GÜZEL Bİ TOPİC OLMASI DİLEKLERİMLE....! İNŞALLAH GEREKSİZ KAVGALAR VE TARTIŞMALARLA KİRLENMEZ BEN VE BENİM GİBİ ALACAK OLANLAR AÇISINDAN YARDIMCI BİR TPİC OLUR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScORphY -- 29 Ağustos 2006; 16:34:17 >
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
Time2Die fotolar çok güzel . ilk açtığımda karşıma çıkan pashafendy fotoları ile hayal kırıklığına uğradım ama senin çektiklerini görünce işte bu dedim .
Time2Die fotolar çok güzel . ilk açtığımda karşıma çıkan pashafendy fotoları ile hayal kırıklığına uğradım ama senin çektiklerini görünce işte bu dedim .
Bi düzeltme yapayım telefonu daha bugün aldım öğle saatlerinde ve ilk çekim onlar, acemilik diyebilirsiniz yanlış anlaşılma olmasın @Time2Die fotolar çok güzel hocam devamını bekleriz, ben de bürodan kurtulduğum vakit ilk manzaralara başlarım herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashafendy -- 29 Ağustos 2006; 17:35:34 >
benim de 3.günüm ortadaki fotoda renk ayarları sonuna kadar açık parlakta
Otomatik Ayarda
Manuel Ayarda
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
tamam o zaman , belki bir iki ayar lazım , o fotolar bana 2 mp lik den fark yok gibi geldi de o yüzden öyle dedim .... sen yanlış anlama
quote:
Orjinalden alıntı: pashafendy
quote:
Orjinalden alıntı: meric16
Bi düzeltme yapayım telefonu daha bugün aldım öğle saatlerinde ve ilk çekim onlar, acemilik diyebilirsiniz yanlış anlaşılma olmasın @Time2Die fotolar çok güzel hocam devamını bekleriz, ben de bürodan kurtulduğum vakit ilk manzaralara başlarım herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meric16 -- 29 Ağustos 2006; 17:50:17 >
Teşekkür ederim. Dediğin yerden rengi azaltıp fotoğraf çektiğimizde renk azalıyormu baya?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: akay635
Arkadaşlar sorularımıza neden cevap verilmiyor. Renk seviyesini azaltıp-çoğaltabileceğimiz bir ayar var mı?
Yukarıya yazmıştım
Benim koyduğum fotolara bakarsan anlarsın Aynı resmi bir otomatik te birde parlak ayarda çektim yukarda var
Teşekkür ederim. Dediğin yerden rengi azaltıp fotoğraf çektiğimizde renk azalıyormu baya?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: akay635
Arkadaşlar sorularımıza neden cevap verilmiyor. Renk seviyesini azaltıp-çoğaltabileceğimiz bir ayar var mı?
Yukarıya yazmıştım
Renk tonu kısmından parlak olanı seçerseniz eğer renkler biraz daha canlanıyor diyebilirim, ama normali seçerseniz olduğu gibi çekiyor yani cilasız diyelim; sözün özü çektiğiniz fotoları herhangi bir programda oynamak zorunda kalmıyorsunuz direkt olarak üstünde oynamış oluyorsunuz ama benim tercihim her zaman otomatik moddur.
evt üç hoparlör olayı ses nası 3250den iyi mi bu üç hoparlör sade çağrı anında mı yoksa her zaman mı çalıyo....?
Hoparlörler her zaman çalıyor. Çok yüksek ses veriyorlar 3250 nin sesini bilediğim için ondan üstün olup olmadığını bilmiyorum. Ama gerçekten çok yüksek ve net çıkıyor sesler.
fotoraf makinası tecrübem var N73 benim 2-3 günlük gözlemeim güneş ışının aşırı olduğu ortamlarda beyaz patlaması ( yada aşırı pozlama oluyor )
İSO : sensörün ışıga duyarlılık ayarı yüksekse parlak fotolar elde ediliyor düşükse sensörün ışıga duayrlılığı azalıyor ISO ne denli yüksekse noise oranı o kadar yüksek olur
EV : pozlama değeri deklanşör hızı ve objektifi poz değeri ışığın fazla olduğu ortamda düşük EV değerleriyle aşırı pozlama tersi ortamlarda da tersi engeleniyor . DSLR ,DSLR-like DFM olduğu gibi diafram ayarı veya deklanşör hızına direk ayarlıyoruz gibi bir anlam çıkmasın .
