Şimdi Ara

YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  •  YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi

Türkiye'de önemli bir pazara sahip olan Monster markasının Tulpar T7 V2.2 17.3" isimli dizüstü bilgisayarını inceleyeceğiz.

Bu canavara ait detaylı resimleri konumuzun devamında sizlere ileteceğiz. Dilerseniz öncelikle ürüne ait teknik detaylara bakalım;

İşlemci : Intel® Core™ i7-4700MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.40GHz; 47W; 22nm - 4.Nesil Haswell bir işlemciye sahip. Monster laptoplar üst seviye oyuncu bilgisayar donanımlarına sahip bu modelde kullanılan Intel i7 işlemci 2.4 Ghz ile sizlere geliyor fakat Overclock ile 3.4 Ghz gibi muhteşem değerleri sizlere sunabiliyor. Kullanılan bu işlemci Haswell mimarisine sahip olduğu için daha az enerji ile daha iyi performans sunabiliyor. Böylece daha az enerji ile daha iyi oyun ve render performansı alabilirsiniz.

Chipset : Intel® HM87 Express Chipset

VGA (Ekran Kartı) : 8GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX880M 256-Bit DX11. Evet yanlış okumadınız Tulpar T7 V2.2 ile sizlere 8gb veri belleğine sahip GTX880M bir ekran kartı ile geliyor. Dilerseniz bu ekran kartına daha yakından bakalım. Ekran kartının Veri Yolu tahmin edebildiğiniz gibi 256bit ve 5000MHz değere sahip. DirectX 11 ve Shader 5.0 sunulan kart gayet kaliteli.

Oyun testlerine geçmeden önce bunuda eklemiş olayım.

Oyun Testleri;

YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi YARIŞMA: MONSTER® TULPAR T7 V2.2 17.3' İncelemesi

Ekran : 17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran. Ekranın mat olması birçok kişiyi düşündürecektir fakat şunu unutmayın mat ekran ile arkadan gelecek güneş veya herhangi bir ışıkta ekranınız parlamayacak ve görüş açınız düşmeyecektir. 1920x1080 Full HD çözünürlük ile oyunlarda en iyi çözünürlüğü yakalayacaksınız.

Bellekler : 16GB (2x8GB) DDR3L 1600MHz SODIMM. 16 Gb ram oldukça yeterli bir rakam hatta fazla bile diyebiliriz 16gb ram sizlere yetecektir.

Sabit Disk Kapasitesi : 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 32MB 7200RPM

İkinci Sabit Disk : Mevcut Değil. Bu kısım beni çok üzdü en azından bi 120 GB SSD eklenmeliydi fakat opsiyonel olarak ekleme yapabiliyoruz tabi ücreti ile.

Optik Sürücü : 8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü. Açıkçası bu kısımda beni üzdü insan neden "Blu-Ray" değil diye sormadan edemiyor. Monster'in en önemli rakipleri Blu-Ray sunuyor fakat benim düşüncem Monster yetkilileri Blu-Ray okuyucuyu opsiyonel olarak sunarak daha hesaplı bir ürün çıkartmak istemişler.

Klavye : Mavi Renk Işıklı Özel Oyuncu Klavyesi (Türkçe Q)

Kablosuz Ağ : 2-in-1; 802.11n Wi-Fi kablosuz ağ; IEEE 802.11a/b/g uyumlu Bluetooth 4.0 kablosuz iletişim teknolojisi

Hoperlör Sistemi : High Definition (HD) Hoperlör ve Subwoofer. Subwoofer olması beni sevirdirdi açıkçası böyle bir cihazda olmasaydı cidden üzülürdüm.

Ses Sistemi : SOUND BLASTER™ Cinema

Diğer özellikler;

RAID Desteği : Var [SSD Raid ile çok daha iyi veri aktarımı performansı elde edebilirsiniz.]
    3D Desteği Yok
    Dokunmatik Tuş Fonksiyonu Var
    Numerik Tuş Takımı Var
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Dahili Kart Okuyucu Var
    Killer Ethernet RJ45 Portu Var
    Killer Wireless Var
    USB 2.0 Portu 2 Adet
    USB 3.0 Portu 3 Adet
    Thunderbolt Portu Yok
    eSATA Portu Yok
    FireWire Portu Yok
    HDMI Portu Var
    DVI Portu Yok
    VGA Portu Var
    Display Portu Yok
    Mini Display Portu Var
    Kulaklık / Speaker Çıkışı Var
    Mikrofon Girişi Var
    S/PDIF Dijital Çıkışı Var
    Line In Girişi Var
    Dahili Bluetooth Var
    Dahili Mikrofon Var
    Aydınlatmalı Klavye Var
    Uçuş Modu Var
    VGA Geçiş Butonu Yok
    MXM 3.0b Slotu (Ekran Kartı Değiştirilebilir mi?) Evet : İşte en iyisi bu olmuş MXM 3.0b slotu ile ilerleyen zamanlarda yeni ekran kartlarını dizüstü bilgisayarımıza takabileceğiz.
    Boyutlar 16.85" x 11.85" x 2.17" inch
    Ağırlık 3.9Kg (ODD ve 87WH Pil Dahil) : Evet ürün ağır ama özellikleri de muhteşem.
    Adaptör Full Range AC Adapter 180W - 19.5V / 9.5A
    Batarya Çıkarılabilir 9 Hücreli Akıllı Lithium-Ion Pil, 87WH
    Garanti Süresi 2 YIL

