Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım

Gokhan B. -> Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (16 Eylül 2006; 23:01:35)

Disket sürücüsü olmayan laptop sahipleri, kurulum sırasında disketle uğraşmak istemeyenlenler ya da herhangibir sebepten disketten nefret edenler (ben) için windows xp kurulum cd'sine sata sürücülerinin gömülme işlemini anlatıyorum.

normalda bu işlem oldukça karmaşık olmasına rağmen nlite adlı sanat eseri bir program sayesinde 2-3 fare tıklamasına dönüştü. ben burada sadece windows xp kurulumunu anlatacağım, ancak program ile windows xp kurulumuna yapabilecekleriniz çok fazla.. (service pack entegre etmek, kurulumu özelleştirmek, yamaları gömmek vb.)

4 şeye ihtiyacımız var:

1. windows xp kurulum cd'si (legal olarak sahip olduğunuzu varsayıyorum)
2. doğru sata sürücüleri : sata disketiniz var ise bir arkadaşınıza disketin içeriğini internete koymasını isteyebilirsiniz ya da internetten sürücüleri bulabilirsiniz..
3. nlite programı - ücretsiz http://www.nliteos.com/download.html not: programın çalışması için .net framework 2.0 gerekli..
4. cd yazıcı (hard diskten kurmayı biliyorsanız gerek yok.. sadece sürücüleri gömdüğümüz veriyi boot edilebilir olarak cd ye çekmek için)

Başlıyoruz

1. Windows xp kurulum cd sini c:\xpcd gibi bir klasöre kopyalayın. Beklenen :

[image]http://img233.imageshack.us/img233/4715/0ua5.png[/image]

Sata sürücülerinin c:\sata'da olduğunu varsayıyorum, bendeki sürüceler şöyle birşey:

[image]http://img55.imageshack.us/img55/1336/1xl3.png[/image]

2. nlite programını açın, kutsal dilimiz türkçeyi seçin. 2. ekranda gözata basarak hafızaya çektiğimiz windows xp kurulum cd sini gösterin. Beklenen :

[image]http://img233.imageshack.us/img233/1906/2oa6.png[/image]

3. nlite'ın 3. ekranının geçin. 4. ekranda "Sürücüleri entegre et" ve "Açılabilir ISO oluştur" u seçin ve devam'a basın.

4. karşınıza gelen 5. ekranda sürücüleri seçiyoruz.. bize gereken winxp klasörlerindeki *.inf dosyaları. doğru sürücüyü bilmiyorsanız hepsini yükleyin, büyük ihtimalle bir sorun çıkmayacaktır..

Sürücü eklemek için: "Ekle" -> "tek sürücü"

SATA\Winxp'deki VIASRAID.INF'yi eklediğmide şu ekran çıktı, doğal olarak winxp'yi seçtim..

[image]http://img104.imageshack.us/img104/3061/3eh3.png[/image]

ayrıca sürücü klasörümdeki PIDE\Winxp 'deki sürücüyüde ekledim..

sonuç olarak şu ekran çıktı
[image]http://img103.imageshack.us/img103/9389/4po9.png[/image]

TXT-MODE sürücüsünü mutlaka eklemeniz gerekli. Xp kur PNP sürücülerini kullanamaz!

5. "Devam" a basarak değişiklikleri onaylayın. Kısa bir süre sonra nlite c:\xpcd 'deki kuruluma sürücüleri entegre edecektir. Tamamlandığında "devam" a basın.

6. "Açılabilir ISO oluşturma" ekranı geldiğinde "ISO Oluştur" a basın ve ISO nun kaydedileceği bir yer seçin.

7. ISO oluşturma kısmı biraz uzun sürecektir. Bittiğinde ISO yu cd'ye çekerek SATA gömülü Win Xp kurulumunuzu kullanabilirsiniz.

ozdemiralp -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 0:15:47)

kardeş Allah, razı olsun. çok gerekli bilgiydi benim için.

pichoscosama -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 0:57:20)

güzel bilgi

ozdemiralp -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 2:10:42)

Kardeş dediklerini aynen yaptım. Tek fark;

Sürücüyü nlite'te gösterdikten sonra senin son resimde gösterdiğin 2 seçenekten sadece 2. si çıktı ve öylece CD'mi hazırladım.

