Şimdi Ara

Samsung SC8870 - SC8850 - SC8830 Toztorbasız Süpürge İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/vacuum-cleaner/vacuum-cleaner/VCC8870H3B/XTR






    Yeni bir süpürge ihtiyacı doğduğundan dolayı yaptığım araştırma sonucu toz torbasız süpürge almaya karar verdim. Seçenek olarak fazla olan toz tobasız süpürgeler arasından da fiyatıyla göz kırpan fiyat performansta bana güzel görünen Samsung modellerine yöneldim.

    8830 8850 ve 8870 modelleri arasından Büro teknik sitesinden (en ucuz buradaydı fiyat) 8870 modelini üç gün önce satın aldım. Süpürge geçen gün kargo ile geldi.



    Öncelikle Bu üç model arasındaki farklardan bahsetmek gerekirse

    8830---Serinin en ucuz modeli. Rengi gri. Koldan kumanda yok. Hız ayarı süpürgenin gövdesinden yapılıyor. Gırgır tipi turbo başlık yok. Bimekste 300tlye bulunabiliyor.
    8850---Serinin ortanca modeli. Rengi kırmızı. Koldan kumanda var. Hız ayarı koldan yapılıyor. Gırgır tipi turbo başlık yok. Nette 350tlye bulunabiliyor.
    8870---Serinin en üst modeli. Rengi mavi. Koldan kumanda var. Hız ayarı koldan yapılıyor. Gırgır tipi turbo başlık var. Nette 400tlye alınabiliyor.

    Bu aparatlar dışında yani koldan kumanda (artı-eksi tuşları ve açma kapama tuşu var), renk ve Gırgır tipi (hayvan beslenen evler için özellikle) turbo başlık dışında üç modelin de ne motor gücünde ne de filtrelerinde ne de tasarımında herhangi bir fark yok. Üçü de çok şık toz torbasız güçlü makineler.


    Benim 8870i seçme amacıma gelirsek, Öncelikle 8830 modelini alıcaktım ama baktımki kutudan turbo başlık çıkmıyor (kıl tüy için biçilmiş kaftan) 8850 modelini alıyım dedim hem koldan kumanda da var dedim. Sonra baktım onda da turbo başlık yok mecburen 8870 modelini aldım iyi de yaptım.



    -Öncelikle cihazın mavi rengi çok şık. Plastik kalitesi çok iyi. Sağlam bir görüntüsü var süpürgenin. Ağırlığı çok fazla değil (7.6 kg olarak geçiyor) bimekslerde teşhirde mevcut deneyebilirsiniz. Hortumundan çektiğinizde rahatça sizi takip ediyor.

    -Süpürge 400watt emiş gücüne sahip ve bu güç fazlasıyla yetiyor. Özellikle fiyatına nazaran güçlü bir çekişi olduğunu belirtmem gerekiyor.

    -Süpürgenin 79desibel sese sahip olduğu belirtilmiş. Cihaz ne çok sessiz ne de aşırı sesli. Tabiki daha sessiz olsa herzaman daha iyi ama söylediğim gibi süpürürken en üst güçte bile rahatsızlık vermiyor. Gece ya da akşam saatlerinde en yüksek güçte komple evi temizlemek komşular için sıkıntı olsa da en düşük güçte (üç kademe var koldan kumandada) yere dökülen kırıntıları rahatça temizleyebilirsiniz.

    -Cihazın Toz haznesinin çıkarılışı temizlenmesi yerine takılışı çok basit. Toz haznesinin üst bölümünde motora pislik gitmesin diye yıkanabilen bir filtre var mavi renkli. Bir de süpürgenin arka tarafında Hepa 13 filtre mevcut. Hepa 13 olması artı bir avantaj.
     Samsung SC8870 - SC8850 - SC8830 Toztorbasız Süpürge İncelemesi

    -Daha önce de söylediğim gibi 8870 modelinin kutu içerisinden aşağıdaki başlıklar çıkmata...

    Normal başlık
     Samsung SC8870 - SC8850 - SC8830 Toztorbasız Süpürge İncelemesi
    Turbo başlık, parke başlığı ve bir adet de iki fonksiyonlu mobilya ya da kalorifer aralarını almaya yarayan ince uç başlığı çıkmakta.
     Samsung SC8870 - SC8850 - SC8830 Toztorbasız Süpürge İncelemesi
     Samsung SC8870 - SC8850 - SC8830 Toztorbasız Süpürge İncelemesi

    -Zemin başlıklarında ses normal olsa da ince uçlu başlıkta fazla ses çıkmakta. Bunu da dip not düşelim. Gerçi diğer süpürgelerin aksesuarlarını buna da uydurabilirsiniz bu konuda sıkıntı yok.

    -Zemin başlıklarından normal olanı takarsanız süpürme konusunda biraz zorluk yaşayabilirsiniz zira alet halıdan kalkmıyor o derece güçlü bir çekişi mevcut. Bizde çoğunlukla gırgır tipi turbo başlık kullanıldığı için süpürme işi rahatça yapılmakta. Bu başlıkla alet halının üzerinde yağ gibi kaymakta. Ayrıca gırgır (turbo) başlık bence olmazsa olmaz zira halıya yapışan kılı tüyü çok rahat kendi üzerine dolayıp çekip almakta. Evin geneli parke zemine sahipse tabiki bu dediğim başlığı almak zorunda değilsiniz. Ama evde halı ağırlıktaysa kesinlikle şart.

    -Normal başlıkla yapılan temizlikten hemen sonra gırgır başlığı taktığımda halen ufak tefek halının içine işlemiş kıl tüyün gırgıra dolandığını gördüm. Bu da işe yaradığını kanıtlıyor.

