FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları

coldwave -> FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (26 Ağustos 2006; 17:11:09)

OZELLIKLER

Anten ile çalışmaya hazır silikon Tüner
Global Analog silikon Tüner
S-Video/komposit video girişleri
PIP (Picture(Resim) in(içi) Picture(Resim))
Dijital tv ve analog girişlerden gerçek zamanlı kayıt
LifeView’ye özel MST ile dijital ve analog kanalları aynı anda canlı seyredin
TV' ı ayarlanabilir veya tam ekran olarak seyredin
Zaman Kaydırma Fonksiyonu
Sabit resim yakalama
DVB (dijital)radyo dinleme
FM radyo dinleme (Sadece FM modellerde) (teknosadan aldığım modelde radyo yok denmesine karsın radyosu vardı)
Windows® 2000 and XP uyumlu

PAKET IÇERIĞI

FlyDVB-S üçlü kart
AC Adaptör ( Sadece DVB-S için )
DVB-T için taşınabilir anten
El kullanımı ile cd-rom kurma
Hızlı kurma rehberi
Uzaktan kumanda aygıtı
FM anten

Gerekli sistem
FlyDVB Trio CardBus in başarılı kullanımı için, sisteminiz aşağıdaki özelliklere sahip olduğundan emin olunuz:
• Pentium® 4 veya AMD Athlon 1.4 GHz veya daha hizli, Pentium 4® 2.4GHz veya daha hizli avsiye edilir (HDTV)
• En az 256MB RAM (512MB RAM önerilir)
• Windows® 2000(SP4)/XP(SP2)
• Yükleme için 100MB sabit disk kullanılabilirliği , dosyaların kaydedilmesi ve düzenlenmesi için fazladan boşluk
• CD-ROM veya DVD sürücüsü
• DirectX 9.0 destekli VGA yongası
• DirectX yazılım version 9.0c veya üstü
• AC97 uyumlu ses kartı
• Ses çıktısı için hoparlörler
• Boş PCI yargısı
• Boşta, kullanılabilir IRQ
• Digital DVB-T TV anteni veya kablosu
• Analog TV anteni veya kablosu
• LNB' li Uydu Çanağı

FLYDVB TRIO CARDBUS BAĞLANTILARI

FlyDVB Trio CardBus kartı s-video, karışık ve analog tv girişleri destekler.

1. TV: Analog TV için ev veya balkon anten bağlantısı FM modellerde: FM radyo bağlantısı
2. DVB-T: Terrestrial için ev veya balkon anten bağlantısı
3. DVB-S: Çanak/LNB uydu bağlantısı
4. Composite video in: VCR veya kamera gibi harici aygıtlar için bileşik video girişi
5. Audio in (L): Harici ses aygıtın sol ses kanal bağlantısı
6. Audio in (R): Harici ses aygıtın sağ ses kanal bağlantısı
7. S-Video Kamera veya harici aygıt için s-video girişi
8. Power Adaptör girişi ( Sadece DVB-S için )

ARTILAR

-Kart hem analog yayınları hem DVBS hemde DVBT tv kanallarını ve radyoları desteklemesiyle bence trio değil quadro bir kart alternatifi yok.
-çok kolay bir sekilde sisteme kurulup çalışır hale getiriliyor
-Teletext desteği
-Teknosada radyo yok demelerine karşın kart anolog yayınlarıda almakta en azından benimki öyle
-Yayın kalitesi çok iyi dört dörtlük
-DVBT kanallarını ilk aramada 3 kanalı birden buldu
-time shift olayı akıcı bir sekilde geriden yayın takip ediliyor
-PIP ve POP desteği var burda onemli birsey eklemem lazım anolog yayınla dijital yayını pıp veya pop yapabilirsiniz ama anolog yayınla anolog yayını yapamazsınız yada ben beceremedim
-kumanda ile tum işlemler gerçekleştirilebiliniyor (kayıt,timeshift,pip,pop,capture... vs.) yalnız pip için kumanda uzerinde swap tusunu goremedim bulamadım

EKSILER

-boyutun pcmci la esit olmaması bende bazı problemler gerceklestirdi benim notbookumda hemen pcmci portun yanında bulunan cd surucum tv kartını takınca açıp kapayamadım cunku kart yaklasık 4 ila 5 mm cıvarında cd surucu kapağımın onune geldi.
-veilen kumandanın boyutları normal bir ev kumandası ile aynı

SONUÇ

Notebookunuzu tam bir multimedya canavarına donusturmek için biçilmiş kaftan flydvb trio cardbus

Son olarak fiyatını merak edenler kdv dahil 185 YTL

NOT:buraya resimlerde koymak isterdim ama bu ozellik kapalı diyor forum ayarlarından bulamadığımdan resimsiz idare edeceğiz kartı gormek ve son suruculeri yuklemek isteyenler için http://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 adresini ziyaret edebilirler.