Ürünün Artıları;

+ Ekran kartı ile tüm oyunlarda üst düzey performans alınabilir.
    + MXM slotu ile ekran kartı güncellenebilir.
    + 16 GB ram ile birçok işlemde ram fazla kullanılsada artan ram fazla olacaktır.
    + Cooler Bost 2 ile oyun oynarken oluşan ısınmaları en aza indirebilirsiniz.
    + 17.3" Full HD ekran ile oyunların zevkine varacaksınız.
    + Killer Doubleshot özelliği ile veri aktarımları kontrol edilebiliyor.
    + Aydınlatmalı oyuncu klavyesi ile karanlık ortamlarda klavye tuşlarını ayırt edebileceksiniz.
    + 2 Yıl Monster garantisi.
    + Muhteşem ses kalitesi.

Ürünün Eksileri;

- SSD'nin para ile sonradan satın almanız gerekmesi.
    - Blu-Ray okuyucu yerine DVD okuyucu tercih edilmesi ama bu pek sorun değil bence.
    - Ürünün ağır olması bu da pek eksi sayılmaz rakipleride benzer ağırlıklarda.
    - Klavyenin sadece mavi renk olması. Steelseries gibi farklı bölgelere farklı renkler atanabilseydi süper olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antocio -- 7 Mayıs 2014; 16:28:01 >

• Güzel bi inceleme olmuş tüm sorularıma yanıt aldım teşekkürler
  • güzel bir inceleme olmuş tebrikler bende güzel canavar bir bilgisayar arıyorum aslında ama para yok :D
    Monster Tulpar T7 V20 4.1
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnceleme çok güzel, teşekkürler.

I am The Doctor. I always will be. But times change, and so must I... we all change. When you think about it, we are all different people, all through our lives and that's okay, that's good! You've gotta keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear. I will always remember when the doctor was me.
  • Teşekkürler. Fiyat nedir bu arada? 3000 TL falan civarı mı?
  • Nvidia GTX680MX 2 GB belleğe değil 4 GB belleğe sahip. Ve memory hızları 2500'den fazla olamaz Nvidia kendi sitesinde bile Max 2500 Mhz bellek hızı demiş. bence ilk fotoğrafı inceleme adına kaldırmalısın ve okuyuculara yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safa-Tr -- 6 Mayıs 2014; 23:24:27 >

Orijinalden alıntı: skidproof

Oluyum nedir yahu olayım. Türkçeni düzeltmen gerek.

Uyarınız için teşekkür ederim. Konuda Türkçe'yi çok iyi kullanmaya çalıştım 1 kelime hata yapmış olabilirim sonuçta "Hatasız Kul Olmaz".

Orijinalden alıntı: djemr

Grafik ve video düzenleme işlerim için MONSTER® TULPAR T7 V2.1.2 17.3" modelini kullanıyorum. Adını hak eden makineler, çok hızlılar..

Yorumunuz için teşekkürler.
  • Monster yarışma sayfasıda "kendi çektiğiniz fotoğrafları kullanmadığınız sürece şansınız çok düşer" diye bir ibare geçiyor. Kendi çektiğiniz fotoğraflarla konuyu güncellerseniz şansınızı arttırabilirsiniz :),

Emek için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: burakesan

Monster yarışma sayfasıda "kendi çektiğiniz fotoğrafları kullanmadığınız sürece şansınız çok düşer" diye bir ibare geçiyor. Kendi çektiğiniz fotoğraflarla konuyu güncellerseniz şansınızı arttırabilirsiniz :),

Emek için teşekkürler.

Bilgisayar bende yok o yüzden çekemiyorum. :)

Orijinalden alıntı: ibribr

Merhaba, günümüzde bu bilgisayarın ikinci eli alınır mı, kaç para verilir?

Hocam aldınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.