Şimdi Ara

[Anime] Rurouni Kenshin Battousai

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adı :Rurouni Kenshin.
    Yapımcı: Nobuhiro Watsuki.
    Eser: Aksiyon, Macera, Komedi, Tarihsel,Dövüş Sanatı.

Türkiye'de Yayınlayan Kanal: Kanal D.

Konu :

Japonya'da, Edo ve Meiji arasanda yaşanan savaşta bir efsane doğar. "Hitokiri Battousai". Battousai, Meiji dönemine
    geçilmesiyle birlikte ortadan kaybolur. Aradan geçen on senede Hitokiri Battousai, "Himura Kenshin" olarak ters uçlu
    kılıcıyla (Sakabatou) birlikte Tokyo'da ortaya çıkar. Ama artık farklı olan birşey vardır. Kenshin, artık kılıcını insanları
    öldürmek için değil, insanları korumak için kullanmaktadır. Hayatına artık farklı bir yön vermek istemektedir. Bunun
    içinde geçmişini yok etmek zorundadır. Ama geçmişi kendisini rahat bırakmayacaktır...

Himura Kenshin:

Lakabı : Hitokiri Battousai
    Dövüş Tekniği : Hiten Mitsurugi Ryu

Gerçek adı "Shinta"dır. Kendisi, daha 8 yaşındayken ailesinin iki üyesini kaybetmiştir. Ailesi ölünce Shinta,
    hırsızlar tarafından kaçırılır. Derken hırsızlar bir olaydan dolayı yavaş yavaş yok olmaya başlarlar. Bu karışıklıkta
    korkan bu küçük çocuğu bir kişi o galeyandan kurtarır. Shinta, o kişinin yanında yaşamaya başlar. Adam çocuğu korur
    ve onu kendi öz çocuğu gibi sahiplenir. İşte bu adam; "Seijuurou Hiko"dur. Hiko, ileride samurai olarak bir yere gelecek
    olan bu çocuğun adını çok yumuşak olarak değerlendirir ve beğenmez. Bunun üzerine adını "Kenshin" olarak değiştirir.
    Himura, 7 sene boyunca Hiko ile beraber yaşar. Öğrendiği teknik "Hiten Mitsurugi Ryu" tekniğidir. Bunun yanında Samurai
    olmanın kurallarını da öğrenir. Kendisi, 15 yaşına geldiğinde, hocası ile kavga eder. Bunun üzerine kafası bozulan Kenshin,
    tek başına yola çıkar. Ishin Shishin ile kapışacaktır ve Shogun savaşı başlayacaktır. Ishin Shishin ile yaptığı maçı kazanır
    ve "Hitokiri Battousai" takma adını alır. Bu zaman periyodunda, bizim trajik avare "Tomoe" ile tanışır. Yüzündeki X şeklindeki
    yarayı, "Saito"ya karşı verdiği savaşta almıştır. Ve savaş bitmiştir. Artık Meiji Dönemi başlamıştır. Kenshin bir karar
    aşamasındadır. Ya kılıcını bırakıp yeni bir düzene geçerek herşeyi unutacaktır, ya da "Sakabatou" tekniğini kullanarak yardıma
    ihtiyacı olanlara yardım edecektir. 10 yıl geçmiş ve yıl 1811 yılı gelmiştir. Belirli bir amacı olmayan Himura, Tokyo'ya gelmiştir.
    Burada Kauoru, Yahiko, Sanosuke ve Megumi ile tanışır. Eski Battousai, artık Rurouni Kenshin'in içindedir...

Kamiya Kaoru:

