...
    fazlası da var
    linux ta yokmu? her ikisinden de fazla var?
    işte microsoftun yayılma nedenleri insanlar öğrenmeden araştırmadan kolayca sahip olup kullanmak istemesi zaten gerisi kendiliğinden geliyor.
    bir ürünü yapıp onun kullanlacağı sistemide meydana getirip daha rahat daha güvenli kullanmak varken
    sadece yazılım üreten bir firma başka hangi sebepten tercih edilsinki
    zorla......
    hala da microsoft övüyorlar kimler kolay yoldan para kazamak isteyenler ve bilgisayarlar hemen göçsün bize iş çıksın diye bekleyenler
    selamlar
    her türlü destek de var zaten öyle driver derdin olmuyor mac da.. her takılan usb kendiliğinden çalışıyor.. hele linuxta driver derdin hiç yok.
    hele win gibi takılan usb aygıtı açılmadan altta çalışan döenen bir şey " yazılımı yüklüyor" ibaresi hiç yok.



    Bakın saldırmak için yazmayın burada tartısıyoruz

    Size madde madde yazayım

    Urunlerin driverları microsoft için yazılıyor.Bir cok firma linux mac windows destegi veriyor.Kimse baska platforma yazmayın demiyor bu o urunu ureten firmanın bilgi beceri kapasitesine baglıdır.Sizin hedefiniz windows platformuysa ona yazarsınız mac ise onun için yazarsınız bunyenizde ona gore adam bulundurursunuz.Burada onemli olan platform ureticileri ile olan iliskinizdir microsoft ortak bir yapı sunmustur donanım ureticiler bunu kullanabilir yol haritası bellidir buna uyarlar yaparlar.Linuxde boyle ciddi yatırımlar yapsa onun içinde destek artar ki linux camiası kendi içinde bunu cozmeye calısıyor.Bu sadece yatırım ve gelisme meselesi.

    Windows makine için driver gerekiyorda baska sistemler için gerekmiyormu sonucta guncelleme olsun yeni yazılım olsu yeni cıkan bir parca için mevcut sistemde bir yazılım yok ise bunun bir sekilde yuklenmesi gerekiyor teknolojinin bu kadar hızlı gelistigi bir donemde yeni yazılımların yuklenmesi gayet normal.Mac cihazların parcaları surekli degistirilmedi için mac için yeni surucu yukleme olayı yoktur ama windows uzerinde toplama pc ile 5 yıl oncesinin malzemesi ile bugun cıkmıs bir urun kullanıp seneye cıkacak urunler birlikte kullanılabilir bunların surucusunun yuklenmeside gayet normal.

    açık kaynak kodlu linux kullanan ülkeler battı ya şimdi.... sizin demenize göre batması gerekir.... Ben boyle bir cumle kurmadım nerde yazıyor gosterirseniz sevinirirm sadece bugun var olup yarın ne olacagını belli olmaz dedim.

    Microsoft urunlerin calısabilmesi için olusturulmus bir platformdur.Teknoloji standartlar getirmeleri gayet normal standart olmayan yerde kaos olur bu sirketler ticari sirket elbette para kazanmak için topluca hareket edecekler.Bu dunyanın kuralıdır buyuk soz soyler.Duygusal yaklasmanızın bir anlamı yok.

    adam ne yapayım herkes win kullanıyor bende mecbur kalıyorum... Boyle diyen adam sizi kandırıyordur istedikleri herseye urun yapabilirler bunlar tamamen ticari kaygılardır.Onceden mac için program yazanmı vardı simdi bakın birde pazar olan yerde ticaret olur.Eger o kisi linuxe yaptıgı urun için para kazanamıcaksa yapmasının ne onemi varki.

    dell sony hp acer asus ... vs. bakın reklamlarına bir köşede win7 önerir ibaresi... Bak diyorsun onerir diye ben sony vaio kullanıyorum vista yuklu olarak geliyor win7 driverların yarısı var yarısı yok duzgun yazılmamıs programların 64 bit destekleri yok vs adamlar daha bunun için duzgun suruculer yazamıyorken birde cıkıp cok iyilermis gibi linux için yazacaklar ki linux en vayi cesit surumu var hangisine yazacaklar bunları bilen kac adam alacaklar boyle bir talep varmı once ona bakacaklar vs vs.Dolayısı ile en iyi yaptıgı seyi onerecek notebooklarına ubuntu yukleyip verip rezil olacak hali yok degilmi.