    -Koldan kumanda özellikle hanımlar için büyük kolaylık. Perde gibi hafif şeyleri hortuma kaptırdığınızda gücü düşürüp daha kolay birşekilde kurtarabiliyorsunuz. Koldan kumanda kızılötesiyle çalışıyor sorunsuz çekiyor ve çalışması için iki adet ince kalem pil çıkıyor kutudan.




    Son yorumlara gelirsek nette izlediğim 10-15 vidyodan ve okuduğum yorumlardan sonra sulu süpürgelerin bize uymadığını torbalı süpürgelerin ekstra maliyet getirdiğini (torba değişimi) doldukça güçten düştüklerini anladıktan sonra toz torbasız süpürgelerden bu modeli seçtiğim için memnunum.

    Hernekadar philips gibi başka modeller olsa da Samsungun bu modelle fiyata ve özelliğe oynadığını haznesinin içinde ekstra silindir filtreyle kullanıcısına külfet getirmediğini düşünüyorum. O silindir filtrenin fiyatını geçiyorum her seferinde onu alıp temizlemeye çalışmak neredeyse sulu süpürgeler kadar zahmetli bence. Lgnin tozu sıkıştıran süpürgesini de beğenmiştim ama sanırım tedarikte ve serviste sorunu olduğu için almaktan vazgeçtim.

    Samsungun 8870 modeli güçlü ve "bence" zahmetsiz bir model. Her temizlikte motor filtresini temizlemek zorunda değilsiniz pisliğin büyük bölümü filtreye ulaşmayıp plastik haznenin içinde kalmakta. Aşırı kirlenirse de silindirik filtrelere nazaran temizlemesi daha kolay. Hepa 13 filtresini de 2 senede bir değiştiririz olur biter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 4 Şubat 2014; 2:32:51 >







  • Samsung u severim. Bu ürün kore de üretilen ve kaliteli ürün. Alım seçeneklerimde bu da vardı. Ben haxneli yi hazne boşaltımı esnasında boyuma kadar toz kaldırdığı için silmiştim ama bu ürüne yine şans vermiştim. Teknosa da denedim ve sesi bana göre çok fazlaydı. Şu an aldığım ürün 71 db sesle (max güçte) uyuyan bebeğin yanında bile rahatça kullanılabiliyor. Toz torbası maliyeti ise yılda 5 tane kullanırsanız 13 lira, 5 yılda 65 lira. Sessizlik ve temizlik sonrası pislikten arınma kolaylığı için yılda 13 lira verilir.

    Torba dolunca çekiş performansı bomba rakamla % 20 düşse 550 airwattan 440 airwatta düşer. Şimdi yeniden düşündüm de... aklımı seveyim

    Değerli katkılarınız için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 4 Şubat 2014; 3:02:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8850 bence en alınabilir ürün, mail geldi biraz önce 3 model de en uygun ereyon sitesinde ihtiyacı olan değerlendirebilir.
  • Merhaba,

    Ben de Samsungun 3 modelinden birini almayı düşünüyorum, ama Hepa filtrelerin maliyeti bana biraz yüksek geldi, kullanan arkadaşlar Hepa filtreler ne kadar sürede değiştiriliyor, bilgi verebilir misiniz?

    http://www.supurgemarket.com/advanced_search_result?keywords=samsung+SC+8830&quick-search-submit=

    Teşekkürler...
  • Ben iki bucuk yildir 8850 kullaniyorum. Bir yil bekarken ben kullandim bir bucuk yildir da esim kullaniyor. Urun harika. Cekis gucu fazlasiyla iyi. Son gucte haliyi bitirmesin diyerek kullanmiyoruz. Sesi eski supurgelere giore dusuk. Ugultu halinde degil de turbo sesi kivamnda rahatsiz etmeyen bi sesi var.iki filtresi var. Biri yikanabilir filtre digeri hepa 13. Henuz filtre degismedim. Hepa filtreyi hava tabancasi ile iki defa temizlettim. İlk gunku gibi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celik44 kullanıcısına yanıt
    Ederi 600 bence f/p efsane bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu urunu kullananlar varmı arkadaslar ? konuyu guncelleyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüsomacit -- 28 Mart 2015; 23:14:57 >
  • Hort olacak fakat ürünü çıktığım gibi şansıma yarı fiyatı denecek bir rakama aldım.
    uzun süredir de bendeniz toza takıntısı olan bir kullanıcının elinde yıllardır sorunsuz çalışabilmektedir.
    6 ayda bir değiştirilmesi gereken filtreyi türk uyanıklığı ile temzileyerek kullanıyorum.

    uzun süre araştırıp bir sürü alternatif ile kafa şişirmişken rafta görüp ilk görüşte aşk ile aldım.
    aldğıma hiç pişman etmedi.
    bu günde temziliğini yaparken ufak aratırma sonucu konuya denk geldim.hala satan yer varsa fiaytına göre oldukça maharetli ürünü kaçırmasınlar....
    kaça mı almıştım.söyleyip üründen soğutmayayım....
  • celik44 kullanıcısına yanıt
    Aklın yolu bir derlerya.Yanlış türkün aklı bir demeleeri lazım.

    Son güçte kompresörle temzilediğimde mahalleyi toza bulayıp filtreyi tertemiz yapıyorum.
    Sanki ilk günden daha performanslı çalışıyor...
  • Bu arada süpürgenin motoru yandı. İçerisine kağıt çekmiş . Kağıt toz haznesindeki hava çıkışını kapatmış. Bir sure zorlanınca makina susmuş. Servise sordum 175 lira dedi. İnternetten 60 liraya yan sanayi aldım taktım çalıştı ama ne eski sessiz motor ne de eski çekiş gücü kalmadı. Bir sure idare edeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.