Şimdi Ara

Vaillant Ecotec 286/3-5 kombi ile güneş enerjisi kombinasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar. bizim evde Vaillant Ecotec 286/3-5 kombi mevcut... kombi varken güneş enerjisi sistemi alıp taktırmak mantıklı mı sizce. Ayrıca daha önceden bu konu ile ilgili bilgim yoktu, forumda öğrendim, galiba güneş enerjisinden gelen sıcak suyu kombi nin içine verip, daha az gaz harcayarak suyu istenilen sıcaklığa getirebiliyor. Bu sistemi bu kombi ile yapabilir miyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hem güneş enerjisi, hemde doğal gaz kullanan bir ev düşünün. Böyle bir evde havanın soğuk olduğu dönemlerde, güneş enerjisivanası kapatılıp, kombinin vanası açılıyor. Sıcak havalarda ise tam tersi oluyor. Ama öyle günler oluyor ki kış aylarında, havanın sıcak olduğu günlerde, vana aç-kapayla uğraşılmak istenmediğinden güneş enerjisinin ısıttığı sudan faydalanılamıyor.

    Bende vana aç-kapa işleminden kurtulmak için şöyle bir şey yapılabilir diye düşündüm. Güneş enerjisinden gelen suyu(hava durumuna göre sıcakta olabilir, soğukta olabilir), kombinin soğuk su girişine girersem bu iş olur diye düşündüm. 

    Diyelim ki kombi sıcak su çıkışı 45 dereceye ayarlanmış olsun.

    1-Eğer güneş enerjisinden gelen suyum 45 derecenin üstünde olursa, kombi çalışmayacak ve güneş enerjisinin sıcak suyundan faydalanabileceğim. Böylece kombi gaz harcamayacak.

    2-Eğer güneş enerjisinden gelen su 45 derecenin altında ise, kombi suyu 45 derece sıcaklığa getirmek için çalışacaktır.

    ve hatta güneş enerjisinden gelen suyun sıcaklığı, şebeke suyundan daha sıcak olduğu için kombinin yaktığı gaz daha az olacaktır.

    Kombinin bu şekilde bağlanıp çalıştırılmasında ne gibi sıkıntı olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.