Şimdi Ara

2014 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ TRAFİK DURUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. 25 Temmuz Cuma gününden itibaren Ramazan Bayramı tatiline giriyoruz diyebiliriz ve ben de bu tatilde kısmetse İstanbul'dan memleketim Trabzon'a gideceğim.

Önümüzdeki tatil muhtemelen bir çok kişinin yıllık iznini kullanacağı ve ya perşembe, cuma günleri de bir şekilde çalışmayacağı için 5 gün ile sınırlı kalmayacaktır.

Bu başlıkta yola çıkacağımız güne, saate karar verme aşaması ve yolda dikkat etmemiz gereken durumlar için fikir alışverişi yapmak güzel olur diye düşündüm.

Ben yola Cuma akşamı iftardan sonra çıkmayı planlıyorum.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce yola çıkmak için ideal zaman ne olacak? Olabilecek en az trafik ile gitmek için nasıl bir strateji izlemeliyiz? Yolda nelere dikkat etmeliyiz?

Hem gidişler hem de dönüşler için tahmin ve tavsiyelerinizi bekliyorum ve eminim birçok kişi de bekliyordur.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 25 Temmuz 2014; 16:06:08 >

• Aman dikkat edin de yollar çok tehlikeli... Tek diyecegim gece yol gitmeyin. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göç etmeye çalışan antiloplar,bizonlar,aslanlar,filler,zürafalar,timsahlar...
    kayıplar olacaktır...

sen dikkat etsende adam 9 kişi bindiği nuhnebiden kalma arabası ile ve kendi kuralları ile hareket edecek, yanlış sollayacak ve yanlış manvera yaparak katliam yapacak
    kamyon şöförü uyuya kalacak, otobüs şöförü bla bla bla...bu filmi hergün seyrediyoruz...

bayramda sadece popülasyon arttığı için vukaat artıyor...
  • İstanbul'dan çıkabilirseniz şanslısınız. Muhtemelen yine gittiğiniz yol kilitlenecektir. Bolu'ya 7-8 saatte ulaşılacaktır. Çünkü insanlar artık her fırsatta İstanbul'dan kaçmaya bakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

İstanbul'dan çıkabilirseniz şanslısınız. Muhtemelen yine gittiğiniz yol kilitlenecektir. Bolu'ya 7-8 saatte ulaşılacaktır. Çünkü insanlar artık her fırsatta İstanbul'dan kaçmaya bakıyor.

Hocam geçen seneki yolculuk 20 saat sürmüştü. Durum çok kötüydü. Aslında ideal bir fikir arıyorum yola çıkma zamanı olarak.
  • Böyle 160-180 hız sabitleyici gibi işlere girmeyin adam gib 110-120 ile gidin geç gidin yavaş gidin ama sağlam gidin.

Bakımsız araçla asla yola çıkamyın.Aracınız eskiyse mve sağlamlığından emin değilseniz zorda kalmadıkça zor yer bulunsa da otobüsleri tercih edin.

Silik lastiklerle yola çıkamyın frenleriniz yetersizse değiştirin derim.

Ama alstik önemli tek yolla bağalntı noktasınız çoğue yerde yol tutuşu kaybetmeyecek araç lastiklerden dolayı kaza yapıyor.
  • Ramazan bayramı için trafik tahminleri.!! Tahmine gerek varmı.? Her kes senin gibi cuma akşamı iftardan sonra marş basacağı için herhalde gece 02.den evvel istanbuldan çıkamassın gibime geliyor. Sonrası Bolu oda ayrı bir dert, Eh işte sabaha karşı ankarada olursun ondan sonrası Allah kerim.Gideceğin yerde yakın değilki be kardeşim Taaa Trabzon.! gitmesi bir dert dönmesi bir dert hani 9.gün tatil olsa çek o çileyi deyeceğim ama bayramda 5.gün tatil,tabii senin özel iznin varmı bilemiyorum.Ama illaki dieceğim dersen,Arabanın eksiği varsa onları halletmeden yola çıkma. Yedek lastiğin mutlaka olmalı, mümkün olduğu kadar 3-4 saatte bir 10 dakika mola ver.Daha ne diyeyim Allah yolunu açık etsin güle güle git güle güle dön.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben cuma sabahı çıkacağım, saat 4 gibi teker döner. Mümkünse izin alıp cuma sabahı yola çıkmakta fayda var.

Cuma akşamı ve hele ki cumartesi sabahı lanet edersiniz.
  • novinovi kullanıcısına yanıt
    Yola çıkacağım gün saat çok önemli değil. Zaten ben de az trafik olacak bir saat belirlemeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi tatilim 9 gün. Öyle olmasaydı gitmeye değmezdi. Teşekkür ederim.

