Şimdi Ara

AVEA - 3G ÖNCELİĞİ (HIZLI INTERNET İÇİN MUTLAKA OKUYUN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
5
Favori
12.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilindiği üzere BTK 3 ay öncea hizmet kalitesini arttırmak bir minumum hızı 96KB/s olarak belirlemiş ve 3 ay sonra Temmuz ayında bu yönetmelik yürürlüğe girecektir:
    http://forum.donanimhaber.com/m_88590184/tm.htm

Ancak, AVEA zaten berbat olan altyapısnını iyileştirmek yerine geçen hafta en çok kullanılan KAMU MEGA ve SEÇ tarifelerinde 1Mbit sınırlaması koymuştur. BTK'ya çok fazla şikayet iletilmesi üzerine (https://tuketici.btk.gov.tr/) bu uygulamadan şimdilik vazgeçilmiştir. Bu iki tarifeden birindeyseniz sesinizi duyurmak adına mutlaka BTK'ya şikayet edin.

Şimdi gelelim, 3G ile internete nasıl hızlı bağlanacağız? AVEA yeni bir uygulamaya geçmiş ve 3G önceliğine göre hız alacaksınız. Peki bu ne demek?
    Çok yoğun bir bölgedesiniz ve bir sürü kişi aynı anda aynı baz istasyonundan hizmet alıyor varsayalım. 3G önceliğiniz yoksa en düşük hızı alacaksnız. Yani hızınız BTK yasasına göre max 1Mbit olacak. Peki 3G önceliği almak için ne yapmak gerekiyor?

Avea aboneleri için araması ücretsiz olan "Acil Teknik Yardım Destek Merkezi - 0 555 757 97 47" numarasını arıyorsunuz ve "Network sorunları" 2 tuşuna basarak karşına çıkan müşteri temsilcisine:
    "3G hız sorunu yaşadığınızı, internete bağlantınızın çok yavaş olduğunu, INTERNET apn ve H+ şebekesinde olmanıza rağmen sorunun çözülmediğini, aşağıdaki işlemleri yapmasını" rica ediyorsunuz:

• Hat sıfırlama ve hat güncellemesi
    • 3G sinyal iyileştirmesi ve 3G önceliği
    • Internet hızlandırma

Bu işlemleri yapmayanlar yoğun olan bölgelerde her zaman en düşük öncelikte internete bağlanacktır.

• Dostum konuyu baltalamak istemem ama tekniş detayları yazayım
    vip tarifesindekiler ve data hatları 3g de önceliklidir
    sonra elit grup gelir (black)
    ondan sonra normal hatlar gelir
    bimcell pocell filan da ayrıdır onlarda yoğunluk yok daha hızlı bağlanırlar
    hat sıfırlama güncelleme diyosun yok öyle güncelleme (spt) sadece reset atarlar
    3g iyleştirme (baz istasyonuna 2 parça ekler sadece o)
    3g öncelilk yukarda belilrttim
    o numaradan da sadece baz istasyonunu şikayet edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 15 Nisan 2014; 18:43:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlemler yapılmadan önce aldığım hız 2-3 Mbit arasındaydı. Bu işlemlerden sonra hızım 7Mbit e kadar çıkıyor. Size mi inananayım yoksa müşteri temsilcisiyle görüşüp yapılan işlemlerden sonra gözümle gördüklerime mi?
  • yusuf haklı hocam. Avea da bu şekilde işliyor sistem. Ayrıca siz bu şekilde geçici olarak hızlandırabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra tekrar hız düşmesi yaşayabilirsiniz.

• hocam kamu megalıyım. geçen hafta dediğiniz her şeyi yaptı çağrı merkezi. 1 saat normal hızda aldım 1 saat sonra tekrar hız düştü. kesin çözüm değil.
  • Buraya bu konuyu açman bile gereksiz olmuş.
    Önceliklendirme yada trafik şekillendirme tüm profesyonel networklerde uygulanan bir sistemdir.
    Türkiyede yıllardır uygulanmaması bizim eksikliğimizdir.