    server iş komplikeleri mac da yokmu ya...
    fazlası da var
    linux ta yokmu? her ikisinden de fazla var? Bu aksini idda etmedim zaten var ama kac kisi kullanmayı biliyor ? Egitim ne durumda bana guvence veriyormu 10 yıl yazılım destegi vericekmi bi muhattabım varmı.Sirketler aradıklarında konusacak yeri yurdu olan firmaları tercih ediyorlar microsft urunleri yerine tabiki linux cozumleri kullanabilirsiniz lakin sorun oldugu taktirde linuxden anlıyan adam sayısı sizin için yazılım gelistiren firmanın destegi vs.

    her türlü destek de var zaten öyle driver derdin olmuyor mac da.. her takılan usb kendiliğinden çalışıyor.. hele linuxta driver derdin hiç yok.
    hele win gibi takılan usb aygıtı açılmadan altta çalışan döenen bir şey " yazılımı yüklüyor" ibaresi hiç yok.

    Ben size destegi gosteriyim simdi bakın 15dk once ubuntu uzerine itunes kurmak istedim neden iphone um var peki sitesinde ne yazıyor windows and mac nerde destek ?Farz edinki Mac pro aldım benim isim sunucularla elimde bir hdd var ide pci ide+sata kartı ile baglayıp kullanmak istiyorum nerde destek ?İphone standart olarak neden bluetooth dan resim dosya vs gonderemiyorum destek nerde ? Sizin ihtiyaclarınızı mac veya linux karsılayabilir lakin bu herkesin ihtiyacını karsılıyacagı anlamına gelmiyor.

    Sonuc biz apple kotu demiyoruz onu tercih eden kitle farklı windowsu tercih eden kitle farklı.Sizin onu kullanmak istemeyişiniz o urunu kotu yapmaz her windows gocmez cokmez senelerce kullanılan sorunsuz calısan makineler kurdum halada calısıyorlar.Biraz bilgi isi siz araba kullanmayı bilmiyorsanız ferrariyide carparsınız hacı muratıda ama bu o aracları kotu yapmaz.Umarım anlatabilmisimdir.

    SAYGILARLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 3 Nisan 2011; 1:45:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    Macler artık apple ın bile çok fazla uğraşmadığı bir ürün grubu oldu.Son mbp güncellemesiyle gördük.Adamların kar yaptığı alan iphone ve ipad.Bunların üzerine yoğunlaşıyorlar.Windows 7 ve sonraki işletim sistemleri de zaten mac osun ömrünü bitirecektir.


    Yanis en soyle dusunuyorsun:

    Dunyanin en degerli teknoloji firmasi olan Apple'da bir grup muhendis var, diyorlar ki 'Bu aralar cepler tabletler cok kazaniyor onlarla ilgilenelim, mac i birakalim' sonra da haydaaa hep beraber ipad le ugrasmaya basliyorlar.
    Yani, sana uyuyor bu tarz dusunce.

    Gerceklere gelecek olursak, Apple'da mac ve iphone diye departmanlar var , donanim ekipleri de yazilim ekipleri de ayri. Yani biriyle ilgileniyoruz diye otekini sallayamazlar. Ayrica Mac OS X isletim sistemi ve Mac bilgisayarlar 1987 den beri en iyi durumunda, 1996 yilinda tum dunyada toplam 25 milyon mac bilgisayar varken, su anda yilda neredeyse 15 milyon adet mac satiliyor, ve ilk kez mac kullananlarin %95'indan fazlasi 'Windowstan illallah artik hep mac kullanacagim' diyerek mac e transfer oluyorlar. Rakamlar cok ama cok buyuk olmasina ragmen bunun gelen pazar payina yansimamasi bilgisayar piyasasinin cok buyuk olmasi ve Mac in hitap ettigi yuksek gelirli kesimin bati avrupa, ABD, Avusturalya ve Japonya'da cogunlukta olmasi; ve Apple Mac OS X'i kullanan tek firma oldugundan cok fazla yayilmamasi.

