Şimdi Ara

Sözleşmeli erlik yapılacak iş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an hava kuvvetlerinin sözleşmeli er alımı var , gazetelerde haberlerde duymuşsunuzdur.Son başvuru 1 Eylül.1748 TL maaş var güzel para.7 yıl çalıştıktan sonra 66 bin TL ikramiye o da güzel para.İlkokul mezunu olmak yeterli.Bu sözleşmeli er alımı kara veya deniz için olsaydı aklımın ucundan bile geçmezdi ama hava kuvvetleri rahat diyorlar.Acaba hava kuvvetlerinde sözleşmeli erlik yapılır mı?Kötü tarafı kılavuzda görev olarak normal er ile görevi aynıdır yazıyor.Yani mıntıka , karavana , çek-pas gibi angarya işler devam.Ayrıca uzman çavuşlar , astsubaylar gibi mesai bitince evine de gidemiyor.Bütün faaliyetleri normal er gibi.Burası Türkiye dedikleri bu olsa gerek.Mıntıka , temizlik yaptırmak için paralı asker mi alınıyor.Var mı etrafınızda sözleşmeli er olan , görevi ne olacak bu sözleşmeli erlerin , yapılır mı bu iş?


    http://www.hvkk.tsk.tr/TR/IcerikDetay.aspx?ID=93&IcerikID=6324
    http://www.milliyet.com.tr/hava-kuvvetleri-komutanligi--teknoloji-1924660/







  • Bölümde askerliğini yapan adam yok herhalde.
  • Sözleşmeli erlik biraz ayrı konumdadır normal asker gibi davranılmaz düşüncesindeyim usta askerlik altında yeterince asker varsa mıntıka yapmazlar komutanlar yap derse yaparlar sadece oda küçük ihtimal sözleşmeli erler ya meslekten yada komando olarak alındığını biliyorum angarya işlere verilmiyor erlikten kasıt normal asker gibisin koğuş ortamı vs. kimle kalırsın orasını bilemem.

    Gelelim havaya ben karacı olarak yaptım askerliğimi ama havacılar rahat diye biliyorum havacı uzmanlık felan daha yapılacak bir iş.


    Askerlik yaptınmı bilmiyorum ama yapılacak iş değil bence.
  • tavsiye etmem

    bana göre tek artısı maaş iyi onun dışında statü olarak er'sin cep telefonu usb bellek vb... filan yasak minimum +7 günden başlar 1095(3 Yıl)+7 gibi cezasını çekersin..
  • yapilmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik yaptınmı bilmiyorum ama ülkeyi verseler padişah yapsalar o kışlanın kapısından ayağımı içeri dahi uzatmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Askerlik yaptınmı bilmiyorum ama ülkeyi verseler padişah yapsalar o kışlanın kapısından ayağımı içeri dahi uzatmam

    Konuyu okumadın galiba , sözleşmeli erliğe askerliğini yapanlar başvurabilir.Hava rahat diyorlar elinde mesleği olmayanlar için güzel bir fırsat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Askerlik yaptınmı bilmiyorum ama ülkeyi verseler padişah yapsalar o kışlanın kapısından ayağımı içeri dahi uzatmam

    Konuyu okumadın galiba , sözleşmeli erliğe askerliğini yapanlar başvurabilir.Hava rahat diyorlar elinde mesleği olmayanlar için güzel bir fırsat.

    Askerliğini yaptığın halde askerliği düşünüyorsun. Askerlik yaptınmı derken askerlikten bahsediyorum piknikten değil. Benim gibi askerlik yapmış olsaydın imkanın olsa ülkeden kaçardın çünkü.




  • Yapilmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatını mahvedersin o kadar söyleyeyim. Tabi yinede seçim senin.
  • Atarsa 008 diyen bir piyade onb. olarak söylüyorum; sakin ha sakin öyle bir ise atilma. Kendi ayagina kursun sikmakla ayni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava Kuvvetlerine er almanın mantığı nedir?Erlere savaş uçağı mı kullandırtacaklar?
  • O isi yapacaklar hayvan tipler yani para icin gozu donmus laftan anlmayan ama karsisindaki askeri hazir olana cektirebilecek komutan yalakasi fakat coplugunde otmesini bilen ailesi ile alakasi olmayan hatta ailesi tarafindan itilmis birine gore guzel is. Digerlerine maalesef zor gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olgi

    O isi yapacaklar hayvan tipler yani para icin gozu donmus laftan anlmayan ama karsisindaki askeri hazir olana cektirebilecek komutan yalakasi fakat coplugunde otmesini bilen ailesi ile alakasi olmayan hatta ailesi tarafindan itilmis birine gore guzel is. Digerlerine maalesef zor gelir

    Rütbe olarak er olacağı için üstü olduğu kimsede yok.Acemi onbaşıdan bile emir alacak.
  • Kardeşim özel hayattan bir beklentin yoksa, özel sektörü sevmiyorsan ve içinde az da olsa en salakça gelebilecek emirlere bile emir emirdir benim görevim budur diyorsan yap.

    Sonuçta bu bir askerlik tatil köyü değil. Yeri gelecek çok şaçma şeyler yaptıracaklar. Bunun bilincindeysen sıkıntı yok.

    Türkiye'de askerlik kötü ya da zor bir şey değil. Askerliğin kötü olmasının nedeni birlikte yaptığın insanlar.

    Adam sıfır eğitim gelmiş senin yanında askerlik yapıyor. Afedersiniz ama daha sıçmayı bilmeyen insanlar var. Tuvalet kağıdı kullanmayı bilmeyen insanlar var. Ayrıca askerlikten önceki hayatında her boku yemiş adam geliyor askere senin yanında.

    Bu yüzden askerlik zehir olabiliyor.

    Fakat sözleşmeli erler farklı bir konumda olduğundan dolayı bu tarz kişilerin pek atarına maruz kalmazsınız. Kaldığınızda da gereği sanırım yapılır.

    Bazı arkadaşlar askerliğe giderken keyfini düşünüyor. O yüzden ıh mıh çekiyor. Yeri gelir evet izmaritte toplanır. Anasını satayım o sigarayı içip izmariti atan da sensin ya da arkadaşın o zaman atma şu lanet izmariti yere!

    Neyse dostum diyeceğim şu ki en başta belirttiğim gibi özel sektörü sevmiyorsan ve özel hayatta bir beklentin yoksa git derim.

    Hava'da sanırım biraz erleri eziyorlarmış ama temiz iş yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA1990 -- 29 Ağustos 2014; 10:25:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.