Şimdi Ara

Epson L210 Mürekkep Tanklı Yazıcı/Tarayıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
14.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Epson L210 Mürekkep Tanklı Yazıcı/Tarayıcı


    Kısa bir süre önce bozulan HP PSC 1410'un yerine yazıcı/fotokopi/tarayıcı tarzı üçü birarada bir cihaz bakıyordum evde kullanım için. Dolum yaptırmıyordum ve kartuşlar çok pahalı olduğundan çıktı işlerini genellikle dışarıda ücretli olarak halediyor ve evdeki cihazı sadece acil durumlarda kullanıyordum. Dolayısıyla yeni yazıcı için birinci önceliğim orijinal kartuşlarının uygun fiyatlı olmasıydı. Tabi orijinal kartuş yerine nette bir süredir incelediğim tanklı sistemler de dikkatimi çekiyordu ama orijinal yazıcılar bile bu kadar sorun çıkarırlarken yan sanayi modifikasyonlara da sıcak bakamadım bir türlü. Keşke orijinal üretim, fabrikasyon olarak kendinden tanklı gelen bir model olsaydı derken Epson'un L serisiyle karşılaştım ve bir miktar detaylı araştırmadan sona nihayet bu hafta sonu L210 modelini aldım.

    L210'la ilgili ilk detayları kutusuna sonradan yapıştırılan Türkçe etiketlerden almaya başlıyorsunuz: "4000 sayfa siyah, 6500 sayfa renkli baskı kapasitesi", epey iddialı... Bunun dışında kullanıcıların her zaman olduğu gibi el kitabını karıştırmadan kuruluma geçeceğinden enişe edilmiş olmalı ki detaylı bir kurulum açıklaması da kutu üzerine yapıştırılmış.

    Kutu içinde yazıcının yanında alıştığımız demo kartuşlar yerine tam dolu 4 adet CMYK formatında mürekkep dolum paketi geliyor ve her biri 70ml. HP, Canon gibi firmaların 8-10ml kartuşlara 25-30TL fiyat istedikleri bir ortamda Epson'un 70ml yeniden dolum mürekkeplerini 18-22TL arası satışa sunması gerçekten takdire şayan ve bu ürünü seçmemdeki temel sebep diyebilirim. 550TL'lik fiyatıyla ilk başta biraz pahalı gibi görünse de kutudan çıktığı haliyle sunduğu baskı kapasitesi gözönüne alındığında orta ve uzun vadede diğer markalardan çok daha ucuza geldiği ortada, ayrıca tarayıcıya ihtiyaç duymayanlar için sadece yazıcı olan versiyonunu 400TL gibi bir fiyata bulabiliyorsunuz.

    Performansından bahsetmem gerekirse; baskı hızı bakımından yeterince hızlı sayılır, örneğin fotoğraf baskılarında daha önceden kullandığım HP 5440'ten daha yavaş gibi gelmedi bana. Baskı kalitesine gelirsek hobi olarak fotoğrafla ilgilenen biri olarak kaliteli fotoğraf kağıdı ve uygun ayarlar kullanıldığı zaman oldukça iyi diyebilirim. Sunduğu son derece ekonomik ve kaliteli baskı imkanları sayesinde artık çekinmeden fotoğraf baskısı alabiliyor olmak gerçekten müthiş.

    Tarayıcı özelliklerini detaylı test etme imkanım olmadı ama sürücüsünü kurduğumda yaptığım birkaç test taramasında bu sınıftaki diğer cihazlardan bir farkı olmadığını düşünüyorum. Siyah beyaz fotokopi kalitesi iyi ve yeterince hızlı ama renkli fotokopi tabii ki biraz daha yavaş çıkıyor.

    L210'un eksikliklerine gelirsek; WiFi desteği, kağıt besleme sistemi veya ayrı kağıt deposu, tam otomatik arkalı önlü baskı özelliği maalesef yok (elle arkalı önlü baskı mevcut). Gövdesinde sadece açma/kapama, SB ve renkli fotokopi ile iptal tuşları olduğundan fotokopileri sadece birer birer çekiyor, örnek veriyorum bir sayfayı koyup bundan 15 tane çek diye komut veremiyorsunuz.

