VDownloader birçok video izleme sitesindeki videoları bilgisayarınıza kaydetmenize yarayan bir indirme yöneticisidir. Yazılımın en önemli özelliği indireceğiniz videoları AVI ve MPEG dosya biçimiyle kaydedebilmenize imkan tanımasıdır. Bilindiği üzere bu sitelerden indirilen videoların dosya biçimleri genellikle FLV olmaktadır. FLV dosya biçimi hem pek kullanılmayan hem de bilgisayarınızda oynatabilmeniz için ek araçlara ihtiyaç duyacağınız bir biçimdir. Oysa AVI ve MPEG dosya biçimi hem kalite hem popülerlik açısından çok daha iyidir.
Yazılımla video indirebilmek için yapmanız gereken tek şey ana menüsü üzerindeki URL satırına ilgili videonun linkini yazmak ve "İNDİR"(DOWNLOAD) butonuna basmaktır. Yazılımın "Seçenekler"(Options) kısmında tercihinize göre "Video Biçimi"(Video Format) bölümünden videoları hangi biçimde kaydedebileceğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca "Video Boyutu"(Video Boyutu) alanından da yine indireceğiniz videoları hangi boyutta kaydetmek istediğinizi de ayarlayabilirsiniz.
Yenilikler (1.1) :
-- Yeni kullanıcı arayüzü. -- HD video desteği. -- Türkçe dil seçeneği.
İndirme Yaptığı Siteler
Youtube (HD desteği var) Google Video DailyMotion MySpace Veoh GoFish Netlog Blip TV MyVideo.de Porkolt Metacafe Break.com 123 Video Bolt Vreel (Beta) Clevver Tudou ESPN VSocial Lulu TV Guba HideBehind Dale al Play Yahoo! Video Tu.tv Hispavista Vimeo
5.2 MB boyutunda ve ücretsiz olan programı indirmek için alttaki linke tıklayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 29 Ağustos 2009; 1:23:14 >
program için teşekkürler 1- flv oynatmak için flv playera gerek yok bsplayer, media player classic, vlc gibi bir sürü program flv uzantılı dosyaları açabilir 2- indirmek için programa gerek yok firefoxta eklentisi mevcut ve ya keepvidden indirilebilir 3- bu programlar çevirirken dosyanın kalitesini bozabiliyor(mesela wmv uzantılı dosyaları aviye çevirdiğimizde oluşan yağlanma efekti gibi)
programın artısı indirme ve izleme işlemini çok kolaylaştırması ve hızlandırması sonuç: o kadar konuştum ama programı kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 27 Eylül 2006; 13:44:48 >
program için teşekkürler 1- flv oynatmak için flv playera gerek yok bsplayer, media player classic, vlc gibi bir sürü program flv uzantılı dosyaları açabilir 2- indirmek için programa gerek yok firefoxta eklentisi mevcut ve ya keepvidden indirilebilir 3- bu programlar çevirirken dosyanın kalitesini bozabiliyor(mesela wmv uzantılı dosyaları aviye çevirdiğimizde oluşan yağlanma efekti gibi)
programın artısı indirme ve izleme işlemini çok kolaylaştırması ve hızlandırması sonuç: o kadar konuştum ama programı kullanıyorum
öncelikle programı tanıtan arkadaşa teşekkürler... dostum evet firefoxta bu eklenti var ama ben kullanamıyorum. nasıl yapacağımızı anlatırsan sevinirim. şimdidenteşekkürler.
söye bi ip ucuda weriim.. youtube ve google videolarda izlediğiniz videoları temporary files bölümde görebilirsiniz.... eger elinizde codeq warsa( ki artık olmayan yok) temporary den aldıgınız dosyanın uzantısını avi veya mpeg olarak deiştirip izleyebilirsiniz.... k-lite codeq le cok rahat yapıosunuz zaten... ama bu programda gayet ii şık... ii netler şimdiden..
öncelikle programı tanıtan arkadaşa teşekkürler... dostum evet firefoxta bu eklenti var ama ben kullanamıyorum. nasıl yapacağımızı anlatırsan sevinirim. şimdidenteşekkürler.
