Şimdi Ara

Yeni Sistem ( Home Theatre - Media Center ) UPGRADE 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
5
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş zaman yapmış kurmuş olduğum ses sisteminde yavaş yavaş amatör olarak iyileştirmelere gitmekteyim bu konuda ilk olarak ürünü kurduğum zaman ki Kabloları değiştirmek ve kabloların uclarına banana pluglar takmak oldu,

ANA KONU

http://forum.donanimhaber.com/m_88351474/f_//tm.htm#88442378

Nakamichi Speaker banana plug connector 24k Gold plated

Bakır Kablolar;

Center : 1 mt
    Front : 4*2 mt
    Surround : 10*2 mt

Subwoofer için Uptech Kablo (geçici olarak)

Sistemden Söktüğüm kablo modeli ve subwoofer kablosu,

İlk İzlenim,
    Sürekli ayar yaptığım ve gercekleşen değişiklikleri test ettiğim bir şarkım var DTS formatında,bütün değişiklikleri yaptıktan sonra dinlediğimde fark ettiğim seslerin daha belirgin ve daha önce derinden gelen bir kaç tınının daha belirgin hale geldiği,
    Belki ben piskolojik olarka etkilendim ama yapılan işten zarar gelmez :)

Özel Olarak ;

SETRA19 nickli üye kardeşime kablo ve ürün temini ve bilgilendirici yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
    (bütün ürünleri ondan almış bulunmaktayım.)

TTMoudan nickli forum üyemiz çok sevgili abimede ayrıca teşekkür ederim gece gündüz verdiği destekten ötürü :)

Tüm forum arkadaşlarımada daha önce ki konumda teşekkür etmiştim ama burdanda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum böyle güzel bir zevke verdikleri fikilerle ve yardımcı oldukları konularla benimde sahip olmamı sağladıkları için...

Selamlar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diadavidoff -- 15 Mart 2014; 2:45:16 >

• diadavidoff kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam eline sağlık çok güzel olmuş keyifle dinle eğer aldığın fiyatlar özel değilse paylaşabilir misin bende kulelerim için düşünüyorum da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm YAMAHA DENON PİONEER avr ve speaker için fiyat alabilirsiniz.

Ürünlerimiz faturalı ve 2 yıl garantilidir.

Bu arada diadavidoff kardeşim yeni kabloların hayırlı olsun saf bakır ve kaliteliye benziyor kimden aldın.
  • Şaka bi yana kabloları özay elektronik güvencesiyle biz verdik.

Arkadaşımın işçiliği çok iyi kabloları tek tek isimlendirmiş.
    Banana jackları yandan sıkmak yerine üsten yapması olası parazitlenmeyi engeller ve tellerin kırılmasını engellemiş aklıllıca yöntem.
    Kabloların kaliteli olması olası kayıpları engellemekte.
    Banana jacklar bizimde sattığımız ürün olup üst düzey kalitededir.
    Bu arada sistemden söktüğün eski kablo resmen elektrik kablosuna benziyor. Parlak bakır olmadığı saf bakır olmadığı rengin koyuluğundan belli.
    Parazit ses ve omaj kaybı yaşatır.

Tekrar hayırlı olsun kardeşim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setra19 -- 14 Mart 2014; 10:16:38 >
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim kardeşim elimizden geldiğince yaptık bişeyler işte,
    Setra kardeşim konuya müdahil olmuş zaten gerekli fiyat bilgilerini kendisinden alman daha doğru olur sanırım...
    Elinde ki tercih etmek isteyeceğin ürünlere göre :)
    Şimdiden kolay gelsin sanada...
  • setra19 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim,Tekrar ilginden ve alakndan ötürü ,özellikle ihtiyaclarıma çok cabuk dönüş yaptığın için :)
    Eski kablolara hiç girmeyelim zaten söküp inceledikten sonra bu kabloyu kullandığımdan ötürü kendimden utandım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diadavidoff -- 15 Mart 2014; 1:37:02 >
  • Fiyatlarını bilemez çünki bazı ürünler kendisine bedelsiz gönderildi. Kardeşimi aynı zamanda test kullanıcı olarak belirledik. Yakında kendisine ücretsiz çift sarmal örgülü subwoofer kablosunu ücretsiz sevk edicez. Testini yapıp bizle değerli yorumunu paylaşması için Kardeşim uzun zamandır beni beklediği ve hiç bir yerden ürün almadığı için ürünler %75 lik kısmını ücretsiz almaya hak kazandı. Tabi durduk yere değil aynı zamanda arkadaşımdır.

