Şimdi Ara

FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
23.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anten ile çalışmaya hazır silikon Tüner
    Global Analog silikon Tüner
    S-Video/komposit video girişleri
    PIP (Picture(Resim) in(içi) Picture(Resim))
    Dijital tv ve analog girişlerden gerçek zamanlı kayıt
    LifeView’ye özel MST ile dijital ve analog kanalları aynı anda canlı seyredin
    TV' ı ayarlanabilir veya tam ekran olarak seyredin
    Zaman Kaydırma Fonksiyonu
    Sabit resim yakalama
    DVB (dijital)radyo dinleme
    FM radyo dinleme (Sadece FM modellerde) (teknosadan aldığım modelde radyo yok denmesine karsın radyosu vardı)
    Windows® 2000 and XP uyumlu

PAKET IÇERIĞI

FlyDVB-S üçlü kart
    AC Adaptör ( Sadece DVB-S için )
    DVB-T için taşınabilir anten
    El kullanımı ile cd-rom kurma
    Hızlı kurma rehberi
    Uzaktan kumanda aygıtı
    FM anten

Gerekli sistem
    FlyDVB Trio CardBus in başarılı kullanımı için, sisteminiz aşağıdaki özelliklere sahip olduğundan emin olunuz:
    • Pentium® 4 veya AMD Athlon 1.4 GHz veya daha hizli, Pentium 4® 2.4GHz veya daha hizli avsiye edilir (HDTV)
    • En az 256MB RAM (512MB RAM önerilir)
    • Windows® 2000(SP4)/XP(SP2)
    • Yükleme için 100MB sabit disk kullanılabilirliği , dosyaların kaydedilmesi ve düzenlenmesi için fazladan boşluk
    • CD-ROM veya DVD sürücüsü
    • DirectX 9.0 destekli VGA yongası
    • DirectX yazılım version 9.0c veya üstü
    • AC97 uyumlu ses kartı
    • Ses çıktısı için hoparlörler
    • Boş PCI yargısı
    • Boşta, kullanılabilir IRQ
    • Digital DVB-T TV anteni veya kablosu
    • Analog TV anteni veya kablosu
    • LNB' li Uydu Çanağı

FLYDVB TRIO CARDBUS BAĞLANTILARI

FlyDVB Trio CardBus kartı s-video, karışık ve analog tv girişleri destekler.

1. TV: Analog TV için ev veya balkon anten bağlantısı FM modellerde: FM radyo bağlantısı
    2. DVB-T: Terrestrial için ev veya balkon anten bağlantısı
    3. DVB-S: Çanak/LNB uydu bağlantısı
    4. Composite video in: VCR veya kamera gibi harici aygıtlar için bileşik video girişi
    5. Audio in (L): Harici ses aygıtın sol ses kanal bağlantısı
    6. Audio in (R): Harici ses aygıtın sağ ses kanal bağlantısı
    7. S-Video Kamera veya harici aygıt için s-video girişi
    8. Power Adaptör girişi ( Sadece DVB-S için )

ARTILAR

-Kart hem analog yayınları hem DVBS hemde DVBT tv kanallarını ve radyoları desteklemesiyle bence trio değil quadro bir kart alternatifi yok.
    -çok kolay bir sekilde sisteme kurulup çalışır hale getiriliyor
    -Teletext desteği
    -Teknosada radyo yok demelerine karşın kart anolog yayınlarıda almakta en azından benimki öyle
    -Yayın kalitesi çok iyi dört dörtlük
    -DVBT kanallarını ilk aramada 3 kanalı birden buldu
    -time shift olayı akıcı bir sekilde geriden yayın takip ediliyor
    -PIP ve POP desteği var burda onemli birsey eklemem lazım anolog yayınla dijital yayını pıp veya pop yapabilirsiniz ama anolog yayınla anolog yayını yapamazsınız yada ben beceremedim
    -kumanda ile tum işlemler gerçekleştirilebiliniyor (kayıt,timeshift,pip,pop,capture... vs.) yalnız pip için kumanda uzerinde swap tusunu goremedim bulamadım

