Şimdi Ara

Lenovo Z510 Hakkında Merak Ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lenovo Z510 İ5 İşlemcili Bilgisayarımı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.
    Gözlemlerimi Kısaca alacak yada merak eden arkadaşlar için yazacağım.
    Yazdıklarımın dışında merak ettikleriniz varsa sorun gördükçe cevaplamaya çalışırım.

Benim kullandığım İ5 4200M işlemciye sahip olanı..

Şunu söylemek istiyorum ; Ekran kartı 64 Bit 740M 2 GB Paylaşımlı. Yane çok fazla bişey beklemeyin.Ama yinede helal dedirtiyor :)

Öncelikle Oyun Performansını belirtiyim :
    Gta 4 : Full efekte oynayabiliyorum. Fps ölçümü yapmadım ama göz kararı ile 27 - 30 fps arası yane kasmadan oynayabiliyorum. ( Cpu Kullanımı : % 85 )
    Crysis 2 : Full efekte oynayabiliyorum. Fakat nvidiaInspector ile biraz Overclock yaparak takılmadan oynabiliyorum.
    Crysis 3 : Max efekte aynayamıyorum, yklşk 12-22 Fps arası gidiyor. Efekt değerlerini çok yüksek yerine yüksek ile değiştirirsem rahat rahat oynuyorum.( Cpu Kullanımı : % 85 - 95 )
    City Car Driving : Max efekt araç sayısını %100 yaparsam bunu'da Overclock ile 50 - 70 Mhz yükseltirsem çok rahat oynuyorum. ( Cpu Kullanımı : % 65 - 75 )
    Fifa 14 ve Pes 14 : Max efekt Rahat rahat oynuyorum.
    Assassin's Creed II : Max efekt 29 - 35 fps arası rahat rahat takılmadan oynuyorum.
    NFS Shift : Max efekt çok nadiren takılma yapıyor Overclock ile hiç denemedim. Sonuç olarak rahat oynayabiliyorum diye biliriz.
    EDİT :
    OutLast : Max Efekt oynayabiliyorum. Şuan test ediyorum. Overclock yapılmış durumda. Fraps ölçümüne göre 28 - 52 FPS arası genellikle 38 - 42 FPS
    Dirt 3 : Max Efekt oynayabiliyorum.OverClock yapılmış durumda. Max efekt oyun içinde en düşük 25 - 37 FPS rahat rahat oynayabiliyorum..
    Hitman Absolution : Max Efekt OynayaMıyorum. 260 - 280 Mhz Memory OverClock bile yapsam oynanmıyor ne Ultra'da ne de High'de 28 FPS'yi geçmiyor.... :( :(

Bu testleri yaparken Gpu-z'den baktığımda ulaşabildiğim : Max VRAM : 1870 MB - MAX Sıcaklık : 75 Derece oldu.

İşlemci Hakkında :
    4.Nesil bir işlemcisi var.
    Ben şuana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım işlemci yönünden..
    Gayet yeterli ve başarılı.
    3.05 Ghz Kadar çıkıyor.

Ram Hakkında :
    8 GB 1600 MHZ Ram'a sahip.
    16 GB kadar artırılabiliyor. Ama gerek duyulacağını sanmıyorum. En fazla 4.5 GB Kullanımı gördüm.

HDD ve SSD Hakkında :
    Bilgisayarda 1 TB HDD 8 Gb SSD var.
    Açılış ve kapanışı oldukça hızlı.
    5200 RPM dönüş hızına sahip taşınabilir HDD'ye 98Mb/sn gördüm.
    Gayet hızlı HDD'ye sahip.
    EDİT :
    Şunu belirtiyim bu sabah oyun test çekimlerine başladım ve HDD nin düşük kaldığını gördüm. Daha önce de fark etmiştim biraz zaman kaybından fazla zararı olmadığı için yazmadım fakat video çekimlerinde HDD Görev yönetcisi ölçümlerine göre İlk 10 saniye % 30 civarlarında sonra ise % 100 bu da oyunu oynarken kasma sorunu yaratıyor.
    Bir de Rar veya Zip dosyalarından klasör çıkarmak isteğimide özellikle yüksek boyutlu ( 7 - 20 GB ) HDD Çok fazla kasıyor. Yanıt süresi ( ping ) yükseliyor.
    Bu iki sorun haricinde normal bir HDD ye sahip.

Soğutması gayet yeterli.Fazla Isınma yapmıyor Yükte iken bile.
    Ses kalitesi zaten JBL Hoparlöre sahip. Gayet başarılı ve yeterli.
    Bana göre - yönü sadece ekran genişliği ve parlaklık yane arkadaş ile Assassin's Creed II oynarken fark anlaşılıyor. Öyle ahım şahım bi fark değil. Ama olmasa daha da güzel olurdu...

Faydalı olduysa ne mutlu bana...

Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, gördükçe cevaplamaya çalışırım...

