Şimdi Ara

Palio'ya LPG taktırılır mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    2004 model Palio 1.2 16V aracım var, hergün bostancı-şişli arası sabah ve akşam olmak üzere işe gidip gelmek için kullanıyorum, haliyle çok yakıyor, yeni bir araç alacak durumum yok, açıkcası da arabamı çok seviyorum ve henüz 28.000 de değiştirmeyi de düşünmüyorum.

    Benim sorum aracıma LPG taktırabilir miyim ? Taktırsam benzin sarfiyatım ne oranda azalır, günde ortalama 30-40 km yapıyorum, LPG taktırırsam ne kadar yakarım ? Maliyeti ne kadardır LPG taktırmanın "FIAT YETKİLİ SERVİSİN"DE ? Bir de tabii LPG taktırınca bagaj iptal olur ama bana maddi olarak çok kazanç sağlayacaksa uzun vadede neden olmasın..



  • valla takılırda günlük o km y le kitin fiyatını bide kara geçme durmunu hesaplarsan bana pek mantıklı gelmedi senin aracın plastik manifoltlu ve mecburen multipoint sistem takılacak buda nerden bakarsan iyi bişey 2500 ytl den başlar.... senin bunu amorti etmek için 5000 ytl lik yakıt yakman lazım sonra kara geçersin..... ama illada yaptırcaksan yapılır bence serviste yaptırma garantiyi boşver zaten bi iş yaptıkları yok dışarda yaptır... bagajıda şöyle yaparsın simit tüp takılır yedek lastik kalkar ve yerine sprey lastik tamir malzemesi alınır ama bu seferde lastik yarılı
    nca bi işe yaramaz...
  • şimdiye kadar taktırmaman hata..yılda nerden baksan 12binkm yol yapıo..kaç yılda amorti eder falan diye düşünme taktır gönül rahatlıgıyla binersin en azından
  • kardeş yıllık ortalama 12-13 bin kilometre yol yapıyo olmalısın buda 2500 maliyeti 1 yıl 10 ayda kapatman demek,2500 e işletmede dahil çünkü enjeksiyonlu plastik manifoltlu araçları lpg dönüşümü 950 ve 1000 euro tutuyor. kilometrede 120 civarında yakarsın. simit denilen türden taktırırsan isletmen bagajda kalır üzerine bagaj iç renginden halıfileks örtersin üzerinede bagajlarını koyarsın. Ha bu arada yaptır vakit geçirme euro artacak çıkış başladı havalar sıcakken yaptır.işletmesini zamana yayarsın.
  • ya haftada gezmelerinle beraber 500/600 km yol yapar bu dediğin 1 depoyla o kadar km yapsan buda 150 ytl demek ayda 600 ytl eder böyle düşününcede ciddi ciddi bi kara gecirirsizi ama tavsiyem ii olanından yaptırın madem arabanızı seviosunuz uzunnn sürede binersiniz hem böyle az yakıncaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murat oguz

    kardeş yıllık ortalama 12-13 bin kilometre yol yapıyo olmalısın buda 2500 maliyeti 1 yıl 10 ayda kapatman demek,2500 e işletmede dahil çünkü enjeksiyonlu plastik manifoltlu araçları lpg dönüşümü 950 ve 1000 euro tutuyor. kilometrede 120 civarında yakarsın. simit denilen türden taktırırsan isletmen bagajda kalır üzerine bagaj iç renginden halıfileks örtersin üzerinede bagajlarını koyarsın. Ha bu arada yaptır vakit geçirme euro artacak çıkış başladı havalar sıcakken yaptır.işletmesini zamana yayarsın.


    Ya arkadaşlar şu merete İŞLETME demeyin. Onun adı STEPNE. Yedek lastik.
  • teğmenim ingilizce bi kelime yazması zor okumasıda biz türkler tarafından değiştirilmiş. Takma kafana böyle şeyleri dünya fani ölüm gerçek.İnsanlar gelip geçecek.
  • Yav kardeşim nereden çıkarıyosunuz Sıralı sistem LPG yok 2500 YTL imiş.Bu sistemin en iyi markaları diye bilinen Zavolli,Tartarani ,BRC ve Lavota diye bilinmez mi.Bunların fiyatı da 1500 YTL civarı.Ben kendi ve çevrem deki bir çok tanıdığın arabasına bizzt taktırdı.Hatta daha ucuz alternatiflerde var 1500 YTL den aşağıya daha 3 gün evvel peşin 1000 YTL fiyat aldım sıralıya.Ha ben 2003 Albea 1.2 16 V a sırasızda taktıranı gördüm (800 YTL) adam süper kullanıyor.Araç plastik manifoltlu değilse illede sıralı sisitem taktıracan diye bir şey yok.Sana kalmış.Bundan 3 sene evvel sıralı sistem mi vardı.Ozaman full enjeksiyonlu arabalara ne takıyorlardı?Bence LPG taktır.Normal kullanımda %50 tasarruf sağlarsın sıralı sistemde.Araba HB en iyisi simit tüp.Takdır bak keyfine.O arabayla uzun yolda otoban bağlantı yolu falan 120 bin anca yakarsın.Şehir içide 150 der en fazla.
  • Kardeş Aynı Olay Ve Aynı Araba Bendede Var Bende TAktırcaktım Bu işten ANlayan Arkadaslarım Arabayı Öldürürsün Dediler Takdırmadım
  • bence taktır
    hiç de dedikleri gibi bir sorun çıkmaz
    çıkcak olsa bi tanıdık 8-9 ay önce "0 km" jetta aldı
    aldıktan 2 ay sonra tartarini sıralı sistem lpg bağlattı
    sorun olsa onda da olurdu
    bence lpg bağlattır
    hiç olmazsa aynı gittiğin yolu yarı fiyatına gidip gelmiş olursun
  • Hem Zaten Küçücük Bagajı Var İyice Almaz Bişey
  • taktırılır niye olmasın.ama küçük tanklı al bagaj zaten küçük.
  • Tabiki takılır neden olmasın eger bagaj sorunun varsa simit tüpler oluyo bunlardanda kullana bilirsin.
  • ya arkadaşım izmirlyim fuara gittim herifler m3 e takmış lpg :) tabiki takılır..!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murat oguz

    teğmenim ingilizce bi kelime yazması zor okumasıda biz türkler tarafından değiştirilmiş. Takma kafana böyle şeyleri dünya fani ölüm gerçek.İnsanlar gelip geçecek.


    Ne bileyim, arada bir delleniyom işte. Bu arada fikrine katılıyorum. O arabaya iyi bir sıralı lpg yakışır.
  • arkadaşlar kuzenim ford fiestaya takdırdı bugün sıralı lpg
    1.250 peşin yer izmir
    italyan malı markasını hatırlamıyorum
  • ee mecburen palioya taktırılırrr
  • TAkrırdınmı Hocam ?
  • Kibitzer kullanıcısına yanıt
    İsletme derken ruhsata işletmeden bahsetmis sanirim yedek lastikden degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahaha
    Bu gereksiz hort için çok zorlandırn mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.