Şimdi Ara

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Topluluğu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
20
Favori
19.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2014 GİRİŞLİLER
     
    StereoLove - Bilgisayar Müh.
    Zagor0167 - Bilgisayar Müh.
    NoN3 - Bilgisayar Müh.
    kelmüftü - elektrik elektronik müh.
    Galway - elektrik elektronik müh.
    limaginationdc - Tıp
    mrs.president- İşletme(İÖ)
    33emre96 - FTR
    melysve - Hukuk
    qwerty434343- Tıp
    xeske - PDR
    kopuq78 - iktisat
    AlterBridge - Maliye
    spartanasd - gemi makineleri işletme müh.
    Konuşan Tansiyon - İnşaat Müh.
    kaaaan_95- Hukuk(bölümden arkadaş)
    sarhoşamip - gemi makineleri işletme
    Don Quilote - Tıp(2.sınıfta)
    alperen1555 - Film tasarım ve yazarlık
    t2arikk - İsletme
    Cpt.Tsubasa - Uluslararası ilişkiler ( ing )
    yayamaz :) - Makine mühendisliği
    VV ABSTRAKT - Mimarlık
    Gezgin42 - Tıp
    Firatty - Hukuk
    Dante6982 - Makine Mühendisliği
    FRIENDS - İnşaat Mühendisliği
    Albus Severus Potter - Tıp
    gossy - Tıp
    coolbro35 - İşletme(iö)
    whatsmyname - Tıp
    sysrap96- İngilizce iktisat
    Erciyes35 - İktisat
    quzykeri- İnşaat Mühendisliği
    pangeas - Hukuk
    Flame of the West - Elektrik Elektronik
    EnderMan2024 - Makine mühendisliği
    xelaerdem - Arkeoloji Bölümü (İÖ)



    İmzamız
     [center] [link=http://forum.donanimhaber.com/m_78992912/f_//tm.htm#78992912] [image]https://store.donanimhaber.com/e9/16/88/e916886bf67b21025dd6abe5a88cee25.png[/image][/link][/center]


    Mr.Legend arkadaşımın faydalı konusundaki bilgileri burda paylaşacağım. Açtığı konudaki soruları cevaplamaları gerçekten çok güzel.

    S1- Ben bu sene ygs lys giriyorum. Ve hedeflerim arasında deü de var. Yurtlar nasıl kampüs nasıl ortam nasıl tek başına rahat mı bitaz bilgi verir midim hocam?

    C1- Hocam DEÜ nün Mühendislik Fakültesi, Ege Üniversitesinden kat kat iyidir. Sebebi:

    1- DEÜ nün eğitim sistemi Ege den daha ciddi ve sıkıdır. Bizim bölümün ortalama bitirme yılı 6 yıl diye biliyorum. Bu kötü bir şey değil bence eğitimin kaliteli olduğunu düşündürüyor.
    2- Bazı bölümlerimiz yüzde yüz ingilizce. Ege Üniversitesinin yüzde 30 diye biliyorum. İngilizce olması iyidir çünkü Avrupa ve Amerika ile kontak halinde olabilmek için dil şart. 30 ingilizce ile de gidebilirsin fakat senin ekstra efor sarf etmen gerek

    Şimdilik bildiklerim artı yönler bunlar. Niye bunlar? Çünkü YDY de hazırlık okuyorum çünkü bölümüm %100 İng :)

    Kötü yönleri de var bizim üninin

    1- Tınaztepe denilen yer Buca'da. Genel olarak yerleşkeler Buca'da ( Tıp ve MF3 dalları hariç ). Buca fazla iyi bir yer değil. Alsancağa gidersiniz eğlenmeye ki Alsancağa ulaşım 25 30 dakika.
    2- Tınaztepe şu anda gelişmekte olan bir yer, yeni yeni kafeler vs. yapılıyor.
    3- Ege Üniversitesinin yeri çok iyi. Metro'ya, AVM ye, Park ve sosyal alanlara, Barlara 5-10 dakika yürüme mesafesinde. Buca'da ESHOT ya da İZBAN kullanman gerekir

    Okulun yurdu bana çıkmadı, arkadaşım çok iyi diyor . İlk sene büyük ihtimalle özel yurtta kalırsın. Eğer DEÜ yü kazanırsan MyVia öğrenci yurduna gitme b*k gibi . Çok iyi reklam yapıyorlar ama hizmet 0.