EKSILER

-boyutun pcmci la esit olmaması bende bazı problemler gerceklestirdi benim notbookumda hemen pcmci portun yanında bulunan cd surucum tv kartını takınca açıp kapayamadım cunku kart yaklasık 4 ila 5 mm cıvarında cd surucu kapağımın onune geldi.
    -veilen kumandanın boyutları normal bir ev kumandası ile aynı

SONUÇ

Notebookunuzu tam bir multimedya canavarına donusturmek için biçilmiş kaftan flydvb trio cardbus

Son olarak fiyatını merak edenler kdv dahil 185 YTL

NOT:buraya resimlerde koymak isterdim ama bu ozellik kapalı diyor forum ayarlarından bulamadığımdan resimsiz idare edeceğiz kartı gormek ve son suruculeri yuklemek isteyenler içinhttp://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 adresini ziyaret edebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldwave -- 26 Ağustos 2006; 17:24:15 >

• Kardeş kartı yeni aldım. Sana katılıyorum radyosu da standart. swap tuşu kumandada var. sağ ortada tekrar bak. karasal yayınları nasıl buldun? ben bulamadım. Asıl söyliycem önemli iki problem; teletexi aç deyince hata verip programdan çıkıyor, diğeri de digital yayında(dvb-s) kumanda ile kanaldan kanala atlayamıyorum. arka arkaya gitmek zorunda kaldım. Daha da ilginci kanal sırasını istediğim gibi değiştiremiyorum. Favori kanal vb. gibi bi özellik yok yada bulamadım.
    Bir de şifreli yayınları nasıl çözebilirim? biliyorum belki yeri bura değil ama bu konuda bilgi bulamadım. Başka bir forum açabiliriz belki
  • Ben de teknosadan aldım. Çok kullanışlı ve guzel bir kart.Ancak ben de içindne çıkan natenle karasal dijital yayınları bulamadım. Bunun dışında bir pcimcia pci dönüştürücü sayesinde kartı desktopumda da kullanabiliyorum. Son birşey daha ben de daha önce winfast 2000 xp marka bir tv kartı vardı. Playstationımı tv kartı uzerinden monıtorume bagladıgımda görüntüde bozulmalar ve kaymalar olmustu. BU tv kartında hiçbir sorun olmadı. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BDC213916

Ben de teknosadan aldım. Çok kullanışlı ve guzel bir kart.Ancak ben de içindne çıkan natenle karasal dijital yayınları bulamadım. Bunun dışında bir pcimcia pci dönüştürücü sayesinde kartı desktopumda da kullanabiliyorum. Son birşey daha ben de daha önce winfast 2000 xp marka bir tv kartı vardı. Playstationımı tv kartı uzerinden monıtorume bagladıgımda görüntüde bozulmalar ve kaymalar olmustu. BU tv kartında hiçbir sorun olmadı. Tavsiye ederim.
    Arkadaşlar ürünü kullananların daha çok yorumlarını bekliyoruz.

Ürün için her bişi var ama bişiye yaramıyor diyorlar.
    Tuner chipli olduğundan yayınları alamadıklarından ve ürünün çekmeme gibi sorunlarının olduğundan bahsediliyor.
    Cin yapımı olmayan LNB'ler ile kısmen sorunların çözülebildiğinden bahsedenler var.
    Teletex 'in olmadığı-çalışmadığı, bu fonksiyon çalıştırılmaya çalışınca bilgisayarların kilitlendiği konuşuluyor.
    Capture (Yakalama) işlemini yaparken sorun çıkardığı, windows'u kilitlediğinden bahsediliyor.

Ürünü kullanmadığımdan; ürünü kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrTeach

Arkadaşlar ürünü kullananların daha çok yorumlarını bekliyoruz.

