Şimdi Ara

Battlestar Galactica (2004-2009)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
749
Cevap
7
Favori
38.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En büyük hayalim gerçek oldu. Bu efsane dizi yeni bölümleriyle CNBCe de başlıyor. Her pazar saat 22:00 de yayınlanacakmış. Tabi bu ne be? diye soran arkadaşlar muhtemelen ya çok küçüktür ya da evlerinde televizyon yoktur. O yüzden duygularımı ancak 70 kuşağı anlar gibime geliyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Orjinal dizi benim favorimdi. Çocukken nefesimi tutar seyrederdim. Bana göre konusu (senaryosu) en özgün bilimkurgu dizisidir. Epeyce de uzun sürdü. Devam bölümleri (dünyada geçen bölümler) fazla tutmayınca da ABD'de çekimlerine son verdiler.

    Yeni serinin başlangıç ve 1. sezonun tamamını internetten indirip izleme fırsatım oldu. Şunu söyleyebilirim ki orjinal seriden tamamen farklı bir atmosfer var dizide. Gerilim ve duygusal ögeler daha ön plana çıkmış. Aksiyon ise daha geri planda. Bence bu normal çünkü konseptler 70-80'lerden bu yana değişti. Orjinal seride hemen fark edilen bir Star Wars etkisi görülüyor. Yeni seri ise bir yandan 90'ların ve 2000'lerin karanlık atmosferini yansıtırken bir yandan da müthiş felsefi sorular sormakta.

    "-Do androids dream of electric sheeps?" sorusunu hatırlatan sorular...
  • galiba bu diziyi fazla hatırlayan yok. eminim ki insanlar izledikçe sevecekler umarım burada bu dizi hakkında konuşuruz
  • Aslında bir yandan da orjinal diziyi verseler iyi olurdu..Yapmaz mı ki cnbc e böyle bir güzellik...
  • Orjinal dizi yayınlansa da izlemek istemem. Şu anda anılarımda öyle teknolojik, öyle mükemmel bir dizi ki, orjinalini görüp bu ne be, bu muymuş demek istemem.
  • yeni versiyonunu izlemedim ama ilk versiyn harikaydı. Özellikle Dirk Benedict'e (Starbac mıdı neydi) bayılırdım.
  • Ben bilmiyorum bu diziyi.Tanıtımında "kontrol edemeyeceksen inşa etme" diyor...Neyi kastediyor? İzlemeden önce bizi ne beklediği hakkında bir fikir sahibi olma açısından biraz bahseder misiniz?
  • Valla yeni bölümün tam olarak konusunu bilmiyorum ama bildiğim hikayeyi özetlersem...

    Bir zamanlar insanlara hizmet eden robotlar (veya androidler) herzaman olduğu gibi insanlığı yok etmeye çalışıyorlar. Dünya yaşanamaz bir hale gelince dev bir filo kuruluyor ve insanlar içine doluştuğu gibi başka bir galaksiye doğru yola çıkıyorlar. Fakat bu filo saldırıya uğruyor ve savunma amaçlı gemiler ve yüzlerce insan yüklü gemi yok oluyor. Geriye sadece ufak bir filo ve insanları koruyacak tek bir gemi kalıyor. O da Battlestar Galactica. İnsanlar önde robotlar arkada uzayda bir kovalamaca başlıyor.

    Bu arada dizi çok olumlu eleştiriler almış. LOST ile kıyaslanıyor ve çoğu kişi hayatında izlediği en iyi bilimkurgu dizisi olduğunu idda etmekte. Yeni bölümler sürekli izleyiciyi şaşırtan, sezon finallerinde ise delirten sonlara sahipmiş.
  • HADİ HAYIRLISI SEVERLER OLARAK BEKLİYORUZ..
  • eski versiyonları daha güzeldi fazla modernleşmiş yani eski halinden eser yok
  • DİZİNİN KONUSU (DİKKAT!!!SPOILER!!! DİZİYİ İZLEMEYENLER OKUMASIN)




















    Bir zamanlar "Kobol" adlı gezegende yaşamakta olan insan ırkı unutulan va sadece efsanelerde kalan bir sebepten dolayı ana dünyalarını terketmiş ve "Kobol'un 12 kolonisi" olarak bilinen 12 gezegene yerleşmişlerdir. Caprica gezegeninin başını çektiği bu koloniler bir süre sonra zenginleştiler ve yaşamlarını daha konforlu hale getirebilmek için "Cylon" adı verilen gelişmiş bir yapay zekaya sahip androidleri yarattılar. Ne var ki bu yapay zekanın zamanla tahmin ettiklerinden daha gelişerek kontrolleri dışına çıkacağını ve isyan edebileceklerini düşünememişlerdir. Bu hatanın bedeli ağır oldu. Yıllarca süren çok kanlı bir boğuşma sonunda pamuk ipliğine bağlı bir barış antlaşması yapıldı. Cylonlar kendi kaderlerini kendileri çizmek üzere uzayın derinliklerine gönderildiler. 40 yılı aşın bir süre boyunca kimse bir Cylon görmedi.

