Şimdi Ara

Arabayı Pıstırma Hakkında Sorularım Var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maliyeti ne kadardir
    Aractan araca degisirmi..
    Nerde yaptirabiliriz

Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4RedSea -- 20 Mayıs 2014; 0:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soğuk press var orjinal yaylari yaptırabilirsiniz.veya ucuz olsun dersen Fk moshimoto tr üretim yaylar alabilirsin 100 200 tl arası kaliteli dersen eibach alırsın 400 tl 500 tl arası konfordan odun vermessjn eibach la

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

intel Haswell 4670k | Asrock Extreme 4 z87 | 7870 Xt [Tahiti] | Corsair Vengeance Ddr3 2x4 1600 Mhz | Corsair Cx 750 [Moduler] | Corsair Air 540 Case | Corsair 128 Gb Gs Ssd | Corsair H100i [Pull~Push] | Asus Vn247h 1920x1080p Full Hd Monitör | qCk Fnatic edition Mouse Pad | SteelSeries Kinzu v2 Pro | Logitech G105 Gaming Keyboard | Thermaltake Shock Gaming HeadSet
  • sanayide yayları kestirmeyinde,ne yaparsanız yapın.(bide ısıtma işlemi oluyormuş oda sıkıntılı)

en iyisi spor yay takmak,arkadaş zaten fiyat bilgisi vermiş.para fazla ise air de düşünebilirsiniz.
    B16B (Type R)VTECFound in:1996–2000 JDM Civic Type R[EK9]JDM Displacement: 1,595 cc (97.3 cu in)Compression: 10.8:1Bore: 81 mm (3.2 in)Stroke: 77.4 mm (3.0 in)Rod/Stroke ratio: 1.84:1Power: 185 hp (138 kW) @ 8200 rpm Rev-limit: 9000 rpm Vtec angagement:6200 rpm EK9 TYPE-R 1.6LT 185 HP ATMOSFERİK''Eğer kanım ile yükselecekse Hz.Muhammed'in dini; durmayın kılıçlar doğrayın beni''. Fatih Sultan Mehmet Han
  • gereksiz uygulamalardan kaçının
  • quote:

Orijinalden alıntı: wave61

gereksiz uygulamalardan kaçının

Gereksiz mi Gülelim hadi...Esp olmayan araçlarda alcaltma yapmak bence aksine güvenilir bir işlem.ozellikle virajlarda.bizim millet en ufak virajda bile frene basiyor.basmasa yakıtta bile tasarruf edicem ama nerde o kafa.

intel Haswell 4670k | Asrock Extreme 4 z87 | 7870 Xt [Tahiti] | Corsair Vengeance Ddr3 2x4 1600 Mhz | Corsair Cx 750 [Moduler] | Corsair Air 540 Case | Corsair 128 Gb Gs Ssd | Corsair H100i [Pull~Push] | Asus Vn247h 1920x1080p Full Hd Monitör | qCk Fnatic edition Mouse Pad | SteelSeries Kinzu v2 Pro | Logitech G105 Gaming Keyboard | Thermaltake Shock Gaming HeadSet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

quote:

Gereksiz mi Gülelim hadi...Esp olmayan araçlarda alcaltma yapmak bence aksine güvenilir bir işlem.ozellikle virajlarda.bizim millet en ufak virajda bile frene basiyor.basmasa yakıtta bile tasarruf edicem ama nerde o kafa.

aracı alçaltan serseri bir tayfa var o açıdan söyledim lakin sırf bunun için yapmazdım ben
  • Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Eibach'lar ile orijinal yay konforunda mı kalıyor araç ?

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam bu Eibach'lar ile orijinal yay konforunda mı kalıyor araç ?