Ürün için her bişi var ama bişiye yaramıyor diyorlar.
    Tuner chipli olduğundan yayınları alamadıklarından ve ürünün çekmeme gibi sorunlarının olduğundan bahsediliyor.
    Cin yapımı olmayan LNB'ler ile kısmen sorunların çözülebildiğinden bahsedenler var.
    Teletex 'in olmadığı-çalışmadığı, bu fonksiyon çalıştırılmaya çalışınca bilgisayarların kilitlendiği konuşuluyor.
    Capture (Yakalama) işlemini yaparken sorun çıkardığı, windows'u kilitlediğinden bahsediliyor.

Ürünü kullanmadığımdan; ürünü kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    Bu tv kartı dvbprog ile uyumlu mu? ve uydudan download yapılabiliyor mu?Alan arkadaşlar bunları deneyebilir mi özellikleri çok hoşuma gitti.Eğer bunlar var kesin alacağım bu kartı.Tamda dijital tv kartı alacaktım.Bunu gördüğüm çok iyi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Bu tv kartı dvbprog ile uyumlu mu? ve uydudan download yapılabiliyor mu?Alan arkadaşlar bunları deneyebilir mi özellikleri çok hoşuma gitti.Eğer bunlar var kesin alacağım bu kartı.Tamda dijital tv kartı alacaktım.Bunu gördüğüm çok iyi oldu.

Alıntıları Göster
    evet alan arkadaşlar progdvb programını kullanabiliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carlito83 -- 2 Eylül 2006; 14:52:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlito83

evet alan arkadaşlar progdvb programını kullanabiliyormu?

Alıntıları Göster
    progdvb v:4.61 itibariyle bu kartı destekliyormus arkadaşlar fakat,uydudan download yapılabiliyor mu bununla?HDTV desteği var mı ve?Goruntude donmalar oluyor diyorlar?LNB olarak nextstar tavsiye ediliyormus.Nextstar kullanınca nasıl acaba sonuc yinede donmalar oluyor mu?kartı kullanan arkadaşlar biraz yardım etseniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 2 Eylül 2006; 15:27:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: okttay

progdvb v:4.61 itibariyle bu kartı destekliyormus arkadaşlar fakat,uydudan download yapılabiliyor mu bununla?HDTV desteği var mı ve?Goruntude donmalar oluyor diyorlar?LNB olarak nextstar tavsiye ediliyormus.Nextstar kullanınca nasıl acaba sonuc yinede donmalar oluyor mu?kartı kullanan arkadaşlar biraz yardım etseniz?

Alıntıları Göster
    bu kart brogdvb ile çalışabiliyor mu? çalışıyorsa sadece dijital uydu yayınlarında mı çalışıyor? hd kayıt yapabiliyor mu? ha bi de uydudan download imkanı var mı? varsa nasıl? kullanan arkadaşlardan cevap vermelerini diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SyBeRcY

bu kart brogdvb ile çalışabiliyor mu? çalışıyorsa sadece dijital uydu yayınlarında mı çalışıyor? hd kayıt yapabiliyor mu? ha bi de uydudan download imkanı var mı? varsa nasıl? kullanan arkadaşlardan cevap vermelerini diliyorum

Alıntıları Göster
    fly dan uzak durun
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzotika

fly dan uzak durun

Alıntıları Göster
    niye ya nesi var ki flyın
  • quote:

niye ya nesi var ki flyın

Alıntıları Göster
    arkadaslarhttp://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 adresinden son versiyonları yukleyin tum problemler cozuluyor olmadı teknik@turanli.com.tr adresine probleminizi ayrıntılı anlatırsanız mesai saatleri içinde gun içinde probleminizi çozuyorlar. dvb-s uydum olmadığından deneyemedim ama dvb-t çok basarılı bu arada swap tusunu halen bulamadım bu arada progdvb programının nesini kullanamıyoruz onuda anlamadım kumandadan butun işlemler halloluyor timeshift kayıt vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: coldwave