Renkler : sRGB olarak bilinen standart renkleme değerleri tüm dijital fotoraf makinalarında ayarlar aynı . Parlak renk ayarı için bilgim yok
Beyaz dengesi : Güneşli,bulutlu,otomatik ,akkor vb ayarlar var ...
Ama ben 3 gündür deniyorum bir çok kaliteli dijital makina kulanmışlığım var beyaz dengesinde özellikle güneşli ortamlarda aşırı pozlama ekrandan bakınca beyazların aşırılığı var. EV değerini azalmama rağmen ISO duyarlılığını düşmeme rağmen bu değişmedi .N73 ün pozlama zamanı değerleri çok düşük olduğu için titremelerden ve çekilen objenin hareketlerinden çok etkileniyor
pozlama fazlalığı ,yada aşırı pozlama sorunu özellikle makro modda ve aşırı güneşli ortamda var . Otomatik modda , EV değerini azaltıp ISO düşünce düzelme oluyor.
iyi örnekler MAKRO mod
Not :1 . resimdeki sivrilere DİKKAT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pafta_turk -- 29 Ağustos 2006; 22:03:01 >
arkadaslar merhaba ben dh de yeniyim aslında pek de yeni deilim ama kayıt olmamıştım sadece okuyordum.bu n73 gercektwn iyi foto cekiyor tabi renkleri arttırınca çingene işi cekiyo ama n73 kullanıcıları ayarlarını yapmayı öğrenmeleri lazım.time2die o iskele resmin favorim tabi orji renkte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGK -- 30 Ağustos 2006; 0:30:48 >
Bende aldım ama çokta güzel foto çekiyor diyemiyecem bunları görünce
Hayırlı olsun telefonun Senden de resim bekleriz
Öncelikle herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutlarım, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Otomatik mod loş ortam(Büromdaki küçük yer halısı)
Makro mod loş ortam
@pafta_turk; güzel fotolar çekmişsin sanıyorum n73 le çekilmiş ikinci resim olan pembe gülü çekerken renkle oynamamışsın ama w800 de daha canlı çıkmış sanıyorum o ayarı yapsaydın n73 te biraz daha canlı görülebilirdi, n73 teki bu renk parlaklık özelliği gerçekten çok hoş bir şey
Bir ricam ise sizden lütfen diğer marka model telefonlarla çekilmiş fotoları buraya koymayalım burası karşılaştırma konusu değil, şundan emin olun konu kirlenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashafendy -- 30 Ağustos 2006; 9:41:42 >
evet ya bende videoları görmek istiyorum artık. hiç 3.2 megapiksel bi telefonun videosunu görmedim daha önce. bunun videoları kesin güzeldir ama keşke bi de frame hızı saniyede 15 değilde 30 olsaydı o zaman bu telefon tadından yenmezdi o zaman da n93 satamazlardı böylede bişey var ticari kaygı. ama telefon acayip estetik arkadaşlar. symbian işletim sistemli en yakışıklı telefon bence. alanlara hayırlı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: 09oz
Arkadaşlar
Birisi sevabına , bir kaç video koysun da merakımız giderilsin.