Citroen c4 2010 larda kronik sıkıntı sert süspansiyon ve cok sert yay vardır.hangisine binerseniz binin hepsi tak tük vurur bu hız tumsekleri nde 10 15 cm olanlar bilirsiniz art arda koyarlar ses yapar araba zıplayarak geçiyordu eski yaylar da ben gidip eibach sportline 5 cm peugeot 307 yay aldım C4 karoser aynı olduğu için ve bulunmadı için.yay pejo 307 yayı araç 1170 kg civarı. (307).benim araç 1325 kg + 17 jant lastik tesisat olduğu için 9 cm indi ve cok rahatladı araba eski konforu berbattı suan çok güzel ama haliyle benim araç dan mi bilmem amortisöre vuruyor hiZ tumsekleri nde ama rahatım sıkıntım yok.t

• quote:

quote:

Aracına göre.
    Öyle bakla kestirerek yol tutuşunu artıramazsınız.
    Yol tutuşu zayıf arabada şehir içi konforundan ödün vererek yol tutuşunu bir nebze artırırsınız ancak Focus ya da S40 gibi yolu zaten iyi tutan bir arabada gereksiz bir uygulamadan öte, zararlıdır.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Kestirme bictirme demiyorum zaten.eibach diyorum çoğu aracın üstünde standart yaylar la eibach karşılaştırmasi bile yapılmaz eibach konfordan ödün vermeden aksine artıran bır firma.tabi Fk moshimoto gibi inşaat demiri yaylar dan bahsetmiyorum.araci alcaltma isteyen parası yoksa gitsin soğuk press yapsın beğenmesse tekrar actirma Şansı var parası arsa gider eibach alır

• quote:

Kestirme bictirme demiyorum zaten.eibach diyorum çoğu aracın üstünde standart yaylar la eibach karşılaştırmasi bile yapılmaz eibach konfordan ödün vermeden aksine artıran bır firma.tabi Fk moshimoto gibi inşaat demiri yaylar dan bahsetmiyorum.araci alcaltma isteyen parası yoksa gitsin soğuk press yapsın beğenmesse tekrar actirma Şansı var parası arsa gider eibach alır

Dediğim gibi aracına göre hocam. Eibach yaylar evet bunlar kaliteli ama tutup bakla kestirmek, presletmek falan akıl işi gelmiyor bana.
    Bazı araçlar şehir içi konforu için tasarlandığı için yol tutuş 2. planda kalabiliyor.
    Ama mesela benim aracım şehir içi için nispeten sert bir araç ancak uzun yolda hakkını veriyor.
    Şimdi bana bile "Aracını pıstır ya leylek gibi duruyor" diyorlar.
    Yani millet için pıstırmaktaki amaç yol tutuşu değil, görüntüyü güzelleştirmek.

Dediginiz doğru.ben kendimden örnek vereyim aracımin orta kısmı 1 paket sigara boyutu sıgiyor bizzat denedim ön taraf ise sigara paketini yüzde 70 ini anca sıgiyor ve cok zorluk çekiyorum tumseklerde.

Esenyurt esenkent bahçeşehir buranin yollarını ezberledim hani nerde çukur var tumsekleri var Kasis var bilirim ona göre geçerim .geçmek derken düz değil sola kayarak veya Sağa kayarak geçiyorum mecburiyetten.bazi zamanlar oluyor soldan araba gecicek tumsegi sol veya sağ yaparak gecemiyorum haliyle ön lip sürtuyorum düşünün arabayi tek kişi kullanıyorum geçen 4 kişi bindi benim ağırlığım 125 kg diğer 3 kişi 80 90 tumsekte araba oturdu gitmedi onun önünde 50 mt arayla tumsekler var yolu da biliyorum dedim siz yürüyün ilerde alicam.ama genelde tek kişi sürdüğüm için skıntı yapmıyor.

Suç kimin benimde var bu kadar alcaltma yapmam yüzünden ama tumseklere giricem eyvallah adam öyle bi pis koymuş ki tumsegi dibi derin normalde eğimli olmasi gerek adam tumsek girişini bariz kazmis öküz gibi ya çapraz gecicen yada lip veya marşpiyel sürtuceksin.turkiye yollarında basık araç kullanmak berbat ötesi birsey her geçişte girttt diye ses duyuyorum.bu yüzden 3 4 ay önce 26 bine aldığım aracı satiyorum üstüne 10 bin tl masraf yaptım yarın sahibinden koyacağım 32 bin 500 satmaya çalışıcam inşallah gidip dacia duster alicam.citroen c4 gibi geniş iç mekan Olmucak ama...neyse baya uzun yazdım

• quote:

Dediginiz doğru.ben kendimden örnek vereyim aracımin orta kısmı 1 paket sigara boyutu sıgiyor bizzat denedim ön taraf ise sigara paketini yüzde 70 ini anca sıgiyor ve cok zorluk çekiyorum tumseklerde.