1862 yılında doğdu. Anne ve babası ile yaşadıkları dojoda "Kenjutsu" yaparlardı. Kaoru'nun annesi Kaoru çok küçükken, babası ise
    annesinin ölümünden kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti. Kaoru, özel durumlarda Kenshin ile görüşürdü. Kaoru'yu yolda gören
    herkes, ona hep o adamdan uzak dur, o bir katil, vs. tarzı sözler söylüyordu. Kaoru, bir karar vermeli idi. Herkes birşey diyordu.
    Derken Kenshin'in yüzündeki X şeklindeki çizik aklına geldi. Artık emindi. O Battousai idi. Zor durumlarda kendisine Kenshin yardım
    etmekteydi. Bir gün Kenshin'e sorar. Dojoda kalmak ister misin? diye. Ve yeni bir hayat başlamıştır artık Kenshin ve Kaoru için. Zamanla
    aşka dönüşecek olan duyguların başlangıcı atılmıştır denebilir. Kaoru'nun birde öğrencisi vardı. Adı "Yahiko" olan bir öğrenci. Her türlü
    çarpışmada yanyanalar. Derken ilerleyen zamanlarda dojonun başına gelenler, Kaoru'nun yaşadıkları, duygularının yoğunluğu, sertlik imajının
    bozulması, vs. tarzı şeyler oluyor. Kenshin'in eski aşkının başına gelenler ve Kaoru'nun kenshin gibi birisini kaybetme korkusu. Kendisi, böyle
    bir kişilik işte. Yemek yapamaz belki ama çok güzel Kenjutsu yapar...

Sanosuke Sagara:

Sano, 1860 yılında dünyaya gelmiştir. Ailesi onu 9 yaşındayken terketmiştir. Derken küçük Sano, "Sekihoutai" adlı bir gruba katılmıştır.
    Grubun elebaşı olan "Souzou Sagara"yı da kendi babası gibi görmüştür. O da bu çocuğu sahiplenmiştir. Bununla beraber şehirde trajedi,
    grev, isyan alıp başını gidiyordu. Derken Sekihoutai adlı grubun liderinin başını, herkesin gözü önünde hükümetten bazı adamlar kestiler.
    Sanosuke kaç sözleri Sano'nun başında çınlarken bir yandan da kaçıyordu. Kensisine bir amaç belirledi. Hükümeti gerekirse tek başına
    yok edecekti. Hedefinin peşinde giderken Kenshin ile karşılaştı. Ishin Shishin'i durduran adamı ben durdururm ve efsanevi Battousai tarihe
    karışır diye düşündü. Ama bu o kadar da kolay değildi. Muhteşem bir kavgadan sonra Sanosuke, Kenshin ile dost oldu. Doktor olan Megumi,
    Sano'nun yaralarını sardı. Sanosuke, aslında otelvari bir yerde konaklıyordu. Parası pulu olmayan birisi olduğu için kendisine yardım edenlerin yardımlarıyla ayakta duruyordu. Arada bir dojoda duruyordu. Gözü kara biriydi. Ama bir gün istediğini yapacaktı. Bundan eminiz...

Hiko Seijurou :

Hiko Seijurou 13. Mirasçı (Hiten Mitsurugi Ryu'nun 13. temsilsidir.) , Kenshin'i yanına alıp Dövüşmeyi öğreten kişi.. ( Sensei )
    En Sevdiği Teknik : Kuzu Ryu Sen

Hiten Mitsurugi Ryu Do Ryu Sen(Büyük Dragon Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Tsui Sen(Dragon Çekiç Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Kan Sen(Dragon Rüzgar Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Sou Sen(İkiz Dragon Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Kan Sen Tsumuji(Dragon Rüzgar Dönüşü Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Sho Sen(Dragon Yükselen Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Hi-Ryu Sen(Uçan Dragon Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Sou Ryu Sen(Eşli Dragon Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Kan Sen Arashi(Dragon Rüzgar Fırtınası Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Kan Sen Kogarashi
    Hiten Mitsurugi Ryu Zantetsu
    Hiten Mitsurugi Ryu Shihara Dori
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Mei Sen (Dragon Süpersonik Ses Tekniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Modoshi Giri
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Tsui San Zan
    Hiten Mitsurugi Ryu Ryu Tsui Sho Sen(Dragon Yükselen Çekiç Tekiniği)
    Hiten Mitsurugi Ryu Kogarashi Tsumuji Arashi
    Hiten Mitsurugi Ryu Ku Zu Ryu Sen (Dokuz Can Alici Dragon Teknigi)
    Hiten Mitsurugi Ryu Ama Kakeru Ryu No Hirameki (Cennetin Süzülen Dragon Tekniği)

Hiten Mitsurugi Ryu Gizli Şemsiye Teknikleri...

