Şimdi Ara

gps olmayan tablete wifi üzerinden gps özelliği kazandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlıkta da olduğu gibi , gps olmayan tablete wifi üzerinden gps özelliği nasıl kazandırılır onu anlatacağım. Tabi ki gpsli android telefona ihtiyacımız var. Telefondaki gps verilerini program yardımı ile tablete aktaracağız(tabi ki yine program kullanacağız). Evet lafın kısası şöyle olacak.

    1.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.comptonsoft.tgps_lite&hl=tr verdiğim linkten programı indiriyoruz telefona ve tablete kuruyoruz.

    2. Tabletin ayar vereceğim şimdi :D Ayarlar> Uygulamalar> Gelişim ya da Geliştirici seçenekler > Sahte konumlara izin veri işaretliyoruz

    3. Telefondan bağ. ve taşınabilir wifi alanı aktif ediyoruz.(eğer mobil ağınız açık ise kotanızdan düşebilir diyorlar kesin değil ama :D) Tethergps açıyoruz. Start server basıyoruz. Yalnız gps açmayı unutmayın.

    4. Tabletten tethergps açıyoruz . Start client basıyoruz. Sitesinde her iki makineninde gps açın diyor. Ama clientli olan makinede gps kapattım yine de oldu.


    NOT:Ben samsung 5830i yi server samsung s3 de client ile deneme yaptım. Anlayacağınız gibi tabletim yok ama olacağına da adım gibi eminim. Ve birşey daha samsung 5830i yi yukarıda dediğim gibi serve yaptım. Ama Automatic Broadcast IP otomatikte iken , kapanmaya zorla diye hata çıktı. Bende el ile IP verdim. Eğer sizde de böyle bir hata çıktı ise 192.168.43.255 yapın. Ama belki sizin IP değişik olabilir. Sizin IP ne ise sonuna 255 yapın. Samsung s3 te böyle bir hata vermedi. Şimdi diyeceksiniz , peki IP nasıl öğrene bilirim. Çok basit , :D tabletinizden Ayarlar > Wifi basıyoruz ve yukarıda üç nokta var. Ona basalım , karşımıza gelişmiş çıkacak ve oradan ıp adresini öğrenebiliriz telefonumuzun...

    Bir de hiç hoşunuza gitmiyecek bir husus var. Telefon uyku moduna girince bağlantı kopuyor. İnşallah işinize yarar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.