Şimdi Ara

Windows Phone satışları istenen karlılığı sağlamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
0
Favori
6.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Windows Phone satışları istenen karlılığı sağlamıyor



    Windows Phone ekosistemi için yazılım geliştirilen Tamoggemon'un bilimsel hesap makinesi uygulaması TouchCalc'dan elde ettiği verilere göre HTC ve Samsung'un Windows Phone ekosistemindeki payı %5'in altında, Lumia tarafındaki satışlar da karlılıktan çok uzak.



    Geçtiğimiz seneyi Avrupa'da %10 pazar payı ile kapatan Windows Phone ekosistemi, Microsoft'un Nokia'ı satın alması ardından HTC ve Samsung'un ilgi alanından çıkmış sadece Nokia ile yoluna devam eder olmuştu.



    Her ne kadar sene başından beri Microsoft'un Samsung, HTC ve Sony gibi Android tabanlı cep telefonu satışı gerçekleştiren üreticilerle Windows Phone işletim sistemi kullanan telefonlar üretmeleri konusunda görüşmeler yaptığı dillendirilse de henüz bu üreticilerden yeni bir duyuru gelmedi.

     

    Yayınlanan istatistikler ise platformun sadece Nokia ile yola devam edemeyeceğini net bir şekilde ortaya koyuyor. 

     

    Nokia Lumia satışlarının model bazında dağılımı;






    Lumia 520        33,4%

    Lumia 710        8%

    Lumia 505        6,2%

    Lumia 610        6%

    Lumia 620        5,5%

    Lumia 625        5,1%

    Lumia 720        5%

    Lumia 920        4,6%

    Lumia 521        4%

    Lumia 800        3,5%

    Diğer               18,7%

     

    Lumia satışlarının ağırlıkla uygun fiyatlı giriş modellerinden oluşuyor olması, alım gücü yüksek kullanıcıların Android ve iPhone gibi farklı işletim sistemleri taşıyan telefonlara yöneldiklerini gösteriyor. 

     

    Uygun fiyatlı telefonların satışıyla ayakta kalınamayacağını, Microsoft tarafından satın alınana kadar her yıl tek çeyrekte 50 Milyonun üzerinde telefon sevkiyatı gerçekleştiren Nokia net bir şekilde göstermişti.  

     

    Uygun fiyatlı Windows Phone'ların karşısında Firefox işletim sistemli modeller ve Çinli üreticilerden gelen yüksek performansı düşük fiyat ile birleştiren Android cep telefonu modelleri yer alıyor.

     

    Eğer Microsoft Lumia 1520 ve türevi işlem gücü yüksek, modern donanımlarla donatılmış Lumia telefonlar ile üst seviye telefon satışında hareketlilik sağlayamazsa iş diğer üreticilere kalacak ki onların da platforma ne kadar sıcak baktıkları ortada. 

     

    2014, Windows Phone platformu için belirleyici bir yıl olacak. Eğer üst seviye telefon satışları istenen seviyelere çıkartılır ve diğer üreticiler de ekosisteme dahil edilirse Microsoft, yılı ikinci en büyük akıllı telefon ekosisteminin sahibi olarak  tamamlayabilir. İşlerin ters gitmesi durumunda ise diğer üreticilerin sisteme dahil edilmesi adına Nokia'nın elden çıkartılmasına kadar varan bazı ilgi çekici önlemleri Microsoft'un gündeminde görebiliriz.


     









  • Nokia uçuyor nokia kalkınıyor diyen nokia fanlarına göstermek lazım

    Ayrıca ekosistemin yarısı zaten kar getirmeyecek ucuz telefonlardan oluşuyor normal böyle olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 4 Şubat 2014; 11:50:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia çok büyük çıkış yakalayacak diyenler neredesiniz?
  • windows phone tam bir çöp..

  • Boyle sacma haber gormedim tabiki de yeni bir sistemin cok fazla karlilik saglamamasi normal fakat gecen yila gore karliliginin ne kadar arttigi biliniyor. Bu haber sacma olmus baya bi. Su an wp'un ilerlemesinde engel olan tek sey çin ve amerika pazari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kar etsin etmesin babamın malı değil adamlar ne sunuyor bana ben ona bakarım lakin tekel olayına sonuna kadar karşıyım. Yalnız microsoft bu windows 6.5 faciasından sonra bir daha girmez deniyordu akıllı telefon pazarına vesselam bu adamlar bu işin peşini bırakmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laerrof -- 4 Şubat 2014; 11:58:55 >
  • android piyasayı almış götürmüş siz hala windows 8 diyin windows 8 iyi birşey olsaydı zaten pc de laptopta iş yapardı xbox one bile ortada microsoft acilen kendini toparlaması lazım yoksa işleri çok zor

  • Kalzagg kullanıcısına yanıt
    Şu anda bilgisayarında Mac OS mu yoksa Linux mı kullanıyorsun. Bunlardan birisini kullanıyorsan eyvallah.
  • 1520 yi alacamda 2200tl nedir arkadas. paralel ithalatcilarda nerden baksan 1950-2000 liraya anca satar. Valla benim psikolejik sınırım 1800tl alti düşsün alayım hemen.