Firefoxta videonun olduğu sayfa yüklenirken statusbardaki ikona tıkladığında VideoDownloader ekranı gelir. AVI seçneği bazen yer alıyor bu ekranda. Download Link'e tıkladığında FlashGot eklentisi ve bir download manager programı yüklü ise sisteminde inmeye başlayacaktır.
videoyu izlediğiniz ekranda görev çubuğundaki videodonwloader botunua tıklayınız açılan pencerede uzantılarıyla birlikte linkler verilecektir (youtube'de sadece flv uzantılı, google'da ise avi ve mp4 uzantısı mevcut) linklere sağ tıklayıp farklı kaydet seçeneğini tıklayınız dosyanın ismini girip hangi tür indirecekseniz sonuna o uzantıyı yazınız örnek olarak video dosyasının adını donanımhaber koyalım ve avi formatında indir-elim dosyanın ismi şöyle olmalıdır "donanımhaber.avi" tırnak işaretleri de dahildir 2. yol ise böyle isimlendirmeyebilirsiniz dosya indikten sonra uzantısını yazabilirsiniz
bu arada indir-elimi banlamışlar o yüzden araya tire koydum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 27 Eylül 2006; 22:19:26 >
programı bende kullandım programın bulunduğu klasörde ffmpeg isimli bir dosya var bu program inerken dosyayı aviye ve ya mpeg formatına çeviriyor bilgisayarınızda uyumlu kodek yoksa çevirme işlemini yapmayabilir bu sadece bir tahmindir ama gerçek olma olasılığı çok yüksek
programı bende kullandım programın bulunduğu klasörde ffmpeg isimli bir dosya var bu program inerken dosyayı aviye ve ya mpeg formatına çeviriyor bilgisayarınızda uyumlu kodek yoksa çevirme işlemini yapmayabilir bu sadece bir tahmindir ama gerçek olma olasılığı çok yüksek
bilgiyarda bi çok codec yüklü k-lite, ffd,wmcodec,.. ama çevirme işlemini yapmıyor bu herkestemi böyle yoksa bendemi, deneyen varmı arkadaşlar..
dediğin gibi avi mpeg olarak kaydediyorsa süper paylaşım hocam
ben yükledim nedense avi yada mpeg olarak kaydetmedi, flv olarak kaydetti..
bendede boyle oldu
evet denedim flv olarak kaydetti indirdikten sonra converting yazısı çıktı allta 5-10 dakika bekledim bir şeyolmadı kapattım baktım flv kaydetmiş
mpeg ve aviye çevirmedikten sonra programı kullanmanın fazla bi anlamı yok indirmek için çok yol var zaten, bende mpeg ve aviye çeviriyor diye yükeldim fakat çevirmedi, işime yaramadı yani program..
bendede aynı sorun oldu. Macromedia flash mx 2004 yukledım bıde yamasını şimdi paşa paşa indirdiklerimi izleyebiliyorum + birlikte aç yapıp istediği oynatıcıdan izleyebiliyorum (media player,bs player vs.)
Arkadaşlar olayı çözdüm.İndirdiğiniz videoları Avi seçerek indirin.Program sadece Avi'ye çeviriyor.Mpeg'de sorun var heralde.
Şahsen denedim önce indiriyor sonra Avi'ye çeviriyor.
bende bazen program acılıyo bazen acılmıyo hata verıyo kafayı yıycem ama olsun bende suan macromedia flash mx 2003 var onunla seyredebiliyorum, ama bu programda olsaydı fena olmazdı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyy -- 1 Ekim 2006; 12:39:50 >
bende bazen program acılıyo bazen acılmıyo hata verıyo kafayı yıycem ama olsun bende suan macromedia flash mx 2003 var onunla seyredebiliyorum, ama bu programda olsaydı fena olmazdı
Bende hiçbir sorun yok.Doğru bir şekilde çalışıyor.
Programın 0.3 sürümü çıktı.Bilgileri ve indirme linkini güncelledim.
Yenilikler (0.3) :
-- Çoklu indirme özelliği eklendi.Bu sayede aynı anda birkaç video indirebilirsiniz. -- PSP formatı eklendi. -- Kopyalanan linkler direk algılanıyor ve panoya kopyalanıyor. -- Bazı hatalar giderildi.