Herkes senin dediğini yaparsa hangi kapasite ile kime hizmet verebileceklerinin hesabınıda yaptınmı?

Kaldı ki 1Mbps hız günümüzde gayet yeterli bir hız.Şimdilerde elinde kontörsüz ihone5 telefon taşıyan ve şarkı dinlemek için binlerce radyo varken youtube açan sonrada birkaç Mbit hızın yetmediğini söyleyip sızlanan gençliği anlamakta zorlanıyorum...
  • açmıyorlar bile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    şimdi hocam sana cevap vermek için yılmaz özdil den alıntı yapma geregi duydum. ama anlayabilirmisin bilemem tabi.

"İnsanın sınırları var.Mesela... Kulağımız 20 ila 20 bin hertz arasındaki sesleri duyabilir. 20'den azsa, 20 binden çoksa, duyamayız. Halbuki, o sırada ses vardır. Algılayamayız.... diye devam etmiş"

sen 1990li yıllarda 1 mbit/sn de kalmişsin hocam. google amerika da iss denemesi yapıyor aylik 10$ a 1 gbit/sn (1 gbit = 1024 mbit) hiz veriyor. bizim teytey net bile 8 16 24 50 mbit görünümlü 3 mbit hiz veriyor. sen 1 mbit yeterli diyorsun. güney köre 5g ye geçmeye hazirlaniyor. sen 1 mbit yeterli diyorsun. bence sen 1 aylik bir vps falan kiralada ufkun acilsin. başka türlü Türk gençligini anlayamazsin.

cep telefonu operatörleri ve iss lar biz bu sene şu kadar milyar tl kar ettik diyeceklerine. yatirim yapısınlar. neyse

ayrica radyo da şarkiları dj calar. youtube da istedigin şarkiyi dinlersin.

• Amerikada google'ın eyaletin birinde yaptığı denemeyi tüm dünyaya mâl edemezsin. Nasıl burda süperonline'ın fiber hizmeti vermediği bölgede ttnet ile 1 veya 8Mbit'e mahkumsan insanlar ordada düşük hızları kullanıyorlar. Kaldı ki Turkcell'in yaptığı testlerde amerikadaki hızlarıda herkes gördü. Yoğunluğun olduğu yerde AT&T veya diğer operatörler AVEA gibi değil çok daha katı davranırlar. Adil kullanım denilen zımbırtıda bizimkilerin aklının ürünü değil zaten.
    1Mbps değil ama 8mbps ADSL ile her işimi rahatça halledebiliyorum. Hatta ve hatta 8Mbps ile şirkette 20 kişi rahatlıkla her işini halledebiliyor... Tabi anlayana..,

3G üzerinden herkese sınırsız 8Mbps verilse onun içinde buraya şikayet konusu açılacağına çok eminim.

EK:
    Ayrıca istediğin şarkıyı youtube dışında daha düşük bandwith ile mp3 veya aac formatında dinleyebileceğin siteleride ben saymayayım istersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 16 Nisan 2014; 9:33:10 >

• Aveada ayni yavasligi bende yasiyorum. Ayni anda iki tane web sayfasibacamiyorum. Hesapta 8 gb netim var ama bos beles. Youtube bile acsam bitiremiyorum cunku 360 da video indiremiyor. Btk ya sikeyet konusunda ve geri kalmiik konusunda konu sahibi hakli. Altyapinin yetmicegi kadr musteri alip sonrada firmayi sikayet etmemek salaklik olur. Herkes btk deyip simayet etse bnlar olmaz en azindan azalir.

• hocam kendi dedigini cürütüşsün 1 mbit yetersiz 8 mbit yetiyor bana demişsin ama neyse anlayabilmeniz için bi mesaj daha yazayim hadi.

sizin söylediginiz şeye bakinca insanoglu toptan lüzümsüz.
    2012 yılında satilan arabalar.

