Şimdi Ara

İkinci el İphone 5 aldım ve başıma gelenler(2.el alacaklar okumalı okutmalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; yazı biraz uzun olacak ama okursanız işinize yarar.

Not:Altta sözün özü kısmında kısaca yazıyor okumayanlar için.

Bundan 5 ay önce s3'ümden sıkıldığım için satıp iphone almak istiyordum ve Ankara'da sakarya caddesindeki telefon borsalarını dolaşmaya başladım.Benim kız gibi herhangi bir sorunu olmayan s3'üme 550 lira verdiler en son ama ben takasa girebileceğimi söyleyince 650 saydırabiliyordum.Ve uzun gezmeler sonucu bir iphone 5 buldum hatasızdı ve 2013'ün 1.ayında alınmıştı.Baktım cihaz güzel faturalı genpa garantisi altında herşeyini kontrol ettim ve telefonumu verip üzerine 700 lira verdim ve iphone'u aldım.Tabi aldım ama acemiyim iphone konusunda bilgimde yok.Adam bana çakma şarj aleti ve kulaklığı dayamış.Neyse telefonu uzun süre sorunsuz kullanıyordum ve birden üst power tuşu çalışmamaya başladı ve bende sıfırıyla değişir diye umarak genpa necatibey subesine verdim telefonu.Yalnız bir sonraki gün kontrol ettiğimde 1363 lira karşılığında değişim yapılacaktır diyordu.Ve sabah olunca genpa'ya gittim.Görevli bayan bana telefonun yüksek seviyede bilinçsiz müdahale gördüğünü söyledi ve telefonumu istedim geri.Neyse telefon geldi ama cihaz açılmıyordu elma simgesi gelip gidiyordu. Bende telefonu almadım ve düzeltilmesini istedim.Sonraki gün gittiğimde cihaz açılmıştı ama bana teslim eden kadın telefonu bana verdiğinde şok oldum.Telefonun ekranında değişik çizgiler mevcuttu(dokunmatık kısmında) ve bunu böyle almayacagımı söyledim.Ve kadın bana sinirlenerek işte telefonunuzu dışarda yaptırmışsınız sonra gelmiş bize bunu veriyosunuz zamanla bu sorunlar olacak vs gibi sözleri bağırmaya başladı bende bu sorunu daha önce görmediğimi geri düzeltilmesini istediğimi bağırmaya başladım sonrasında orda sanırım bir üst mevkide olduğunu anladığım bir bayan telefonu aldı benden ve ilgileneceğini söyledi bende sim kart takılsada çıkartılsada telefonun servis yok yerine aranıyorda kaldığınıda belirttim(daha önce bu sorunları hiç görmemiştim) sonrasında o günde telefonu bırakıp çıktım akşam aradılar ve gittiğimde telefonun dokunmatiğinde sorun ortadan kaybolmuştu ama hattı taksam da takmasamda aranıyorda kalıyordu bunu tekrar belirttim ve o kadın da bana bunu size söyledim o soruna bişey yapamayız dedi bende müdürünüzle görüşmek istiyorum dedim 20 dakika gibi bir süre sonra müdür geldi bu durumu aynen anlattım ve müdür bana "sanki bu telefonun içinde bomba patlamış,kimse elini atmıyo telefona,her tarafı çift taraflı bantla yapıştırılmış elimizde kalıcak diye korkuyoruz" dedi.Bende telefonu 2.el aldığımı ve bunlardan haberim olmadığını belirttim sonrasında ben bir daha baktırıcam dedi ve aldı telefonu benden diğer gün telefonu almak için gittim ve telefon verdiğim günki kadar sağlamdı.Ve müdür bey bana bu telefonu geri toplayabildik ya onada şükür dedi.Bense "Allah mazlum kulunu sevindirecekse, ilk önce eşeğini kaybettirip sonra buldurururmuş lafını kendi kendime söylerek yoluma devam ettim.

Sözün özü;2.el telefon almayın akrabanız çok yakın arkadaşınız dışında kimseden.Benim telefonu bana garantili diye sattılar genpa'nın sitesinden vs kontrol ettim sağlam görünüyordu ta ki telefonu genpaya verene kadar.

SADECE SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM.

