Şimdi Ara

Modem sebepsizce Superonline tarafından 'yeniden başlatılıyor'.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haftada birkaç defa genellikle geceleri modemim yeniden başlatılıyor. İnternet kesintisi veya başka bir durum söz konusu değil, modemim dışarıdan yeniden başlatılmaya zorlanıyor. Eğer hat kesintisi söz konusu olsaydı sadece internet ile VoIP ışıkları sönerdi ve bir müddet yanmazdı. Bahsettiğim durumda ise kablosuz ağ özellikleri dahil her şey kapatılıp yeniden başlatılıyor, yani modemimin arayüzünde bulunan "yeniden başlat" komutunu ben uyguladığımda olanlarla aynı şeyler oluyor.

    PS4 kullanıcısıyım, online oyunlar oynuyorum, dolayısıyla interneti kesintisiz kullanabilmek benim için çok kritik. Az önce FIFA 15'te 3 - 0 önde olduğum bir maçın tam ortasında modemim yeniden başlatıldı ve çok kritik olan bu maçı kaybetmiş sayıldım, böylece üst lige yükselme şansım kalmadı. Sadece bununla da kalmadı, maç tamamlanmadan maçı terk ettiğim için bir de ceza puanı kesildi ve daha sonra oynayacağım maçlardan kazanacaklarım bu puan oranında az olacak.

    Bunun hesabını kim verecek? Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Neşemiz yerine gelsin diye oyun oynuyoruz, ancak ayda onlarca lira para sayarak aldığımız hizmet bütün neşemizi bozmakla kalmıyor durduk yere sinirlerimizi harap ediyor.







  • Modemle alakalı sıkıntı vardır.
  • olay modemden değil ama değişirse o sorundan kurtulursunuz... tabi telefon hizmeti kullanmıyorsan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum basitçe modemin arızalı gibi duruyor. Superonline neden senin modemine sürekli reset atsın? Modem kendi kendini baştan başlatıyor. İstersen önce yazılım güncellemeyi dene. Olmazsa Sol'ü ara, gelip kontrol etsinler ve modemi değiştirsinler.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    SOL haftada 1 kere modemi yeniden başlatıyor ve bunuda 03:00'de yapıyor... modemin uzaktan kontrol edilebilir olduğunu unutma...
  • Uzaktan erişilebilir olduğunu biliyorum da bu kadar sık yapılmasının nedenini anlamadım. Arıza olabilir modemde, reset atıyordur kendi kendine.
  • Modemde arıza olduğunu düşünmüyorum, çünkü bu yeniden başlatma olayı hemen hemen aynı saatlerde oluyor. Yani çok açık bir şekilde modeme merkezden müdahale ediliyor. Haftada iki veya üç defa bu yapılıyor. Sıklığı az ya da çok olsun fark etmez, çok sinir bozucu bir olay. Bunu yapma haklarını kendilerinde nasıl görebiliyorlar? Benim kaybettiklerimin hesabını kim verecek? Bu nasıl bir hizmet anlayışı? Kaldı ki modemin merkezden kontrol edilebiliyor olması benim ağımda bulunan her şeyin uzaktan erişilebilir olduğu anlamına da geliyor, çok açık bir gizlilik ihlali söz konusu.
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    modemin markAsı ne? huaweide o seçenek yok... uzaktan istediklerini yapıyorlar...
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    Huawei HG253s
  • Yine aynı olay başıma geldi.

    Her cuma saat 1:30'da modemim yeniden başlatılıyor.

    Şimdi de önemli bir işim vardı ve yarıda kaldı, hem zaman kaybı yaşadım hem de veri kaybı! Ne desem bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 14 Kasım 2014; 1:34:20 >
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    şikayet et... online işlemde şikayet yeri var kullan...



    ben bunu izlerken restart istemem... burn in işlemini sabote etmesinler...
  • Aktivite olduğu halde bunu yapıyor şeref yoksunları.
    Router sorunsuz. Süpernline firmasının müşteriyi umursamamasından oluyor bunlar.
    Uzaktan erişimi kapatma seçeneği olan modellerde de bu seçenek tamamen görsel çatır çatır girip istedikleri naneyi yiyorlar.
  • Yav he he Superonlinein hic isi yok hergun ayni saatte senin modemini resetleyecek

    ve isin yone ilginc yani hergun ayni saatte oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erimemre E kullanıcısına yanıt
    Evet, hem de hiç umursamıyorlar. Zaten modemin bütün özellikleriyle uzaktan kontrol edilebilir olması ve kullanıcının bunu engelleme hakkı olmaması başlı başına bir saçmalık. Bu şekilde modemimin USB portundaki verilerin, hatta ağımdaki bilgisayarların güvenliği tehlikede; Superonline yetkililerinin bunlara kolayca erişme şansları var.

    Modemde birçok ayar kullanıcının kontrolüne açık değil, her ne kadar arayüzünde yazılım güncelleme paneli mevcut olsa da güncelleme yapmak bile mümkün değil. Başka bir modem ile internete bağlandım, bu sefer aldığım hız kayda değer şekilde düşük oluyor, bu da ayrı bir mesele (kullandığım modem Superonline'dan aldığım hızın çok üstündeki hızları destekliyor). Yani kendi temin ettikleri modemden internete girmeye mahkumuz.

    Müşteri hizmetlerini aradığımda bana WAN için internet kullanıcı adım ve şifremi bile söylemiyorlar (veya onlar da bilmiyor), internete bağlanmak için onların sağladığı modemi kullanmamdan başka hiçbir yolun olmadığını söylüyorlar Halbuki router nedir, modem nedir, ağ adaptörü nedir hiçbirinden haberleri yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 17 Kasım 2014; 1:47:30 >




  • Evet aynı sorun bende de var. Acaba diyordum şimdi netleşti. Ben de Superonline ADSL kullanıyorum sadece gece değil akşamüstü de birkaç günde 1 kez modem kapatılıp açılıyor. Modemden değil kesinlikle. bunu şimdi anladım.

    Şikayet edelim derim ama daha önce de SOl ile şikayetim olduğunda sonuç alamadım.
  • konuyu açan arkadaşın bahsettiği durum bende de oluyor. hatta google'da bununla ilgili arama yaparken bu konuyu gördüm. bir kaç dakika önce modem yine kendiliğinden yeniden başlatıldı. modemim Huawei HG253.
  • Modeminiz arızalı sol işi gücü bırakım şunun modemini resleyim sövsün yihuhaha diyecek hali yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her gece kota güncellemek için rest attıklarını duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline in verdigi modemler kesinlikle guvenli degil.Hepsi sol tarafindan uzaktan erisilebilir durumda.Ben adsl kullandigim icim modemimi degistirdim rahat ettim.Internet sayfalarina erisim surem bariz hizlandi.Onceden sayfaya tiklayinca 1 sn kadar gecikme oluyordu.Yeni modem ile boyle bir gecikme yasamiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey bana da oluyor cumayı cumartesiye bağlayan gece 2 haftadır reset atıyor otomatik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.