Dacia'nın Renault ile birleşmesinden sonra Renault patenti altındaki ilk; Türkiye'deki Dacia pazarındaki Supernova'dan sonra 2. otomobili dacia SOLENZA klübünü Dacia Solenza ile ilgili görüşlerinizi paylaşımlarınızı sunmanız ve güzel bir dacia ortamı kurmak için açıyorum hayırlı olsun
"Doğru, Hesaplı, Akılcı Seçim... İşte Dacia Solenza’yı anlatan sözcükler... "
» Motor
Tipi ; E7J Silindir Sayısı ; 4 Subap Sayısı ; 8 Silindir Hacmi (cm³) ; 1390 Sıkıştırma Oranı ; 9 . 5: 1 Maksimum Güç kW (bg DIN) ; 55 (75) Maksimum Güç Devri (dev/dk) ; 5250 Maksimum Tork (Nm) ; 114 Maksimum Tork Devri (dev/dk) ; 2800
» Performans
Maksimum Hız (km/s) ; 165 0-100 km/s ; 13.1 sn
» Vites Kutusu
Tipi ; JH3-051 Vites Sayısı ; 5 + 1
» Tüketim
Şehiriçi ; 8.3 L Şehirdışı ; 5.6 L Karma ; 6.7 L
» Lastikler
165/70 R13
» Kapasite Yakıt Deposu ; 43 L Bagaj ; 370 dm³
» Ağırlık Harekete Hazır Boş ; 1040 Kg
Dış Görünüş ( Scala ); Gövde rengi ön panjur Gövde rengi tampon Yan koruma çıtaları Sis farı Renkli camlar Arka rüzgarlık Alüminyum jant
Konfor Rezistanslı arka cam Öne katlanabilir (1/1) arka koltuk İçeriden ayarlanabilir dikiz aynaları Hidrolik direksiyon Uzaktan kumandalı merkezi kilit 4 x 15W radyo-kaset çalar Klima Elektrikli ön camlar
Güvenlik Sürücü hava yastığı Güçlendirilmiş kasa Immobilizer Yükseklik ayarlı arka koltuk başlıkları
Birçok aracın yerini tutamasa da bir çok araçtan çok çok daha iyi. Bu arada aracın özelliklerinde 165max hız yazıyor ancak biz 180'i bulduk. Araç %70 renault yapımı. Renault dacia evliliğinin ilk meyvesi olan bu araç renault clio 1.4MPI motoru taşıyor. Bunun yanı sıra aracın küçük görünmesi hafif olduğunu göstermiyor. Bir üst modeli logan'dan daha küçük yapıda olan bu araç logan'dan yaklaşık 100 kilo daha fazla. aracın kasası çok sağlam kasa tamamen renault üretimi. Aracın içi 4 kişilik bir aile için ideal genişlikte ve bagaj çok geniş.
Sizlerin yorumlarını ve dacia severleri bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScalaEmre -- 2 Eylül 2006; 15:19:06 >
bir dacia logan kullanıcısı olarak elbetteki solenzaya karşı hiç bir bilgim olmamasına rağmen sempatim var ayrıca bir defasında kullanıcısı ile konuştum ve memnun olduğunu belirtti zaten önemli olan kullanıcı memnuniyeti fakat sanırım üretimi durdu
piyasaya girdiğinde logan kadar tutulmamıştı. ama unutmamak gerekirkiüzerindekiaprçalar renault parçası ve hepsi uzun ömürlü... eksik yanı konfor ve yol tutuşu... ayrıca yakıt tüketimi çok iyi,baya ekonomik... ikinciel fiyatları biraz yüksekgibi.11-13 arası değişiyor.8-9 gibiolsa daha çok tercihedilir.
bu arabalar hala satılıyormu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qntrl -- 1 Eylül 2006; 16:55:25 >
solenza Türkiye'ye geldiğinde dacia Türkiye'de tanınmıyordu... Dacia Türkiye'de yıllardır satıldı 1300 break, 1310 ( bunlar toros ile aynı kasayı taşıyan araçlardı ) ve 2000 yılında en önemli hamle Supernova'nın Türkiye'ye gelmesi oldu. Ancak kullanıcılar dacia'ya karşı bir öngörüşe sahip. o zmnlar sanırım sadece bursa'da satıldı supernova... Ve 2003'de Renault çatısı altında üretilen solenza iyi ve renault güvencesi altında olmasına rağmen gerçekten de pek tutulmadı. kullanıcılar uzak durmayı tercih etti. sonuçta üzerinde "dacia" yazısı vardı... logan tüm bu öngörüşleri ortadan kaldırdı ben dacia değil reanault'um dedi. solenza'nın yapamadığı buydu sadece. ondan pek tutulmadı :(
scala emre 'dacia_sever'leri beklerim demişin bende geldım solenzayı pek sevmezdım ama cok sempatık goruntu var arkasıda bi o kadar kotu broadway bu araba broadwayun az daha ustu logan da bunun dahadaha ustu ama emınım buda logan kadar sagladırRENAULTçatısının altında nede olsa solenzanın tunuig resimleri yokmu
sagolasın bende bi tane lg klubu kurdum biliynizmı bekleriz hepinizzi ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- bende dacia 1310 topici açcam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dacia_sever -- 1 Eylül 2006; 17:54:00 >
abi imageshack.us sitesinden upload yapıosun resmi. sonra en alttaki kutudaki linki kopyalayıp mesajına yapışıtıyorsun sonra link'i karartıp mesaj yazma yerindeki image butonuna tıklıyorsun. anlatabildim mi ??
Arkadaşlar Renault - Sony işbirliği ile SONY GT30RN model adına sahip bir radyo/cd çalar/mp3 geliştirilmiş ve bu cihaz renault yetkili servislerinde 416 YTL ye satışa sunulmuş. Koldan kumandaya uygunmuş. Bildiğim kadarıyla Dacia lara da takılabiliyormuş.