Ama mavi ekranda F6'ya bastığımda; sadece A: (disket sürücüsü) 'nü sordu. CD-ROM'da aramadı. Ne yapmalıyım???? (Bende Disket sürücüsü çalışmıyor)

Anakart: Asus A7V600-X
Harddisk: Samsung Sata 2 300 GB (Sata 1 kullanmak için jumperını taktım)

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 10:51:55)

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp
Sürücüyü nlite'te gösterdikten sonra senin son resimde gösterdiğin 2 seçenekten sadece 2. si çıktı ve öylece CD'mi hazırladım.

Sürücülerden bir tanesini göstermemişsin nlite'a.. nLite gösterdiğim inf'ten 2 tane sürücü bulmadı, ben 2 tane inf dosyası gösterdiğim için 2 tane var orada..

Örnekteki 2 VIA sürücüsünün ilki windows xp kur'un kullanacağı text-mode sürüsücü.. Büyük ihtimalle sadece PNP (plug and play) sürücüsünü gömdüğünden kur gerekli sürücüyü bulamadı..

txt-mode sürücüsü'nün mutlaka eklenmesi gerekli..

ozdemiralp -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 14:38:22)

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan B.

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

Sürücülerden bir tanesini göstermemişsin nlite'a.. nLite gösterdiğim inf'ten 2 tane sürücü bulmadı, ben 2 tane inf dosyası gösterdiğim için 2 tane var orada..

Örnekteki 2 VIA sürücüsünün ilki windows xp kur'un kullanacağı text-mode sürüsücü.. Büyük ihtimalle sadece PNP (plug and play) sürücüsünü gömdüğünden kur gerekli sürücüyü bulamadı..

txt-mode sürücüsü'nün mutlaka eklenmesi gerekli..

2. gösterdiğin .inf sürücüsü, hd sürücüsü mü?

Ve sen sürücüyü seçerken, yukarda "text mode" seçeneği işartli: Bende nlte'te öyle bir seçenek çıkmadı.

2. sürücü hakkında bilgi verirsen olayı anlıycam. 1. inf'li sürücü Anakart CD'sinden çıktı.

(kardeş bi dakka 2. sürücüyü buldum. anakart cd'sinde)

Kayzen -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 15:22:42)

ii de kardes bunun icin butun sata suruculeri icin standart bi driver olmasi gerekmiyo mu yani senin icine gomdugun xp ile ben nasil pc me format atacam anlamadim farz et teknik servisiz her sata hdd icin bi xp cd simi yaratacagiz gomme olayi yane

Father Torque -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 15:58:09)

quote:

Orjinalden alıntı: Kayzen

ii de kardes bunun icin butun sata suruculeri icin standart bi driver olmasi gerekmiyo mu yani senin icine gomdugun xp ile ben nasil pc me format atacam anlamadim farz et teknik servisiz her sata hdd icin bi xp cd simi yaratacagiz gomme olayi yane

Farklı model (ya da chipset) anakartlarda farklı SATA sürücüleri kullanılır bu yüzden bir teknik serviste kullanmak üzere şu anda piyasadaki birçok anakartın sitesinden indirebileceğin SATA sürücülerini toplu olarak entegre edersen sorun çıkmayacaktır. Kısaca bir SATA sürücüsü yerine bulabildiğin kadarını entegre edeceksin.

golevez33 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 16:29:03)

KArdeş çok teşeşkkürler, çok iyi oldu

ozdemiralp -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Eylül 2006; 17:22:17)

GOKHAN B. kardeş Tamam oldu. Disket sürücüleri Anakartıma takılmıyordu ve Sata 1 Anakarta, SATA 2 HD'i nasıl takacağımı kara kara düşünüyordum. Beni büyük dertten kurtardın, ALLAH razı olsun.