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (29 Ağustos 2006; 17:02:42)

Kardeş kartı yeni aldım. Sana katılıyorum radyosu da standart. swap tuşu kumandada var. sağ ortada tekrar bak. karasal yayınları nasıl buldun? ben bulamadım. Asıl söyliycem önemli iki problem; teletexi aç deyince hata verip programdan çıkıyor, diğeri de digital yayında(dvb-s) kumanda ile kanaldan kanala atlayamıyorum. arka arkaya gitmek zorunda kaldım. Daha da ilginci kanal sırasını istediğim gibi değiştiremiyorum. Favori kanal vb. gibi bi özellik yok yada bulamadım.
Bir de şifreli yayınları nasıl çözebilirim? biliyorum belki yeri bura değil ama bu konuda bilgi bulamadım. Başka bir forum açabiliriz belki

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (31 Ağustos 2006; 11:06:39)

Ben de teknosadan aldım. Çok kullanışlı ve guzel bir kart.Ancak ben de içindne çıkan natenle karasal dijital yayınları bulamadım. Bunun dışında bir pcimcia pci dönüştürücü sayesinde kartı desktopumda da kullanabiliyorum. Son birşey daha ben de daha önce winfast 2000 xp marka bir tv kartı vardı. Playstationımı tv kartı uzerinden monıtorume bagladıgımda görüntüde bozulmalar ve kaymalar olmustu. BU tv kartında hiçbir sorun olmadı. Tavsiye ederim.

DrTeach -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (1 Eylül 2006; 16:59:06)

Arkadaşlar ürünü kullananların daha çok yorumlarını bekliyoruz.

Ürün için her bişi var ama bişiye yaramıyor diyorlar.
Tuner chipli olduğundan yayınları alamadıklarından ve ürünün çekmeme gibi sorunlarının olduğundan bahsediliyor.
Cin yapımı olmayan LNB'ler ile kısmen sorunların çözülebildiğinden bahsedenler var.
Teletex 'in olmadığı-çalışmadığı, bu fonksiyon çalıştırılmaya çalışınca bilgisayarların kilitlendiği konuşuluyor.
Capture (Yakalama) işlemini yaparken sorun çıkardığı, windows'u kilitlediğinden bahsediliyor.

Ürünü kullanmadığımdan; ürünü kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz.

oktaylust -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (2 Eylül 2006; 11:46:44)

Bu tv kartı dvbprog ile uyumlu mu? ve uydudan download yapılabiliyor mu?Alan arkadaşlar bunları deneyebilir mi özellikleri çok hoşuma gitti.Eğer bunlar var kesin alacağım bu kartı.Tamda dijital tv kartı alacaktım.Bunu gördüğüm çok iyi oldu.

carlito83 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (2 Eylül 2006; 14:51:45)

evet alan arkadaşlar progdvb programını kullanabiliyormu?

oktaylust -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (2 Eylül 2006; 15:26:15)

progdvb v:4.61 itibariyle bu kartı destekliyormus arkadaşlar fakat,uydudan download yapılabiliyor mu bununla?HDTV desteği var mı ve?Goruntude donmalar oluyor diyorlar?LNB olarak nextstar tavsiye ediliyormus.Nextstar kullanınca nasıl acaba sonuc yinede donmalar oluyor mu?kartı kullanan arkadaşlar biraz yardım etseniz?

SyBeRcY -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (3 Eylül 2006; 13:22:44)

bu kart brogdvb ile çalışabiliyor mu? çalışıyorsa sadece dijital uydu yayınlarında mı çalışıyor? hd kayıt yapabiliyor mu? ha bi de uydudan download imkanı var mı? varsa nasıl? kullanan arkadaşlardan cevap vermelerini diliyorum

egzotika -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (3 Eylül 2006; 14:08:34)

fly dan uzak durun

SyBeRcY -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (3 Eylül 2006; 14:12:33)

niye ya nesi var ki flyın

coldwave -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (3 Eylül 2006; 22:29:12)

arkadaslar http://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 adresinden son versiyonları yukleyin tum problemler cozuluyor olmadı teknik@turanli.com.tr adresine probleminizi ayrıntılı anlatırsanız mesai saatleri içinde gun içinde probleminizi çozuyorlar. dvb-s uydum olmadığından deneyemedim ama dvb-t çok basarılı bu arada swap tusunu halen bulamadım bu arada progdvb programının nesini kullanamıyoruz onuda anlamadım kumandadan butun işlemler halloluyor timeshift kayıt vs.