    Windows 7 ve gelecek isletim sistemleri Mac OS u bitirecektir argumani ise, seni bile asan bi sacmalik. Yani oyle bi sacmalik ki, senden bile beklenmezdi.

    Mac OS X'in en cok artis gostedigi, satisinin en cok arttigi donem hani donemdir? Windows 7 donemi. Baska birsey soylemeye heralde gerek yok.

    Yillara gore Mac satislari, evet yakinda kaybolur.
    MacBook Air katili Samsung 9 serisi dizüstü bilgisayarlar hakkında her şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 3 Nisan 2011; 2:49:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    iş için mac alınmaz hep söylüyorum


    Google'a da soyle.
    Ove ove bitiremedigin Android'i Mac uzerinde gelistiriyorlar.
    Ustune ustluk merkezlerine Windows'un girmesini bile yasakladilar, guvenli degil diye.

    facebook'a da soyle.
    NASA'ya da. Universal Studios'a. CIA'e. FBI'a. Pixar'a. 20th century FOX'a. Adobe'a. Oracle'a. ......


    http://venturebeat.com/2010/05/31/googles-answer-to-internal-security-drop-windows-use-mac-or-linux-instead/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 3 Nisan 2011; 2:54:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    iş için mac alınmaz hep söylüyorum


    Google'a da soyle.
    Ove ove bitiremedigin Android'i Mac uzerinde gelistiriyorlar.
    Ustune ustluk merkezlerine Windows'un girmesini bile yasakladilar, guvenli degil diye.

    facebook'a da soyle.
    NASA'ya da. Universal Studios'a. CIA'e. FBI'a. Pixar'a. 20th century FOX'a. Adobe'a. Oracle'a. ......


    http://venturebeat.com/2010/05/31/googles-answer-to-internal-security-drop-windows-use-mac-or-linux-instead/


    bu dediğinizden sonra aşağıdaki haberi okuyunca çok güldüm doğrusu. güvenli değil diye demek nasa windows u kullanmıyor. acaba e kullanıyor bizde onu kullanmasak

    http://www.chip.com.tr/konu/nasa-nin-agi-hackerlar-icin-cok-savunmasiz_26084.html

    explorerin bi başarısı
    http://www.chip.com.tr/konu/en-guvenli-tarayici-hangisi_24109.html
    http://www.haber7.com/haber/20090818/En-guvenli-tarayici-Internet-Explorer-secildi.php

    windows un başarısı ortadadır. yıllardır tekel olmayı başarmıştır bill amca steve den sonra başlamıştır ama onu ticari başarısı ile geçmiştir. hala dünyanın %90 dan fazla kullanılan işletim sistemidir. apple büyük ihtimalle lenovo kadar bilgisayar satmıyordur. dahası söylemlere bakılınca windows hiç bir işe yaramayan ama bunun yanında herşeyin dört dörtlük olduğu mac işletim gibi duruyor. dünyanın da %90 aptal windows kullanıyor. haa tabi şunu atlamamak lazım apple high end ürünler sunuyor yoksa dolayısıyla da bu %90 lık kesim fakir kesim oluyor. bu konuştuklarınıza siz inanıyormusunuz.

    kullanan arkadaşlara soruyorum mac mükemmel mi ? benim param var biraz daha ekleyip mac alabilirim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 3 Nisan 2011; 3:35:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    iş için mac alınmaz hep söylüyorum


    Google'a da soyle.
    Ove ove bitiremedigin Android'i Mac uzerinde gelistiriyorlar.
    Ustune ustluk merkezlerine Windows'un girmesini bile yasakladilar, guvenli degil diye.

    facebook'a da soyle.
    NASA'ya da. Universal Studios'a. CIA'e. FBI'a. Pixar'a. 20th century FOX'a. Adobe'a. Oracle'a. ......