Herkese dürüstce yardımcı olmaya çalışıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8 Bass
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eline saglık gule gule kullan

Ama cok abartılacak bi sey yok o kablolarda bananalarda. Haberin ola daha profesyonel seyler e yönel bence

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ya böyle bir yorum şekli var mı.

Bananaların süper olmadığını diadavidoff arkadaşımda biliyor. Fakat bir fotoğrafla kabloların abartılacak olmadığını nasıl anladınız anlamadım. Mesele sizin o kablonun metre fiyatından haberiniz yok sanırım. Kablo saf cu dur. Ayrıca çok dikkate gerek yok normal bir kullanıcı bile sesteki farkı duyabilir. Yıllardır profesyonel olarak bu işle ilginen ve şuan o kabloların bir çok çeşidini satan birisiyim. Bırakta kablonun iyisini biz bilelim biz elimizle dokunup. Değerlerini görüyoruz ona göre satın alıyıyoruz. Bir fotoğrafla kabloyu anlayan biri hiçte birşeyden anlamıyor demektir. Hiç kimse değerleri görmeden kabloyu incelemeden resimle kablo hakkında yorum yapamaz.

İnsanları çelişkilere ve kararsılıklara yöneltmeyin.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Valla mevcut kabloları gördün sıkıştırmalı felan kullanıyordum :)
    şimdi yavaş yavaş öğreniyorum bazı şeyleri ki sağolsun bütceyide çok zorlamadan adım adım daha iyisine doğru yol alacam inşallah bir süre sonra sistemi komplede değiştiririm ama araba kullanmayı bilmeden ferrari alsan ne fayda...
    biraz bu şekilde düşündüğüm için kademe kadem kötüyü kullanmakla başlayıp yavaş yavaş daha iyilerine sahip olunca aradaki farkı anlıyor insan ki Setra kardeşimin göndermiş olduğu kablolarda baya bi seste fark oldu,belki daha iyileride vardır ama dediğim gibi yavaş yavaş ilerlemek tercihim bu konuda ki öğreneyim bazı şeyleri,banana pluglar bilmiyorum hani o konudada çok amatörüm illaki daha iyileri vardır ama ürün konusunda çok kıt bir ülkede yaşıyoruz yabancı sitelerde dolaşıyorum çok farklı ve nitelikli ürünlerde var ama buralarda bulunmuyor malesef...
    Bakalım işte zamanla daha iyileri olacak inşallah,Fikrinden ötürü teşekkür ederim...

• setra19 kullanıcısına yanıt
    Merak ettim,
    Kablo ne marka?
    Dışında ekranlama var mı?
    Kalınlığı nedir?
    Saflık oranı nedir?
    Fiyatı Nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 15 Mart 2014; 9:55:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setra19

Bananaların süper olmadığını diadavidoff arkadaşımda biliyor. Fakat bir fotoğrafla kabloların abartılacak olmadığını nasıl anladınız anlamadım. Mesele sizin o kablonun metre fiyatından haberiniz yok sanırım. Kablo saf cu dur. Ayrıca çok dikkate gerek yok normal bir kullanıcı bile sesteki farkı duyabilir. Yıllardır profesyonel olarak bu işle ilginen ve şuan o kabloların bir çok çeşidini satan birisiyim. Bırakta kablonun iyisini biz bilelim biz elimizle dokunup. Değerlerini görüyoruz ona göre satın alıyıyoruz. Bir fotoğrafla kabloyu anlayan biri hiçte birşeyden anlamıyor demektir. Hiç kimse değerleri görmeden kabloyu incelemeden resimle kablo hakkında yorum yapamaz.