SyBeRcY -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (4 Eylül 2006; 11:11:01)

senin bahsettiğin dvb-t sanırım dijital karasal yayın. dvb-t ile prog dvb yi çalıştırabildiğini mi söylüyorsun? benim öğrenmek istediğim başka birşey de uydudan interneti kullanabilmek. uydudan yanlızca download yapılabiliyormuş da nasıl merak ettim. yapabilen var mı? deneyenlerden cevap bekliyorum

coldwave -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (4 Eylül 2006; 11:24:37)

arkadaslar karasal yayınları aratırken bant genişliği olarak avrupa ve konumuda turkiye secerseniz bulamazsınız bant genişliğini avusturalyaya ve konumuda singapura getirip bir daha taratın o zaman 3 kanalıda buluyor[:'(]

Sybercy evet karasal yayınla yani dvb-t ile progdvb çalışıyor ustte verdiğim linkten progdvb nin son versiyonunu indir uydum olmadığından diğer sorularını cevaplıyamıyorum

Bir kaç soruda benden dvb-s uydu yayınlarını almam için bu karttan baska ne almalıyım bir çanak anten alsam yeterli olurmu

SyBeRcY -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (4 Eylül 2006; 11:37:37)

uydu yayınlarınıalmak için tabii ki de çanak antene ihtiyacın var. uydu kartını saymıyorum almışsındır zaten. benim önerim 2 tane çanak alman. 1 tanesi turksata bakıcak türk kanallarını çekmek için 2.si ise hotbird e bakıcak avrupa kanallarını çekmek için. uyduları kurması zordur 1 günü işçilere feda etmen gerekebilir

epoxy -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (5 Eylül 2006; 19:10:55)

quote:

Orjinalden alıntı: coldwave

arkadaslar karasal yayınları aratırken bant genişliği olarak avrupa ve konumuda turkiye secerseniz bulamazsınız bant genişliğini avusturalyaya ve konumuda singapura getirip bir daha taratın o zaman 3 kanalıda buluyor[:'(]

ben de dvb-t kanallarını bulamadım. bu işe yaramıyor.

aynı karttan ben de bugün aldım... fena değil diyebiilirm...başlangıçta karlı bir görüntü vardı. kablo tv kullanıyorum. biraz anten kablosuyla oynadım ve daha iyi bir görüntü elde ettim. ayarlarla oynayınca daha da iyi bir görüntü elde ettim. fakat bir televizyon netliği bulunmamakta... acaba herkesinki böyle mi?

soracağım birşey daha var ki kutunun üstünde "package contents" adı altında "pal to ntsc connection adaptor" yazıyor. tahmin ediyorum ki bu işe yaramayan bir parça fakat benim kutudan çıkmadı..acaba kutusundan böyle birşey çıkan oldu mu?

kolay gelsin....

coldwave -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (6 Eylül 2006; 0:22:33)

yapma ya dvb-t yi ben izliyorum belki yerle alakalıdır benim ev yuksekce bir yerde ve besiktastayım çamlıca çaprazda kalıyor zorda olsa gorunuyor.

ben normal antenle gayet guzel seyrediyorum.

benim kutudan da ntsc pal connector çıkmadı.

bu arada bu alat fazla pilde yemiyor full ekranda 3 saat boyunca notebookun piliyle seyrettim notebookum uyarı verdiğinde pili %10 doluydu.

epoxy -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (6 Eylül 2006; 1:47:18)

anladım... evet benim ev de biraz kuytuda kalıyor aslında bu dvb-t için önemli galiba...
alet bayaa güzel...benim en büyük rahatlığım 37 ekran bir tvnin her tüplü televizyon
gibi çıkardığı o inanılmaz ve anlatılamaz tiz sesten kurtulmak.

ayrıca güzel bir ses siteminiz varsa tv ye göre çok daha fazla zevk veriyor... uzaktan daha
güzel bir izleme olanağı var. öğrenci evi olunca bir tv yerini gayet tutyor. ama şu gerçek ki
karlı görüntü tv'ye göre daha belirgin. dert etmezseniz sorun yok.

bişey daha dikkatimi çekti: kart analog yerine dijital ve karasal dijital üstüne kurulmuş bence...
yazılımda analog yayın için pek kullanışlılık yokken bunlar diğerleri için düşünülmüş...
mesela (en azından ben bulamadım) karasal ve dijitalde bulunan kanalları sıralayabilirken analogta sıralama
yapamıyorsunuz. yane hangi numara sırasında bulduysa kanalı o numara ile çağırabiliyorsunuz. fakat diğerlerinde çeşitli sıralama seçenekleri mevcut...

eklemem gereken birşey daha var ki bazı arkadaşların söylediği gibi analog yayın esnasında herhangi bir takılma vs. yok. sadece aynı anda işlemciye yüklenirseniz takılmalar yaşanıyor. yane tv açıkken bir program çalıştırılır kapatılır veya bir işlem yapılırsa bana göre rahatsız edici olmayan normal takılmalar oluyor ama şöyle koltuğa kurulup tv izliyorsanız herhangi bir takılma yok...

sadece kanalları up down tuşları ile geçmeye çalışırsanız cevap verme süresi baya bi uzun. bu kötü bir özellik olarak sayılabilir...