    Ortam effsaanee . Alsancağa gidebilirsin, barlar sokağı var ( Gazi Kadınlar ) ya da Kafeler, Restoranlar vs. olan cadde var ( Kıbrıs Şehitler Caddesi ). Alsancak dışında Balçova ya da Karşıyaka da var. Var da var sıkılmazsın yani. Buca, Balçova'ya 45, Karşıyaka'ya 45 ve Bornovaya 30 dakika. Ulaşım ağı iyi :)
    Tek başına kalırsan sıkılırsın, arkadaşlarla alternatif bol.

    S2-İyte düşünüyorum aslında. Para durumları nasıl oluyor? Eğlenmeye kalıyor mu

    C2- Hocam IYTE de arkadaşlarım var ve IYTE ye gitmiş, görmüş biri olarak sana şunu söyleyeyim. Eğer IYTE ye gidersen her faküte başında 15 20 tane köpek sürüsü ve yurtların bahçelerin içinde düzinelerce köpek göreceksin. Çok büyük bir kampüsü var ve abartmıyorum 150 200 tane köpek vardır. Benim köpek fobim var çok fena takıntı yaptım zor gidiyorum arkadaşların yanına :D

    IYTE güzel bir üniversite sanırım eğitim açısından. Bölümleri yine yüzde yüz. Eğitimi bizimki kadar sıkı değildir heralde çünkü ben herkesin ağzından 9 Eylül'ün çok zor olduğunu duydum.

    Yerleşke Urla'da dağın başında. Sosyal yaşam için Alsancak ya da Balçova'ya gitmen gerek ki Balçova 90 dakika, Alsancak ise 120 dakika sürüyor. Bornova, Karşıyaka demiyorum çünkü gidersen dönemezsin . Benim Buca'dan Urla'ya gitmem yaklaşık 3 ya da 3,5 saat sürdü ki 4 ya da 5 aktarma yaptım. Urla'da eğlenme yerleri yok gibi 2 tane bar ile kafe arası bir yer gördüm ki yetersiz bana kalırsa. Bu arada unutmadan; İzmir'de 90 dakika içinde aktarma yapmak ücretsiz. 4-5 araba değiştirdim ve verdiğim para sadece 2,20 falandı

    Para konusunda şöyle açıklayayım. Her haftasonu bara, night club a gidip 100 civarı para harcarsan ( ki baya eğlenmek için çıkması lazım o kadar para ) okul çıkışlarında paran kalmaz açıklıktan çatlarsın. Ya da zengin olman gerek biraz. Onun dışında her gün gidip 2-3 bira içsen sıkıntı olmaz 15 20 lira bir şey zaten. Sigara kullanmadığını varsayıyorum.

    Benim mesela 500 TL banka, 500 TL de kredi kartım var. Kredi kartımdaki limit bitiyor genelde, nakit para olarak da 400 civarı harcıyorum. Bu ara biraz dağıttım 2 haftada 300 gibi bir para harcadım ayın 15 ine kadar dayanırım heralde .

    Ya hesabını tutarsan her şeye paran kalır. Yeri gelecek 1 2 bira içip kalkacaksın, yeri gelecek ortaya şişe açacaklar . Böyle yani, İzmir'e gelirsen çaylar benden

    S3- Hukuk eğitimi ve kampüsü nasıl? ( İktisat ve Hazırlık okuyacaklar baksın )

    C3- Şu an hazırlıktayım ve YDY ( Yabancı Diller Yüksekokulu ) Dokuzçeşmeler Yerleşkesinde. Yerleşke içerisinde sizin fakülte, bizim YDY ve İktisat var. Ege Üniversitesinin bu alanlarda vb. eğitimi daha iyi sanırım bizden. Hedefin orası olsun, Ege olmazsa DEÜ ye gelirsin.

    Dokuzçeşmeler kafe ve restoran bakımından çok iyi. Adım başı güzel mekanlar bulabilirsin ( Fellini, coffiamania, REC, Kasaba ). Kampüs içerisinde 5 tane kafe var. Fiyatları da iyi. Okulun önünden otobüsler geçiyor, istediğin yere çok rahat gidebilirsin. Ayrıca Dokuzçeşmelerin olduğu yer Buca'nın iyi kalmış çok az yerlerinden biri bence. Bir diğeri Şirinyer.