EDİT : İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araba61010 -- 4 Mayıs 2014; 0:10:55 >

• Panel kalitesini merak ediyorum , henüz daha görme fırsatım olmadı , başka laptopla kıyasladınız mı ? Mavi tonlarda sorun var deniyor , beyaz renkler buz maviye kayıyor deniliyor
  • ya bn bu bilgisayarı aldım ama klavye ışığını açmayı halen anlmadm tam olarak nerden açılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: elifbahadir1454

ya bn bu bilgisayarı aldım ama klavye ışığını açmayı halen anlmadm tam olarak nerden açılıyor

Bildiğim kadarıyla Z510 Serisinde klayve ışıklandırması yok.
    Sadece Num Lock ve CapsLk da küçük bir ışık var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo L340 ne kadar eder?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • z500 lerin sadece i7 lerinde klavye ışıklandırması var z510 larında i7 sinde olması lazım gidip bi teknoloji marketınde ıncelenmesı gerekır ...

Orijinalden alıntı: Telvis

z500 lerin sadece i7 lerinde klavye ışıklandırması var z510 larında i7 sinde olması lazım gidip bi teknoloji marketınde ıncelenmesı gerekır ...

Bende i7 lisi var ancak klavye ışıklandırması yok maalesef

http://www.youtube.com/watch?v=htmi_E4qKAo

Diğer konularda gördüğüm kadarıyla bizim ülkemizdekilerde ışıklandırma yokmuş..

Watch Dogs : High Efekt 20 - 28 Fps Overclock yapılmış durumda. Biraz daha ayarlar ile oynayarak görüntü kalitesini fazla düşürmeden 30 Fps'lere çıkabilir diye düşünüyorum ( Ekran Kartı Vram : 1874 MB Bilgisayar Belleği : 2 GB civarları Cpu % 50 - 55 Civarları )
    Grid 2 : Efektler Sanırım yüksek Nvidia Exprience ile optimasyon yaptım 55 - 60 Fps Kendim En yüksek efekt seviyelerine ayarlayınca 45 - 60 FPS
    ETS 2 : En Yüksek Efekt 28 - 45 Fps arası değişiyor.

Bunlar da Gpu-z Ve İşlemci Ram Görüntüleri

• araba61010 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Opsiyoneldir bazı modellerde var bazılarında ise yok.

FN + Space tuşu ile klavye aydınlatmasını açabilirsiniz.
  • Yani Medium da tüm oyunları çokk akıcı olarak oynatıyor öyle mi? Ben grafik testlerine baktığımda senin high ayarlarda söylediğin fps değerlerini o grafik testleri Medium da veriyor kafam karıştı açıkçası.http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html burada testler mevcut. Overclock baya farkediyor galiba. Eğer overclock ole dediğiniz oyun performansı alınabiliyorsa alacağım bu modeli. Son olarak ekran kalitesi nasıl? Aynı kategoride asus Notebook'un ekranını inceledigimde ekran çok kalitesiz di pikseller sayılabiliyor, Başlat menüsüne baktığımda orada piksellerin dahada belliydi. Yazılar keskin değildi yan tarafta parlak ekran bi PC vardı onunla karşılaşınca yazılar baya bi kötüydü. Lenovonun ekranı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRALTARIK -- 3 Temmuz 2014; 14:41:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KRALTARIK

Yani Medium da tüm oyunları çokk akıcı olarak oynatıyor öyle mi? Ben grafik testlerine baktığımda senin high ayarlarda söylediğin fps değerlerini o grafik testleri Medium da veriyor kafam karıştı açıkçası.http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html burada testler mevcut. Overclock baya farkediyor galiba. Eğer overclock ole dediğiniz oyun performansı alınabiliyorsa alacağım bu modeli. Son olarak ekran kalitesi nasıl? Aynı kategoride asus Notebook'un ekranını inceledigimde ekran çok kalitesiz di pikseller sayılabiliyor, Başlat menüsüne baktığımda orada piksellerin dahada belliydi. Yazılar keskin değildi yan tarafta parlak ekran bi PC vardı onunla karşılaşınca yazılar baya bi kötüydü. Lenovonun ekranı nasıl?

Yane ben neredeyse bütün testleri overclock ile yaptım. fark olarak 14.4 Gb/s veriyolu var normalde overclock ile 18.7 Gb/s gibi değerlere çıkıyor bazı oyunda 5 bazısında 8-9 fps fark ediyor.
    Ekran kalitesi hakkında gidip bir bakman lazım yane kişiye göre değişir bence standart bi ekranı var. yazılarda bulanıklık kayma titreme gibi konular yok. ne kötü ne de iyi çünkü ekran tam 16:9 değil biraz dar ve buz mavisine çalıyor renkler fazla değil ama başka leptop'a bakıp 15 20 sn sonra Z510 bakınca buz mavi rengi ağır gözüküyor.
    Genel olarak normal bi ekrana sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: ---CaspeR---

Arkadaşlar artık kesin bi karar veriyorum ve bu pc nin i5 ini alacağım.Bu pc 4-5 sene beni götürür mü?

kullanıma göre değişir oyun oynayacaksan fazla 4 5 sene sonra çıkacak oyunları kaldırabileceğini sanmıyorum.
    normal kullanım ise 4 5 sene gider daha da fazla gider. :)

Orijinalden alıntı: araba61010

quote:

Orijinalden alıntı: ---CaspeR---

Arkadaşlar artık kesin bi karar veriyorum ve bu pc nin i5 ini alacağım.Bu pc 4-5 sene beni götürür mü?

kullanıma göre değişir oyun oynayacaksan fazla 4 5 sene sonra çıkacak oyunları kaldırabileceğini sanmıyorum.
    normal kullanım ise 4 5 sene gider daha da fazla gider. :)

Peki ekran sorun olur mu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.