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (6 Eylül 2006; 13:11:54)

Genel olarak piyasada FLY ın tvkartları alınmaz imajı mevcut.Ben bu kartı aldıgımda özelliklerine bayıldım. Tüm yayın türlerini destekleyen hem d e external olması müthiş. Ben bu kartı desktopumdada kullanmak için bir pcimci to pci converter aldım. Su an desktopumdada kullanabiliyorum. Bence ürünün tek kötü yanı yazılımının çok iyi olmayısı. Ama kart gercekten çok iyi. Bu arada bende Dvb-t yayınlarını bulamadım. Kadıköy bagdat caddesinde oturuyorum bundan dolayı olabilir. Herkese tavsiye ederim.

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 17:36:38)

sevgili arkadaşlar
uzun zamandır yazamamıştım. Şimdi olduğu kadar sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 17:42:08)

miyagi007 arkadaşımız karasal yayın bulamamış. Ben de iki defa bulamamıştım dün ankaranın yüksekçe bi yerinden antensiz denemdim ve buldum. Anten yanımda yoktu anten yerine 5 cm minicik bi kablo taktım ve buldu. 3 kanal var iki trt ve kanal 1 var.(not: ben ankarada keçiörende bulamadım, ufuktepede kolayca buldum Ankaralı varsa bilir)

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 17:54:12)

Dr teach kardeşimiz biriki şey sormuş.
Çekmeme gibi bi durum yok aslında. Ama normal uydu receiver gibi değil. Normal receiverler yüzde atmış-yetmiş seviyede çok iyi görüntü verir. Tüm digital tv kartları gibi fly da ince ayar ister. Çanağı yüzde yüze yakın nitelikte kurdurmak gerekli. Montajı yapan adama bunu belirtirseniz oda hassas davranırsa hem çekmeme(bazı kanal bulamama) problemi hemde donma problemi ortadan kalkar. Öte yandan çanak anteni büyükçe almanız avantaj olacaktır.
çin yapımı lnb ye gelince zaten kullandığımız lnblerin tamamına yakını çin yapımı. Ben next nextstar kullanıyorum. O da çin yapımı memnunum.
bir de teletexim hala çalışmıyor ama bu konuda bi araştırma yapmaya fırsat olmadı ben bilmiyom bilen varsa söylesin.
Capture yaparkan ve direkt kayıt tuşuna basarkaen bir saniyeden biraz az bir donma mevcut bu işlemci veya ramla ilgili olabilir.

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 18:01:51)

oktaylust ve çarlito kardeşlerimiz progdvb yi sormuş. Ben prog dvb yi kurdum ve gayet uyumlu çalışıyor hatta iki program birlikte kurulu hangisini açarsam onunla çalıştırabiliyorum.
Yeni alacak arkadaşlara Şunu da belirteyim ki 10 günlük bi araştırma sonucu laptopum tv geleceği içi en uygun kartın bu olduğunu ve pek fazla seçenek de olmadığını anladım. Ankarada çok aradım bu kartı ben. Üçü bir arada olması çok iyi. Desktop için üçü bir arada da var o bundan biraz daha iyiymiş.
Uydudan download işinden ben anlamam ama öyle bir özelliği olduğunu sanmıyorum olsa bi yerlerde reklam ederlerdi. Sanıyorum o daha komplex kartlar için geçerli(tecnisat skystar gibi)

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 18:09:58)

Coldwave kardeş Dvb-s i sormuştu sanırım.
Ben kartı Dvb-s le kullanıyorum ve oldukça memnunum. Analog ve Dvb-t ile de kullandım ikiside gayet iyi. Ayrıca Karasal yayını avrupa-avrupa ayarlarında buldum ben. Dvb-s için bir çanak almalısınız yerine göre 30ytl civarı(büyük çaplı alın) ve birde (Lnb tabiki digital) oda 15 ytl den başlıyor. Başka bişeye ihtiyaç yok.(Lnb yi next-nexstar tercih edin.)
uydu kurma işine gelince adamı biraz sıkıştırın uyduyu iyi bulsun netlik seviye iyi olsun. Bu şartlar altında bile benim uyduyu kurmaları 15 dakika sürdü hem de kat arasında.