    Sonuç olarak çeşitli firmaların orijinal mürekkep fiyatlarından siz de bıktıysanız, güvenilir bir mürekkep tankı sistemi olsun ve son derece ucuza orijinal mürekkep kullanayım, kaliteli de baskı alayım diyorsanız L210 (ve L110) tam aradığınız model diyebilirim.







  • Yazıcı gayet başarılı ama fiyatı yüksek.
  • cihaz güzel yanlız biraz yavaş kalıyor tanklara göre ped lerini küçük yapmışlar çabuk doluyor 2 dolumun sonun da mürekkep salıyor cihaz birz daha tasarımlı yapılsaydı mükemmel bi cihaz olucaktı biraz acele etiler herhalde
  • bu cihazın siyah kartuş fiyatı ne kadar acaba bilginiz var mı?
  • waybe kullanıcısına yanıt
    Epson L210 yazıcısının T6641 siyah mürekkebinin fiyatı kargo bedava 21,90 TL Başka sitelerde daha ucuza da bulunuyor ancak kargo ücreti hariç genelde.

    http://www.kliksa.com/urun/epson-t6641black-ink-container-70ml/900187427?utm_source=ucuzu&utm_medium=referral
  • teşekkürler.
  • Yazıcı cok iyi ancak bazen kendi kendine kafa temeizleme yapıyor ve ayarı bozuyor. Acaba otomatik ayar yapma olayı falan mı var? Nasıl kurtulabiliriz bu durumdan bilen var mı?
  • Arkadaşlar bu yazıcı mürekkep durumunu gösteriyor mu (Yazılımsal)? Epson monitor 3'te kartuşlara gözünüzle bakın diyor başka bir şey demiyor. Kılavuzdaki açıklamalardan da bi şey anlamadım. Acaba benim yazıcıda mı sorun var? Bir de yazıcıyı taşırken tankların kapaklarını kapatın diyor ama kutudan kapak falan çıkmadı, hay ne biçim kılavuzu var bu meretin, ben mi yaşlandım yoksa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsunamic T kullanıcısına yanıt
    Sürücüden tahmini bir kalan miktar gösterimi mevcut ancak baskı sayısına göre bir değer gösteriliyor. Kesin bilgi için tank üzerinde seviye kontrolü yapılması gerekiyor. Taşıma içinse tankın hemen yan kısmında (yazıcının ön cephesine bakan yanında) bir anahtar var, onu taşıma moduna çevirmeniz lazım. Taşınma sonrasında baskı almadan önce tekrar açmalısınız.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim, ben kartuşlardan doğrudan bilgi aldığını düşünerek önemli bir hata gibi düşünmüştüm, eğer kağıt sayıp hesaplıyorsa çok sorun yaratacak bir durum yok demektir diye düşünüyorum.

    Taşıma ile ilgili vanayı biliyorum, benim kafamı kılavuz karıştırdı, kılavuzda mürekkep tüplerinin hemen üstünde ufak delikleri kapatan (aşağıda resmini paylşatım) kapaklar. Kutudan böyle bir kapak vb. çıkmadı (gerçi kablo bile koymuyorlar bırak kapağı, nasıl bir mantıksa artık).

     Epson L210 Mürekkep Tanklı Yazıcı/Tarayıcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsunamic -- 22 Nisan 2015; 15:26:36 >




  • Şimdi bu yazıcı olayında kafam çok karışık lazer mi çok fonksiyon mu derken canon mg4250'nin piyasadaki bitmeyen kartuş sistemleri ile epson'un l110 ve l210 modelleri var gördüğüm kadarıyla... Epson kendinden mi bitmeyen kartuşlu onu anlamadım bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim. Daha önce epson sx525wd kullanıyordum onun kartuşları sık sık biter doldururken her tarafım mürekkep olurdu ayrıca kartuşun bitmesiyle silik silik çıktı verme olayları çok fazla oluyordu acaba bu modeli kullanan arkadaşlar memnunlar mı ? Silik silik çıktılar veriyor mu ? Kafa temizleme falan derken mürekkep erkenden bitiyor mu ? Kullananlardan yorum istiyorum hatta canon'un bitmeyen kartuşunu kullanan varsa burada ondan da bir yorum istiyorum kıyaslama açısından aradaki 200 tl'ye değer mi ? Sonuçta ev kullanıcısıyız öyle bir zaman geliyor ki 15 günde ancak bir çıktı alıyoruz bu cihazlardan hangisi bizi üzmez ? L110 ile L210 arasında ne fark var ? eğer ki epson almaya karar verdik hangisini alalım ? Sorulara bir cevap veren çıkarsa çok mutlu olurum. İyi forumlar...




