Şimdi Ara

Kia sportage 1.6gdi tam otomatik yakıt tüketimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
19.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasım ayındakı kampanyadan yararlanarak aldıgım sportage ıle 2500km yı devırdım. Aracın yol bılgısayarındakı degerınden suphelenıyordum ancak bı turlu denk getırıp pompa olcumu yapamamıstım. Bugun merakımı gıderdım :)

    Pompa atınca yakıt alımını durdururum. Son fullemeden bu yana 547km yapmısım. 54.18lt yakıt aldı depo. 9.9lt/100km lık bır pompa degerı elde ettım. Aracın yol bılgısayarı 9lt gosterıyor. 1lt ye yakın sapma var, benım ıcın hayal kırıklıgı oldu bu durum acıkcası. Oncekı aracım leonda hıc sapma olmuyordu. Bununla beraber aynı rotada 1.2tsı leona gore %60-70 arası fazla yakıyor sportage'ım

    *Verıler ıstanbul 27 ocak-1 mart arası 30km/s ortalama hız olcumudur

    Guncelleme:

    Havaların bıraz daha ısınmasıyla son depoda pompa ortalamam 9.7lt/100km oldu. Ortalama hız 29km/s.. Yol bılgısayarı 8.9lt/100km gosterıyor. Sapmadan yana umudum kalmadı, sehır ıcı 1lt eklemek lazım kafadan. Umarım sehır dısında daha dogru verı alabılırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 25 Mart 2019; 15:28:1 >







  • ben de yine 1.6 gdi motorlu ix35 kullandım 4 sene. manuel idi üstelik. burada az yakıyor diyenlere yav he he diyip geçin gayet fazla yakıyor... tüpe de tam uyumlu değil, kitleri aşırı pahalı. şimdiki aracım ix35'in yarısı kadar az yakıyor. (ikisini de benzinde kullandım tüp yüzü görmedi)
  • Ix35 tekı motorla guncel sportage dakı motor aynı degıl aslında. Revıze edılmıs sonradan, 136hp den 132hp ye cekılmıs. Bununla beraber 2lt kadar teknık verıyı dusurmusler, reelde nasıldır bılemıyorum. Ikı motoru da kullananlar 132hp lıgın daha ıyı cektıgını soyluyor ayrıca. Arastırıp bulabıldıklerım bunlar :)
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    onu bilmiyordum açıkçası. bana zaten dediğiniz 9.9 litre az bile geldi zira ix35 daha fazla yakıyordu bir de bendeki manuel idi, sonradan otomatiğini çıkarttılar. onu hiç bilmiyorum.

    valla ix35'in gidişi de pek iyi değildi aslında kağıt üzerinde 135 beygirdi...
  • Tam otomatık sanzıman sehır ıcı yakıtını yaklasık 1lt arttırıyor bununla beraber 0-100 de 1sn cıvarı artıyor. Ancak aracın performansı konusunda cok fazla soylenemem. 3. Vıtese kadar gayet ıyı ıvmelenıyor ve dusuk vıteslerde sanzıman kararlılıgı oldukca basarılı. Ama bunun bı tık altı uzebılır. Subaru xv mesela
  • Bu agırlıkta ve yukseklıkte ustune tam otomatık sanzımanla 8-9lt den asagısı hayalcılık olur ama cok yakıyor evet. 10lt yı gozden cıkarıp aldım zaten. 4 gunde 2 gun calıstıgım ıcın aylık 350tl benzın yetmıs bana. O yuzden cok sıkıntı yaratmıyor. Sehır dısında da makul sevıyelere dusuyor.

    Benım burada hosuma gıtmeyen durum yol bılgısayarının 1lt eksık gostermesı. Uzakdogulular soyle durusttur boyle adamdır dıyen bı tayfa var forumda, seat tam ölçüm yaparken kıa neden yanıltıyor? Zaten basarısız ve ıslevsız yol bılgısayarı ıle multımedya sıstemı var. Kore markasına yakısmıyor bence bu eksıklıkler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 1 Mart 2019; 13:36:52 >
  • şehir içi 10 yakabilen öpsün başına koysun
  • Katalog verisi şehir içi 9.7 lt.