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 18:20:48)

Epoxy kardeşe de diyorum ki
Dvb t yi yerine göre antensiz bile bulabilirsin. Bu arada netlik süper.
Ben kabloluyla denemedim ama Dvb s ve Dvb-t de netlik mükemmel. Analog da birçok tv kartı kadar iyi. Problem şurdan kaynaklanıyor en iyi tvnin (plazmalar hariç) çözünürlüğü en kötü bilgisayar çözünürlüğünden daha azdır. Hele ki 37 ekranın çözünürlüğü. O yüzden analog yayındaki bozuk pikseller ekranda sanki büyütülmüş gibi göze çarpıyor. Netlik daha fazla bozuk gibi görünüyor. Yani karlı görüntü çözünürlükten.
nalog tv de takılma donma yok varsa o ramla alakalı olabilir. son olarak negatif yanları tespitine katılıyorum, Analogta kanal sıralama problemi var ve tuşlarla kanal değiştirirken yavaş değişiyor adamı uyuz ediyor :)
Ben yine de derim ki Aver in cardbusuna fark atıyor.

alppars -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (9 Eylül 2006; 18:23:07)

Başka soru ??[sm=s18.gif]

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (11 Eylül 2006; 14:28:04)

sonuç olarak karasal dijital yaynını almak için avurpa avrupa yım ı seçmeliyiz yoksa avustralya singapuru mu? bugun camlıca tepesin e çıkıp denicem:)

coldwave -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (11 Eylül 2006; 20:29:55)

valla benimki avustralya singapur avrupa turkey ile bulamamıstım

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (11 Eylül 2006; 20:57:44)

evet bugun karasal dijital yayını camlıca y a yakın bir yerd e denedim ve 3 kanalı d a buldum. Ancak nedendir bilmiyorum sinyal zayıf oldugu için belki de görğntü yavaş yavaş değisiyodu. Ama goruntu kalitesi gayet ii.

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (11 Eylül 2006; 21:03:55)

Bir de acil bilmem gereken bir sorum var. Ben bu kartı laptopumda sorunsuz calıştırıyorum. Ancak desktopta kullanmak için pcimci to pci dönüştürücüsü vasıtasıyla kullandıgımda kartın içinden çıkan software çalışmadı. Hatta ben olayı biraz dah a abartıp playsation 2 mi lcd monitorumde denemek için bu kartı kullandım. Winamp tv programında gayet ii bir görüntü elde ettim. Daha once winfast tv 2000 xp ile playstation oyunlarının bir kısmında sorunlar yasadım. Ekranın kayması, ust uste binme gibi... bu kartta hiç bir sorun yaşamadım . Benim sorum desktopumda da sorunsuz çalıştırabilecegim ücretsiz PVR software i varmı bildiginiz? FLY ın cd deki software i desktopumda pcimcia to pci kartıyla sanırım uyumsuzluk gösterdi.

epoxy -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (12 Eylül 2006; 12:52:34)

Arkadaşlar selam,
Alpparsa cevaplar için teşekkürler...

Bir kaç sorum daha var:

1. pcmci to usb dönüştürücü bir cihaz var mıdır? Var ise ne kadardır nerden temin edilebilir? Verimli olur mu?

2. Yukarıda da bahsedildiği gibi şu fly'ın kendi yazılımı yerine kullanabileceğim (şimdilik analog kablo tv ve radyo için) bir program var mı?

3. Bu kartı çalıştırmak için kullandığınız ve başarılı olduğunu düşündüğünüz tüm yazılımları tam adıyla yazarsanız çok iyi olacak. (dvb-s,dvb-t veya analog)

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (12 Eylül 2006; 16:32:40)

ilk sorun a cevap veriim pcmcia dan usb ye donuşturucu ben d e cok aradım ama böyle bi r kart bulamadım. Bende bu kartı usb den baglamak isterdim ama maalesef yok. bu nedenle tek çare pcimcia den pci ya dönüştürücü kart. Aslınd a bu kart da çok fazla piyasada bulunmuyor ama yazıcıoğlu nda bulabilirsin. yaklaşık 40 milyon civarında

seasoul -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (12 Eylül 2006; 18:33:05)

FLYDVB-S Dijital TV Kart,
arkadaslar ben bununla ilgileniyorum.. kullanan deneyen varmıdır?, vidoe in özelliği önemli benim için, bir de digital rv yayınında kanal geçiş hızları nedir?
http://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=14

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (14 Eylül 2006; 10:34:30)

madem baska kartla ilgileniyon burda neden soruyon o soruyu?

epoxy -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (15 Eylül 2006; 23:02:28)

quote:

Orjinalden alıntı: epoxy

Arkadaşlar selam,
Alpparsa cevaplar için teşekkürler...

Bir kaç sorum daha var:

1. pcmci to usb dönüştürücü bir cihaz var mıdır? Var ise ne kadardır nerden temin edilebilir? Verimli olur mu?

2. Yukarıda da bahsedildiği gibi şu fly'ın kendi yazılımı yerine kullanabileceğim (şimdilik analog kablo tv ve radyo için) bir program var mı?