Neymiş markasını soyle ozaman bizde bilelim ama mt ısı 20 mt si 300 tl olan bir kablo

• Gsa da proav de ve Dikmen de her daim olan kablo cin malı bi donem monster da yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 15 Mart 2014; 8:25:03 >
  • quote:

Siz uc kurusluk kabloyu burda reklam yapıp satmak istemeniz cok dogru yapılan yorumu begenmeyince buz bu isten anlamıyoruz cok komiksiniz
    Velevki ben Analysis plus in nasıl yapıldığını bilmiyorum ve kullanmıyorum isviçrede suprayi hic görmedim oyaid ve furutech hic kullanmıyorum ve kesitlerini görmedim wdh ve audioquest hic. Kullanmadık ya bilmiyoruz ya sizin su media markt kablonuz daha iyi öylemi bu seyide satinca kraldan cok kralci olmayın bu sebeple bu ülkedeki satıcılardan mal almak zor elinde 10 liralık kablo kral olur biZ mt sine 1000 USD veririz daha kötü olur alkışlıyoruz sizi ustat firma adınızı da paylaşın da bilelim

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Siz uc kurusluk kabloyu burda reklam yapıp satmak istemeniz cok dogru yapılan yorumu begenmeyince buz bu isten anlamıyoruz cok komiksiniz
    Velevki ben Analysis plus in nasıl yapıldığını bilmiyorum ve kullanmıyorum isviçrede suprayi hic görmedim oyaid ve furutech hic kullanmıyorum ve kesitlerini görmedim wdh ve audioquest hic. Kullanmadık ya bilmiyoruz ya sizin su media markt kablonuz daha iyi öylemi bu seyide satinca kraldan cok kralci olmayın bu sebeple bu ülkedeki satıcılardan mal almak zor elinde 10 liralık kablo kral olur biZ mt sine 1000 USD veririz daha kötü olur alkışlıyoruz sizi ustat firma adınızı da paylaşın da bilelim

Sen metresine 1000USD vermeye devam et o zaman iyi yoldasın. O zaman 40 metre kullanan 40000USD ödüyecek şunu unutma burda bir çok insan o kadar para verecek kadar zengin değil insanlar hesaplı ve kaliteli ürün arıyor.
    İnsanların maddiad durumunu bilmeden hava yapma. Bende çin malı kablo yok. Almamda satmamda...

Ayrıca yukarıda gsa ve proav çin malı kablo sattı diyerek kişilerin şirket ismini vererek karalamanda hiç hoş değil.

• quote:

quote:

quote:

Sen metresine 1000USD vermeye devam et o zaman iyi yoldasın. O zaman 40 metre kullanan 40000USD ödüyecek şunu unutma burda bir çok insan o kadar para verecek kadar zengin değil insanlar hesaplı ve kaliteli ürün arıyor.
    İnsanların maddiad durumunu bilmeden hava yapma. Bende çin malı kablo yok. Almamda satmamda...

Ayrıca yukarıda gsa ve proav çin malı kablo sattı diyerek kişilerin şirket ismini vererek karalamanda hiç hoş değil.