• en büyük sorun istanbul çıkışı olacaktır.benim tavisyem şile yolunu kullanarak çıkman olur

bu yol istanbul trafiğine göre boş olur ancak virajlı ve dardır.

gece gitmeni tavsiye etmem .
    c tesi sabah sahurdan sonra çıkman en güzeli olur

şile yolundan kandıra kaynarca güzergahını kullanarak sakarya hendek şeklinde trafiği atlatmış olursun.

geçen bayramlarda bu şekilde giderek otobana oranla 2 saat kaybettim (uzunluktan dolayı) ama otobanı kullanlar trafikten dolayı 8-10 saat kaybettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Ramazan bayramı için trafik tahminleri.!! Tahmine gerek varmı.? Her kes senin gibi cuma akşamı iftardan sonra marş basacağı için herhalde gece 02.den evvel istanbuldan çıkamassın gibime geliyor. Sonrası Bolu oda ayrı bir dert, Eh işte sabaha karşı ankarada olursun ondan sonrası Allah kerim.Gideceğin yerde yakın değilki be kardeşim Taaa Trabzon.! gitmesi bir dert dönmesi bir dert hani 9.gün tatil olsa çek o çileyi deyeceğim ama bayramda 5.gün tatil,tabii senin özel iznin varmı bilemiyorum.Ama illaki dieceğim dersen,Arabanın eksiği varsa onları halletmeden yola çıkma. Yedek lastiğin mutlaka olmalı, mümkün olduğu kadar 3-4 saatte bir 10 dakika mola ver.Daha ne diyeyim Allah yolunu açık etsin güle güle git güle güle dön.

Türkiyede uzun yol yapmak kolayla mentos karıştırmak gibidir kamyoncular seni konuşur barzolar yolunu gözler

• fiji@ytu kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz güzergaha bir bakacağım. Sahurdan sonra çıkma fikri de fena degil aslında. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wren

Dediğiniz güzergaha bir bakacağım. Sahurdan sonra çıkma fikri de fena degil aslında. Teşekkürler.

mutlaka bir navigasyonunuz olsun ama. yoksa bayramı oradaki köylerden birinde geçirmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Ben de cuma sabahi 6gibi cikacagim istanbuldan cesmeye dogru. Bu yol bayramlarda inanilmaz kalabalik oluyor, ozellikle izmitekadar fena, yalovadan sonra en azindan akici oluyor biraz daha. Feribotla da gidilse topcular da deli gibi sira oluyor, yani kacis yok bu guzergahda bayram zamani trafik feci.

En azindan erken cikin yakit dolu olsun ve su alin yaniniza yetecek kadar. Hiz limitlerine ve kurallara uyuyorum ben fakat orda bitmiyor is, inanilmaz dikkat lazim, herkes kafasina gore serit degistiriyor, kimse sinyal kullanmiyor.

Demek istedigim ekstra dikkat edin araclara!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

quote:

Orijinalden alıntı: Wren

mutlaka bir navigasyonunuz olsun ama. yoksa bayramı oradaki köylerden birinde geçirmek zorunda kalabilirsiniz.

Aracın kendi navigasyonuna güveneceğim. Geçen kış Trabzon'a götürebildi ama dediğiniz yollarda işler değişebilir tabi.
  • Muhtemelen Cuma günü Bursa - K.Maraş yapıp 1 gün dinlendikten sonra Gümüşhane yapacağım.
  • İzmir e gidicem cuma günü öğleden sonra trafige kalmamak için 1 ay önceden ido yenikapı yalova feribotuna bilet aldım ne trafik ne sıra bursadan sonra yolda rahat olursa sağ salim dinlene dinlene giderim inşallah

• Geçen bayramin 1. Günü istanbulda geçirip, gece 2 gibi antalyaya yola ciktim.Afyona kadar yolda araç gormedim desem yeridir :) tatili uzun olanlar ve ilk gun istanbulda olmak zorundaysaniz gayet guzel olur.Cuma yola cikacaklara Allah kolaylik versin

• Ben cuma iftardan sonra işini iptal ettim şu anda en azından sahurdan sonrası daha mantıklı görünüyor. Hava da aydınlanmaya başlamış olur.
  • cuma iftar sonrası veya sahurdan sonrası farketmez bence. hatta sahurda çıkacak bir ton insan olacaktır. çıkabiliyorsanız ya cuma sabahı çıkın yada pazar gecesinin sahurunda. yoksa istanbulda kalırsınız saatlerce..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.