3. Bu kartı çalıştırmak için kullandığınız ve başarılı olduğunu düşündüğünüz tüm yazılımları tam adıyla yazarsanız çok iyi olacak. (dvb-s,dvb-t veya analog)

yok mu bunları deneyen ve cevabı olan bir arkadaş??????????

demircibu -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (16 Eylül 2006; 6:03:07)

quote:

Orjinalden alıntı: egzotika

fly dan uzak durun

nedenki fiyatına göre en ii f/p oranı onda

maximusix -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (17 Eylül 2006; 11:26:21)

arkadaşlar bende bu kartı almak istiyorum siz nasıl laptoplarda denediniz (cpu,ram,ekran kartı v.s) benim cpu celeron m 1.5 512 ram var acer 2423 bu kartı calıştırırmı

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (17 Eylül 2006; 20:01:45)

en üstte coldwave in ilk mesajında gerekli sistem özellikleri yazıyor. bi bakıver.

epoxy -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (18 Eylül 2006; 10:49:59)

Sistem için biraz yorucu bir kart:

Benim laptop HP Pavilion - AMD TURION 64 1.8 Ghz - 512 mb ram - 128mb ATI RADEON XPRESS 200M...

Eğer normal tv izliyorsan hiçbir sorun yok...işlemci çalışmaya başlarsa yoğun bir web sayfasını browse ediyorsan ve aşağı yukarı indirip kaldırıyorsan takılmalar kasılmalar gerçekleşiyor.

Celeron işlemci ile pek verim alınamaz gibi duruyor bence...

SyBeRcY -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (19 Eylül 2006; 14:36:00)

arkadaşlar bu kart için kablo tv tararken yayının cam gibi olması mı gerek? karlı kanalları bulamıyor mu? bi de karasal dijital için herhangi bir kablo ya da anten gibi bişeye ihtiyaç var mı? duyduğuma göre anten ya da kablo olmadan da izlenebiliyormuş

epoxy -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (20 Eylül 2006; 12:51:30)

kablo tv de 49-50 civarında bulduğu kanallardan bir kısmı gayet karlı durumda. öyle cam gibi olmasını beklersen hüsrana uğrarsın... karlı kanalları buluyor tabii ki...

zaten kutu içeriğinde karasal dijital yayın anteni var.... antensiz olur mu bilmem...

seagleye -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (24 Eylül 2006; 23:32:33)

arkadaşlar ürün ASUS A6 serisi ile uyumlu değil malesef.. Asus'un yan taraflari hafif acıyla aşağı doğru iniyor ve pcmcia slotun girişi biraz aşağıda kaliyor. Buyüzden kart slota tam oturmuyor kartın kasası oldukca buyuk ve kutu gibi yapmislar biraz dizayna onem verseler olcakti bu is.. urunu geri iade ettim:(

miyagi007 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (25 Eylül 2006; 23:16:30)

Ben de ASUS W6R modeli var. Sorunsuz çalışıyor.Tavsiye ederim.Piyasada böyle bir kart yok. Gittiğim tekno marketlerde millet innamıyo .Olurmu öle şey diyo hem dijital hem analog. EE LİFEVİEW.

vimpir1905 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (4 Ekim 2006; 15:56:30)

arkadaşlar kartı dün aldım benim ev biraz kuytuda kaldığı için analog antenle hiçbir yayını bulamadım digitalde heepsini buldu ve gayet iyi bir performansla sadece tek merak ettiğim karasal yayın için özel bir anten gerekiyormu yoksa şu evde tv üstüne koyduğumuz normal antenlerlede karasal yayıınlar izlenebiliyormu bilen arkadaşlar bi cevaplarsa sevinirim..

yyayman -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (7 Ekim 2006; 17:32:09)

Şimdi benimde bu kartla ilgili bi sorum olcak;

Notebookunda bu kartı kullanarak PlayStation oynayabilen oldumu hiç???

Notebookun ekranını kullanabiliyomuz televizyon yerine Playstation oynamak için???

Bana bu bilgi çok lazım lütfen deneyen varsa olumlu/olumsuz cevap yazıversin...

yyayman -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (25 Ekim 2006; 22:17:23)

yukardaki soruu kimse bilmiyoömu yaw?

myrecep -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (22 Mart 2007; 10:16:42)

ARKADAŞLAR ÜRÜN HEPSİBURADA DA SATIŞA ÇIKTI FİYATI 163,78 YTL KONU BİRAZ ESKİMİŞ AMA ÜRÜN HAKKINDA TECRÜBESİ OLANLAR BİRAZ YORUMLARLARMI. TEŞEKKÜRLER

myrecep -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (24 Mart 2007; 13:37:17)

quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

Şimdi benimde bu kartla ilgili bi sorum olcak;

Notebookunda bu kartı kullanarak PlayStation oynayabilen oldumu hiç???