h t t p : / / w w w . h e m e n p a y l a s . c o m / d o w n l o a d / 1 4 6 1 1 2 8 / 3 0 0 8 2 0 0 6 0 0 4 . m p 4 . h t m l
@paftaturk Hangi Canon'u kullandığını buradan ya da PM'den iletirsen sevinirim
Ayrıca son fotoğraf mekanik perde kullanan ve de 1/1000 perde hızı yapabilen bir cihaza göre bence kötü, beklerdim ki mekanik perde bu tip pozları yakalmak için işe yarasın ama malesef manuel olarak ayarlanamadığı için telefon kendi kafasına göre takılınca böyle oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOMBER -- 30 Ağustos 2006; 23:19:13 >
Hocam kusra bakmayın ya ban yemeyelim bu kadar msj dan sonra biraz dikkatli olmak lazım dimi ama Ayrıca video için gerçekten özür dilerim gönül isterdiki daha güzel bir yeri çekmek ama ne yapalım elden bu kadar geliyor
N73 GERÇEKTEN İYİ FOTOĞRAF ÇEKİYOR.AMA VİDEO KALİTESİ BEKLENTİLERDEN(EN AZINDAN BENİM) DÜŞÜK.ŞU ANDA N71 KULLANIYORUM.FOTOĞRAF KONUSUNDA İYİ VİDEODA İSE BENCE N73'TEN DAHA İYİ.AMA YİNE DE N73 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ZATEN BENDE TELEFON HASTALIĞI VAR
Arkadaşlar video da bende sorun var elimi titrettim o yüzden. Diğer arkadaşlarda koyarsa bizim için daha iyi olur
@Time2Die Yanıla yakıla 2 Gb miniSD aradığını duymuştum, Teknosa'da gördüm 159 YTL idi yanılmıyorsam; teknosaya bi bakıver istersen
Ben İzmir de oturuyorum Teknosa ya uğradım orda da yok.
Teknosa da başıma bir olay geldi onu da anlatmak istiyorum. Tanıtım standında W810 vardı. Dedim bunların fiyatı ne kadar 770 mi 780 öyle bişey dedi. Ama DIŞARIDAN ALIRSAN 700E BULURSUN herifi satış elemanı olarak koymuşlar adam dışardan daha ucuza alırsın diyo
@Time2Die Yanıla yakıla 2 Gb miniSD aradığını duymuştum, Teknosa'da gördüm 159 YTL idi yanılmıyorsam; teknosaya bi bakıver istersen
Ben İzmir de oturuyorum Teknosa ya uğradım orda da yok.
Teknosa da başıma bir olay geldi onu da anlatmak istiyorum. Tanıtım standında W810 vardı. Dedim bunların fiyatı ne kadar 770 mi 780 öyle bişey dedi. Ama DIŞARIDAN ALIRSAN 700E BULURSUN herifi satış elemanı olarak koymuşlar adam dışardan daha ucuza alırsın diyo
Teknosa neden bilmiyorum, konuyla uzaktan yakindan alakasi olmayan 1suru insan calistiriyo, yani cep telefonu konusu 1yana, orda satilan herhangi 1urunun ne oldugunu, kaca oldugunu, neye yaradigini bilen anca 1-2 calisan ki genelde dukkan ici calisan kaynar. Ya ben SA etiketinden 1az daha kaliteli 1seyler bekliodum isin acikcasi ilk acildiginda, gunden gune beni hayal kirikligina ugratiyo, su frenchising olayini 1az daha kalitelilestirseler, sadece parayi veren magazayi acar yapmasalar ne kadar ii olacak
ya şimdiki fiyatı ne kadar n91 ve n73 ün ikisi arasında inanılmaz,feci,çok acayip kararsızım bilen biri ist/kadıköy fiyatını yazarsa sevinirim.n73 ne kadar n91 ne kadar?
niye herkes n73 te makro çekiyo bişeymi var ya...!
Makro mod nokia da en çok merak edilen konuydu, ve nokia bu sefer başarmış gerçekten; haftasonu manzara çekimi yapmaya çalışacağım bakalım nası çıkacak
fotolara şöyle bir baktım ama dürüst olmak gerekirse hiç biri sony ericsson foto kalitesinin yanından geçemez ...
zaten bu yorumuna artık fanatikik denir başka bişey denmez vallahi ayıp n73 şu anda piyasanın en iyi foto çekekn telefonudur.
aslında en iyi fotoğrafı n93 çekiyor ama şerefszi nokia yazılımını bozdu n93 ün bence çünkü ilk çıkıtğı zaman fotolarla şimdiki fotolar arasında çok fark var o kadar jkaliteli lensten böyle kötü fotolar ya artniyertle yada yazılımı bozmöayla yapılır.