    S4- Kızları cidden güzel mi? Şaka bir yana ulaşım kira vs fiyatları öğrenci için uygun mu? Pahalı bir şehir mi yoksa ?

    C4- Kızları cidden güzel. İzmirin kızı bir başka

    Ulaşım çok rahat. Şehrin bir ucundan bir ucuna sadece 1,10 TL gibi fiyatla gidebilirsiniz. 90 dakika içinde aktarma yaparsanız ücret vermiyorsunuz. İZBAN, ESHOT, Metro ve Vapur seferleri falan sürekli var. İstanbul'dan kat kat iyi bir ulaşım ağı var.

    Kiralar bulunduğun yere göre değişebilir. Güzelyalı, Alsancak, Karşıyaka, Bostanlı taraflarında 1000+ TL den fazladır kiralar . Buca, Gaziemir gibi gariban öğrenci ilçelerinde kiralar 350 - 400 den başlar 1000 e kadar çıkabilir. Bulunduğun yere göre çok değişiyor. Mesela üniye yakın yerler 500 600 TL civarı sanırım. Tam bilmiyorum arkadaşım o civarda veriyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Şehir pahalı değil de Alsancak'ta çok iyi para harcanıyor

    S5- Şu iyte mevzusunu acarmısın bıraz elektronik ve haberleşme müh istiyorum itü istiyorum ama olmazsa iyte yazmayı dusunuyordum ytü de var ama pek sıcak bakmıyordum.acıkcası itü olmadıktan sonra daha çok eğlence amaclı secmeyi planlıyorum üniversitemi şimdi sen böyle köpek falan dağ bası deyınce bı tırstım acıksası halbuki ne hayaller kuruyordum iyte hakkında yurtları falan çok iyi diyorlardı . biraz daha ayrıntı versen iyte hakkında youtube videoları falanda var oradan çok hoş gözüküyor gidip görmüş bir kişinin anlatması daha iyi olur benım için

    C5- IYTE hakkında hiç abartmadım hocam ciddiyim çok fazla köpek var. Dağ başında ama bunlar aslında çok büyük sorunlar değil. Benim fobim var köpeklere . Yurtları hoşuma gitti 1 gün kaldım yurtlarında. Ortam yapabilirsen mükemmel olur acayip keyif alırsın. Bana yazlıkları hatırlattı, balkon sohbeti yapılır ne bileyim oyun oynanır dışarda ben hayran kaldım. Keşke bizim yurt ta böyle olsa. Yemekhanesi de güzel aç kalmıyorsun . 10/9 veririm yurtlara. 1 günlük gözlemlerim bu kadar yurtlar hakkında.

    Yerleşke içinde sosyal tesisler, kütüphaneler var. Baya geniş bir araziye sahipler. Aslında daha kafeler açılabilir yer var hep ama çok boşluklar gördüm arazide. Çok karanlık oluyor geceleri. Köpekler falan valla tek başıma bir yerden bir yere gidemem heralde ben

    S6- Hazırlığa başladıktan sonra İngilizcen gelişti mi? Mühendislik Fakültesinin dili ne olmalı? Ortalama altı İngilizce sorun olur mu? Yurtdışında Nvidia, Intel vb. firmalarda çalışmak hayal mi?

    C6- Hazırlık zaten İngilizce'nin yeterli düzeye gelmesi içindir. Gerçekten gelişti İngilizcem. Lise'de speaking yok gibidir. Grammar önüne verilir ezberleyip sınava girersin haftaya unutursun. Üniversitede unutmaya pek ara kalmıyor sürekli sınavlar oluyor. Üniversiteye giriş yaptığımda B1 den başladım şu anda C1 seviyesinde. 8 haftalık kurlar sonucunda vizeden başarılı olursan kur atlıyorsun. Her hafta 1 quiz olur son hafta da vize olur. Bizim üniversitenin sistemi böyle. Diğer üniversitelerin farklı olabilir