Notebookun ekranını kullanabiliyomuz televizyon yerine Playstation oynamak için???

Bana bu bilgi çok lazım lütfen deneyen varsa olumlu/olumsuz cevap yazıversin...

TABİYKİ OYNAYABİLİRSİN NOTEBOOK UNUZDA S-VİDEO GİRİŞİ VARSA YİNE OYNARSINIZ.

iherdem -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (27 Mart 2007; 0:49:08)

Arkadaslar forumda yeniyim ama bu kartı ne zamandan beri arattırıyorum gogleye notbuk için daha önce bende skystar 2 pcı vardı manyak bir karttı üstüne tanımam masaustunu sattım notbuk aldım aynı kartın pcmcia yuvaya uyanı bu gun karşılastım. bu kart bir gunlük araştırmam sonucu data bilgisi aldığı yazıyordu bir yerde data transferi yapıyorsa uydudan download yapabilir bu kart ben sky starla çok film indirdim mantık aynı skywiew skynet proğramları ile denemek lazım % 90 uydudan dovnload yapar bu kart diger forumlardan taratın bulursunuz daha fazla bilgi

iherdem -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (27 Mart 2007; 1:00:58)

LIFEVIEW FLY LR520 DVB TRIO CARDBUS PCMCIA TV KARTI

Dijital TV keyfini Lifeview Fly LR520 DVB Trio Cardbus PCMCIA TV Kartı ile yaşayın. Fly LR520 ile dijital çanak anten üzerinden TV ve radyo yayınlarına ulaşabilir, yüksek görüntü kalitesinin ve stereo sesin keyfini çıkarabilirisiniz.

Lifeview Fly LR520 DVB Trio Cardbus, video kaydına olanak tanıyan S-Video ve Kompozit girişlerine sahiptir. Lifeview sahip olduğu MTS (Multiple Streaming technology) sayesinde PIP(Picture in Picture), POP (Picture out of Picture) görüntü özelliklerini elde edebilirsiniz. Lifeview’ın sahip olduğu Twin mode özelliği, dijital TV ile analog video görüntülerini aynı anda görüntüleyebilme imkanı tanımaktadır.

Lifeview Fly LR520 DVB Trio Cardbus ile sevdiğiniz programı seyrederken aynı zamanda diğer kanaldaki TV yayınını kaydedebilirsiniz. Lifeview Fly LR520 DVB Trio Cardbus, güç ihtiyacını USB girişinden sağladığı için ilave bir güç adaptörü gerektirmez. Ses kartı bağlantısı için ilave bir kablo gerektirmez.

* Dijital uydu TV ve Radyo alıcısı (DVB-S)
* S-Video ve Composite video girişi
* Teletext ve EPG
* DVB Data Servisi
quote:

Orjinalden alıntı: iherdem

Arkadaslar forumda yeniyim ama bu kartı ne zamandan beri arattırıyorum gogleye notbuk için daha önce bende skystar 2 pcı vardı manyak bir karttı üstüne tanımam masaustunu sattım notbuk aldım aynı kartın pcmcia yuvaya uyanı bu gun karşılastım. bu kart bir gunlük araştırmam sonucu data bilgisi aldığı yazıyordu bir yerde data transferi yapıyorsa uydudan download yapabilir bu kart ben sky starla çok film indirdim mantık aynı skywiew skynet proğramları ile denemek lazım % 90 uydudan dovnload yapar bu kart diger forumlardan taratın bulursunuz daha fazla bilgi

* Video kayıt (TV’den Mpeg-2, Video'dan Mpeg1/2/4)
* Programlanabilir kayıt imkanı
* Uzaktan Kumanda

yaman21 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (2 Mayıs 2007; 16:34:12)

bu kartı kullanan var mı dvbs yayınları nasıl herhangi bir sorun var mı sizde

RockEvi -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (25 Mayıs 2007; 0:52:34)

ürünü(masa üstü pc için olanini ) bu gün mecidiyeköyden aldim 115 ytl'ye fazla para vermeyin teknosada 150 falan..ama vista drevirini bulamadim..turanlida driver inidirorum ama kurulmuor oda [X(]

extra34 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (25 Mayıs 2007; 2:48:25)

quote:

Orjinalden alıntı: RockEvi

ürünü(masa üstü pc için olanini ) bu gün mecidiyeköyden aldim 115 ytl'ye fazla para vermeyin teknosada 150 falan..ama vista drevirini bulamadim..turanlida driver inidirorum ama kurulmuor oda [X(]

Kardeş şu mereti bende alıcam ama hala kararsızım.