Esenyurt esenkent bahçeşehir buranin yollarını ezberledim hani nerde çukur var tumsekleri var Kasis var bilirim ona göre geçerim .geçmek derken düz değil sola kayarak veya Sağa kayarak geçiyorum mecburiyetten.bazi zamanlar oluyor soldan araba gecicek tumsegi sol veya sağ yaparak gecemiyorum haliyle ön lip sürtuyorum düşünün arabayi tek kişi kullanıyorum geçen 4 kişi bindi benim ağırlığım 125 kg diğer 3 kişi 80 90 tumsekte araba oturdu gitmedi onun önünde 50 mt arayla tumsekler var yolu da biliyorum dedim siz yürüyün ilerde alicam.ama genelde tek kişi sürdüğüm için skıntı yapmıyor.

Suç kimin benimde var bu kadar alcaltma yapmam yüzünden ama tumseklere giricem eyvallah adam öyle bi pis koymuş ki tumsegi dibi derin normalde eğimli olmasi gerek adam tumsek girişini bariz kazmis öküz gibi ya çapraz gecicen yada lip veya marşpiyel sürtuceksin.turkiye yollarında basık araç kullanmak berbat ötesi birsey her geçişte girttt diye ses duyuyorum.bu yüzden 3 4 ay önce 26 bine aldığım aracı satiyorum üstüne 10 bin tl masraf yaptım yarın sahibinden koyacağım 32 bin 500 satmaya çalışıcam inşallah gidip dacia duster alicam.citroen c4 gibi geniş iç mekan Olmucak ama...neyse baya uzun yazdım

Bu sıkıntılar zaten işin cabası.
    Araç haddinden fazla basılırsa bu sefer kullanmak tam bir işkence halini alır. Sizin de bahsettiğiniz gibi.
    Yani sırf araba tatlı görünecek diye şu çektiğiniz çileye değer mi?

Kutu cola gibi gözüküyor hocam :D çok tatlı ama işte...gülü seven dikene katlanir derler.bide benim sıkıntım araç HB olması eminim coupe olsaydı zorluk çekmezdim bilirsiniz belki c d sınıfı gibi Şase uzun araçlar arkaya birileri oturduğunu vakit böyle bu tarz tumsekler de oynama yapıyor ağırlık merkezi ile alakalı bu olay aslında ama çoğunda oluyor.mesela standart bır merc c180 binin arkaya 2 tane 100kg adam one 100 kg adam koyun yine sürtecej.
    Coupe araçlar da a sütünü b sütünü olayı olmadığı için egilme bükülmüş daha az olucak.tek sıkıntım bu.c4 coupe olsaydı :D benim aracim normalde. 90 beygir benzinli.ama egzoz ve açık hava filtre (kaliteli olmak sartiyla) el yapımı kitle birlikte 18 beygir ekstra güç aldım .viraj performansım çok iyi savurmuyor cliolar gibi kıc atmiyor tek artıları bunlar.bunu n dışında istanbul gibi bır yerde eziyet.ama Izmir aydın Kuşadası Söke gibi bır yerde yaşasam çok zevk alırdım.kaymak gibi yollar.gecen Belgrad Ormanına gittim araç az daha saplaniyordu.sirf doğayi sevdiğim için duster alicam.takicam 13 inç jant arazi lastiği 3 cm de yükseltir spacer takar binerim.:D

• quote:

Kutu cola gibi gözüküyor hocam :D çok tatlı ama işte...gülü seven dikene katlanir derler.bide benim sıkıntım araç HB olması eminim coupe olsaydı zorluk çekmezdim bilirsiniz belki c d sınıfı gibi Şase uzun araçlar arkaya birileri oturduğunu vakit böyle bu tarz tumsekler de oynama yapıyor ağırlık merkezi ile alakalı bu olay aslında ama çoğunda oluyor.mesela standart bır merc c180 binin arkaya 2 tane 100kg adam one 100 kg adam koyun yine sürtecej.
    Coupe araçlar da a sütünü b sütünü olayı olmadığı için egilme bükülmüş daha az olucak.tek sıkıntım bu.c4 coupe olsaydı :D benim aracim normalde. 90 beygir benzinli.ama egzoz ve açık hava filtre (kaliteli olmak sartiyla) el yapımı kitle birlikte 18 beygir ekstra güç aldım .viraj performansım çok iyi savurmuyor cliolar gibi kıc atmiyor tek artıları bunlar.bunu n dışında istanbul gibi bır yerde eziyet.ama Izmir aydın Kuşadası Söke gibi bır yerde yaşasam çok zevk alırdım.kaymak gibi yollar.gecen Belgrad Ormanına gittim araç az daha saplaniyordu.sirf doğayi sevdiğim için duster alicam.takicam 13 inç jant arazi lastiği 3 cm de yükseltir spacer takar binerim.:D