Edit: Tüm arkadaşlara teşekkür ederim evet iyi bir kazık yedim ama çoookk iyi bir cihaz aldım ve bu konu hakkında çokk değişik fikirler üreticem şu an geliştirme aşamasındayım tüm Türkiye'de de işe yarayabilir hatta. ayrıca bir kaç arkadaşım nası olsa genpanın sitesinde hala garantili yazıyo elden çıkart falan diyor ama benim çektiğim çileyi başkasının çekmesini istemiyorum gittiği yere kadar götürücem bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilbilen -- 9 Şubat 2014; 0:24:22 >

• geçmiş olsun hocam, kötü bir tecrübe olmuş
  • Geçmiş olsun , karaktersiz insanlar bolca var malesef o yüzden ikinci el eğer çok bilindik ve güvenilir bir kişi değilse çok riskli olabiliyor.Umarım problem yaşamadan 1-2 sene daha götürür telefonunuz en azından satamasanız da verdiğiniz para karşılığında kullanırsınız.
  • Ben de 2. El ip4s aldim kizima komsudan. 1 ay sonra bozuldu. Genpaya goturdum. 3 saat sonra yenisini verdiler. Telefoncudan sifir bile almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el çok sakat bir iş. her türlü sorunu var. geçmiş olsun hocam.

• Baya bir maceraymış. Ben şahsen 2. El telefon almam. Ya çakma oluyor ya hırsızlık malı ya da sizinki gibi oluyor. Ben şuana kadar 3 telefon kullandım. Dün yeni bir telefon aldım. Diğer telefonlarım duruyor(1 tanesini sattım ). Sattığım telefon c7 idi gayet temizdi Eylül 2012 de 450 tl ye sattım. Alan bayan şahıs gayet memnun kaldığını söyledi. Yani uzun lafı kısası güvenirliliği yüksek olan kişilerden alın. Bn dün alacağım telefona bakarken telefoncunun tuzağına düşüyordum. Adam bana 2. El iPhone U 2100 tl ye sıfır diye kazıklamaya çalıştı. Yani dikkatli olalım.

• geçmiş olsun hocam.

2. el ürünleri güvenilir kişilerden almak gerekiyor. özellikle telefonculardan alınan telefonların geçmişi bilinmediğinden dolayı daha dikkatli olunması gerekiyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ikinci el telefon alınır ama sakarya, necatibey gibi yerlerden alınmaz. Oralar tamamen çakal dolu, ben o tezgahlara bakmak için bile yaklaşmam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondan anlamıyorsan 2. Ele hiç girmeyin . Alırken vidalarına bakmadın mı hocam ? Ekranda toz olup olmadıgına ?

• Geçmiş olsun hocam araştırmadan almayın gittigidiyor gibi sitelerden güvenli sitelerden alın

• Geçmiş olsun hocam necatibey tarafında dolandırıcı çok olur onlara güvenilmez kötü bir tecrübe olmuş ama her şerde bir hayır vardır demişler belki bu deneyiminiz sayesinde daha büyük zararlar etmekten kurtulacaksınız :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jancowoski

Geçmiş olsun hocam araştırmadan almayın gittigidiyor gibi sitelerden güvenli sitelerden alın

hocam orayı diğer sitelerden daha güvenli kılan ne oradada aynı şekilde ikinci el satılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

quote:

Geçmiş olsun hocam araştırmadan almayın gittigidiyor gibi sitelerden güvenli sitelerden alın

hocam orayı diğer sitelerden daha güvenli kılan ne oradada aynı şekilde ikinci el satılıyor

Çok kullandım hemen para falan aktarilmiyor bozukluk bulursan geripostaliyorsun aldıktan sonra 3 gün onay süresi var onay verirsen para aktariliyor vermessen gitti gidiyorda kalıyor halledilene kadar yani alacağın şey hakkında bilgin varsa kazık yemezsin sana bağlı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

quote:

Çok kullandım hemen para falan aktarilmiyor bozukluk bulursan geripostaliyorsun aldıktan sonra 3 gün onay süresi var onay verirsen para aktariliyor vermessen gitti gidiyorda kalıyor halledilene kadar yani alacağın şey hakkında bilgin varsa kazık yemezsin sana bağlı

biliyorum gittigidiyorda öyle alışveriş yapılıyorda 1 gün kar sürse 2 gün içinde sorun ortaya çıkmayabilir ama diğer sitelerden daha güvenli

• Neredeyse bütün elektronik alisverislerimi sitemizin 2.el bolumunden yaptım. Daha bir sorunla karşılaşmadım. Garantisi devam eden ve faturali, temiz ürün almaya çalışırım.
    Hatta 2 kere sonyericsson cihazlardan tamir edilemeyip, para iadesi yaptılar.
    Sonyericsson p1i 380 liraya aldım, 1278 lira para iadesi aldım.
    Sonyericsson w960 410 liraya aldım 1434 lira para iadesi aldım.

Gecmis olsun.

• geçmiş olsun
  • sağolun arkadaşlar gerçekten iyi bir kazık yedim birdaha asla 2.ele yanaşmayı düşünmüyorum elektronikte.
  • Hocam geçmiş olsun cidden kötü bir tecrübe olmuş. Tecrübenizi paylaştığınız içinde teşekkürler.
  • konu üstte kalsın herkes bilgilensin arkadaşlar
  • Geçmiş olsun 2, el şans işi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.