    9.9 lt gayet iyi bir sonuç.
  • Ağırlık, aerodinami, atmosferik motor ve tam otomatik kombinasyonuna göre normal tüketim, katalog verisini tutturması da başarı

    Fabrika verisi atıyorum 7 diyip 10 yaksa hayal kırıklığı olabilir, böyle olması güzel.
  • Eğer aracınız 4x4 değilse 30 km ortalama hızda 9.9 litre çok yüksek bir tüketim verisi. Benzini içmemiş dökmüş resmen. Mesajlarınızdan takip ettiğim kadarıyla ekonomik sürüş tekniklerini de biliyorsunuz. Acemi ya da bilinçsiz birinin aracına fazla yaktırması hadisesi de değil.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Aracın şehir içi versi 9.7 litre zaten, 9.9 gayet başarılı.

    Aracın özelliklerine göre gayet normal bi tüketim
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Fabrika verisi 9.7 litre ancak NEDC ölçüm standartına göre o veriyi 19 km ortalama hızda ölçüyorlar. 30 km ortalama hıza şehiriçi verisi demek doğru olmaz diye düşünüyorum. Daha çok karma tüketim hızına yakın. Bu yıl şehiriçi, şehirdışı 10 bin km ortalama hızım 29 km/s olarak gerçekleşti. Son 6 yıldır ortalama hızım 26-28 km/s arasında geziyor.

    4x4 özelliği yoksa 1405 kg boş ağırlığı olan bir araç için 30 km ortalama hızda 9.9 litre çok yüksek bir değer. Yerden yüksek olması, tasarımsal olarak rüzgar direncinin yüksek olması da tüketimi etkiler tabi ki ama bunlardan bağımsız olarak Hyundai motorunda/şanzımanında bir verim sorunu var gibi gözüküyor.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    O ağırlık ve aerodinamiye atmosferik motor ve tam otomatik şanzımanı ekleyince normal değerler.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Arac 4x2. Ilk ısım sanzıman aralıklarını kavramak oldu, ona gore bı surus bıcımı gelıstırdım. Zorladıgım soylenemez ama baslardakı kadar dıkkat etmıyorum artık. Ancak leona gore daha sakın kullanıyorum. Istanbulda hava bı ara 15-16 dereceye kadar cıkmıstı, o sıralar 'yol bılgısayarına gore' 8.2lt ye kadar dusurmustum ortalamamı. Ortalama hız benım hep sabıt 30 cıkıyor sehır dısına cıkmadıgım muddetce
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Aracınız henüz rodaj sürecinde olduğu için kesin yorum yapmak doğru olmaz. İlk bakımdan sonra tüketimin bir miktar daha düşeceğini tahmin ediyorum. Sizde o zamana kadar atmosferik motorun kullanım şekline biraz daha alışırsınız. Bu şekilde belki 1 litre daha düşüş olabilir.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Tüketim de sapma da oldukça fazla. Atiker karma sistem +modül ile tertemiz binersiniz yaptığınız km 15 bin civarında ise.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Sapma uzucu. 15bın yaparım gıbı ancak lpg dusunmuyorum, en azından sımdılık :)
  • Hyundai grup çok yakması ile meşhurdur. şayet 19 km ortalamaya düşerseniz göreceğiniz değer 11 lt civarı olacaktır. Ama buna takıntılı değilsiniz. O yüzden aracınızı keyifle sürmeye devam. Keşke ülkemizde akaryakıt fiyatları ucuz olsaydı da kimse takmasaydı ne kadar yaktığını.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Vw, Audi, Skoda,ford , Renault hepsi geçti elimizden. Şimdiye dek hiç sapma olayı yaşamadım. Olsa canım sıkılır.

    Arabanızdan memnunsanız ki ben tucson-sportage kardeşleri hacim ve yürüyen kalitesi yönünden çok seviyorum bol donanımlı oluyorlar. Candan mühendislik gibi bir yerde atiker karma taktırır binerdim. Zaten sizi forumdan biliyorum bileğini olduğunuz belli. Doğru gaz tepkileri ve modülle benzin yakmazsınız bile.

    3500 liraya maledilir dediğim kit. Rahat çıkartırsınız. Daha temiz olsun derseniz 5 bin liraya marjet sıvı sistem ile canavar gibi olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.