arkadaslarhttp://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 adresinden son versiyonları yukleyin tum problemler cozuluyor olmadı teknik@turanli.com.tr adresine probleminizi ayrıntılı anlatırsanız mesai saatleri içinde gun içinde probleminizi çozuyorlar. dvb-s uydum olmadığından deneyemedim ama dvb-t çok basarılı bu arada swap tusunu halen bulamadım bu arada progdvb programının nesini kullanamıyoruz onuda anlamadım kumandadan butun işlemler halloluyor timeshift kayıt vs.

Alıntıları Göster
    senin bahsettiğin dvb-t sanırım dijital karasal yayın. dvb-t ile prog dvb yi çalıştırabildiğini mi söylüyorsun? benim öğrenmek istediğim başka birşey de uydudan interneti kullanabilmek. uydudan yanlızca download yapılabiliyormuş da nasıl merak ettim. yapabilen var mı? deneyenlerden cevap bekliyorum

• quote:

senin bahsettiğin dvb-t sanırım dijital karasal yayın. dvb-t ile prog dvb yi çalıştırabildiğini mi söylüyorsun? benim öğrenmek istediğim başka birşey de uydudan interneti kullanabilmek. uydudan yanlızca download yapılabiliyormuş da nasıl merak ettim. yapabilen var mı? deneyenlerden cevap bekliyorum

Alıntıları Göster
    arkadaslar karasal yayınları aratırken bant genişliği olarak avrupa ve konumuda turkiye secerseniz bulamazsınız bant genişliğini avusturalyaya ve konumuda singapura getirip bir daha taratın o zaman 3 kanalıda buluyor

Sybercy evet karasal yayınla yani dvb-t ile progdvb çalışıyor ustte verdiğim linkten progdvb nin son versiyonunu indir uydum olmadığından diğer sorularını cevaplıyamıyorum

Bir kaç soruda benden dvb-s uydu yayınlarını almam için bu karttan baska ne almalıyım bir çanak anten alsam yeterli olurmu

• quote:

arkadaslar karasal yayınları aratırken bant genişliği olarak avrupa ve konumuda turkiye secerseniz bulamazsınız bant genişliğini avusturalyaya ve konumuda singapura getirip bir daha taratın o zaman 3 kanalıda buluyor

Sybercy evet karasal yayınla yani dvb-t ile progdvb çalışıyor ustte verdiğim linkten progdvb nin son versiyonunu indir uydum olmadığından diğer sorularını cevaplıyamıyorum

Bir kaç soruda benden dvb-s uydu yayınlarını almam için bu karttan baska ne almalıyım bir çanak anten alsam yeterli olurmu

Alıntıları Göster
    uydu yayınlarınıalmak için tabii ki de çanak antene ihtiyacın var. uydu kartını saymıyorum almışsındır zaten. benim önerim 2 tane çanak alman. 1 tanesi turksata bakıcak türk kanallarını çekmek için 2.si ise hotbird e bakıcak avrupa kanallarını çekmek için. uyduları kurması zordur 1 günü işçilere feda etmen gerekebilir

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: coldwave

ben de dvb-t kanallarını bulamadım. bu işe yaramıyor.

aynı karttan ben de bugün aldım... fena değil diyebiilirm...başlangıçta karlı bir görüntü vardı. kablo tv kullanıyorum. biraz anten kablosuyla oynadım ve daha iyi bir görüntü elde ettim. ayarlarla oynayınca daha da iyi bir görüntü elde ettim. fakat bir televizyon netliği bulunmamakta... acaba herkesinki böyle mi?

soracağım birşey daha var ki kutunun üstünde "package contents" adı altında "pal to ntsc connection adaptor" yazıyor. tahmin ediyorum ki bu işe yaramayan bir parça fakat benim kutudan çıkmadı..acaba kutusundan böyle birşey çıkan oldu mu?