Hocam aracımın orijinal hali ile -mecburiyetten- çamura dalmıştım. Hiç sorunsuz girdim çıktım.
     Arabayı Pıstırma Hakkında Sorularım Var...
    En güzel hali orijinal hali.

Maşallah.bir şey Solemeden geçemiyeceğim bu far yıkama olayı varya sahinciler de görüyorum küfür mu edersin gulermisin adam oraya japon yapıştırıcı ile yapıştırmis.konuya dönmek gerekse aslında yay pistirma ivirzivir yapılır evet ama Türkiye de yapılmaz.rant sağlamayan bır bölge de yasamiyorsaniz eğer yollar bok gibi oluyor.kendi yaşadığım yer adam müteahhit şantiye elektriği çekmek gerekiyor binaya adam JCB çağırıyor (kazı aracı ) hemen sokağı deliyor 5 saat işgal ediyor üstünü çıkardığı toprakla kapatıp sokağın içine s.ciyor.orda araç geçtikçe çukur tumsek su basması her bır şey oluyor.ustune yağmurda o ufacık kazı alanı tüm arabalara çamur bylastiriyor ee sonra sokaklar niye pis..

Bu işin esası şu kardeşim bu yeri kazıcanmi tamam kaz dilekçe yazıcaksin zabıta gelcek kazı sırasında so ra beton dökeceksin.bunu yapmadılar mi ne oluyor.araba altını vuruyorsun lastik balon oluyor (çok zararlidi) Sök at o lastiği.gece vakti içimi döktüm resmen :D.su çamur mevzusu ise ayrı bişey Lukoil e gidiyorum her 3 4 günde bi abi diyo nerde yaşıyorsun sen utanıyorum gitmeye araba üstüne çamur toz öyle bi bulasiyorki.

Bır tümsek mevzu buralara kadar geldi aslında çok söylenecek şey var da...

• quote:

Maşallah.bir şey Solemeden geçemiyeceğim bu far yıkama olayı varya sahinciler de görüyorum küfür mu edersin gulermisin adam oraya japon yapıştırıcı ile yapıştırmis.konuya dönmek gerekse aslında yay pistirma ivirzivir yapılır evet ama Türkiye de yapılmaz.rant sağlamayan bır bölge de yasamiyorsaniz eğer yollar bok gibi oluyor.kendi yaşadığım yer adam müteahhit şantiye elektriği çekmek gerekiyor binaya adam JCB çağırıyor (kazı aracı ) hemen sokağı deliyor 5 saat işgal ediyor üstünü çıkardığı toprakla kapatıp sokağın içine s.ciyor.orda araç geçtikçe çukur tumsek su basması her bır şey oluyor.ustune yağmurda o ufacık kazı alanı tüm arabalara çamur bylastiriyor ee sonra sokaklar niye pis..

Bu işin esası şu kardeşim bu yeri kazıcanmi tamam kaz dilekçe yazıcaksin zabıta gelcek kazı sırasında so ra beton dökeceksin.bunu yapmadılar mi ne oluyor.araba altını vuruyorsun lastik balon oluyor (çok zararlidi) Sök at o lastiği.gece vakti içimi döktüm resmen :D.su çamur mevzusu ise ayrı bişey Lukoil e gidiyorum her 3 4 günde bi abi diyo nerde yaşıyorsun sen utanıyorum gitmeye araba üstüne çamur toz öyle bi bulasiyorki.

Bır tümsek mevzu buralara kadar geldi aslında çok söylenecek şey var da...