    İngilizce bana kalırsa her bölüm için şart olmalı. Günümüzde İngilizce bilmeyen insan sayısı çok az. Hele ki üniversite mezunu birisinin mutlaka olmalı. Bilgisayar Mühendisliği genel olarak yazılım üzerinedir. Yabancı dili olmayan birisi Türkiye'de ne yapabilir ki? Birkaç adı bilinen firma var Türkiye'de onun dışında pek bir şey yok. Yazılım üzerine eğitim görürken C, C#, C++, Java, .php, .html, pascal tarzı bir sürü diller olacak. ABD ve Avrupa'da da bu dersler görülecek. Yabancı dili olan iletişim halinde olabilecek diğer ülkeler ile hatta iş kapıları açılabilecek. Yabancı dili olmayan biri yurtdışında iş bulamaz.

    Ortalama altı İngilizce sorun değildir fakat biraz fazla çaba ister. Sene sonunda finaller vardır ve bu sınavı veremeyen bölüme geçemez. Ortalama altı ingilizcesi olanlar çalışacak.

    Yabancı firmalarda çalışmak için çok iyi bir not ortalaması, sertifikalar, referanslar, yabancı dil lazım. Üretken ve pratik düşünebilen bir kişi gidebilir, niye olmasın ki?

    S7- DEU'nun İngilizce eğitimi nasıldır?

    C7-Hocam yüzde yüz bölümlerin ingilizce eğitimi biraz sıkı oluyor. Bölüme geçebilmek için belli bir düzeyin üstüne olması şart öğrencilerin. %30 luk bölümler ilk sene kalması halinde ikinci sene dilekçe ile geçebiliyor. Fakat yüzde yüz bölümler için böyle bir opsiyon yok. Derslerde hocalar İngilizce konuşuyor. Kitaplar global şirketinin. Geçen sene face2face varmış galiba. Dersler main course, writing, speaking ve lab olarak ayrılıyor. Main course bildiğiniz ders ortamı. Konu işlenir, grammar ve vocabulary gösterilir. Writingde ilk başlarda makale nasıl yazılır dersleri gördük. Paragraflar yazdık. En sonunda essay olarak 3 4 paragraflık yazılar haline geldi. Speaking bildiğiniz speaking. Lab dersleri saçma geçiyor haftada 1 saat zaten . Biraz işleyişten bahsedeyim

    Eylül ayında muafiyet sınavları oluyor. Muafiyet sınavda sizden 40 dakika içinde 3 paragraflık bir essay yazmanız isteniyor. Ardından 100 soruluk muydu tam hatırlamıyorum o civarda bir test yapılıyor. Ertesi hafta sonuçlar açıklanıyor, geçen geçiyor kalan kalıyor. Ben kaldım. Ders başlamadan birkaç gün önce seviye belirleme sınavları yapılıyor. Yine aynı tarz. Buradan seviyeleriniz belli olup sınıflar ayrılıyor. Ben B1 ( Intermediate ) seviyesinden başladım C1 ( Advanced ) seviyesine kadar geldim. Kur sistemi var. Her kur 8 hafta sürer ve 7 tane test ve bir tane vize sınavı olursunuz. Sene başında max 1 vizeden kalma hakkı vardı fakat bu 2 olup final barajı 80 puana çıkartıldı. Vizelerden başarılı olduğunuz taktirde (70+ ortalama) sene sonunda finallere girmeye hak kazanıyorsunuz. Eğer ki vizelerden 85 üzeri ortalama ile geçerseniz finallere girmeden direk geçiyorsunuz. Finali veremeyen temmuzun ortasındaki bütlere kalıyor. Bütlerden de geçemeyen Eylül ayına en baştan dönüyor. Finalleri verenleri bölüme uğurlayıp yeni çekirgeleri alıyoruz

    S8- Hazırlık eğtimi lise 5 gibi mi? Yeni döneme nerdeyse 2 aydan fazla bir süre var ve bu süre içerisinde adam akıllı çalışıp muaf olsam iyi olur mu? Forumda bi yerde okudum dokuz Eylül hazılrık sınavı sonrasında olaylar olmuş.

    Hazırlık okursak nitelik bakımından iyi sayılır mıyız? İşin kişisel tarafıda mesela hem okuyup hemde çalışmayı düşünüyorum eğer geçersem direk birden başladığım takdirde şehri tanıma /arkadaş edinme konusunda sıkıntı yaşar mıyım?Turizm işletmeciliği düşünüyorum bölümde ingilizce olduğu için kafamı kurcalıyor.