    http://venturebeat.com/2010/05/31/googles-answer-to-internal-security-drop-windows-use-mac-or-linux-instead/


    bu dediğinizden sonra aşağıdaki haberi okuyunca çok güldüm doğrusu. güvenli değil diye demek nasa windows u kullanmıyor. acaba e kullanıyor bizde onu kullanmasak

    http://www.chip.com.tr/konu/nasa-nin-agi-hackerlar-icin-cok-savunmasiz_26084.html

    explorerin bi başarısı
    http://www.chip.com.tr/konu/en-guvenli-tarayici-hangisi_24109.html
    http://www.haber7.com/haber/20090818/En-guvenli-tarayici-Internet-Explorer-secildi.php

    windows un başarısı ortadadır. yıllardır tekel olmayı başarmıştır bill amca steve den sonra başlamıştır ama onu ticari başarısı ile geçmiştir. hala dünyanın %90 dan fazla kullanılan işletim sistemidir. apple büyük ihtimalle lenovo kadar bilgisayar satmıyordur. dahası söylemlere bakılınca windows hiç bir işe yaramayan ama bunun yanında herşeyin dört dörtlük olduğu mac işletim gibi duruyor. dünyanın da %90 aptal windows kullanıyor. haa tabi şunu atlamamak lazım apple high end ürünler sunuyor yoksa dolayısıyla da bu %90 lık kesim fakir kesim oluyor. bu konuştuklarınıza siz inanıyormusunuz.

    kullanan arkadaşlara soruyorum mac mükemmel mi ? benim param var biraz daha ekleyip mac alabilirim. :)

    Alıntıları Göster
    @Centauri Boşuna zamanını harcıyorsun, bilgi sahibi olan az burada. Değmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnuR

    @Centauri Boşuna zamanını harcıyorsun, bilgi sahibi olan az burada. Değmez.


    cool cool mesaj atma yeri burası değil. bak link vermişiz orda safari için link ver bakalım. yada mac os için. okuyalım görelim bildiğiniz neyse bizde öğrenelim.

    ha yok bizim bildiğimizi bi biz biliriz kimse bilmez testlerde ortaya çıkmaz ilahi bilgi gibi bişiyse biz zaten bilemeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 3 Nisan 2011; 4:18:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz



    Ag guvenligiyle bilgisayarlarin markasinin bir alakasi yok, serverlarla ilgili ag guvenligi. NASA da muhtemelen Linux veya UNIX kullaniyordur, ama isletim sistemiyle de ilgisi yok bunun, ne kullanirsaniz kullanin NASA'ysaniz dikkatli olmak zorundasiniz.
    Ikincisi, Chip okumayin adam akilli haber istiyorsaniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: OnuR

    @Centauri Boşuna zamanını harcıyorsun, bilgi sahibi olan az burada. Değmez.


    cool cool mesaj atma yeri burası değil. bak link vermişiz orda safari için link ver bakalım. yada mac os için. okuyalım görelim bildiğiniz neyse bizde öğrenelim.

    ha yok bizim bildiğimizi bi biz biliriz kimse bilmez testlerde ortaya çıkmaz ilahi bilgi gibi bişiyse biz zaten bilemeyiz

    Boş boş yazmanın yeri ise hiç değil...

    İş için mac alınmaz diğenleri ve önceki birçok mesajı kast ettim aslında yalnız sizin yazdıklarınızda pek farklı değil.


    Öncelikle Nasa haberinde Nasa'nın os x seçtiği ve os x'in güvenliği ile ilgili hiçbir bilgi taşımıyor, buradan herhangi bir işletim sisteminin güvenliği hakkında çıkarım yapılamaz.

    Tarayıcı testi ile işletim sistemini güvenliğini nasıl ölçülür? Ne alaka burada şimdi?

    Yalnız verdiğiniz tarayıcı testlerinin biri 1,5 yıllık diğeri 4 aylık daha da önemlisi Firefox 1 (uzun süre üzerinde çalıştığı) Chrome ise 6 versiyon çıkarmış bu sürede. Ayrıca aralık haberinde ki teste IE stabil+beta ile 2 sürümle teste alınırken Firefox 4 beta 7 çıkmış olmasına rağmen alınmamasıyla da testin neyi amaçladığını da ortada.