kolay gelsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: epoxy

quote:

Orjinalden alıntı: coldwave

ben de dvb-t kanallarını bulamadım. bu işe yaramıyor.

aynı karttan ben de bugün aldım... fena değil diyebiilirm...başlangıçta karlı bir görüntü vardı. kablo tv kullanıyorum. biraz anten kablosuyla oynadım ve daha iyi bir görüntü elde ettim. ayarlarla oynayınca daha da iyi bir görüntü elde ettim. fakat bir televizyon netliği bulunmamakta... acaba herkesinki böyle mi?

soracağım birşey daha var ki kutunun üstünde "package contents" adı altında "pal to ntsc connection adaptor" yazıyor. tahmin ediyorum ki bu işe yaramayan bir parça fakat benim kutudan çıkmadı..acaba kutusundan böyle birşey çıkan oldu mu?

kolay gelsin....

Alıntıları Göster
    yapma ya dvb-t yi ben izliyorum belki yerle alakalıdır benim ev yuksekce bir yerde ve besiktastayım çamlıca çaprazda kalıyor zorda olsa gorunuyor.

ben normal antenle gayet guzel seyrediyorum.

benim kutudan da ntsc pal connector çıkmadı.

bu arada bu alat fazla pilde yemiyor full ekranda 3 saat boyunca notebookun piliyle seyrettim notebookum uyarı verdiğinde pili %10 doluydu.

• quote:

yapma ya dvb-t yi ben izliyorum belki yerle alakalıdır benim ev yuksekce bir yerde ve besiktastayım çamlıca çaprazda kalıyor zorda olsa gorunuyor.

ben normal antenle gayet guzel seyrediyorum.

benim kutudan da ntsc pal connector çıkmadı.

bu arada bu alat fazla pilde yemiyor full ekranda 3 saat boyunca notebookun piliyle seyrettim notebookum uyarı verdiğinde pili %10 doluydu.

Alıntıları Göster
    anladım... evet benim ev de biraz kuytuda kalıyor aslında bu dvb-t için önemli galiba...
    alet bayaa güzel...benim en büyük rahatlığım 37 ekran bir tvnin her tüplü televizyon
    gibi çıkardığı o inanılmaz ve anlatılamaz tiz sesten kurtulmak.

ayrıca güzel bir ses siteminiz varsa tv ye göre çok daha fazla zevk veriyor... uzaktan daha
    güzel bir izleme olanağı var. öğrenci evi olunca bir tv yerini gayet tutyor. ama şu gerçek ki
    karlı görüntü tv'ye göre daha belirgin. dert etmezseniz sorun yok.

bişey daha dikkatimi çekti: kart analog yerine dijital ve karasal dijital üstüne kurulmuş bence...
    yazılımda analog yayın için pek kullanışlılık yokken bunlar diğerleri için düşünülmüş...
    mesela (en azından ben bulamadım) karasal ve dijitalde bulunan kanalları sıralayabilirken analogta sıralama
    yapamıyorsunuz. yane hangi numara sırasında bulduysa kanalı o numara ile çağırabiliyorsunuz. fakat diğerlerinde çeşitli sıralama seçenekleri mevcut...

eklemem gereken birşey daha var ki bazı arkadaşların söylediği gibi analog yayın esnasında herhangi bir takılma vs. yok. sadece aynı anda işlemciye yüklenirseniz takılmalar yaşanıyor. yane tv açıkken bir program çalıştırılır kapatılır veya bir işlem yapılırsa bana göre rahatsız edici olmayan normal takılmalar oluyor ama şöyle koltuğa kurulup tv izliyorsanız herhangi bir takılma yok...