Yapamayan arkadaşlara püf noktası;

Anakart CD'si ile işiniz var. Başka şeylerle yok (HD sürücüsü gibi)

Anakart CD'nizde SATA adlı klasör vardır. Bunun içi epey karışık, yapmanız gereken 2 klasörü bulmak;

1- Raid sürücülerinin olduğu klasördeki xp dosyası bulun (içinde inf dosyası dahil 3 dosya çıktı bende de)
2- Driver disk veya benzeri isimli klasörü bulmanız gerekiyor. Daha kolay bulmanız için şunu söyliyim;Sata disketide buradan oluşturuluyor (Text dosyası bunun içinde)

F6'ya basılmıyor arkadaşlar. XP'yi kurarken ilk gelen Mavi ekranda F6'ya basıp boşuna moralinizi bozmayın, CD'yi hazırlayınca Normal-İDE HD gibi WiNDOWS'unuzu kurun. Kolay gelsin....

NOT; Bu yazıyı Gökhan B'nin anlattığı yazı sonunda kurduğum sata 2'li-disketsiz XP ile yazıyorum...

gokhanweb -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (24 Eylül 2006; 4:28:24)

teşekkürler adaş.

mkoyuncu -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (24 Eylül 2006; 5:25:13)

faydalı bir bilgi.Teşekkürler.

marmaralıterbiyeci -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (25 Eylül 2006; 1:34:48)

Bilgi için teşekkürler

naz_eg -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Eylül 2006; 4:22:42)

Süper bir program, ellerin dert görmesin. Bu programla sata yı bırakın, tüm windows ayarlamalarını kurulumdan önce otomatik ayarlayabiliyorsunuz. Geçekten çok güzel bir programmış. [:'(]

bilalso -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Eylül 2006; 11:27:24)

bir sürü sataya xp yükledim. Bir tanesi disket istemedi[:D] Hangi satalarda veya anakartlarda istiyor?

umbrost -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Eylül 2006; 20:20:56)

bilalso sen hangilerine kurdun sölesene

ya arkadaşlar peki cd bootu nerden alcak yani nasıl booteble cd olcak ve bu programı deneyipte başarılı olan varmı

niye soruyon derseniz işte cvp http://forum.donanimhaber.com/m_9524749/tm.htm

scankurban -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Eylül 2006; 22:17:50)

Lazım olursa 100 adet sata raid sürücü entegre etme programı.Otomatik olarak ekler sizi uğraştırmaz.Tam benlik program

http://r.a.p.i.d.s.h.a.r.e.de/files/34682129/sataraid2.zip

nartt -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Eylül 2006; 22:43:19)

hocam öpüyorum gözlerinden

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 14:11:18)

quote:

Orjinalden alıntı: umbrost

bilalso sen hangilerine kurdun sölesene

ya arkadaşlar peki cd bootu nerden alcak yani nasıl booteble cd olcak ve bu programı deneyipte başarılı olan varmı

niye soruyon derseniz işte cvp http://forum.donanimhaber.com/m_9524749/tm.htm

Deneyip de başarılı olan ben varım.. Nasıl bootable CD ye dönüştürüleceğini yukarıda anlatmıştım, tekrar yazayım:

Adım 3. nlite'ın 3. ekranının geçin. 4. ekranda "Sürücüleri entegre et" ve "Açılabilir ISO oluştur" u seçin ve devam'a basın.

Adım 6. "Açılabilir ISO oluşturma" ekranı geldiğinde "ISO Oluştur" a basın ve ISO nun kaydedileceği bir yer seçin.

ADım 7. ISO oluşturma kısmı biraz uzun sürecektir. Bittiğinde ISO yu cd'ye çekerek SATA gömülü Win Xp kurulumunuzu kullanabilirsiniz.

rundll -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 14:21:44)

Sata ya kurmak için zaten disket sürücüye ihtiyaç yokki? nerden çıkardın....

nadir_en -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 14:54:44)

quote:

Orjinalden alıntı: rundll

via sürücülerde var ne yazık ki...