Saydıklarım firma sahiplerini cok iyi tanırım merak etmeyin o konuyu ayrıca cin malı kablo cok ne var bunda bu kadar. Utanacak

Sizin kablo markası modeli ney bi araştıralım
    Firmanın ismi ney uğramak isterim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saydıklarım firma sahiplerini cok iyi tanırım merak etmeyin o konuyu ayrıca cin malı kablo cok ne var bunda bu kadar. Utanacak

Sizin kablo markası modeli ney bi araştıralım
    Firmanın ismi ney uğramak isterim

Bendeki kablo metresi 20tl biz analysis-plus kötü demedik ama tr de o parayı ödeyebilecek kaç kişi var. Yada tefuel getirsek. Metresi 20tl den verdiğimiz kabloyu bile satamıyoruz. İnsanlar metresi 3 tl olan yokmu die soruyor.
    Ayrıca ben bursa satmak için zorlamıyorum. Yazıyı okursanız ürünün %75 ini test için ücretsiz verdim. Amacım illa satış olsa kabloyla uğraşmam.
    Bütün markaların avr leri ve speakerleri var. Reklamımı onunla yaparım. Amacım insanlara yardımcı olmak.

• Şimdi bi yanlış anlamayı açıklığa kavuşturalım,kimse burda kimseye bişey satmaya çalışmadı.Herkesin kendi özgür hür iradesi var sonucta,Setra kardeşimiz bu işe gönül vermiş kendi imkanları doğrultusunda bu işi yapmak için girişimlerde bulunmuş yavaş yavaş daha iyiye gitmek için bu konuda firmalaşan bir kardeşimiz,

Benim ondan özel ricam olarak bana bu konuda destek vermesini istemiş olmam ve markalı ürünlerden ziyade senin tavisye edeceğin yavaş yavaş kendimi geliştirebileceğim ürünleri tercih etmek istemem oda bu yönde bana kendi güvendiği ürünler doğrultusunda göndermiş olduğu ürünleri burda paylaşmış bulundum,
    yani bu konuda bişeyler yapma ve sizlerle paylaşma heyecanımı mazur görün doğru yanlış yaptıklarımla burda aranızda olmaya çalıştım bir daha bunu yapmayacam çünkü gördüm ki amac birlikte üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

(açtığım konuda en nihayetinde en iyisini en özelini en niteliklisini kurdum vs. gibi bir iddada bulunmadım burda ki setra kardeşimizde en iyisi bu demedi kullandığım kablolara nazaran daha nitelikli daha işlevsel ürünler olduğunu dile getirdim)

En nihayetinde bende biliyorum metrasi bilmem kaç para olan kabloyu almayı bilmem kaç liralık sistem yapmayı yaparımda nolacak sanki kaçı kaç paradır ki hadi bütün sistemi en iyisinden kurayımda 150 bin lira tutsun,çok şükür bunu istesem bunuda yaparım...(rakamı tahmini verdim onada takılmayın lütfen 150 bine nerde kuruyon iyi sistem diye daha fazla ise daha fazladır)
    (500 e de çıkarırsın istersen ama şunu hepimiz biliyoruz ki 150 ye kurduğun sistem 500' kurduğun sistemele aynı performansı verir çoğu zaman markalar değişir prestij artar iş şova dönüşür sadece)

ama ufaktan başlayıp zevkini çıkara çıkara o raddeye gelmenin verdiğim bir örnekte ki gibi yavaş yavaş önce tofaşı sonra opeli sonra bmw yi görmedikten sonra direk ferrariyi alıp koysam ne kıymeti kalır özelliğini nerden bilebilir ki insan ?

Burdaki çok bilgili bu konuda işinin uzmanı olan arkadaşların yapılan işleri eleştirirken sadece eleştirmek veya açık aramak yerine burda ki amatör kişilere daha iyiye yönlendirse çok daha güzel ve faydalı işlere imza atacakları inancındayım...

