Şimdi Ara

iPhone 5 iOS 8.1 İncelemesi [ YENİLENDİ ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 haftadır ios 8 sürümündeyim ve 5-6 gündür ios 8.1 beta 2 ve 2 gündür iOS 8.1 Final sürümünü kullanıyorum. ios 7 yi arattığını söyleyebilirim.

iOS 8.1 Sorunları

- Pil Süresi iOS 7.1.2 Ye göre kötüleşmiş. [ 3G'li kullanımda yaklaşık 1 saat kadar. Sadece wi-fi ile kullanımda yine 45 dk kadar. 3G+Wifi + oyun + müzik ile 1.5 2 saat'e kadar kısaldığını gözlemledim.Oyun ios 7.1.2 ye göre gerçekten çok daha fazla şarj götürüyor.

- iCloud üzerinden senkronizeler çok uzun sürüyor. [ Rehber cihazı restore ettikten 1 gün sonra icloud üzerinden yüklendi.]

- Mailleri anında almama sıkıntısı. [ Anında al seçeneği açık olmasına rağmen mailleri yaklaşık 25 30 dk kadar geç alması.Bizzat kendim başka mailimden iphone'a girmiş olduğum hesabıma mail gönderip denedim.]

- Cihazı açıp kapattıktan sonraki donma ve kasılmalar ios 7 ye göre daha fazla.

- Aramayı cevaplamama rağmen yaklaşık 1 saniye kadar daha zil sesi çalmaya devam ediyor.Karşı tarafa sesim hemen gitmiyor.

- Şebeke sorunu yaşıyorum.iOS 7.1.2 deyken 3g daha iyi çekiyordu.İnternet hızlıydı.iOS 8.1 de her zaman 1 ya da 2 diş eksik çekiyor.3G Hızım eskiye göre yavaşladı. Konumlar aynı.

- Safari 'de sayfaların yükleme süresi yavaşlamış. ios 7.1.2 ye göre fark var.

iOS 8.1 Artıları.

- iOS 7.1.2 ye göre daha akıcı. ( Multiasking penceresi , kontrol paneli ios 7 ye göre daha hızlı. iOS 7.1.2 de kontrol panelini yukarıya çekerken çok hafif kasmalar mevcuttu. Telefon kilit ekranında home tuşuna bastığımız zaman voice Control'deki kasma sorunu çözülmüş gayet akıcı.

- Mesaj bildirimi geldiği zaman direk mesajları açmadan bildirime tıklayıp mesaj yazmak.

- Multiasking menüsündeki hızlı arama ekranı ( Nekadar kolaylık sağlasada benim hoşuma gitmedi ve şahsen 1 kere kullanmadım.

- Bildirim menüsüne belirli uygulamaların eklentilerini yükleyebilmemiz.

- Apple Store tasarımı yenilenmiş ve eskisinden daha kolay ve şık arayüz olmuş. '' Arama '' sekmesinde popüler aramalar listelenmiş.

- Kamera'ya hızlı çekim modu eklenmiş.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Şimdilik yeni sürümün + larını ve - lerini bukadar keşfedebildim.

BENİM YORUMUM

iOS 8 in sıkıntılı oldugunu bildiğim halde mecburiyetten geçtim.Eğer sürüm düşürme imkanı olsa koşa koşa ios 7 yi geri yüklerdim. Benim için önemli sıkıntılardan birisi pil ve ios 8'de pil süresi gerçekten 7 ye göre kötüleşmiş.

iOS 8.1 in getirdikleri ios 7 den ios 8 e geçmeye değmez.

Tavsiyem

iOS 7 de olan arkadaşların iOS 8 e geçmesini tavsiye etmiyorum.iOS 7 den severek kullandığınız uygulamaların güncelleme desteği kesilmeden ios 8 e geçmeyin.Bazen forumda rastlıyorum iOS 6 Kullanan arkadaşlar ios 8 e geçeyimmi diye konu açıyorlar. Hele o arkadaşlar ios 8.1 e kesinlikle geçmesin.