Hiten Mitsurugi Ryu Simsek Şemsiyesi
    Hiten Mitsurugi Ryu Büyük Top Vuruşu
    Hiten Mitsurugi Ryu Büyük Domuz Atlayışı
    Hiten Mitsurugi Ryu Şemsiye Vuruşu

ASUS P5PL2 LGA775 945PL DDR2 SATA LAN PCI.EXP anakart || P4 3.0 Ghz || 2x1Gb DDR RAM Kingston || 256mb Ati Radeon X550XT || LG DVD-WR || LG MULTI DVD-WR usb çıkışlı || 200GB HDD SeaGate || 17'' Philips 170S LCD || Logitech Mx517 Mouse || Creative İnspire 7+1

• cok ii ve ayrıntılı olmş.....tr de yayınlanan tüm bölümlerini ve bikac dvd sini izlemştm...
  • Bu arada bende açıklamayı okuyup bu animenin OVA'larını, filmini, serisini indirmek isteyen arkadaşlara orijinal isimlerini yazıp, hem işlerini kolaylaştırıp hemde kaç bölüm oldukları hakkında bir fikir sahibi olmalarını sağlayayım. Bizimkiside anime severlere bir nevi kültür hizmeti olsun...
    ===================================
    Rurouni Kenshin:Meiji Kenkaku Romantan ---> 94 bölümlük serisi
    Rurouni Kenshin:Meiji Kenkaku Romantan-Tsuiokohen ---> 4 bölümlük OVA'sı
    Rurouni Kenshin:Seisouhen ---> 2 bölümlük OVA'sı
    Rurouni Kenshin:Meiji Kenkaku Romantan-Ishinshishi e no Requiem ---> filmi

Anime Fan Club

GÜNÜN sÖZÜ!..
    Ölüm size ne sağken kötülük eder, ne ölüyken ;sağken etmez çünkü hayattasınız, ölüyken etmez çünkü hayatta değilsiniz..
  • _____________________________
    ASUS P5PL2 LGA775 945PL DDR2 SATA LAN PCI.EXP anakart || P4 3.0 Ghz || 2x1Gb DDR RAM Kingston || 256mb Ati Radeon X550XT || LG DVD-WR || LG MULTI DVD-WR usb çıkışlı || 200GB HDD SeaGate || 17'' Philips 170S LCD || Logitech Mx517 Mouse || Creative İnspire 7+1
  • Uzun zamandır bu animeyi arıyorum. Umarım bir http linkini bulabilirim.

Orjinalden alıntı: oxygen_13

Uzun zamandır bu animeyi arıyorum. Umarım bir http linkini bulabilirim.

Valla aga bende aradım bulamamıştım sana iyi şanslar, eskaza bulursan bizide haberdar et, hoş ben bekleyemedim torrentine başladım bikaç gün içinde ilk 25 bölümünü indirmiş olucam büyük ihtimalle...
    JoJo's Bizarre Adventure (Anime)
    11 yıl önce açıldı
    ## [Anime] BLEACH ##
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence oscar ödülü alması gereken bir anime serisi

içinde ne arıyorsanız mevcut.. ( sex hariç )
  • arkadaşlar kenshin e başlıyorum birazdan, bikaçtane ovası var bunlar animenin ara bölümlerindemi yoksa animenin sonundamı internette biraz araştırdımda hangi bölümlere denk geldiğini bulamadım. ovalarını izleyen yada bilen varsa bi zahmet söylesin
    animesini izleyipdemi ovaları izleyeyim yoksa anime arasında belli bölümlerden sonramı ovaları izlenmeli
    || 2*1 GB Kingstone DDR2 800MHz || CoolerMaster 460W PSU || Askere gittim gelicem 12-2009 || Geldim 03-2011 ||
  • 20 bölüm izleyip bırakmıştım. Çok güzel bir animeydi ama ne yazıkki 20'den sonra japonca değil ingilizce bulabildim. Yazın devam ederim sanırım. Ana karakterin güçlü başladığı bir shonen izlemek güzel.
  • evet 4. bölümdeyim baya hoş sanırım en az bi 15-20 bölüm kılıcını sadece insanları korumak için kullanacak battousai himura ondan sonra açılmaya mecbur kalcak hatta bana öyle geliyorki yakında koruduğu meiji dönemine baş kaldırabilirde...