    İnsanlar Cylonların tamamen gittiğini düşünmeye başlamışlardı. Hatta bu yüzden onarılmaz bir hata yapıp güvenliklerini sağlayan muazzam boyutlu üs gemilerinin ilki olan "Battlestar Galactica" yı emekliye ayırmaya hazırlanıyorlardı. Daha sonra sıra herbiri bir koloniyi temsil eden diğer 11 üs gemiye gelecekti. Bilgisayar sistemleri yeniden tüm koloni savunma sisteminde yaygınlaşmış, dahası birbirine bağlanarak birbirini etkiler hale gelmişti.

    Ancak Cylonlar gitmemişti. Dahası Cylon teknolojisi kimsenin bilmediği kadar ilerlemiş, yarattıkları "yapay insan" larla kimseyi kuşkulandırmadan kolonilerde istedikleri konumlara casuslarını yerleştirmişlerdi. Bunlardan en önemlisi doktor Gaius Baltar'ın sevgilisi olan "Number 6" lakaplı kadındı (Tricia Helfer) Koloni savunması için yeni bir bilgisayar programı geliştiren Baltar sevgilisinin aslında bu programa bir virüs yerleştirerek tüm savunma sistemlerinin çökmesine neden olacağını öğrendiğinde artık çok geçti. Kimseye sezdirmeden yeni dev üs gemileriyle 12 koloni sisteminde yerini alan Cylon saldırı gücü, gezegenlere ve orada yaşayan milyarlarca insana nükleer başlıklı füzelerle saldırarak büyük bir imha hareketi başlattılar. Koloni savunmasını oluşturan üs gemileri (battlestar) ve Viper uçak filoları ile savunma istasyonları savunma bilgisayar ağında bulunan Cylon bilgisayar virüsünden etkilenmişlerdi. Yerlerinden bile kıpırdayamadılar ve imha edildiler. İnsanlığın sonu gelmişti.

    Fakat bir tek savaş gemisi (Galactica) bu kıyımdan kendisini komutan Adama'nın temkinli davranarak gemisine yeni bilgisayar sistemini kurdurmaması ile kurtulmayı başarır. Koloniler arası uzayda ve gezegenlerde sağ kurtulanları etrafında toplar ve filoda bulunan 50 000 insanla efsanelerde 13. koloni olarak bilinen "Dünya" ya doğru Cylonların takibinde kaçmaya başlar. İnsanları bir ölüm-kalım mücadelesi beklemektedir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ParacelciuS

    Orjinal dizi yayınlansa da izlemek istemem. Şu anda anılarımda öyle teknolojik, öyle mükemmel bir dizi ki, orjinalini görüp bu ne be, bu muymuş demek istemem.




    Ben Kara Şimşek'i 15 yıl sonra izlediğimde öyle demiştim.
  • valla reklamlardan begenmemıstım acıkcası ama konusu ılgnç geldi
  • heyecanla bekliyoruz, inşallah hayal kırıklığı olmaz
  • ooooooh woooow
    inanılmazdı, gerçekten başyapıt olmuş çok begendim
    iki bölüm art arda göstermeleri de bir başka güzellik oldu
  • ewet çok guzel dizi bugün izledim ama keşke türkçe dublaj olsaydı böle çok zor oluyor filimimi izlesek yoksa alttaki yazyıyımı okumasak
  • Bu gece cnbc-e'de izledim süper filmdi izlemeyenlere tavsiye ederim.
    linkler için..
    sezon1
    sezon2
    ogame tiryakisiyim dizi acayip etkiledi neler kaçırmışız meğerse..
    umarım cnbc-e sonuna kadar verir.




  • Dün izledim ilk bölümünü.Eskisini hatırladım izleyince. Sanırım pazar geceleri için bir meşgela daha bulduk.
  • imzan güzelmiş dinlememiştim hiç sağol StranGe_PassenGer @
  • acıkcası ben pek sevmedim kardeşim bi bilimkurgu filminde bu kadar öpüşüm koklaşma olmaz dünyanın en zeki adamı diye gecinen molozunda uckuru için savunma bakanlığının sifrelerini vermesi saçma
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.