    Ayrıca hazırlık sınavında 70 veya 90 almanın herhangi.bi.getirisi var mı? Misal erasmus için

    C8- Hazırlık eğitimi lise 5 gibi denebilir aslında. Sadece İngilizce ders anlatılıyor. Tamamen İngilizce odaklı olduğu için bölüme ait dersler göremiyorsunuz. 2 ayda muaf olacak seviyeye gelmeniz biraz zor. Ama şu anda bir nebze altyapınız varsa çalışmanıza bağlı olarak muaf olabilirsiniz. Gideceğiniz bölüme bağlı olarak baraj değişiyor. Yüzde yüz bölümlerde muafiyet barajı 80 oldu diye biliyorum. Düzeltme gelebilir karışık bu aralar ortalık. DEÜ YDY Final sınavında ortalık karıştığı doğrudur. Modül sistemi pek başarılı işlemedi. Gerçekten kötü bir sistemdi. Kimisi 6000 kişiden 24 ünün geçtiğini, kiminin 200 ünün geçtiği söylüyor. Ben finalden 85 alarak geçtim bu arada .

    Hazırlıktaki başarım size bağlı. Eğer düzgün bir şekilde dersleri dinlerseniz, güzelce çalışırsanız sorun çıkmaz. Hazırlık okuduğunuz sürece istemediğiniz kadar boş vaktiniz olacak. Çalışabilirsiniz, gezebilirsiniz, yatabilirsiniz her şeyi yapabilirsiniz. Direk bölüme giderseniz arkadaş çevreniz bir nebze sınırlı kalabilir.

    Hazırlıktan başarı ile geçtiğiniz zaman sertifika alıyorsunuz fakat bunun denkliği nedir bilemiyorum. Sanırım erasmus için ek sınavlara girmenize gerek kalmıyor belli bir sene boyunca




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StereoLove -- 27 Ekim 2014; 13:39:27 >



  • 9 eylul tip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limaginationdc

    9 eylul tip
    DEÜ İşletme (İÖ)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrs.president

    DEÜ İşletme (İÖ)

    Alıntıları Göster
    Dokuz eylül iktisat (ingilizce)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizit2332

    Dokuz eylül iktisat (ingilizce)

    Alıntıları Göster
    Dokuz eylül fizik tedavi
  • Hukuuuk
  • Deu pdr
  • Dokuz Eylül İnşaat MÜh. geldi.
  • Hukuk ile ilgili sorusu olanlara yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limaginationdc

    9 eylul tip
    gemi makineleri işletme
  • 9 Eylül tıp 1.sınıfı bitirdim gençler izmire hoşgeldiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Don Quilote

    9 Eylül tıp 1.sınıfı bitirdim gençler izmire hoşgeldiniz
    Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yazarlık :)
  • 9 eylul isletme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen1555

    Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yazarlık :)

    Alıntıları Göster
    Deü uluslararası ilişkiler (ing)
  • xeske X kullanıcısına yanıt
    kaç bindin hocam?
  • DOKUZ EYLUL MAKINE :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StereoLove

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Gençler DEÜ lü bir abiniz olarak


    Şaka yapıyorum. Whatsapp grubu kurarsanız haber verin gelirim. Tebrikler hepinize. İngilizce bölüm okuyanlar %80 ilk sene YDY de kalacak haberiniz olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yayamaz :)

    DOKUZ EYLUL MAKINE :D
    DEU bilgisayar. herkese hayırlı olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zagor0167

    DEU bilgisayar. herkese hayırlı olsun...

    4sq kullanıyor musun?

    Çünkü I'm at Dokuz Eylül University School of Foreign Languages in majoru olabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zagor0167

    DEU bilgisayar. herkese hayırlı olsun...

    4sq kullanıyor musun?

    Çünkü I'm at Dokuz Eylül University School of Foreign Languages in majoru olabilirsin

    Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR TELEFON NUMARALARINIZI PM DEN GÖNDERİRSENİZ WHATSAPP GRUBUMA EKLEYEBİLİRİM.


    Numaraları STARKA ATIN !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 23 Temmuz 2014; 18:53:04 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.