Şimdi Ara

Football Manager 2015 TFF Yeni 14+14 Yabancı Kuralı v3.1 (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
68.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Football Manager 2015 TFF Yeni 14+14 Yabancı Kuralı v3.1 (Güncellendi)



    Kayıtlı oyunlarda geçerli değildir. Yeni kariyer başlatın. Yeni sezonda geçerli olacak şekilde yapamayız.

    Güncelleme yapılmıştır

    İsteyen v2.1 veya v2.5'i kullanmaya devam edebilir. v2.1'i istemeyenler için v2.5 çıkartılmıştır. v2.5 istemeyenler v3.1'i kullanabilirler. v3.1 güncellemesi son güncellemedir.

    v3.1 ile değişen özellikler:

    • STSL Para ödülleri (galibiyet primleri, şampiyonluk ödülü vs) gerçeğine bire bir uygun olarak düzeltilmiştir. Gerçeğini şu sitelerden bulabilirsini: Parasal Dağılım ve Galibiyet Primleri
    • Yabancı kuralı gerçeğine uygun olarak bire bir değiştirilmiştir. Gerçek kurallara şu siteden ulaşabilirsiniz:Madde Madde Yabancı Kuralı. Burada oyunda kullanılan maddeler şu şekilde: A takım listesi en fazla 28 futbolcudan oluşur. En az 14 futbolcunun, Türk A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur. 14 futbolcudan en az 2'sinin 15. yaş gününe denk gelen sezon ile - 21. yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 3 sezon veya 36 ay kendi kulübünde tescilli olması zorunludur. Kulüpler A Takım listesinde en az 3 kaleci bulundurmak zorundadır. Bu kalecilerden en az birinin Türk A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olması zorunludur. PTT 1. Lig'de A Takım listesi en fazla 25 oyuncudan oluşacak. 15 futbolcunun Türk A Milli Takımı'nda oynama zorunluluğu mevcut.
    • Türkiye Kupa sisteminde değişiklik yapılmıştır. Gerçeğine uygun olarak toplam 158 takımın bulunacağı kupanın fikstürü : NTV Spor Ziraat Türkiye Kupası Fikstürü adresinden, para ödülleri ise : ZTK Para Ödülleri adresinden alınmış ve oyuna bire bir ayarlanmıştır.
    • Sezon sonu ilk 6 takıma gerçeğine uygun şekilde verilen para ödülleri düzenlenmiştir.
    • Ülkemizdeki yabancı futbolcular için Türkiye vatandaşı olması için aralıksız 5 yıl geçirmeleri gerekiyormuş. Diğer versiyonlarda olan 10 yıl veya 1 yıl meselesini 5 yıl yapıp gerçeğine bire bir uygun hale getirdim.
    • Başka düzenleme olmayacaktır. İsteyen istediği versiyonu kullanabilir.

      v2.5 ile değişen özellikler:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcmln -- 11 Mart 2015; 11:36:25 >







  • Tesekkurler arkadasım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTT 1. Ligde verilen ödüller yükselmiş ve mac kadrosu 18 degil 24 kişi olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim. 11+12 şeklinde yaptım. yani maç kadrosu dışında 4 tane oyuncu kalacak şekilde ayarladım. bu sayede bütün oyuncularınızdan rahatça yararlanmanızı istedim.
  • dnzcmln kullanıcısına yanıt
    hocam şu 6.madde tam olarak ne
    playout gibi bişey mi eğer öyleyse çok saçma gerçekte böyle bir uygulama yok değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden saçma oluyor anlamadım? playoff evet oradaki bahsettiğimiz konu. yükselme için playofflar var. neden düşmek içinde olmasın? 1 puan farkla 15. ve 16. sırada olan takımlardan 16. takım düştüğünde zor olmazmı? o takımı siz yönetiyor olsanız? biraz oyunda değişiklik olsun istedim. herkes 2. hakkı hak eder ;)
  • dnzcmln kullanıcısına yanıt
    Hocam benim için yamayı kullanmaktan vazgeçirdi yani. Gerçek kurallardan çok sapılmış sanıyorum . Neyse tercih meselesi :D

    Edit: Ayrıca STSL odülleri neymiş öyle ya 90 küsur Milyon. Eline sağlık hocam ama çok çok fazla gerçek dışı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Javier Pena -- 22 Ocak 2015; 12:03:47 >
  • doğrudur oyunda da gerçek dışı çok şeyler var. mesela 600bin€ değerindeki bir oyuncuya 60milyon€ istenmesi gibi ;) ;) ödüller bu yüzden fazlalaştırdım hemde mali fairplay için bir işe yarar belki diye. bana kalsa şampiyon olmak için bile playoff yapardım :D nedense bu tip playoffları seviyorum ;) :) tercih meselesi evet :)

    Not: 2011 senesinde Fenerbahçe tam 50milyon€ ödül almış ligde ;) ;) bunları göz önünde bulundurup öyle yaptım. Havuz olayı şampiyon olanlar tekrar şampiyon olduklarında ekstra her şampiyonluk için 1 milyon alıyorlar, yetmezmiş gibi lig tv gelirleride var şampiyona fena para veriyorlar ;) bunların hepsi düşünülünce oyunda 2 milyon€ ödül veriyordu. bende az biraz olan biteni düşünüp ki aradan 4 yıl geçmiş biraz daha arttığını düşünüp o şekilde oyuna yansıttım olayı ;)

