Şimdi Ara

Otoyolda seyir halindeyken lastik yarıldı (Goodyear)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha 10.000 km doldurmamış goodyear ug8 kışlık lastiklerden biri 130 km/h ile seyir halindeyken şile otoyolunda bu hale gelmiştir.

Tek tesellimiz arka lastiğin bu hale gelmesi, eğer ön lastik olsaydı büyük ihtimal takla atacaktık.

Bu hale gelmesinin nedeni ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 9 Mart 2014; 13:04:11 >

• canınız sağolsun ama zor bir ihtimal gerçekleşmiş ama neden kış lastiğinden kaynaklanıyor karsız duz yolda aşınma oranı çok yüksek kar lastiğinin
  • geçmiş olsun öncelikle lastikte herhangi bir yama veya balon durumu var mıydı ? ebatlar üreticinin orjinal ebatlarında mıydı ? son olarakta lastik basınçları ne durumdaydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber_warrior -- 9 Mart 2014; 13:10:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_warrior

geçmiş olsun öncelikle lastikte herhangi bir yama veya balon durumu var mıydı ? ebatlar üreticinin orjinal ebatlarında mıydı ? son olarakta lastik basınçları ne durumdaydı ?

Lastikte herhangi bir yama, balon durumu yoktu.Lastikler orjinalinde gelen ebat 205/60/16

Lastik basınçları önler 35psi arkalar 32psi
  • Geçmiş olsun, ucuz kurtulmuşsunuz.
    Ya lastikte üretim hatası vardı ya da önceden bir darbe almış olmalı. Firmaya bildirin diyeceğim ama herşeyi kullanıcı hatasına bağlıyor lastik firmaları; o yüzden birşey çıkma olasılığı düşük bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balon sonrası oluşan yarılmaya benziyor. Lastikte yanık kokusu olduysa havası inmiş ve o şekilde kullanmışta olabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demage kullanıcısına yanıt
    Bu durumda bir sorun yok ya üretim hatalı yada kesici bir cisimle teması olmuş diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dİk yokuşta lastik değişirmi
    17 yıl önce açıldı
    Tem de Lastiğe Çarptım
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunun gibi goodyear lastik yarılması bir araçta daha olmuştu, işin tuafı benim lastiklerde (Goodyear EfficientGrip 205/60/16 ) bu gibi haberleri görünce tırsıyorum valla ALLAH korusun cümlemizi.
  • Kış lastiklerinde maksimum hiz limiti biraz daha düsuk oluyor, acaba belli bir süre bu limitin uzerinde mi gittiniz?

Ben dunlop marka 225 60 16 ebatlarinda kışlık kullaniyorum ve 165km hiz limitli. Çok defa 250km ve uzerine ciktim ama çok şükür bilmiyordum. Bir arkadaşım hız limitlerinin önemli oldugunu soyledikten sonra dikkat etmeye başladim...
  • Hız limiti düşükte olsa aşınma fazlada olsa kış lastiklerinde böyle bir şeyin eyvallahı yok, daha büyük bir şeye maal olabilirdi. Çok geçmiş olsun hocam.
  • Çukurlardan geçerken frenden ayağını çek yoksa balon olur sonrada patlar. Ara sıra lastikleri kontrol etmelisin balon varsa doğrudan çöpe gitmelidir.
  • Hocam bu yıl İstanbul'da kış çok sert geçmedi ondan lstikte kendini salmış olabilir diye düşünüyorum ya da o yolda çok moloz kamyonu gidip geliyor biliyorsunuz onlardan düşen bir parçada bu yarılmaya sebep olmuş olabilir.Çünkü birşey yarmış gibi duruyor.
    Ucu sivri bir şey girmiş hatta yarık 3 köşe bence direk Lastiği ya da lastik markasını suçlamak yanlış olur.
    Bu arada lastiğin son kullanma tarihine baktınız değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bunun gibi goodyear lastik yarılması bir araçta daha olmuştu, işin tuafı benim lastiklerde (Goodyear EfficientGrip 205/60/16 ) bu gibi haberleri görünce tırsıyorum valla ALLAH korusun cümlemizi.

Amin.

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

Kış lastiklerinde maksimum hiz limiti biraz daha düsuk oluyor, acaba belli bir süre bu limitin uzerinde mi gittiniz?

Ben dunlop marka 225 60 16 ebatlarinda kışlık kullaniyorum ve 165km hiz limitli. Çok defa 250km ve uzerine ciktim ama çok şükür bilmiyordum. Bir arkadaşım hız limitlerinin önemli oldugunu soyledikten sonra dikkat etmeye başladim...

Hız limiti 210 km/h olarak geçiyor goodyearın sitesinde.

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam bu yıl İstanbul'da kış çok sert geçmedi ondan lstikte kendini salmış olabilir diye düşünüyorum ya da o yolda çok moloz kamyonu gidip geliyor biliyorsunuz onlardan düşen bir parçada bu yarılmaya sebep olmuş olabilir.Çünkü birşey yarmış gibi duruyor.
    Ucu sivri bir şey girmiş hatta yarık 3 köşe bence direk Lastiği ya da lastik markasını suçlamak yanlış olur.
    Bu arada lastiğin son kullanma tarihine baktınız değil mi?

Üretim tarihi 34. hafta 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 9 Mart 2014; 14:40:20 >

• lastiğin yanağını (farketmeden) kaldırıma sürtüp yardı iseniz, yüzksek hızda patlamış olabilir. kış lastiği olması ile alakası yok. Yine de bir bayi üzerinden konrolünü isteyin, fabrika'da incelesinler.
  • Öncelikle geçmiş olsun.Aslında arka lastikte oluşan patlamalar daha tehlikeli.Jantın durumu lastiğin nasıl bu hale geldiğini bir noktaya kadar açıklar.

Jantın fotoğrafını paylaşır mısınız ?
  • Öncelikle, araç şirket aracı mı?
    Farklı kişilerce kullanılıyor mu?
    Lastik yanağınız hasar almıştır. Sürtme vb.nedenden. Sonrada basıncı karşılamayacak duruma geldiğinde yarılmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hackersun kullanıcısına yanıt
    Yok hep ben kullanıyorum, dediğiniz gibi sürtme veya balondan dolayı olmuş gibi duruyor...Sağlık olsun cana geleceğine mala gelsin
  • Geçmiş olsun allahtan canınıza ve malınıza zarar gelmemiş.

Benzer olay 5,6 ay evvel babamın başına gelmişti ben o esnada araçda değildim olayı ile nasıl gerçekleştiğini tam bilemiyorum. Lastikler goodyear vector5 araçda 5 kişi iken otobanda 70 km civarı sol ön lastik yarılmış. Allahdan hız yokmuş yoksa mazzallah takla atmak kaçınılmaz olurdu.
  • Gecmis olsun, benzer bir olayi gecen yil Goodyear Efficient Grip lastiklerle yasadim.On sag lastik hareket halindeyken yarildi.Allah tan sehir ici ve dusuk hizdi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodyear'larda belirgin bir problem midir bu lastik yarılması. Şu aralar lastik almam lazım ve GY Efficientgrip Performance düşünüyordum açıkçası gözüm korktu burada yazılanları okuyunca.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.