GRUP TOPLAM SATIŞLARI
    Toyota : 9,377,926
    VW : 8,831,675
    GM : 8,169,335
    Renault-Nissan : 6,747,949
    Hyundai : 6,570,021
    Ford : 5,322,266
    Fiat : 4,985,603
    Honda : 3,753,032
    PSA : 2,939,769
    BMW : 1,845,186
    Mercedes : 1,423,835
    Tata : 659,527
    yaklaşik 60 milyon.
    bu kadar arabayi alan insanlar gereksiz aslinda haci murat alip işleri görebilirlerdi. bisiklette yeter. hatta acelesi olanlar koşsunlar. evler tüketim ürünleri ücretler. vs vs cogaltilabilir ama kafanizi kariştirmak istemem.

yani özetle söylecek olursak sene 2014 1 mbit hiz artik yeterli degil. biraz düşünürseniz bunu anlayabileceginizi umut ediyorum.

• O arabaların gideceği yolu bulamayınca onlarda gereksiz olur merak etme...
    1 değil 4 veya 8Mbps hızın olsa ne yapacaksın onu da ayrıca merak ediyorum.
    30-60 dakika içerisinde kotan bitince buraya gelip lanet olsun böyle operatöre 96kbps yetmiyor mu diyeceksin.

Daha fazla cevap yazmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 16 Nisan 2014; 13:35:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

Bu işlemler yapılmadan önce aldığım hız 2-3 Mbit arasındaydı. Bu işlemlerden sonra hızım 7Mbit e kadar çıkıyor. Size mi inananayım yoksa müşteri temsilcisiyle görüşüp yapılan işlemlerden sonra gözümle gördüklerime mi?

Zamanında avea da çalıştığım için sistemlerini biilyorum
    spt attırmışsın o kadar bide baz istasyonu için şikayet formu yazmışlar
    spt : ericson firmasının sim kart resetleme uygulaması
    not : 2 haftadır türkiye de baz istasyonu verim arttırma çalışması yaptılar (3gün önce eski haline geri döndü)
    2 ay daha sabredin

• Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    verdiğin bilgiler için teşekkurler.
    dedğiğin dogru benım onceden 8mb aldıgım hız simdi en az 13 mb alıyorum .
    2ay sonra ne olcak meraklandım simdi dogrusu.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruhfear

Son 2 haftadır hızınız neyse o hızdan devam etcek temmuzdan sonra btk nın kararı var artık hızlar yükseltiliyor ama adil kotalılar sevinmesin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

quote:

Son 2 haftadır hızınız neyse o hızdan devam etcek temmuzdan sonra btk nın kararı var artık hızlar yükseltiliyor ama adil kotalılar sevinmesin :)

adil kotalı derken mesela woops lu paketlerde 2gb ınternet lımıtsız diyor ama 2gb sonra hız dusuyor btk da bu hızı mınımum 128kb yapabılırsın dıyor.
    operatorler 96kb yapıyodu sanırım dogrumu?
  • quote:

quote:

quote:

adil kotalı derken mesela woops lu paketlerde 2gb ınternet lımıtsız diyor ama 2gb sonra hız dusuyor btk da bu hızı mınımum 128kb yapabılırsın dıyor.

Yok mesela 2gb netin var
    senin hızın kullanırken 768kbps altına düşmücek düşerse btk ceza vercek iyi hizmet sunmuyosun diye operatöre
    kota da şu 2gb kotalı sonrasındaysa 128kbps ya senin o kota yine devam etcek yani hızda yükselme yok o konuda

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok mesela 2gb netin var
    senin hızın kullanırken 768kbps altına düşmücek düşerse btk ceza vercek iyi hizmet sunmuyosun diye operatöre
    kota da şu 2gb kotalı sonrasındaysa 128kbps ya senin o kota yine devam etcek yani hızda yükselme yok o konuda

768kbps ozman ortalama 8mb internet demek oluyor ve heryerde avea 8mb internet verebilcek kapasitesi varmı ??

• 768Kbps ile 8Mbps hızın ne alakası var. :)
    1Mbps bile değil işte verecekleri hız. Saniye 80-90KB ile transfer yapabileceğiniz bir hız.
  • Kame Prestijde artık max hız 1 MB mı ?

Sonra 96kbps ye mi düşüuyor ?

8 Olsun 1 e düşsün tamam ama 1 MB hız ney ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.