sulo61gun -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (10 Haziran 2007; 11:46:10)

ya bi arkadaş asus a6 serisine uyumlu olmadığını söylemiş bu kartın.bende ASUS A6TC var.kullanamam mı bu kart ben şimdi?
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd48303

gael -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (8 Temmuz 2007; 4:14:40)

arkadaslar notebook icin bi tv karti alicam,suan en iyi olarak bumu gozukuyor fiyat performans olarak,ayrica bu kart sayesinde lig tvyi cozebilirmiyim

birde bu kartlarla arasinda cokmu fark var,
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=525&productid=bd49534
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=525&productid=bd80210

kill1033 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (19 Temmuz 2007; 22:44:30)

quote:

Orjinalden alıntı: sulo61gun

ya bi arkadaş asus a6 serisine uyumlu olmadığını söylemiş bu kartın.bende ASUS A6TC var.kullanamam mı bu kart ben şimdi?
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd48303

Evet bu sorunla bugün ben de arkşılaştım. Aynı kartı aldım ve asus a6jc kullanıyorum ama tv kartı gerçekten girmiyor. Çünkü yan yüzeyi eğik ve 4 mm kadar içeride buna bir de kartın büyük olması eklenince byle bi sorun ortaya çıkıyor. Muhtemelen sen de yaşayacaksın çünküne benimkiyle aynı kasa.

Ben bilgisayarcıya geri verdim firmayı arayacak eğer bi dönüştürücü varsa getirtecekler ama yoksa iade edicem.

mam12345 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (29 Temmuz 2007; 15:50:15)

arkadaşlar sizce bu kart dell ınspıron 6400 e olurmu giriş L gibi

extra34 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (29 Temmuz 2007; 18:30:29)

Arkadaşlar kartın fiyatı ne alemde şu anda? Bugün teknosaya bakmaya gittim ama 185 ytl. Daha ucuza bulunabilir mi?

hwci -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (30 Temmuz 2007; 17:13:26)

Merhaba ben FLYDVB Trio Cardbus satin aldim. Analog TV, DVB-T özelliklerini kullanabilmeme ragmen DVB-S'de sorun yasiyorum. Ama uydu konusunda ne yaptiysam bir sonuca ulasamadim.

Ilk once sunu soyleyeyim canak ve LNB'de hicbir sorunum yok, cunku antenden gelen kabloyu desktop'umdaki Skyvision karti girisine bagladigim anda butun kanallari sorunsuz izliyorum fakat FlyDVB'ye baglayip kendi orijinal programinda horbird'u SCAN yaptigim zaman cok uzun sure gecen scan suresine ragmen sifir kanal buluyor. Diseq'i falan da devreden cikarip denedim yine sonuc degismedi. Kendi programi disinda progDVB vs. denedim yine sonuc degismedi.

Simdi cozume gitme acisindan yardimci olabilecek bir takim buldugum noktalari da soyleyeyim:

Voltaj gonderyormu lnb'ye diye voltmetre ile kartin lnb cikisina baktigimda bazen 17-18 volt arasi gonderdigini ama bazen scan islemine basladigi halde sifir volt oldugunu gordugum oldu. Ama sifir volt durumunda scan devam ederken zaten takili olan adaptor girisini bir kere cikarip tekrar takinca bu sefer kendine geldi ve yine 17 volt civari gerilim verdigini gordum. Bu software-hardware arasi iletisim bug'i gibi geldi bana..bilmiyorum ama.

Bir de scan yaparken cok az da olsa bazi frekanslarda "Signal Strength"in sifirdan farkli gosterdigini gordum, "Service Information" kismindada gosterge hareket halinde oluyordu bu frekanslari tararken ama hicbir kanal bulunmus olmuyordu isin sonunda. Ben de bu freakanslari "Transpoder Scan" den manual tarattim, bu sefer radyo, tv gibi bir takim kanallar buldu. Ama bu kanallari actiginizda hicbirinden hicbir ses yada goruntu gelmiyor. Bir sure bekliyor "Signal is unlocked" diye bir uyari veriyor.

Sonuc olarak diger receiverim ile sorunsuz goruntuledigim uydu yayinlarindan bu kart ile hicbir yayina ulasmam mumkun olmadi. Karti asil bu ozelliginden satin almistim halbuki. Yardimci olabilecek birisi cikarsa cok sevinirim.

extra34 -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (1 Ağustos 2007; 15:41:46)

@hwci
Şimdi bunları dedin bende alsam mı almasam mı noktasına geri döndüm almaya karar vermişken. DVB-S sorunluysa daha ne olsun. Ama acaba herkes yaşadı mı bu tür sorunlar? Yoksa sana mı denk geldi?

Bu arada bunca zamandır kimse söylememiş, bu kart türksatta kaç kanal çekiyor?

0nly -> Cevap: FLY DVB TRİO PCMCI TV KARTI İNCELEMESİ (2 Ağustos 2007; 9:11:45)

bende bunu almak istiyorum pişmanmısnız yoksa memnunmusunz?

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.328125