Şimdi Ara

alt yazılı divx filmi DVD yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
63.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç fare tıklaması ile alt yazılı divxleri nasıl dvd formatına çevirebilirim. İnternette bir çok çözüm var fakat hepsi zahmetli. Böyle bir işi yapan program öneriniz var mı?

• filmin içine entegre etmeden mümkün değil mi ?
  • DVD formatı hazırlanırken adamlar görüntüyü, ses ve altyazı dosyalarını tek bir vob formatı altından birleştirmişler. Dolayısıyla bir DVD filme altyazı veya ses eklemek istersek mutlaka önce vob dosyasını ayrı ayrı görüntü, ses altyazı dosyaları halinnde ayıklayacağız, bu dosyalara altyazımızı sesimizi ekleyeceğiz ondan sonra bu farklı dosyaları tekrar vob formatı altında birleştireceğiz. Başka çaresi maalesef yok. Tabii olayın kolaylık zorluk kısmı tüm bu işlemleri tek başına yapan bir programla çalışmak veya ayrı ayrı bunlarla tek tek uğraşmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

DVD formatı hazırlanırken adamlar görüntüyü, ses ve altyazı dosyalarını tek bir vob formatı altından birleştirmişler. Dolayısıyla bir DVD filme altyazı veya ses eklemek istersek mutlaka önce vob dosyasını ayrı ayrı görüntü, ses altyazı dosyaları halinnde ayıklayacağız, bu dosyalara altyazımızı sesimizi ekleyeceğiz ondan sonra bu farklı dosyaları tekrar vob formatı altında birleştireceğiz. Başka çaresi maalesef yok. Tabii olayın kolaylık zorluk kısmı tüm bu işlemleri tek başına yapan bir programla çalışmak veya ayrı ayrı bunlarla tek tek uğraşmak.

Evet VOB dosyalarıyla çalışmak gerçekten epey pratik bi|gi gerektiriyor

Peki DVD hazırlama programımız kaynak divx'i açarken, video dosyası ile aynı klasörde, video ile aynı
    isimde bir alt yazı bulunması bize bir kolaylık sağlar mı? Bazı divx codec ayarları böyle bir şey mümkün olabilir mi? Yani dvd hazırlama programı kaynak video'yu açtığında zaten alt yazılı bir şekilde çözse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 1 Ekim 2006; 12:38:16 >

• :( bende aynı sorundan muzdaribim . bir çoğumuz bilir ortalıkta bir dizi çılgınlığı gidiyor,önceleri LOST vardı şimdi HEROES vs gibi yeni diziler eklendi,bu dizilerin dvd haline getirilmiş hallerini korsan bulmak mümkün(bir kısmını) ben ise indirdigim bölümleri ve alt yazı dosyalarını kullanarak elimdeki divx leri dvd haline getirmek istiyorum,şimdiye dek yaptığım araştırma ve denemelerde tek başına bu işi yapabilecek bir program bulamadım .menu hazılramak elmdeki srt uzantılı alt yazı dosyalarını dvd filme entegre etmek ve hatta özel bir kod lama kullanarak xvid lerin boyutlarından çok feragat etmemek vs vs şeklinde bu tarz işleri tek başına yapabilen mükemmel bir yazılım bilen varsa allah rızası için yazsın
  • convert x to dvd programı süper... Hem basit... Altyazınızı da seçip convert yapabiliyorsunuz. Tavsiye ederim...
  • Tam şu saniyelerde bir deneme yapıyorum convert x to dvd ile,menu ve yapabilirliği açısından gerçekten pratik ,dili türkçe ve hızlı encode yapıyor,1 dvd ye 4 lost bölümü ekledim alt yazıları ekledim ve her bölüm için 7 şer dakikalık chapter lar ekledim yaklaşık 1 saat içinde encode bitecek sanırım(en azından o öyle diyo ) sonucu yazıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bir şey sormak istiyorum. Şimdi senin bu önerdiğin programla o eziyetli altyazıyı filme gömmek işleri tekrar yapılıyormu yoksa bir iki tık işinden sonra alt yazı filme alınıyormu biraz açıklama yapabilirmisin?

