< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelemyenice -- 14 Temmuz 2014; 15:51:20 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelemyenice -- 14 Temmuz 2014; 15:51:20 > |
Tüplü Ocağı Doğalgaza Çevirme Fiyatı
Tüplü ocağı doğalgaza dönüştürme fiyatı, ocağın modeline, dönüştürme işleminin karmaşıklığına ve bulunduğun bölgeye bağlı olarak değişebilir. Tipik olarak, profesyonel bir tesisatçı tarafından yapılan dönüşümün maliyeti 100-250 TL arasında değişmektedir.
Tüplü Ocağı Doğalgaza Nasıl Çevrilir?
Tüplü ocağı doğalgaza çevirmek için şu adımları izlemen gerekir:
Ocağı Doğalgaza Dönüştürme
Ocağını doğalgaza dönüştürürken şu ipuçlarını aklında bulundur:
Tüplü ocağını doğalgaza dönüştürmek, enerji maliyetlerinden tasarruf etmenin ve ocağının verimliliğini artırmanın mükemmel bir yoludur. Yukarıdaki adımları takip ederek ve profesyonel yardım alarak, işlemi güvenli ve etkili bir şekilde tamamlayabilirsin.
|
|
|
|
Falcon Freedom 250
TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI)-InteL Core I7 10700K-Liquid Freezer II - 280-GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16-Asus DUAL-RTX2070S-O8G-EVO-Asus TUF GAMING VG27VQ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
"Kim Ayasofyayı Cami olmaktan çıkarıp başka bir şekle koyarsa; Önce Peygamberin ve Ashabının, Ondan sonra Tabiinin, Tebau Tabiinin, Sonra Bana kadar gelen tüm ecdadımızın, hulasa benim ve benden sonra gelen bütün nesillerin laneti onların üzerine olsun" Fatihin Ayasofya Kitabesi (Vasiyet)
|
Herkese selamlar, konuyu hortlatmış gibi olacağım gibi olacağım ama doğalgaz dönüşümü sonrası gaz ayarı konusunda başıma gelen bir hadiseyi sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında kontrol kalemi forumunda yazmıştım fakat dh nın gücüyle daha fazla kişiye ulaşacağı inancıyla buraya da yazıyorum Dostlar evdeki Arçelik 9313E turbo fırınlı ocağımızın gaz enjektörlerini değiştirdikten sonra en kısığa gelince gaz kesiliyordu, ayar yapabilme umuduyla resmen fırını dağıttım fakat fırının gaz ayar valfinde ayar vidası olmadığını görünce tepemden kaynar sular döküldü. (Aslında mekanizmanın içerindeymiş fakat parçanın alüminyum olmasından ötürü pek bulaşmak istemedim.) Neyse valfi değiştirmeye karar verdim ve macera başlıyor. İlk gün bana en yakın yetkili servise gittim bu fırının uyumlu olmadığını uğraşmamam gerektiğini söyledi, tabiri caizse başından savdı. Ben durur muyum araştırmaya başladım parça kodunu internetten buldum gittim istemeye. Bu seferde o valfin teknik katalogda uyumluluk bilgisi olmadığı getirtebileceklerini ve iade almayacaklarını söylediler, 180₺ parça başı fiyat verdiler Lafı çokta uzatmaya gerek yok, 35₺ den 3 tane aldım(+ üzerinden çıkan vidalar uyumsuz olduğu 5₺ hırdavatçıdan somun civata aldım). Velhasıl kelam parçaları değiştirdim ve gaz ayarını yaptım en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm ocaklar sıkıntısız yanıyor ve ayar vidası artık dışarıda. Eğer ki eski valfleri sökmeden yapmaya kalksaydım 2 senaryo vardı, ya 1 tane uzun elektronikçi tornavidası ile ön boşluktan ayar yapacaktım ya da torx civataları sök/tak yaparak uygun ayarı bulasıya kadar uğraşacaktım ki parça zaten alüminyum, yalama olursa iş sakat. Yapılan işlemin anlaşılması için fotoğrafları da ekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplan2064 -- 31 Mart 2022; 23:15:21 > |