daha öncesinde samurai champlo ce cowboy bebop izledim onlarda yeni bitti birbirlerine benziyordı ve çok hoş olmuş ama bebop un sonu umduğum gibi hoş olmadı fakat verdiği mesaj güzeldi yinede
    || 2*1 GB Kingstone DDR2 800MHz || CoolerMaster 460W PSU || Askere gittim gelicem 12-2009 || Geldim 03-2011 ||
  • Bunun tüm bölümlerine nereden ulaşabiliriz orta okuldayken izliyordum şimdi başından sonuna izleyeyim bakayım
    Bu şehirden nefret ediyorum,
    Hepinizden nefret ediyorum,
    İnsanlardan nefret ediyorum,
    Aslında ben bu dünyadan nefret ediyorum.
  • ben torrentten indirdim 95 bölüm ovalarını henüz indirmedim indiricem

ses olarak 2 seçeneği var ingilizce ve japonca ben japonca ayarlı izliyorum tabi

http://www.mini*nova.org/det/1651686

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 9 Mayıs 2009; 20:21:23 >
  • mangası on kat daha güzel

Kesinlikle ovalari izlemeyin son ovasi "Too many years has lapsed", gozlerimi yasartmisti hic unutmam, bir animenin bu capli kotu bitebilegini dusunemezdim bile. OVAlar baska bir senariste ait, kesin olarak Kenshinin sonu olarak kabul edilmiyor. 3 gun kendinize gelemessiniz.

EK: Soyle bir okudum, yuzundeki X harfini saito`dan almiyor. Onun hikayesi guzel bir sekilde OVA 1`de anlatiliyor, iki farkli insan tarafindan oluyor o yara, ve cok cok uzun bir sure kaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 12 Mayıs 2009; 1:25:24 >
    Serinin tüm erkek karakterleri birbirinden sağlam, tüm bayan karakterleri ise birbirinden kötü ve sıkıcıdır.

64 ten sonra bitirilmesi gereken seriyi ticari kaygılarla 95 bölüme çekip serinin kalitesini düşürdüler. Ana hikaye 64 veya 65. bölümde bitiyordu. Sonrasını izlemeyen birşey kaybetmez.
    Ovalardan ustanın yanından ayrılıp suikastçi olduğu kısmı anlatan 3 mü 4 nü ne bölümlük seriyi ve ölümünü içeren ovayı izleyebilirsiniz. Kalanı şişirme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 13 Mayıs 2009; 12:17:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nømad

"Karizma olmak için kasmayan, ama karizmanın kralı bir karakterdir."

Kenshin, daha iyi aciklanamazdi...

Efsanedir Kenshin. Güncel serilerle kıyasladığımda Bleach in tüm kaptanları ve Bankai leri Kenshin in bir bottoujutsu duruşu etmez gözümde.
    İçinde yaşadığı dönem, hayata bakışı, olaylar karşısında duruşu "insan lan bu" dedirtir. Abartısız, kasıntısız.

Katılıyorum kesinlikle.

@tembeler

O 95 bölümün de tr altyazısı ya da fansub'lu hali mevcut mu nette, yoksa sadece öyle altyazsız mı izlediniz n'aptnız?Yanılmıyorsam başka bir kenshin konusuna sadece 30 bölümünün altyazısı var, doğru düzgün altyazı yok demiştiniz.

• @Frost_Nova hocam hatırladığım kadarı ile o torrentte ing. softsublarıda vardı ama emin dilim silmiş olabilirim ben çünkü sonradan, gerçi çokda önemli değil nette mevcut.

tr altyazı olayına gelince 41 e kadar mevcut şu anda ve ben beklemedeyim 41 . bölümde kaldım :( 41 e kadar olan çeviri içinde iyi çeviri demiyorlar forumda yeni bir gurup çevirisine başlamış heralde beklemedeyiz bu konuda Akumablade arkadaşımızın bilgisi var o yazmışdı zaten yeniden çevriliyor diye artık bi sonuç çıkmazsa ingilizce altyazılı izlicem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.