Hepinize iyi günler dilerim...
    hepinizden Özür dilerim.
    Gercekten çok üzücü oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diadavidoff -- 15 Mart 2014; 14:17:53 >

• diadavidoff kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle forumda bazen böyle tartışmalar oluyor alışman lazım sen gene paylaşım yapmaya devam et çünkü senin gibi bu yollardan geçecek arkadaşlar var geçerkende senin gibi paylaşım yapmış arkadaşlara ihtiyaç oluyor tabi paylaşım yapmassanda saygı duyarım ben sadece fikrimi belirttim ayrıca senin samimiyetini ve içtenliğini için takdir ediyorum yazdığında yazıdada herşeyi güzelce anlatmışşsın eline sağlık sana sisteminle mutluluklar dilerim kalın sağlıcakla
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumun ve düşüncenden ötürü Teşekkür ederim hocam,senin gibi arkadaşlar olmasa idi bu işe kendimi bu kadar hevesli adapte edemezdim emin ol.
    Mesele tartışmak değil,tartışmalar illa ki olacaktır ama tartışma bir şeyleri daha iyi yere getirmek için yapılır aksi takdirde yapılan işi karalamaktan başka bir amacı temsil etmez.

En basitinden ben bu fotoları paylaşırken aklımda kablolara veya plug'ları ön plana cıkartmak yerine orda ki kendi başıma verdiğim emeği doğru veya yanlış yaptığım uygulamayı göstermekti niyetim Resimlerdende anlaşılıyordur,benim gibi amatör birinin internetten araştıra araştıra video felan izleyerek tek başına yapabildiği bir takım uygulamaların resimleridir bunlar...
    Ben beklerdim ki "işçiliğin güzel ama şunu şu şekilde yapsan daha iyi randıman alırsın",yada "çok güzel yapmışsın eline sağlık", "o kabloların ucu öyle toplanmaz dur bak ben sana doğrusunu göstereyim" vs.
    "bu plugları dene bu kabloları dene bir müddet sonra ben sana bi kaç marka ve ürün tavsiye edecem bunları kullan benim tavsiye ettiklerimin farkını daha iyi anlayacaksın" gibi mesajlar hem daha doğru bilgiye hemde verilen emeği takdir edercesine olurdu kanaatindeyim ama dediğim gibi,
    Ama ben şunu gördüm ki kimsenin niyeti kimseye yardımcı olmak değil ki,şunuda çok iyi biliyorum bilen arkadaşlara özelden mesaj yazarak yardım istediğimde bu iş çok maliyetli ,bulaşma istersen herkesin harcı değil bu işler diye cevap alırken ben olsun yinede fikirlerine ihtiyacım var dediğimde onca samimiyetimle yazdığım mesajlara cevap vermeye tenezzül etmeyenler dahi oldu...
    Yada bir konumda mesaj yazıp o olmamış şöyle yap böyle yap vs derken nasıl yapacam nasıl yapayım diye sorduğumda adam yerine koyup cevap vermeyenlerde...

Sonrada kendi bilgi ve imkanalrı ile yardım etmeye çalışanlara laf söylenmesi ne kadar etik bunu tartışırım ben,sistemlerin daha iyi nasıl olur gayesi ile değil,birbirimize karşı ne kadar saygılı ne kadarpaylaşımcı olduğumuz konusunda hem fikir olabilelim diye...

herkes bişey paylaşıyor ama neyi nasıl yaptığını hangi yollardan gectiğini söylemiyor yanlış yapanı doğru yola yönlendirmiyor..
    Niyetim kimseyi kırmak veya rencide etmek değil sadece yaptığım paylaşımları yapmamam gerekiyormuş hissine kapıldım üzüldüğüm konu bu oldu :(

İki tane kabloyu ilk defa yan yana koyup incelemiş ilk defa bir plug ı eline almış biri olarak hiç bir zaman bişeyleri çok bildiğimide idda etmedim zaten Bana bunları gönderen arkadaşta dünyanın en iyi kablosunu gönderiyorum dememişken ama şuan için sana yeterli olacaktır zaten ücretsiz gönderiyorum diye destek olurken bunları kullan daha iyisini gönderidğimde farkı anla derken hemde...
    Neyse gercekten böyle olmasını istemezdim herkesten verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim...
    Niyetim benim gibi amatör arkadaşlarla bişeyler paylaşmak burda ki çoook bilgili arkadaşlardan bir nebze tavsiye ve nasihat almaktı...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.