    Yazdıklarınız tamamen boş şeyler!

    Gerçek şu ki birçok kişinin bildiği üzere OS x ile virüs derdi neredeyse yok, antivirüs yüklemeden tam güvenli ve stabil şekilde yıllarca kullanabiliyorsunuz, bir windows'ta bu antivirüs+spyware vs. yazılımlar yüklense bile zor sağlanıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnuR

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: OnuR

    @Centauri Boşuna zamanını harcıyorsun, bilgi sahibi olan az burada. Değmez.


    cool cool mesaj atma yeri burası değil. bak link vermişiz orda safari için link ver bakalım. yada mac os için. okuyalım görelim bildiğiniz neyse bizde öğrenelim.

    ha yok bizim bildiğimizi bi biz biliriz kimse bilmez testlerde ortaya çıkmaz ilahi bilgi gibi bişiyse biz zaten bilemeyiz

    Boş boş yazmanın yeri ise hiç değil...

    İş için mac alınmaz diğenleri ve önceki birçok mesajı kast ettim aslında yalnız sizin yazdıklarınızda pek farklı değil.


    Öncelikle Nasa haberinde Nasa'nın os x seçtiği ve os x'in güvenliği ile ilgili hiçbir bilgi taşımıyor, buradan herhangi bir işletim sisteminin güvenliği hakkında çıkarım yapılamaz.

    Tarayıcı testi ile işletim sistemini güvenliğini nasıl ölçülür? Ne alaka burada şimdi?

    Yalnız verdiğiniz tarayıcı testlerinin biri 1,5 yıllık diğeri 4 aylık daha da önemlisi Firefox 1 (uzun süre üzerinde çalıştığı) Chrome ise 6 versiyon çıkarmış bu sürede. Ayrıca aralık haberinde ki teste IE stabil+beta ile 2 sürümle teste alınırken Firefox 4 beta 7 çıkmış olmasına rağmen alınmamasıyla da testin neyi amaçladığını da ortada.

    Yazdıklarınız tamamen boş şeyler!

    Gerçek şu ki birçok kişinin bildiği üzere OS x ile virüs derdi neredeyse yok, antivirüs yüklemeden tam güvenli ve stabil şekilde yıllarca kullanabiliyorsunuz, bir windows'ta bu antivirüs+spyware vs. yazılımlar yüklense bile zor sağlanıyor.

    Alıntıları Göster
    Windows kötü diye niye yırtınıyorsunuz onu anlamadım. Bütün dünya kullanıyor, kimse siz dediniz diye bırakmayacak da. Etrafınızda gördüğünüz şeylerin %99'u Windows sayesinde var. Son 25 yıldır üretim alanında her şey ama her şey, Windows'la öyle ya da böyle bir yerinden ilgili. Server dünyasında Mac mi var zannediyorsunuz? Şimdi Boot Camp'i açın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz



    Ag guvenligiyle bilgisayarlarin markasinin bir alakasi yok, serverlarla ilgili ag guvenligi. NASA da muhtemelen Linux veya UNIX kullaniyordur, ama isletim sistemiyle de ilgisi yok bunun, ne kullanirsaniz kullanin NASA'ysaniz dikkatli olmak zorundasiniz.
    Ikincisi, Chip okumayin adam akilli haber istiyorsaniz :)



    ağ güvenli kötü denilen nasanın işletim sistemi ile alakası yok ise neyle alakası var bunun.

