Şimdi Ara

***MÜJDE*** BTK, 3G MINIMIM HIZI 768kbs (96KB/s) çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BTK, 3G işletmecilerin hız sınırını yükseltti. Bundan böyle internetinizde herhangi bir hız kısıtlaması yoksa saniyede 768kbs (96KB/S) hız vermek zorunda.
    Operatörünüz bu hızı sağlayamıyorsa BTK ceza kesecek...

https://tuketici.btk.gov.tr/haber/?id=131

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/01/20140121-6.htm

Eğer internet hızınız bunu sağlayamıyorsa sizin için hazır bir şikayet şablonu oluşturdum.

NOT: Konuyu AVEA altında açmamın sebebi, en kötü 3G hizmetinin avea'da olmasından dolayıdır.

ŞİKAYET ADRESİ: https://tuketici.btk.gov.tr/sikayetyaz/

(sikayetvar.com gibi sitelere sikayet etmeyin, o sitenin resmi hiç bir hükmü yok)

İyi günler,

Öncelikle BTK'ya şikayetlerimizi dinleyip gerekli yasaları çıkarmaktaki
    başarıları için teşekkürlerimi bildiriyorum:
    ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

https://tuketici.btk.gov.tr/haber/?id=131
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/01/20140121-6.htm

Bu kapsamda, operatorüm;

Resmi gazetede yayımlanan EK-5 maddesine uymuyor ve 3G şebekesinde olmama rağmen
    hız saniyede 96KB/saniye geçmiyor. Tabloya göre en az 768kbs (saniyede 96KB)
    indirebilmem lazım. İnternet paketimde herhangi bir hız kısıtlaması bulunmamaktadır.

Operatörüm 3G hizmet kalitesini yerine getiremediği için
    gerekli yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyorum.

BTK'a bir kez daha müşteri şikayetlerini dinlediği için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 28 Şubat 2014; 13:29:11 >

• En kötü İnternet Avea'da mı? Güldürme beni. Her üç operatörü de kullanıyorum ve en akıcı, hızlı İnternet Avea'da. Bilip bilmeden sallamayalım. İnternet konusunda bir numara Avea bana göre. Not: Türkiye'nin birçok yerini geziyorum. Ayrıca şuraya bir bak istersen.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88541521/tm.htm
  • androidmeda kullanıcısına yanıt
    tam bilmediğim bir konu ama en kötü 3g lisansı avea ya kalmıştı galiba. ondan dolayı yavaştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi tam anlayamadım , x gb dan sonra hız düştüğünde bu hıza mı inecek ? Öyleyse ne zaman başlanıyor buna ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

Şimdi tam anlayamadım , x gb dan sonra hız düştüğünde bu hıza mı inecek ? Öyleyse ne zaman başlanıyor buna ?

Yo onunla alakali degil. Kota bitimindeki hiz sinirlamasi aynen operatörlerin belirlediği şekilde devam edecek. Bir operatör 3g hizmeti veriyorsa kota bitimine kadar 768kbps minimum hizi sağlamakla yukumlu olacak. 3g kalitesi ile ilgili bi duzenleme bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: flodd

quote:

Şimdi tam anlayamadım , x gb dan sonra hız düştüğünde bu hıza mı inecek ? Öyleyse ne zaman başlanıyor buna ?

Yo onunla alakali degil. Kota bitimindeki hiz sinirlamasi aynen operatörlerin belirlediği şekilde devam edecek. Bir operatör 3g hizmeti veriyorsa kota bitimine kadar 768kbps minimum hizi sağlamakla yukumlu olacak. 3g kalitesi ile ilgili bi duzenleme bu.

Öncelikle cevap için teşekkürler.Bende bi umut hızları yükseltiyolar diye seviniyodum şimdi öğrendim ki daha acınası bir haldeymişiz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flodd

quote:

Öncelikle cevap için teşekkürler.Bende bi umut hızları yükseltiyolar diye seviniyodum şimdi öğrendim ki daha acınası bir haldeymişiz

Aynı sayfada şöyle bir madded daha var.

"Başarılı indirme işlemlerinin %99’unun her biri için ortalama asgari veri aktarım hızının 256 kbps olması, aynı şekilde başarılı gönderme işlemlerinin de %95’inin ortalama veri aktarım hızının 256 kbps olması"

Bu madde, büyük ihtimalle operatörlerin uyguladığı 96kbs/128kbs limitiyle alakalı. Miniumum hız 256 kbps (32KB/s) olacak gibi bir anlam çıkardım.

Elinizi taşın altına koyun ve şikayet edin. Ben en az 10 kez BTK'ya şikayet ettim ve bu yasada benim de katkım var. Emin olun her 1 şikayet o kadar değerli ki bütün şikayetler değerlendiriliyor.