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 15:37:05)

quote:

her sata kurulumda ihtiyaç olduğunu söylemedim zaten..

windows xp kur anakartın chipsetine bağlı olarak pekçok satayı tanıyabiliyor, yanlış hatırlamıyorsam sp2 güncellemesi ile birçok sürücü eklendi.. sp2 'li windows xp kurulumu büyük ihtimalle sürücüleri içerir..

ayrıca yukarıdaki mesajların çoğunda sürücü disketi gerektirdiği yazılı.. demek ki bazılarında ihtiyaç var.

rundll -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 15:44:17)

arkadaşlar bord chipseti ne olursa olsun SAta HDD ye ben kesinlikle disket kullandırmadan xp kurulumu yaparım diyorum....... Bakın burada bi püf noktası var işte....

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 15:56:39)

quote:

arkadaşlar bord chipseti ne olursa olsun SAta HDD ye ben kesinlikle disket kullandırmadan xp kurulumu yaparım diyorum....... Bakın burada bi püf noktası var işte....

yapamazsın.

bazı anakartların bios'unda SATA ile ilgili bir seçenk ile mümkün olduğunu söylüyorlar, ancak çoğunluğunda yok. (eğer püf noktası dediğin bu ise..)

greenflash -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Eylül 2006; 17:42:30)

bilgiler için teşekkürler (sık kullanılanlara ekledim)[:'(]

Nat -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Ekim 2006; 18:57:51)

sağol kardeş çok işime yaradı bu kouyu bir siz anlatmışsınız başka bir yerde bulamadım nasıl entegre etceğimi kara kara düşünürken birden bu yazdıklarınızı gördüm. sürücüyü disketten yüklesemde hata veriyordu ama artık değil :D laptopum ve ben mutluyuz [:(]

piranha -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Ekim 2006; 18:59:15)

eline sağlık

wenigma -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Ekim 2006; 19:28:51)

bi soruda benden bende xp media center lisanslı var bu durumda benim iki cd den sadece birine kurmam yeterli mi acaba büyük sevaba girdin bayram bayram bende çok ugrasıodum bu salak şeyle

wenigma -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Ekim 2006; 19:32:57)

bi de arkadaşlar yazmış ama bu raid kurulurken kesinlikle gerekli olan sürücüler ve o nedenle nforce chipset kullanan arkadaşlar için raid zulum oluyor bazen bu nedenle kullanılabilir

uzak72 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (27 Ekim 2006; 17:26:47)

bu programi hazirlayan arkadasa cock tesekkur ediyorum beni buyuk bir zahmetten kurtardi.disket surucumun kablo girislerinde problem vardi ve calismiyordu arkadasin tavsiye ettigi gibi yaptim 250 lik sata maxtoru nihayet bilgisayara tanitabildim programi gayet guzel anlatmis tekrar kendisie emeginden dolayi tesekkur ediyorum

ahmert -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (27 Ekim 2006; 21:51:18)

dostum senin gösterdiğin ordaki windows xp cd sinde DOTNETFX klasörü ve WIN511C.SP2 ve BOOTFONT dosyası eksik.. onlar konulmuyor mu yoksa senin cd de mi yok....bide dostum benim harddisk bıos -thırd ıde master-bölümünde görünüyor ben daha önce hiç format atmadığım için acaba harddisk bios da gözüküyorsa bu işlemi yine yapmak gerekiyormu yoksa direk format atabilirmiyim...

ahmert -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (27 Ekim 2006; 23:43:38)

dostum şu benim sorumu cevaplasanız ona göre hareket edicem

1ntrud3r -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Ekim 2006; 10:12:09)

gercekten son günlerde verilmis olan cok yararlı bilgilerden, emeğine sağlık[:'(]

atescotes -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Kasım 2006; 8:29:26)

Dört dörtlük birbirinden değerli paylaşımlar .emeğin önünde eğilelim.[:'(]

atescotes -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Kasım 2006; 11:08:46)

quote:

Orjinalden alıntı: scankurban

Lazım olursa 100 adet sata raid sürücü entegre etme programı.Otomatik olarak ekler sizi uğraştırmaz.Tam benlik program

http://r.a.p.i.d.s.h.a.r.e.de/files/34682129/sataraid2.zip

xp cd sine bu programı entegre etmeye çalışıyorum bana (i386 dosyası bulunamadı i386 dosyası yanında çalışın) diyor.xp cd sine entegre ederken i386 nın içini gösteriyorum gene aynısını diyor.

yardım[X(]

X Files -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Kasım 2006; 11:15:51)

http://forum.donanimhaber.com/m_4872162/mpage_1/key_hard%252Cdisk//tm.htm#4872162

Bu link e bir göz atın...
Disketsiz, cd ye hiç bir şey entegre etmeden Sata lara XP kurulumu...

engin87 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (27 Kasım 2006; 2:01:33)

ya tüm msjları okudu da ben xp yide silmiş bulundum bilgisayarıda açamıyom nasıl sata için driver yapacam hiç bişi olmadan format atamam mı

ryAn_1910 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (1 Aralık 2006; 0:50:01)

aynen dediklerinizi yaptım fakat cd bootable olmadı... nedendir...

Hirotaro -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (1 Aralık 2006; 1:26:41)

güzel bir paylaşım.eline sağlık üstadım [:(]

reason666 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (1 Aralık 2006; 3:05:47)

İyi ki via board almadım Allah viadan korusun her zaman dandik mal üretti ama millet ucuz diye hep atladı[>:]

obenomen -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (2 Aralık 2006; 2:15:01)

beyler nedir imageshack ten cektiğimiz ne olacak arkadaşlar şimdi burdaki anlatım yandı mı yaniii...

mendiss -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Aralık 2006; 21:18:47)

Bu konuyu aradığımda bulmakta zorluk çekiyorum. Üst konu olmasını talep ediyorum. [>:]

Bence bunu hakediyor. Çok güzel bir çalışma. Bunun için konuyu hortlattım

onuralp&Kagan -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7 Aralık 2006; 0:41:15)

kardeş..konuya tam vakıf olamadım.
şimdi pc de hiç bir şey yokken yani xp yokken disket olmadan sata disk e xp yi nasıl kuracağız..
cevabı özele de yazarsan sevinirim.

siyahates -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (12 Aralık 2006; 21:31:12)

arkadaslar benim anakart asus cb-5216a.1.5 bunun sata dosyasını varsa upload edebilirmsiniz ben bulamadım

awiseman -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (24 Aralık 2006; 1:59:33)

merhaba arkadaşalr ben yeni bir masaüstü aldım ama işletim sistemi kurulu oladan kendim yaaprım sandım sata 2 hdd var anakartta uyumlu ama bir türlü kuramadım sistemi disket sürücümde yok onuda söyleyeyim sistem hata veriyor , disk bu numarayı desteklemiyor diyor kırmızı bir not çıkıyo tab tşuna basınca.başta windows xp yi kurmak için entere basıan kadar gitti ama daha sonra kitlendi orda ne yapmam gerek sizce aldığım yer meicidiye köye taşımak zor geliii :)

AHILI -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Aralık 2006; 20:20:42)

sağolasın gardaş

_H@Z@R_ -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Aralık 2006; 20:36:41)

quote:

Orjinalden alıntı: AHILI

sağolasın gardaş

gercekten cok iyi olmus ellerine saglık bu arada fiesta cd ve dvd sinde sata driverlar ekli ugrasmak istemeyenler fiesta kurabilir ...

buarada AHILI
ahılı kasabası var sen oralımısın kardes[:)]

DoubleDragon -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Ocak 2007; 21:29:38)

quote:

Orjinalden alıntı: bilalso

bir sürü sataya xp yükledim. Bir tanesi disket istemedi[:D] Hangi satalarda veya anakartlarda istiyor?