  • Bende epson L210 yazıcının kötü yanlarını anlatayım.
    1- yüksek kalite foto basımı cok yavastır kanser eder adamı. 448 adet 10x15 fotoyu 12 saatten önce bitiremez kendisi (daha dün bastım ve tövbe ettim)
    2- foto kalitesi yüksek ayarda bile cok iyi degildir. Ortanın biraz üstü. 10 üzerinden 7, günlük kullanım icin.
    3- yazılımında (windows 8) a4 kagıda 4 tane 10x15 baskı alamazsınız. illa 4 tane 9x13 veriyor.
    4- 10x15 kagıdı kendiniz tek tek koyup bastırsanız bile cıktıları ölctügünüzde 10x15 ölcülerinden kücüktür.


    artısı:
    1- mürekkep tankı fabrika cıkıslıdır
    2- baskı kafası uzun ömürlüdür

    ama bu artılar fiyatını da göz önünde tutunca eksilerini kapatamıyor.
  • Hocam mg4250 aldım mürekkeplerin akması olayı ilk günden başıma geldi fotoğraf basmayacak renkli çıktı almayacak olsam gider lazer yazıcı alırdım ki fiyatlarıda aynı kartuşlarıda ucuz şimdi hava yaptıydı kartuş bozulduydu problemleriyle bakalım ne zaman karşılaşacağız ben epson sx525 ile bu yazıcıyı kıyasladığımda cihaz epsona göre çok sessiz fotoğraf kalitesi eh hemen hemen ikiside aynı uzunca bir süreç kullanınca bakalım ne sonuç verecek umarım epson l210 veya l110 almadım diye pişman olmam cevap için teşekkürler bu arada...
  • 2 gün olsu bu yazıcıyı alalı 2 gündür 1 tane bile çıktı alamadım mürekkebin ışığı ve power ışığı yanıp sönüyor mürekkepler full dolu olduğu halde sıkıntı var anlamıyorum soğudum gerçekten.
  • Dijital baskı yapan işyerimizde 3 tane epson yazıcımız var. 1- 2 senedir tık demeden çalıştılar.Hiçbir sorun yaşamadık(l210 ve l110)... Daha önce canon bitmeyen kullanıyorduk.Bayaa sorun oluyordu ama az ekmeğini yemedik.Şu anda evimdede epson l355 var wifili sorunsuz kullanıyorum.Bu yazıcılarda 15 günde en fazla ayda bir kafa temizleme yaptırıp çıktı alıp kafaları temizlemek şart.Kullanmazsanız yada kafa temizleme yaptırmazsanız kurur ve servislik olabilir.Ama canon gibi hemen kurumuyor kafalar baya sağlam...
  • Merhaba,

    Haftada 50 60 sayfa renkli, 15 sayfa siyah beyaz çıktı alıyorum. Hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz? Tank mürekkep li olanlar hava yaptı hiç kullanamadık diyenler olmuş. Marka ve model tavsiye ederseniz memnun olurum. Not:home office kullanıcısıyım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yazıcı Epson L210, ne yaparsam yapayım boş kağıt veriyor yazdırma kafası yazıyormuş gibi yazma hareketini yapıyor, kartuşlar dolu, hortumlarda hava yok, kartuş püskürtme uçları açık bunu defalarca kontrol ettim, defalarca yoğun temizleme yaptırdım hatta fazla mürekkep atık pedleri dahi doldu, yani püskürtme uçları açık. Bilgisayarda kurulu olan yazılımdan kaynaklı olabilir düşüncesi ile bilgisayar bağlantısını kesip direkt fotokopi çekme özelliğini kullanayım dedim sonuç değişmedi. Ne yaparsam yapayım baskı kafası yazıyormuş gibi hareketler yapıyor fakat kağıt üzerinde bir nokta dahi leke yok. En küçük bir mürekkep izi olsa püskürtme uçları tıkanık diye düşüneceğim fakat hiç kağıt üzerinde nokta leke oluşmuyor. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.