dosyayı indirdikten sonra winrar ile açıyoruz içerisindeki livexp.bat isimli dosyayı çalıştırıyoruz.
dos penceresi açılıyor ve seçenekler çıkıyor karşımıza burdan 1 seçeneğini seçip indirdiğimiz dosyanın içerisindeki ınstalldır dosyasının yolunu buraya yazıyoruz.(örneğin :C:\Win.XP.USB\Win.XP.USB.SE\INSTALLDIR)
daha sonra 2 seçeneği ile xp yi nereye yükleyeceksek onun yolunu yazıyoruz.(flah disk G: olarak gözüküyosa G: yazıyoruz)
daha sonra da 5 seçeneği ile install live xp seçeneğini seçiyoruz yaklaşık 3 dakika sonra flash belleğimizde xp miz hazır.
150 mb civarinda yer kapliyor.Daha once kullandim.Network de sorun cikartiyor.Network destegine ihtiyacim yok derseniz , gayet kullanisli acil durumlar icin.
dosyayı indirdikten sonra winrar ile açıyoruz içerisindeki livexp.bat isimli dosyayı çalıştırıyoruz.
dos penceresi açılıyor ve seçenekler çıkıyor karşımıza burdan 1 seçeneğini seçip indirdiğimiz dosyanın içerisindeki ınstalldır dosyasının yolunu buraya yazıyoruz.(örneğin :C:\Win.XP.USB\Win.XP.USB.SE\INSTALLDIR)
daha sonra 2 seçeneği ile xp yi nereye yükleyeceksek onun yolunu yazıyoruz.(flah disk G: olarak gözüküyosa G: yazıyoruz)
daha sonra da 5 seçeneği ile install live xp seçeneğini seçiyoruz yaklaşık 3 dakika sonra flash belleğimizde xp miz hazır.
Bu usb xp nin ne tür yararı var ? pcde vista varken bunu takınca xp mi çalışacak ?
veya tam tersi usb vista yapınca , pc de xp varken bunu usb takınca vista mı çalışacak ?
bu konuda pek kaynak yok ,
kaç yerde link verenleri gördüm ama anlatanı görmedim
anlatım için sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkbiksi -- 1 Haziran 2007; 19:31:51 >
arkadaşım ben denedim oluyor ama ne kadar işine yarar bilmiyorum. dosyayı çıkardıktan sonra (Win XP USB Stick Edition) c:ye kopyala adını winxp diye değiştir klasörün içindeki livexp.bat dosyasını çaşıltır 1 nolu seçeneği seç dosyaları nerden alacağımızı soruyor aynen şu satırı yaz c:\winxp\installdir sonra 2.seçeneği seç buradada usb belleği soruyor benim bellekin sürücü harfi f de olduğu için f: yazdım sizde duruma göre hareket edin daha sonra 5 .seçeneği seçiyoruz daha sonra 1.seçenek işlem 5-10 dakika sonra tamam