PİL SÜRESİ
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gün içerisinde 3G hiç açılmadı. Yaklaşık 1 - 1.30 saat kadar oyun oynandı.Telefonun açık olduğu süreç boyunca wi-fi sürekli bağlı kaldı. Ekran parlaklığı %80 - %100 arası gün içerisinde değiştirdim.

Ekran açık kalma süresi boyunca 3G sürekli açıktı ve sürekli kullandım. Hiç oyun oynamadım ve müzik dinlemedim. Parlaklık yaklaşık %40 oranında sabit kaldı. NOT : Eve geldiğimde yanlışlıkla ekran görüntüsü almadan wi-fi ye bağlandım ve yaklaşık 30 dk wi-fi ile kullandım.Gerçek 3G Süresi 4 saat 50 DK.

Cihazımın Pil Kapasitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 22 Ekim 2014; 19:22:34 >

• Pil benim için en önemli unsur. Pil vasatsa güncellemeyi hayatta yapmam. 7.1.2 haliyle bile 3G kullanımında 3-4 saat gidiyor. Bu süre azalmasın bari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Pil benim için en önemli unsur. Pil vasatsa güncellemeyi hayatta yapmam. 7.1.2 haliyle bile 3G kullanımında 3-4 saat gidiyor. Bu süre azalmasın bari.

Benimde kafam karıştı hocam , ios 8 in çıktığı sıralarda kullananlar pil sürem 1 saat 2 saat arttı diyorlardı , bende 1 saat 1.5 saat azaldı.Şakamı yaptılar gerçekmi söylediler bilemiyorum ama durum bende böyle.Batarya sürem kısaldı.
  • 5c den 7.1.2 den geçtim şimdi sıkıntı yok bende gayet stabil 7.1.2 ile aynı fakat 7.1.1 in bi gıdık gerisinde şuanlık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hess.com

5c den 7.1.2 den geçtim şimdi sıkıntı yok bende gayet stabil 7.1.2 ile aynı fakat 7.1.1 in bi gıdık gerisinde şuanlık

Bendede stabil fakat şarj süresi sıkıntım ve belirttiğim rehber ve mail sıkıntılarım var şimdilik. 8.1 Beta 2 kullanırken bazen uygulamalardan attığıda oluyordu ama final sürümünde böyle bir olay başıma gelmedi henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

quote:

5c den 7.1.2 den geçtim şimdi sıkıntı yok bende gayet stabil 7.1.2 ile aynı fakat 7.1.1 in bi gıdık gerisinde şuanlık

Bendede stabil fakat şarj süresi sıkıntım ve belirttiğim rehber ve mail sıkıntılarım var şimdilik. 8.1 Beta 2 kullanırken bazen uygulamalardan attığıda oluyordu ama final sürümünde böyle bir olay başıma gelmedi henüz.

Hocam bazı animasyonlar 7.1.2 den hızlı bazıları yavaş anlamadım gitti 😄

• quote:

quote:

quote:

Bendede aynı hocam.Şu aşşağıdan yukarı çektiğimiz kontrol paneli 7.1.2 den daha akıcı ve hızlı geldi bana. iOS 7.0.4 ten direk 7.1.2 ye geçmiştim ve kontrol panelindeki kasmalayı ilk çektiğimde hissetmiştim.

Multiasking penceresi 7.1.2 den daha hızlı ios 8 de.

Ayrıca ekran kilitliyken home tuşuna basılı tutunda voice control ios 7 de herkezin anlayacagı şekilde kasıyordu. iOS 8.1 de gayet akıcı.

Bu üç özellik ios 8 de daha hızlı 7 den.Ama 7 yi tercih ederim yinede batarya sürem daha uzundu 7'de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bendede aynı hocam.Şu aşşağıdan yukarı çektiğimiz kontrol paneli 7.1.2 den daha akıcı ve hızlı geldi bana. iOS 7.0.4 ten direk 7.1.2 ye geçmiştim ve kontrol panelindeki kasmalayı ilk çektiğimde hissetmiştim.

Multiasking penceresi 7.1.2 den daha hızlı ios 8 de.

Ayrıca ekran kilitliyken home tuşuna basılı tutunda voice control ios 7 de herkezin anlayacagı şekilde kasıyordu. iOS 8.1 de gayet akıcı.