    bu arada vermiş olduğum testlerin eski yeni olmasının hiçbir önemi yok neden biliyormusunuz ? çünkü o zamanlarda da aynı tartışmayı yapıyorduk mac ve linux kesinlikle tank gibi güvenli windows ise yol geçen hanı.
    bir diğer konu da tarayıcı güvenli en az işletim sistemi güvenliği kadar önemlidir ama bunu sizin bilmemeniz doğal çünkü siz sadece kullanırsınız. tarayıcı güvenli değil ise işletim sistemide güvenli değildir. adamlar tarayıcının açıkları ile bilgisayara girip istediği uygulamayı çalıştırıyorlar. dolayısıyla kendi yazmış olduğu kod ile bilgisayarı tamamen ele geçirebilir. microsoftun herşeyi kötü ya sizin gibilere göre o açıdan explorer ile safariden bahsettim. bu arada vermiş olduğum linkler gecenin saat 4 ünde gelişi güzel haberlerdi. bu arada windows kullanıcıları ile alakalı bir gerçeği söyleyim. windows a yapılan saldırıların bir çoğunun önüne geçmek için administrator yetkisini iptal etmek gerekir. gerektiğinde kullanılsa aslında baya bi rahatlanacak. linuxlarda bile gerekince root olunuyor.

    nasa haberinde ki olay yukarıda arkadaşın yazdığına cevaptı. dikkat edersen orda windows dan vazgeçildiği ima ediliyordu. bunla alakalı haberi verincede olayın işletim sistemi ile ilgisi olmadığı söylendi.

    bir kere mac osda virüs olmadığının gerçeği sizin düşüncenizle biraz farklı. mac os çok iyi işletim sistemi olduğu için virüs yok değil. çok az kullanıldığı için virüs yok. gerçi virüs yok diyoruz ama bununla ilgili programlar var olmayan bişiyimi arıyorlar bende tam bilmiyorum. siz verirseniz cevabınızı bizde öğrenmiş oluruz.

    mac os stabil olmak zorunda. hem donanımı yapacaksınız hem yazılımı yapacaksınız ve stabil olamayacaksınız. bu durum da zaten hiç bişi yapamıyorsunuz demektir. ki gene bir çok sorun onda da oluyor. mesela oyun konsollarına yada sadece tek işlem yapan ürünlere bakın kesinlikle ne takılma ne resetlenme hiç bişi olmaz. çünkü tek amaca yöneliktir ve stabilitesi kolay sağlanır. fakat windows un durumu böyle değil. windows n tane donanım ve n tane sürücüsü versiyonuyla çalışmak durumundadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 3 Nisan 2011; 11:05:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz



    Ag guvenligiyle bilgisayarlarin markasinin bir alakasi yok, serverlarla ilgili ag guvenligi. NASA da muhtemelen Linux veya UNIX kullaniyordur, ama isletim sistemiyle de ilgisi yok bunun, ne kullanirsaniz kullanin NASA'ysaniz dikkatli olmak zorundasiniz.
    Ikincisi, Chip okumayin adam akilli haber istiyorsaniz :)



    ağ güvenli kötü denilen nasanın işletim sistemi ile alakası yok ise neyle alakası var bunun.

    bu arada vermiş olduğum testlerin eski yeni olmasının hiçbir önemi yok neden biliyormusunuz ? çünkü o zamanlarda da aynı tartışmayı yapıyorduk mac ve linux kesinlikle tank gibi güvenli windows ise yol geçen hanı.
    bir diğer konu da tarayıcı güvenli en az işletim sistemi güvenliği kadar önemlidir ama bunu sizin bilmemeniz doğal çünkü siz sadece kullanırsınız. tarayıcı güvenli değil ise işletim sistemide güvenli değildir. adamlar tarayıcının açıkları ile bilgisayara girip istediği uygulamayı çalıştırıyorlar. dolayısıyla kendi yazmış olduğu kod ile bilgisayarı tamamen ele geçirebilir. microsoftun herşeyi kötü ya sizin gibilere göre o açıdan explorer ile safariden bahsettim. bu arada vermiş olduğum linkler gecenin saat 4 ünde gelişi güzel haberlerdi. bu arada windows kullanıcıları ile alakalı bir gerçeği söyleyim. windows a yapılan saldırıların bir çoğunun önüne geçmek için administrator yetkisini iptal etmek gerekir. gerektiğinde kullanılsa aslında baya bi rahatlanacak. linuxlarda bile gerekince root olunuyor.

    nasa haberinde ki olay yukarıda arkadaşın yazdığına cevaptı. dikkat edersen orda windows dan vazgeçildiği ima ediliyordu. bunla alakalı haberi verincede olayın işletim sistemi ile ilgisi olmadığı söylendi.