Öncelikle ufak bir kaza yaptım, ön far silecek motorlarından teki bozuktu, onu da değiştireyim dedim, 450 tl dediler sadece motora, höst dedim. İkramiyeyi alınca artık.
    Hocam geçen otobana çıktım. Yanlış olmasın ama otobandaydı sanırım (Gerçi duble yolda olsa ne fark eder) hayvan gibi çukurlar vardı. Hani tekeri düşürdüm iki üç tanesine, bunlar böyle çukurdan ziyade yol çatlama yapmış, çökmüş yerler. Aracım Volvo değil de atıyorum Clio falan olsa çok rahat yoldan çıkarım. Yahu yepyeni yol orası. Orada bile çukurlar oluşuyorsa, çökmeler oluşuyorsa yuh.
    Ayrıca bazı yerler dediğiniz gibi kapat toprağı git. Yağmur yağıyor, kamyon geçiyor al sana arabanın aşamayacağı hendek.

Şuan e2 tv açma şansınız varsa açın bakın amerika nasıl teknikle yapıyor yolları.adamlar kalıp teknigiyle beton doldurmus 1 tane bile çatlama yok.hadi oldu bizimkisi gibi yolu komple kapatmaya değmez adam yeni beton kalıbı hazırlar takıp gider bizde 50 mt kare yol için 15 gün kapanır.sirf bu yüzden eds yemiş olabilirim geçen 1 hafta önce 2 şeritli yolu çift yol yaptılar karşı tarafın trafiğini vermişler gidiş yönüne ana bı baktım önüme kamyon geldi şaşırdım haliyle karşı gidiş yolu tıkandı benim yüzümden millet işçilere küfür ediyor.aradim direk 153 beyaz masa gelirse dava acicam

• quote:

Şuan e2 tv açma şansınız varsa açın bakın amerika nasıl teknikle yapıyor yolları.adamlar kalıp teknigiyle beton doldurmus 1 tane bile çatlama yok.hadi oldu bizimkisi gibi yolu komple kapatmaya değmez adam yeni beton kalıbı hazırlar takıp gider bizde 50 mt kare yol için 15 gün kapanır.sirf bu yüzden eds yemiş olabilirim geçen 1 hafta önce 2 şeritli yolu çift yol yaptılar karşı tarafın trafiğini vermişler gidiş yönüne ana bı baktım önüme kamyon geldi şaşırdım haliyle karşı gidiş yolu tıkandı benim yüzümden millet işçilere küfür ediyor.aradim direk 153 beyaz masa gelirse dava acicam

Hocam aynı şey yüzünden ben de kaza yapıyordum. Yolu gidiş geliş yapmışlar, hem de öyle saçma sapan bir yer ki yani bu duble yol gibi bir yol değil, bildiğiniz trafik ışıkları ile yönetilen kavşağın bir çıkışını kapatmışlar, o çıkışı giriş yolunun diğer şeridinden yapıyorsunuz. Focus'un birisi (06 plakaydı, olay Eskişehir'de oluyor) tufaya düşmüş, karşısından gelen arabaları görünce benim şeridime atladı (ister istemez) arka sağdan giriyordum neredeyse.

Türkiye'sin büyük düşün diyorlar ya...

Param olcak Ford F650 alicam vay babanin isterse tanker gelsin üstünden geçerim arkadaş çukur mukur hak getire.

Iste sırf bu yüzden hocam duster alicam.

Yapıcam işlemler

HR yay 3 cm yükseltme
    Spacer (dışa doğru lastikler )
    13 inç jant
    Arazi lastiği

Malum yollar Hendek arazi lastiği cuk oturacak
    Hem milleti trafikte korkutucam. Yeter artık minibusculer den korkuyordum sürekli önüme atliyolardi bende dibine kadar girip 1 karış mesafe abaniyodum korna ya alistilar beni görünce üstüme surmuyolar.simdi İETT ve halk otobüsleri adamlar yolcu alıyor bindiği anda sola kiriyo direksiyonu 20 metreden korna ya basiyorum kaçacak yerim yok adama yol vermesem altına girip ezilecem. Hele o İETT ler ışıklar var bide isiklarda 10 mt öncesi sol donus var adam sol dönüş yeri kullanarak üzerime geliyor şeref yoksunu.ama artık korkutma sırası bende.tirsiyorum nedeni en ufak bi arkadan çarpmada kamyon otobüs tir direk altına girerim ve ölürüm. Airbag vs açılmaz onu da biliyorum altta kalıyor kaporta sensöre vurmuyacak. Duster da en azından bole bişi söz konusu değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.