Şimdi Ara

25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    24 Mbps verilen hızı, Hız ölçümlerimde 18 Mbps olarak alıyorum ? 2-3 aydır uğraşıyorum aramadığım yer kalmadı ama net bir cevap bulamadım Dsmart net kullanıcısıyım. Saha santraline uzaklığım 150-200 metre ( fiber ) diye yazıyor üzerinde fakat bina içindeki kutu bildiğimiz telefon kutusu. bina içinden 1 yıl önce yeni bir normal telefon kablosu çektirmiştim. bu neden olabilir

     25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ?
    https://store.donanimhaber.com/1d/a8/7c/1da87ce2cd7dcd0c468288fbda7f9062.jpg

     25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ? 25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ? 25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ?







  • Yardımcı olacak kimse yokmu :(
  • tılgın modem mi kullanıyorsun. huewai modem iste. müşteri hizmetlerini arayıp hızının yavaş olduğunu söyle. telefonla arayıp destek olmaya çalışacaklar. hız testi yapmanı isteyecekler. her seferinde hızını göründüğünden daha az söyle. örneğin 18'se 14-15 de. sabah yapmıştım 5 çıkmıştı de. bire bin katar söyle. hatta modemim diğer odalardan çekmiyor de. komşununkini görüyor benimkini görmüyor de. sonra oradan modem değişmesi diye kayıt açarlar. yeni modemler daha gelişmiş.

    sol'da ben de aynı sorunu yaşıyodum. dandik tılgın modemden kaynaklanıyormuş. değişti şimdi 25'in altını görmedim
  • Hocam modem Asus vds2 desteği ve 900 mbps desteği var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede öyle pcdeki hız surekli deiştiğindendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WiFi ise net normaldir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • detayını bilmiyorum ama benim de aynı senin gibi hızım hiç 18 mbit'in üzerine çıkmazdı. servise sorduğumda abi o wifi'den kaynaklanıyor diyordu. ama dediğim gibi modem değişince 25 mbit'in altını hiç görmedim. demekki wifi'dan da 25'e ulaşmak mümkün
  • Benim wifi-ethernet-cep tel.farketmiyor 18mbps sabitlenmis. Modemin arayuzunde resimde gördüğünüz gibi 22 mbps geliyor.musteri hiz.24 mbps veriyoruz diyor. Peki sizin bina içindeki ankasterden tel.kablosundanmi baglaniyorsunuz yoksa kutudan eve ethernetmi bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenriko

    Benim wifi-ethernet-cep tel.farketmiyor 18mbps sabitlenmis. Modemin arayuzunde resimde gördüğünüz gibi 22 mbps geliyor.musteri hiz.24 mbps veriyoruz diyor. Peki sizin bina içindeki ankasterden tel.kablosundanmi baglaniyorsunuz yoksa kutudan eve ethernetmi bağlı

    dur dur çözdüm kerata :) dün telefondan bakınca görmedim. Down Snr düşük. ancak o kadar hız almış. Bak orada bir mod var ek mod diye geçiyor ayarlardan onu annex a yapmaya çalış. Yapınca hızı alırsın 24 değerleri paylaş.

    Zaten sen hattı adsl üzerindne alıyormuşsun. Normal yani iyi hız vermişler sen hattını sorgulat vdsl mi diye? sanki hipernet vermişler sana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 12 Eylül 2014; 11:28:57 >
  • Dsmartin müşteri hiz.görüştüğümde vdsl olarak gördüğünü söylüyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hattınız ADSL olarak bağlanmış. VDSL olarak değişirse hız yükseltebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenriko

    Dsmartin müşteri hiz.görüştüğümde vdsl olarak gördüğünü söylüyor?

    Yeni vdsl modem al. Adsl ile bu değerlerin varsa vdsl ile uçarsın :)
  • Beyler modem zaten vdsl-adsl-vds2-adsl2+ her türlü desteği var 400 liralık modem. modemin ayarlarında bir problem var anladığım kadarı ile inv.isimli arkadaş annex a yap dedi hız 1 mbps daha arttı ? başka türlü artma durumu olabilirmi ayarları ile ilgli ?
     25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ? 25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ?




  • Modem tamamsa birde sadece vdsl sinyali ayarla cihaza bakalım cihaz alabilecek mi? Bence alamayacak ama sen bir dene. Alamazsa d-smartta hattımın vdsl sinyalini açtırmak istiyorum diye başvur. d-smartta vdsl tarifesi var mı idi onu bilmiyorum açıkcası. 1 hafta içinde vdsl sinyalin gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 12 Eylül 2014; 11:59:23 >
  • biraz önce görüştüğümde müşteri hiz.yetkilisi vdsl verdiğim taktirde o desteği alamayacağımı binanıza kadar fiber desteği mevcut binanızın içinden evinize kadar t.telekomun çekmesi gerektiğini söyledi. t.telekom o işle hiç uğraşmaz düşüncesindeyim çünkü daha önce bu tür konuları çok okumuştum yok işte binada en az 6-7 kişinin yazılı dilekçesi felan lazımmış uzun hikaye. o yüzden elektrikçi çağırsam o bina içindeki ankastre kutusundan evime kadar yapabilir mi ? bina içindeki kutu resimde.
     25 Mbps hız veriliyor fakat hız ölçümünde 18 Mps geçmiyor  ?




  • Gerek yok kabloya filan. hiper alacaksın zaten fiber değil. Sokaktaki fiber kutusundan evine kadar aynı kabloda gelecek. Adsl ile bu değerlere ulaşman ev tesisatının sağlam olduğunu gösteriyor. Ben hipernet almak istiyorum dersin modemim müsait. vs.

    Ben ttnette hiper kullanıyorum mesala aynı bu şekilde.
  • müşteri hiz.o kadar sağlıksız bilgi veriyorki. şimdi aradığım müş.hiz.yetkilisi '' evet t.telekom fiber desteğini vermiş durumda hızınızı vdsl olarak ayarlanması için kaydınızı alıyorum '' diye belirtiyor. biraz önce aradığım binanızın içinden evinize kadar kablo çekilmesi gerekiyor diyor ? şimdi şöyle bir durum var hangisi doğru bilgi ? bunlar beni vdsl geçirdiği taktirde gerçekten bina tesisatım yeterli olacak mı ?
  • Evet. 24 küsür down 2 mb up hızın olacak. 2 gün içinde geçersin vdsl e. Adsl de aldığın hızı görüyorsun yeterli demek hatalı olur. :) Hat değerlerini sonuçlanınca paylaşırsın.
  • İlk görüştüğün temsilci muhtemelen fiber düşündüğü için kablo çekilmesi gerekir demiştir.
    Hattının değerleri gayet iyi. İsteyeceğin şey VDSL dönüşümü. TTNet tarafında 2 haftadan 1,5 aya kadar sürebiliyor.
    İnşallah kısa sürede hallederler.
  • 2002 yilindan beri dsmart kullaniyorum eski adı smiledi. Yine telekom yapicak hersekil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.