    bir kere mac osda virüs olmadığının gerçeği sizin düşüncenizle biraz farklı. mac os çok iyi işletim sistemi olduğu için virüs yok değil. çok az kullanıldığı için virüs yok. gerçi virüs yok diyoruz ama bununla ilgili programlar var olmayan bişiyimi arıyorlar bende tam bilmiyorum. siz verirseniz cevabınızı bizde öğrenmiş oluruz.

    mac os stabil olmak zorunda. hem donanımı yapacaksınız hem yazılımı yapacaksınız ve stabil olamayacaksınız. bu durum da zaten hiç bişi yapamıyorsunuz demektir. ki gene bir çok sorun onda da oluyor. mesela oyun konsollarına yada sadece tek işlem yapan ürünlere bakın kesinlikle ne takılma ne resetlenme hiç bişi olmaz. çünkü tek amaca yöneliktir ve stabilitesi kolay sağlanır. fakat windows un durumu böyle değil. windows n tane donanım ve n tane sürücüsü versiyonuyla çalışmak durumundadır.

    Alıntıları Göster
    Mac OS'te virüs olmadığı külliyen yalan. Ama az olduğu doğru, onun da sebebi kimsenin umrunda olmayışı. Siz virüs yazacak olsanız dünyanın %90'ının kullandığı bir platforma mı yazarsınız, yoksa diğerlerinin mi?

    Son olarak da madem Mac bu kadar güzel, kullanın olsun bitsin. Niye tüm Mac kullanıcıları her yerde konuşmak zorunda Mac şöyle, Mac böyle diye? Siz hiç sizi Mac OS'tan Windows'a döndürmeye çalışan biri gördünüz mü? Ben bıktım her sene WWDC'de 25-30 dakikalık Microsoft'a bok atma seanslarından, siz bıkmadınız. Steve Jobs'daki bu ne güvensizliktir? Steve Jobs'ın reality distortion field'ında çok kalmış bazıları. iPad 2'nin tanıtımında bile kaç tane yalan çıktı ortaya. Göz göre göre olmaz ki.

    Geldiniz dağıttınız Samsung 9 Serisi konusunu. Lütfen artık gidin.




  • Hangi nedenlere bağlarsanız bağlayın var olan gercek değişmez. Hız güvenlik kararlılık kaliteli ve sık dizayn uzun pil süresi : Mac

    Sizin için işletim sisteminin dünya genelinde %90 kullanım oranına sahip olması önemliyse win ailesi emrinizde.

    Samsung'a donecek olursak pahalı pahalı pahalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.@.N

    Hangi nedenlere bağlarsanız bağlayın var olan gercek değişmez. Hız güvenlik kararlılık kaliteli ve sık dizayn uzun pil süresi : Mac

    Sizin için işletim sisteminin dünya genelinde %90 kullanım oranına sahip olması önemliyse win ailesi emrinizde.

    Samsung'a donecek olursak pahalı pahalı pahalı

    Ok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz


    ağ güvenli kötü denilen nasanın işletim sistemi ile alakası yok ise neyle alakası var bunun.



    Diger dediklerinizde dogru noktalar var, ama bu yanlis. NASA'nin isletim sistemi Mac OS X degil, NASA'daki kisisel bilgisayarlar Mac OS X.
    Ag server'lari ise baska bir mesele, ben de gecen sene Database yoneticisi olarak calisiyordum, Windows isletim sistemi kullaniyorduk bilgisayarlarda, ama server'larimiz Linux RedHat'ti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Mac OS'te virüs olmadığı külliyen yalan. Ama az olduğu doğru, onun da sebebi kimsenin umrunda olmayışı. Siz virüs yazacak olsanız dünyanın %90'ının kullandığı bir platforma mı yazarsınız, yoksa diğerlerinin mi?



    Yine Apple nefreti ve kompleksi one cikmis.

    Mac OS X'te virus olmadigi yalan degil. Gercek.
    Yilda iki virus cikiyor bunlar da INSTALL etmeniz gereken virusler.