sadece kanalları up down tuşları ile geçmeye çalışırsanız cevap verme süresi baya bi uzun. bu kötü bir özellik olarak sayılabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epoxy -- 6 Eylül 2006; 1:54:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: epoxy

anladım... evet benim ev de biraz kuytuda kalıyor aslında bu dvb-t için önemli galiba...
    alet bayaa güzel...benim en büyük rahatlığım 37 ekran bir tvnin her tüplü televizyon
    gibi çıkardığı o inanılmaz ve anlatılamaz tiz sesten kurtulmak.

ayrıca güzel bir ses siteminiz varsa tv ye göre çok daha fazla zevk veriyor... uzaktan daha
    güzel bir izleme olanağı var. öğrenci evi olunca bir tv yerini gayet tutyor. ama şu gerçek ki
    karlı görüntü tv'ye göre daha belirgin. dert etmezseniz sorun yok.

bişey daha dikkatimi çekti: kart analog yerine dijital ve karasal dijital üstüne kurulmuş bence...
    yazılımda analog yayın için pek kullanışlılık yokken bunlar diğerleri için düşünülmüş...
    mesela (en azından ben bulamadım) karasal ve dijitalde bulunan kanalları sıralayabilirken analogta sıralama
    yapamıyorsunuz. yane hangi numara sırasında bulduysa kanalı o numara ile çağırabiliyorsunuz. fakat diğerlerinde çeşitli sıralama seçenekleri mevcut...

eklemem gereken birşey daha var ki bazı arkadaşların söylediği gibi analog yayın esnasında herhangi bir takılma vs. yok. sadece aynı anda işlemciye yüklenirseniz takılmalar yaşanıyor. yane tv açıkken bir program çalıştırılır kapatılır veya bir işlem yapılırsa bana göre rahatsız edici olmayan normal takılmalar oluyor ama şöyle koltuğa kurulup tv izliyorsanız herhangi bir takılma yok...

sadece kanalları up down tuşları ile geçmeye çalışırsanız cevap verme süresi baya bi uzun. bu kötü bir özellik olarak sayılabilir...

Alıntıları Göster
    Genel olarak piyasada FLY ın tvkartları alınmaz imajı mevcut.Ben bu kartı aldıgımda özelliklerine bayıldım. Tüm yayın türlerini destekleyen hem d e external olması müthiş. Ben bu kartı desktopumdada kullanmak için bir pcimci to pci converter aldım. Su an desktopumdada kullanabiliyorum. Bence ürünün tek kötü yanı yazılımının çok iyi olmayısı. Ama kart gercekten çok iyi. Bu arada bende Dvb-t yayınlarını bulamadım. Kadıköy bagdat caddesinde oturuyorum bundan dolayı olabilir. Herkese tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BDC213916

Genel olarak piyasada FLY ın tvkartları alınmaz imajı mevcut.Ben bu kartı aldıgımda özelliklerine bayıldım. Tüm yayın türlerini destekleyen hem d e external olması müthiş. Ben bu kartı desktopumdada kullanmak için bir pcimci to pci converter aldım. Su an desktopumdada kullanabiliyorum. Bence ürünün tek kötü yanı yazılımının çok iyi olmayısı. Ama kart gercekten çok iyi. Bu arada bende Dvb-t yayınlarını bulamadım. Kadıköy bagdat caddesinde oturuyorum bundan dolayı olabilir. Herkese tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    sevgili arkadaşlar
    uzun zamandır yazamamıştım. Şimdi olduğu kadar sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: alppars

sevgili arkadaşlar
    uzun zamandır yazamamıştım. Şimdi olduğu kadar sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

Alıntıları Göster
    miyagi007 arkadaşımız karasal yayın bulamamış. Ben de iki defa bulamamıştım dün ankaranın yüksekçe bi yerinden antensiz denemdim ve buldum. Anten yanımda yoktu anten yerine 5 cm minicik bi kablo taktım ve buldu. 3 kanal var iki trt ve kanal 1 var.(not: ben ankarada keçiörende bulamadım, ufuktepede kolayca buldum Ankaralı varsa bilir)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.