Donanım haberden sadece 1000 kişi şikayet etsin olmayacak şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 28 Şubat 2014; 15:11:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline download hızı sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o dediğiniz hız olsa sınırsız paketlere hucum ederlerdi adls şirketleri çökerdi. Tabi kısa süre sonra operatörlerin alt yapılarıda çökerdi. Sonuç felaket.
  • Asgari ortalama hız kota bitimi sınırları ile geçerliyse 96kbps olayı aynen devam eder. Yok değilse bahsedildiği gibi 256kbps'e çıkar. Ben kota bitimine kadar geçerli anlamı çıkardım ama inşallah sizin yorumladığınız gibi olur. Ama sonuçta tekrar düşündüğümüzde kota sınırları içerisinde olsa 768kbps ve 256kbps aynı madde dahilinde geçemez. Minimum hız 768kbps ise ortalama hızda bunun altında olamaz. Sanki kota bitiminde gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 28 Şubat 2014; 15:26:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZOFLU

o dediğiniz hız olsa sınırsız paketlere hucum ederlerdi adls şirketleri çökerdi. Tabi kısa süre sonra operatörlerin alt yapılarıda çökerdi. Sonuç felaket.

Üzülerek söylüyorum ki teknolojiden hiç anlamıyorsunuz. Kulaktan dolma şeylerle burada yorum yapıyorsunuz. 2G için dedikleriniz doğru olabilir ama 3G altyapısı yüksek hızları kaldıracak kapasitededir. 128kbs den 256kbs ye çıkmak altyapıyı çöketmez. Emin olun eğer dediğiniz doğru olsaydı BTK böyle bir yasayı çıkarmazdı.
  • quote:

o dediğiniz hız olsa sınırsız paketlere hucum ederlerdi adls şirketleri çökerdi. Tabi kısa süre sonra operatörlerin alt yapılarıda çökerdi. Sonuç felaket.

Bahsettiğimiz hızın 1 mbit bile olmadığının farkındamısın acaba ? Gerçi normal internetimiz 3 mbit olunca insanlara bu bile çok fazlaymış gibi görünüyor

• Kota bittikten sonra hız 96kb/s olmuyacak
    3g alanındaysan alacağın minimum hız o olacak daha düşükse şikayet etcen

• Başlığı görünce adil kullanımdan sonra minimum hız 768 Kbit/s olacak sandım. İçeriği okuyunca bununla bir alakası olmadığını anladım. Ayrıca neden http değil de ftp protokolü için bu değerler verilmiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

quote:

Üzülerek söylüyorum ki teknolojiden hiç anlamıyorsunuz. Kulaktan dolma şeylerle burada yorum yapıyorsunuz. 2G için dedikleriniz doğru olabilir ama 3G altyapısı yüksek hızları kaldıracak kapasitededir. 128kbs den 256kbs ye çıkmak altyapıyı çöketmez. Emin olun eğer dediğiniz doğru olsaydı BTK böyle bir yasayı çıkarmazdı.

Öncelikle belirteyim ki benim mesajı doğru anlamamışsınız ki yaptığını yorum bile kendiyle çelişiyor.
    Benim bahsetiğim arkadaşın sınırsızlara kota aşımında verilen 9kb/s hızın 7 Mbps e yüksettiklerini sanmalarıdır.
    Şimdi sorarım size ülkemizin çoğu nufusu 8Mb ye kadar bağlantı kullanıyor, operatörlerin sınırsız adı altında sattıkları tarifeler ise 40-50tl veyadaha pahalı. Şimdi sorarom size eğerki operatörler aynı ADSL gibi sınırsız verseler milyonlar yüklenme yaptığını ve herkesein en az 8MB aldığını düşünün ki bu hızı almak imkansız değil, modem veya telefonun full şebekeyle bu hız rahat alınır, tabi yüksek model telefon ve vınn gibi cıhazlar 42MB bile çıktığını düşünürsek fiyat aynı ama şu anda merkezin dışında her yerde 3G hızı ADSL den daha iyi hız sunmaktadır, mesela benim şuanki bakır kaploları 620Kbs indirme 45Kbs yükleme yapıyorum, ama bulunduğum yerde operatörden 7.2Mbps tam alıyorken 3Mbps ye kadar yükleme yapabiliyorum.
    Sizce özel zamanlarda sistemleri kilitleyen sms iken bu denli rafiğin sistemleri iflas ettirmesi hiçte zor değil.

• Bir mobil servis sağlayıcısı olsam ve böyle bir zorunluluk gelse, o zaman bu yasayı takriben şunu yaparım ki kimse bir şey diyemez;

Tırtcell'den SINIRSIZ İNTERNET 15TL!!1!1!!bir!! (*)

*: 1 GB sonrasında 3G hizmeti devre dışı bırakılıp Edge ağı üzerinden hizmet verilecektir.

Biz Türk isek adamlar da Türk sonuçta.
  • mobilde sınırsız internet 1 -2 mbs olmazsa 768kbs olan tarifeler olsun . en azından tango skype gibi programlarla görüntülü konuşmada yapabiliriz
  • Sinirsiz tarifelerde gecerli olup olmadigi belli degil gibi. Gecerliyse de, fiyatlar artar zaten.

• Mart ayında kota aşımında hızım 96kbps'ye düştü, bu ay da muhtemelen aynısı olacak ama göreceğiz bakalım.
  • çekimle bir alakası varmı bu müjdenin acaba
  • avega kamu megadayım.
    hızım 1mbit i geçmiyor.
    Ne yapacağız?
    Arayıp çözüme ulaşan var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.