    Not2: playoff olayından daha çok bu ödül konusu yüzünden yamayı indiren olmaz diye düşünüyordum sen bu düşüncemi değiştirdin :D :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcmln -- 22 Ocak 2015; 14:21:57 >




  • dnzcmln kullanıcısına yanıt
    Ikinci sezon PTT 1. Lig Ksk kadroma
    Lucho gonzales
    Yakubu
    Micah Richards
    Peter crouch
    Darren fletcher
    Eboue
    Sabri reyiz
    Egemen korkmaz
    Bekir irtegun

    Gibi adamları alabiliyorum bence abartı olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dnzcmln kullanıcısına yanıt
    Ben bu yamanın oyunun asıl zevkinden çok daha kolay başarı daha rahat kariyer amaçlı olduğunu düşünüyorum :D

    İndirecekler ona göre indirsin yani.
  • Fm 14 ilk sezon sag bek ve sag acik onerisi istiyorum takim man city

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yama gerçekte olacak kurallar mı yoksa kendi kafandan mı?
  • Hepinizin görüşlerini aldım. Bu görüşler doğrultusunda yamayı geliştirmeyi düşünüyordum ve öylede oldu. Anladığım kadarıyla gerçekle bire bir olan kuralları istiyor herkes ve bende bu düzenlemeleri yaptım. Birazdan konu güncellenecektir. Değişiklikler özel olarak belirtilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcmln -- 23 Ocak 2015; 13:43:54 >
  • dnzcmln kullanıcısına yanıt
    ikisi de bulunsun daha iyi olur. Ben bilmediğim için sordum yeni kuralları, dedim bu ne böyle
  • dnzcmln kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam kestirip atmadın fm 15 yeni çıkınca 4 sezon oynayıp ara vermiştim şimdi bu kuralları da görünce tekrar bi oynama isteği geldi :D

    Not:Şu kırmızı kart olayı nasıl hocam onu çok anlamadım ama :D
  • @fenerliso sen bilirsin kardeşim istediğin gibi takıl ;) mesela ben 11+12 maç kadrosunu tercih ediyorum maç kadrosunda da 14 tane yabancı bulundurmayı tercih ediyorum ama gerçeklerle bağdaşmıyordu ödül sistemide aynen öyleydi. gerçek kurallarla oynamak isteyenlerede ayıp olmasın dedim yapayım dedim.

    @calderon7 öyle bir istek oluşturduysa ne mutlu bana :) kırmızı kart olayınıda anlatayım. oyunun kurallarına göre 1 kırmızı kart gördünmü sadece 1 maç ceza alıyordu futbolcular. ben ilk kart gördüğünde 1 maç, 2.kez kırmızı görürse 2 maç, 3.kez görürse 3 maç ceza şeklinde yaptım. kuralı ayarlarken seçtiğim seçenek şöyle diyor: her kırmızı kart için 1 maç ceza. olayıda demin dediğim gibi 2.ye 2 maç 3.ye 3 maç ceza veriyor bu seçenek. öteki türlü bir sezonda 5 kırmızı görüyorsan 5 maç cezalı oluyordu futbolcu ama benim kuralım sayesinde 5. kırmızı gördüğünde 5 maç cezalı oluyor. bir sezonda 5 kırmızı gören bir oyuncu toplamda 15 maç ceza almış oluyor ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcmln -- 24 Ocak 2015; 2:06:34 >




  • V1.5 icin tesekkurler somestr bitince deneyeceğim kardesim birde sakatlanma sıklığı gösterilebiliyor mu yoksa bu bug fm 16 ya kadar devam edecek mı? Mutlaka sağlam topçulardan biri sakat oluyor misal gs de melo sakat degilse sneijder o degilse Burak o degilse chedjou mutlaka sakat oluyor bunun çözümü varmidir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    V1.5 icin tesekkurler somestr bitince deneyeceğim kardesim birde sakatlanma sıklığı gösterilebiliyor mu yoksa bu bug fm 16 ya kadar devam edecek mı? Mutlaka sağlam topçulardan biri sakat oluyor misal gs de melo sakat degilse sneijder o degilse Burak o degilse chedjou mutlaka sakat oluyor bunun çözümü varmidir ?

    sakatlanma sıklığı oyuncunun gücü, dayanıklılığı falan ile ilgili bir mevzu. sezon öncesi full kondisyon antrenmanı yapıp sezon içerisinde asla kondisyon yaptırtma bu şekilde aşabilirsin veya fmrte vb programlar ile kondisyon falan bu tür şeyleri ayarlayabilirsin. başka bir çözüm gelmiyorum şuanda aklıma.
  • Hocam ben orjinal FM 2015 oynuyorum ama sanırım çıkan bu yamalar orjinal değil yani kullanıcılar tarafından hazırlanmış yamalar.Bu yamaları orjinal oyunun üstüne kurabilir miyim ?
  • LuciFeriaN kullanıcısına yanıt
    Bu yama isim icabı yazılmış esasen oyun datasında ufak degisiklikler ile editörle yapılmış kural degisiklikleri sahte Orjinal farketmez hepsinde çalışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.