Ben de @bilalso gibi WinXP kurarken disket falan istemedi. Kurarken F6 tuşuna falan da basmadım. Normal IDE harddisk gibi kurdum. Gayet normal çalışıyor. SATA sürücüleri kurmak şart mı? Bir problem olur mu?
(Kurulum CD'si olarak SP2 entegre edilmiş Windows XP kullanıyorum.)

fire gl -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7 Ocak 2007; 21:31:38)

saaaooolll çok saol

pichoscosama -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (8 Ocak 2007; 16:27:27)

quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Orjinalden alıntı: bilalso

Ben de @bilalso gibi WinXP kurarken disket falan istemedi. Kurarken F6 tuşuna falan da basmadım. Normal IDE harddisk gibi kurdum. Gayet normal çalışıyor. SATA sürücüleri kurmak şart mı? Bir problem olur mu?
(Kurulum CD'si olarak SP2 entegre edilmiş Windows XP kullanıyorum.)

SP2 entegre edilmiş XP yeterli SATA driverına sahiptir.

novalgine_plus -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Ocak 2007; 23:54:03)

[image]http://img72.imageshack.us/img72/1280/satake2.jpg[/image]

benim işlemci Pentium D 2.66 Ghz x64 mü seçiyim alttakinimi [8|]

Designer_26 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (14 Ocak 2007; 2:00:14)

İstersen özel [Gokhan B.]
ilgilenebilirim bu konuyla yani msn de

lykian -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (28 Ocak 2007; 23:36:24)

arkadaşalar naapmışsınız sizler yaaa! [:)]
hiç birine gerek yok ki! yeni alınmış sata harddiskler idelerde oldugu gibi direk windows xp kurulamaz bu dogru ancak yapmanız gereken sadece windows xp cdsinden ön yükleme yaptıktan sonra acılan mawi ekranda aşagıda yazan önergeleri takip ederseniz tam hatırlamiorm ama F6 olması lazım ona basınca aynı zmnda xp kurulurken hdd ye de boot atmasını sağlamış oluyosunuz we xp sorunsuzca yükleniyo! böle disket misket neyim şeylere hiç ihtiyacınız yok! kulaanızız direk tersten tutmussunuz siz! [8D]

recep38 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (3 Şubat 2007; 23:33:36)

denemekteyim olursa büyük dertten kurtaracaksın beni allah razı olsun senden

recep38 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (3 Şubat 2007; 23:50:42)

vallaha yaptım cok tesekkür ediyorum allah razı olsun babasın

scorpion06 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (4 Şubat 2007; 0:02:07)

Tesekkurler paylasim icin fakat alinti yaptiginda kaynagini yazmalisin...

lykian -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (4 Şubat 2007; 1:32:23)

recep kardeş bu teşekkür bana mı yoksa konuyu asıl açana mı mrk ettim? [:D]

recep38 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (4 Şubat 2007; 2:42:50)

dostum bi tesekkürde sana etmek istiyorum eger bu sorunu halledersen arkadasın dedigi gibi cd ye sata driverı yükledim hersey güzel hatta otomatik şifre istemeyen cd li yaptım sata acık ken xp kuruldu donanım aygıtlarından ses sürücüsünü bilinmeyen aygıt olarak görüyor arkadasım 2 cd yaktım aynı xp ye ellemeden satasını kapatıp xp kurdugumda normal sesi vardı sese çözüm bulursan dostum sende sana felaket dua edecem

recep38 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (4 Şubat 2007; 2:44:50)

lykian dostum kur dosyaları yüklerken nasıl boot veriyorsun ve satayı tanıtıyorsun f6 ya basarak onu merak ettim yerimde olsan kim kulagını tersten tutardı görürdük bende laptop var ve flopy sürücüsü yok nasıl önyükleme yapacam bu yöntemde ses sürücüsünü bilinmeyen gördü satasız kullanacagım sanırım

recep38 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (4 Şubat 2007; 12:44:00)

sonunda seside cıkardım allaha sükür herseyi kurdum süper oldu vallaha satalı ve seside cıkıyor oleeeyyy[:'(]

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.546875