Bu üç özellik ios 8 de daha hızlı 7 den.Ama 7 yi tercih ederim yinede batarya sürem daha uzundu 7'de.

Mevcut olan animasyonlardaki kasmalarda gidiyor hocam bir süre sonra ipad minide hala durum aynı kasıyor 😄😄😄😄

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Pil benim için en önemli unsur. Pil vasatsa güncellemeyi hayatta yapmam. 7.1.2 haliyle bile 3G kullanımında 3-4 saat gidiyor. Bu süre azalmasın bari.

beta2'den(5s)

8.1'in bundan daha kötü olacağını sanmıyorum. Ki borsayı kapatmayı unuttugum hali bu. %4 oraya gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 21 Ekim 2014; 0:14:27 >

• take a minute T kullanıcısına yanıt
    Buyrun buda iphone 5'ten.8.1 Final sürümü.

Pil ömrü ve ibackupbot'dan batarya kapasitesi.

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Pil süresini ekledim hocam.
  • quote:

Pil süresini ekledim hocam.

3G kullanımı yaptınız mı ? Eğer WiFi 'da böyleyse durum vahim.
    1 - 1.30 saat kadar batman oynadım , geri kalan zamanda sürekli wifi kullandım.Parlaklık %80 %100 arası. 3G Hiç kullanmadım.Kamerada yaklaşık 150 tanede fotoğraf çektim.

iOS 7 ye göre çok kötüleşti benim telefonda pil süresi.Gerçekten vahim bir durum.Yarında 3G açıp denicem.Sonraki günde hiç oyun açmadan sadece wifi ile facebook, instagram gibi uygulamalara giricem.Safari vs.

EKLEME : 13 Saat süresince wi-fi ile bağlantısını hiç koparmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 21 Ekim 2014; 14:40:26 >
  • quote:

1 - 1.30 saat kadar batman oynadım , geri kalan zamanda sürekli wifi kullandım.Parlaklık %80 %100 arası. 3G Hiç kullanmadım.Kamerada yaklaşık 150 tanede fotoğraf çektim.

iOS 7 ye göre çok kötüleşti benim telefonda pil süresi.Gerçekten vahim bir durum.Yarında 3G açıp denicem.Sonraki günde hiç oyun açmadan sadece wifi ile facebook, instagram gibi uygulamalara giricem.Safari vs.

Full 3G testi yaparsanız bir de çok iyi olur hocam. Eğer 4-5 saat civarında ya da üzerinde çıkarsa sorun yok demektir.
    Yarın yapıcam hocam merak etmeyin.
  • Ios 7.1.1 ile devam

• Bende ne yaptıysam kişileri aktaramadım.Bilgisayarda web üzerinden icloud hesabıma girip kişileri vcard'a aktarıp telefonuma attım.En basti çözüm bunu buldum.Yine senkronize olmuyor ama hiç değilse silinmiyor vede arayacağım kişilerim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

Ios 7.1.1 ile devam

bizim gibi hata yapıpta ios 8 e asla geçmeyin
  • ben de hala jbli 6dayım pil stabilite vs için. arada şeytan dürtse de baya mutluyum tütütü diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

Ios 7.1.1 ile devam

ios 7 ye burun kıvırdığımız zamanlarıda unutmayalım Ama gelen gideni aratır derler her sürümde böyle oluyor.İos 9 gelince belkide ios 8 i arayacağız.

quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Bende ne yaptıysam kişileri aktaramadım.Bilgisayarda web üzerinden icloud hesabıma girip kişileri vcard'a aktarıp telefonuma attım.En basti çözüm bunu buldum.Yine senkronize olmuyor ama hiç değilse silinmiyor vede arayacağım kişilerim var.

Benim bu akşam kendi kendine icloud'dan senkronize oldu rehberim.Can sıkıcı bi durum , umarım öbür sürümde düzelir.

quote:

Orijinalden alıntı: mertizma

ben de hala jbli 6dayım pil stabilite vs için. arada şeytan dürtse de baya mutluyum tütütü diyelim

Yerinizde olmayı çok isterdim. iOS 6 lı iphone olarak sadece 3gs kullanıyorum şuan.iPhone 5 te hiç ios 6 yı tadamadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.