quote:

Orjinalden alıntı: devilucifer85

convert x to dvd programı süper... Hem basit... Altyazınızı da seçip convert yapabiliyorsunuz. Tavsiye ederim...
  • @paraglidingpilot

dediğim gibi ben şu anda encode yapıyorum,alt yazıları falan bi kaç tıkla seciyorsun,yukarda bahsettiğim işlerin tamamnını 3 dakikada hallettim gerisi encode süresi(oda işlemci ram vs gibi donanimsal meselelerlede alakalı),tamamlandıktan sonra standart bir dvd gibi çalışırsa yaptığım proje sorun yok demektir
  • Henüz evdeki vestel dvd player da denemedim ama standart bir dvd film olarak gayet güzel çalışıyor
  • Kardeş sonuçtan haber verirsen aynı işe bende bulaşacağım. Öbür türlü gerçekten çok eziyetli geliyor. Tabik ki armut piş ağzıma düş olmaması gerekiyor. Uğraşacağızda minumum düzeyde.

quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

Henüz evdeki vestel dvd player da denemedim ama standart bir dvd film olarak gayet güzel çalışıyor
  • evdede gayet güzel çalıştı şu anda 11 bölümlük bir lost dvd hazırlıyorum fikir vermesi açısından bitince bir ss koyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 9 Mart 2007; 13:49:03 >
  • Bekliyoruz

•  alt yazılı divx filmi DVD yapmak
  • sadıcım hazır dvd varken uğraşılmaz onlarrrr
  • @polatyy anladıysam arap olayım.
  • anlaşılmayacak bişey yok,elimdeki xvid formatındaki lost bölümlerini ve srt uzantılı alt yazı dosyalarını standart dvd formatına dönüştürüyor bahsi gecen program,basit çe filmleri ve alt yazıları ekliyorsun gerekli ayarlamaları yapıyrsun(chapterlar vs vs) oldu bitti 5 dakikanı almıyor,hazır dvd varken ugrasılmaz diyen arkadaş belki haklı ama bahsi gecen filmler internetten indirdiğim ve dvd halinde bulamadığım filmleri evde rahatça izleyebilmek için uğrasıyorum ...

ss =elimdeki divx halindeki dizi bölümlerinin ve srt dosyalarının video_ts folder'indaki hali...

• @polatyy anlaşılmadı derken sadece resim bir şey anlatmıyor demek istedim. Yaptığın işlemleri bir iki adımda anlatsaydın yani şu chapterlar felan vb. işleri daha anlaşılır olabilirdi. Öğrenmek istediğimizde bu işte.
  • tamam basitçe anlatmaya çalışayım :)

convertxtodvd adlı programı ediniyoruz bir şekilde(torent vs,5mb civarında ufak bir program ben d e m o n o i d den indirdim).
    eger crack siz kullanırsanız filmin ortasına kendi logo sunu koyuyor ve izlenebilrliği olan bişey olmaktan çıkıyor.

programaı açıp resimdeki gibi yeni proje diyoruz.

sonra ister menuden istersen sag daki yeşil renkli + işaretine tıklayarak videolarımızı ekliyoruz.

ekledigimiz her videonun üzerine sag tıklayarak alt yazı kanalı ekle secenegi ile srt dosyalarınıda ekliyoruz.

film ismi arka plan font ayarları her bölümde kaç chapter olacagı vs gibi seçenekleri ayarladıktan sonra dvd yap a tıklıyoruz, hepsi bu.

daha sonra elde ettiğimiz video_ts ve audio_ts folderlarını bir dvd yazmamız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 9 Mart 2007; 20:05:03 >

• Teşekkürler anlatım için. İstediğim buydu kardeş
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.