Şimdi Ara

Dell U2713HM vs Samsung U28D590D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu 2 monitörden birisini alacağım. Aşağı yukarı aynı fiyattalar. İkisinin de birbirine kıyasla avantaj ve handikapları var ve gerçekten inanılmaz bir kararsızlık içerisindeyim. İlk monitörüm TN panelliydi ertesinde yarı-pro diyebileceğimiz MVA panelli HP 2275'i kullandım şimdi de piyasadaki en iyi pro.lardan Viewsonic VP 2772 var. Haliyle TN'in pro monitörlere kıyasla berbat görüntü verdiğini biliyorum ama Samsung'un 4K, 10-bit/1.06 milyar renk olayı aklımı çeliyor. Dell is stant ve paneliyle önde. Keza USB gibi artıları da var. Çözünürlüğü de 2K. Temel kullanım amaçlarım Adobe, oyun ve multimedya ve hepsi de eşit önemde. Keza 2. el olayı da önemli benim için. Ekran kartım evga 780 classified, keza diğer donanımım da oldukça güçlü yani performans bakımında sorunum yok hiç olmadı AA falan kapatıyorum zaten dert değil.

    Uzman olan arkadaşların faydalı tavsiyelerinizi bekliyorum.







  • cogitosuz_ergo_sum C kullanıcısına yanıt
    Ben de aynen senin durumundaydım arkadaşım o iki monitör arasında gidip geliyordum ayrıca 2. elde bulunan ürünler var mı diye göz atıyordum. Bugün Eksen bilgisayardan U2713HM'yi sipariş ettim bunu Samsung üzerine tercih etmemin belirli sebepleri oldu.

    1) IPS ekranı olması ve benim bol bol anime / film izlemem, bazen yatak üzerinden izlemek için paneli çevireceğim ve renklerin bozulmaması önemli olacak.
    2) 1440p 27" gayet uyumlu ancak 4k çözünürlükte 28" de windows, oyun menüleri, yazılar neredeyse pek çok şey çok ufak çıkıyor, bariz bir şekilde 4k için 31.5" gibi daha büyük ekranlar daha mantıklı. normalde windowsun ikonlarının boyutlarını büyüterek bu sorun kısmen çözülebilir yanlız bu boyutla çalışınca da windows üzerinde programlar hatalar verebiliyor. Ne ufak yazıları okuyayım derken gözlerini boz, ne de program çalışmıyor diye sinirini boz.
    3) Grafik kartları şu an 4k teknolojisine yetmiyor maalesef ekstrem çözümlere gidilmediği sürece. 850W+ PSU olsaydı belki 2. bir 7970 alıp bu sorunu kısmen çözerdim ama 2 7970 dahi 4k da zorlanırdı. 780 biraz daha güçlü kart olsa da çok fazla birşey farketmeyecektir.
    4) 4k teknolojisi bence tek grafik kartları zorlanmadan 4k da en son oyunları çalıştırma gücüne sahip olabilmeye başlayıncaya kadar pahalı bir teknoloji olmaya devam edecek ve oyunculara o kadar hitap etmeyecek
    5) 4k ekran TN paneli. Evet güzel bir TN paneli olabilir ama renklerin gerçekçiliği benim için 4k çözünürlükten daha iyi. Zaten oyunlar 2k çözünürlüktede çok güzel gözükecek.
    6) Daha henüz youtube gibi video sıklıkla izlenen sitelerde de 4k teknolojisi oturmadı çok az videoda 4k çözünürlük görünüyor, zaten pek çoğumuzun internet bağlantısı da 4k videoları akıcı bir şekilde çalıştırmaya yetersiz kalacaktır. Tahminen 50mbit+ bir bağlantı falan olması lazım akıcı 4k video oynatmaya, Türkiye'de 50mbit var da AKK sayesinde 3 video izleyip kotayı doldurma gerçeği de var. Bunu neden diyorum, şunun için, altyapısı oluşmadıkça 4k da oturmayacaktır birkaç sene daha bir lüks olacaktır.
    7) Hiçbirşey değilse de Dell monitörünün standı çok sağlam monitörü pek çok şekile çevirebiliyorum bu film izlerken ve konsol oynarken bana önemli olacak.
    8) Samsung U28D590D'ye sadece 1 yıl garanti veriyor. Korkuttu bu beni normalde monitörlere 3 yıl garanti verilir sanki Samsung bu modelin ileride kendisinin başını ağrıtacağını tahmin ediyor.

    Tüm bu sebepler beni Dell'i satın almaya ikna etti




  • ookami O kullanıcısına yanıt
    aynen abi, ben de muhtemelen öyle yapacağım. çok daha mantıklı görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InsideR

    http://www.sanalmarketim.com/dell-ultrasharp-u2913wm-29-8ms-vga-dvi-dp-mdp-hdmi-usb-led-monitor/p_46817/#34%3B-8ms-VGA-DVI-DP-mDP-HDMI-Usb-Led-Monitor/?ref=akakce&v=1.47.7

    arkadaslar bende bunu dusunuyorum
    aynı sızın durumdayım
    fıkrınızı bır alayım

    29-inçler; 21:9'luk en-boy oranından ötürü multimedya kullanımda ve bazı oyunlarda sıkıntı doğurabiliyor. Pek tavsiye etmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogitosuz_ergo_sum

    quote:

    Orijinalden alıntı: InsideR

    http://www.sanalmarketim.com/dell-ultrasharp-u2913wm-29-8ms-vga-dvi-dp-mdp-hdmi-usb-led-monitor/p_46817/#34%3B-8ms-VGA-DVI-DP-mDP-HDMI-Usb-Led-Monitor/?ref=akakce&v=1.47.7

    arkadaslar bende bunu dusunuyorum
    aynı sızın durumdayım
    fıkrınızı bır alayım

    29-inçler; 21:9'luk en-boy oranından ötürü multimedya kullanımda ve bazı oyunlarda sıkıntı doğurabiliyor. Pek tavsiye etmiyorum.

    ne gıbı sıkıntılar?




  • U2713HM ile U2713H arasındaki fark nedir? pahalı olanı almaya değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmuc

    U2713HM ile U2713H arasındaki fark nedir? pahalı olanı almaya değer mi?

    bir tanesi (h) profesyonel monitör diğeri ise (hm) üst seviye monitör. Eğer renk doğruluğu olmazsa olmaz ise zaten hm size yetmez mecbur h almalısınız. Çünkü renk derinliği, uzay kapsamı ve renk sayısı (birisi 10 bit diğeri 8-bit) daha fazla. Yok renge önem veren gündelik kullanıcı iseniz (hardcore olmadıktan sonra oyuncu da olabilirsiniz farketmez) h için ekstra para vermenize gerek yok hm işinizi görecektir rahatlıkla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.