Şimdi Ara

Kawasaki Sunfıre-26 Jant

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şehir içinde kullanabileceğim biraz hafif bir bisiklet almak istiyorum arkadaşlar.boyum1.72 kilo 65 civarı.


    bu bisiklet dikkatimi çekti ne dersiniz?bütçemde 600 lira
    http://www.hepsiburada.com/liste/kawasaki-sunfire-26-jant-erkek-tek-amor-21-v-mtb/productDetails.aspx?productId=sporkw54&categoryId=27058700&SKU=SPORKW54-K

    teşekkürler



  • gardıropfuat kullanıcısına yanıt
    Bisikletinizi şehir içinde kullanmayı planlıyorsanız mtb (dağ bisikleti) sınıfını seçenekleriniz arasından çıkarın.
    Daha akıcı bir sürüş sağlayacağı için şehir / tur bisikletlerine yönelin. Bütçeniz dahilinde alınabilecek en iyi bisikletler ise Salcano City Fun 60 / 70 modelleridir. İkinci elleri takip ederek Sedona 300/301 de alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de bisiklette disk fren bulunmasının avantajları nelerdir şehir içi kullanımda gerekli midir?
  • gardıropfuat kullanıcısına yanıt
    Bu konu ile ilgili birkaç ay önce yazmış olduğum bir yazıyı buraya kopyalıyorum müsadenizle :

    quote:

    Frenler ile ilgili forumda epeyce bilgi mevcut, ancak kısaca özetlersek;

    Disk fren otomobil ve motorsiklerden aşina olduğumuz, fren grubunun balata ve rotor (disk) elemanlarından oluştuğu, frenlemenin tekerleğin merkezine yakın bir konumdan yapıldığı bir fren türüdür. Kendi içinde hidrolik disk fren ve mekanik disk fren olarak iki gruba ayrılır. Hidrolik disk, tam anlamıyla motorsiklet sınıfının karşılığı olan, mekanik ise V fren ile disk fren sisteminin karışımı melez bir sistemdir. Avantajları özellikle yağışlı ve çamurlu ortamlarda fren performanslarından çok şey kaybetmemeleri ve daha az kuvvetle daha yüksek frenleme gücü üretmeleridir. Dezavantajları bakımlarının zor ve maliyetli olması, yedek parçanın heryerde bulunmaması ve V fren grubuna göre daha ağır oluşlarıdır. Bu gruptan mekanik disk frenler sebep oldukları sorunlar nedeniyle hemen hiç kimse tarafından önerilmemektedir.
    V fren çocukluğumuzda bindiğimiz bisikletlerin jantı iki yandan pabuçlarla sıkarak durdurduğu yapıdaki daha geleneksel fren türüdür. Avantajları hafif olması, bakımının çok kolay ve ucuz yapılması, yedek parçasının hemen her bisikletçide bulunmasıdır. Özellikle uzun turlarda yolda başa gelebilecek aksaklıklara karşı V fren önerilir. Dezavantajları çamurlu ve yağışlı ortamlarda fren pabuçları ile jant arasındaki sürtünmenin düşmesi ve fren performansının azalmasıdır. Bunun haricinde çok uzun inişlerde sürekli kullanılması halinde janta sürtünme nedeniyle ısınma ve iç lastiğin patlaması ihtimali mevcuttur.




  • peki bu benim baktığım bisikletteki fren sistemi mekanik disk fren mi hidrolik dsik fren mi olduğunu resimden bakıp anlayabilir miyim
    özelliklerinde sadece disk fren yazmışlar.
  • gardıropfuat kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz gibi fren sistemi ile ilgili herhangi bir açıklama göremedim. Bu da hepsiburada'nın bisiklet grubunu ne kadar ciddiye aldığının göstergesi.
    Yakın plan bir resim olmadan MD ve HD fren gruplarını ayırt etmek biraz güç. Fakat fiyatına bakıldığında HD olma ihtimali var.
    Daha önce de belirttiğim gibi şehir içi kullanım için mtb sınıfı doğru bir tercih değil. Fakat araziye de çıkmayı planlıyorsanız o zaman mantıklı hale geliyor.
    Mtb konusunda tavsiyeleri diğer arkadaşlara bırakıyorum. Şehir bisikleti olarak ise City Fun 70/60 tam size göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu resmi bulabildim. galiba mekanik disk fren oluyor bu bir tel geçiyor.
     Kawasaki Sunfıre-26 Jant
  • gardıropfuat kullanıcısına yanıt
    Evet bu resimde açıkça görülüyor. Avid gibi üst sınıf markaların ürünleri hariç mekanik disk frenler sıklıkla sorun yaratan sistemlerdir. Bahsettiğim fren sisteminin baktığınız bisikletten pahalı olduğu düşünülürse, giriş seviyesi bir ürün kullanıldığı ortada. Bu durumda bu bisiklete yanaşmayın derim. Disk frenli bir bisiklet alacaksanız hidrolik disk frenli bir model tercih edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.