  • her yıl patentlerden topladığı milyar dolarla ekonomik sıkıntısı olmayan Microsoft gibi dev bir firmanın öncelikli işi kar değil pazar payı olmalı. pazar payını arttıkmak için de mağaza önemli.yok işletim sistemi akıyor uçuyor gibi laflar fazla havada kalıyor. oyun uygulama olmadıktan sonra pek bir anlamı kalmıyor ucan kaçan işletim siteminin.android ücretsizken wp8den para almaları bile saçmaydı .sanırım bundan vazgeçeceklermiş.birde oyun uygulama geliştiricilere milyar dolarlık destek sağlayıp en popüler oyun uygulamaları getirseler ve 2014 de wp ye gelecek oyun uygulamalr diye geniş bir reklam yapsalar satışlar önemli düzeyde artacaktır.nokia nın önemli artısı kamerasıydı.zaten en çok üstünde durulanda kamera ve kamera yazılımı olmuştu ama android modellerde güzel kameralar yapmaya başladılar yani bu kozda elden gidiyor. Microsft adam gibi adımlar attı attı.yoksa düşüşe geçecek .
  • daha google'un standartlarına uygun resmi bir youtube uygulaması yazıp mağazasına koyamayan firmadan ne beklenir ki.?

  • Mesut o kadar almayın almayın dedi,bak şimdi ne oldu ?
  • Böyle rezil bir işletim sistemine çok bile . İşallah batar . Alıp alacağıma bin pişman oldum .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: laerrof

    Şu anda bilgisayarında Mac OS mu yoksa Linux mı kullanıyorsun. Bunlardan birisini kullanıyorsan eyvallah.

    yok windows 7 kullanıyorum microsoft zamanında çok iyi işler yapmışken niye şimdi böyle şeyler yapıyor onu anlamadım telefon konusunda ise karşısında 2 büyük işletim sistemi varken ve halen adam akıllı uygulama ve kişileştirme yokken böyle satması bile mucize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Mesut o kadar almayın almayın dedi,bak şimdi ne oldu ?

    Bu nasıl bir mantıktır?
  • marketi kirilmadan wp nin yayginlasmasi biraz zor. ust seviye telefon alan yazilima oyuna bakar. sadece telefon ve temel ozellikler icin alana lumia 520 yeter zaten. bu yuzden lumia 520 cok satiyor. su an itibariyle wp nin marketi hem sayi hemde kalite olarak geride oldugu yetmezmis gibi olan uygulamalr oyunlarda cok pahali. market zaman icinde duzelir duzelmesinede bu fiyatlarla ciddi kullaniciyi cezbetmesi cok zor. bu yuzden ios gibi parali satarken bir yandanda kacak kullanima goz yummasi gerekir. tipki windows isletim sisteminin yayginliginin korunmasi icin ev kullanicilarin korsan kullanimina goz yumdugu gibi.

  • Hani Android'de ne yaparsın Snapdragon 800'le performans istersin,oyun istersin,istersin bir şeyler işte! W8 Phone aşırı stabil gibi bir şey uygulama yok daha çok yolu Windows Phone'un çok! Ne demişti Steve Ballmer (böyle yazılıyordu galiba ): ''Yaptığım en büyük hatalardan biriside mobil dünyasının bu kadar gelişebileceğini tahmin edemem.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayıkAt -- 4 Şubat 2014; 12:17:12 >
  • satması için bi sebep de yok zaten

  • Samsung bir kere WP pazarına giremez çünkü Google ile yaptığı nalaşmada bence Google tam bağımlılık istedi. Samsung da bunu kabul etti. Zaten tizen gibi hükemmel bir sistemin çöküşünü de görüyoruz. Bu gidişle tizende 4-5 modelle kapatacak.

  • android kullanan arkadaşlar ram programı kullanmaya devam etsin


    ioscular da hafıza kartı taksın lütfen


    konuya gelip saptırmasınlar konuyu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.