    Mac'te viruslerin az olmasinin nedenini de pazar payina baglamak icin sizin kadar mantiksiz ve nefretten gozu kararmis olmak lazim. Neden derseniz, ben su anda oturup bir Windows virusu yazabilirim. Registry ile oynarim, iki DLL cakarim CAT! sistem gocer. Elbette bu cok daha karmasik bir process, ama mantigini simdiden aklimda kurabiliyorum.

    Mac e virus yazmam icin, mal bir kullanicinin root user'ini aktif edip, root diye bir sifre girmis olmasi lazim. Ya da mal bi kullanicinin eliyle virus kurmasi lazim.
    Bu tip virusleri ornek gosterip Mac'te virus var demek gozu donmus derecede nefretle dolu ve acayip mantiksiz insanlarin soyleyebilecegi birsey.

    Mac OS X 2001 yilinda cikti, o zamandan beri INSTALL etmeniz gereken toplam 6-7 tane virus cikti. 1997 yilinda dunyadaki Mac sayisi simdikinin 10'da 1'iyken Mac OS 9'un yuzlerce virusu vardi.
    Simdi, nefretini ve gozu donmuslugunu bir tarafa birakip bir daha dusun, pazar payi az diye mi az virus var?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centauri

    quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Mac OS'te virüs olmadığı külliyen yalan. Ama az olduğu doğru, onun da sebebi kimsenin umrunda olmayışı. Siz virüs yazacak olsanız dünyanın %90'ının kullandığı bir platforma mı yazarsınız, yoksa diğerlerinin mi?



    Yine Apple nefreti ve kompleksi one cikmis.

    Mac OS X'te virus olmadigi yalan degil. Gercek.
    Yilda iki virus cikiyor bunlar da INSTALL etmeniz gereken virusler.

    Mac'te viruslerin az olmasinin nedenini de pazar payina baglamak icin sizin kadar mantiksiz ve nefretten gozu kararmis olmak lazim. Neden derseniz, ben su anda oturup bir Windows virusu yazabilirim. Registry ile oynarim, iki DLL cakarim CAT! sistem gocer. Elbette bu cok daha karmasik bir process, ama mantigini simdiden aklimda kurabiliyorum.

    Mac e virus yazmam icin, mal bir kullanicinin root user'ini aktif edip, root diye bir sifre girmis olmasi lazim. Ya da mal bi kullanicinin eliyle virus kurmasi lazim.
    Bu tip virusleri ornek gosterip Mac'te virus var demek gozu donmus derecede nefretle dolu ve acayip mantiksiz insanlarin soyleyebilecegi birsey.

    Mac OS X 2001 yilinda cikti, o zamandan beri INSTALL etmeniz gereken toplam 6-7 tane virus cikti. 1997 yilinda dunyadaki Mac sayisi simdikinin 10'da 1'iyken Mac OS 9'un yuzlerce virusu vardi.
    Simdi, nefretini ve gozu donmuslugunu bir tarafa birakip bir daha dusun, pazar payi az diye mi az virus var?

    Alıntıları Göster
    mac os vs hikaye biz işimize bakalım ve windowsla işlerimizi yapmaya,paramızı kazanmaya devam edelim :) süslü ve işimize yaramayacak maci kullananlara güle güle kullansınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    mac os vs hikaye biz işimize bakalım ve windowsla işlerimizi yapmaya,paramızı kazanmaya devam edelim :) süslü ve işimize yaramayacak maci kullananlara güle güle kullansınlar.


    zaten işine ne yarıyorsa onu satın alıp kullanacaksın.diğe türlü biraz garip olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival


    quote:

    Orijinalden alıntı: C.@.N

    Hangi nedenlere bağlarsanız bağlayın var olan gercek değişmez. Hız güvenlik kararlılık kaliteli ve sık dizayn uzun pil süresi : Mac

    Sizin için işletim sisteminin dünya genelinde %90 kullanım oranına sahip olması önemliyse win ailesi emrinizde.

    Samsung'a donecek olursak pahalı pahalı pahalı

    Ok.


    doğru yolu buldun demek.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.