Şimdi Ara

Apple Online Store Eğitim Mağazası Hakkındaki Herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
11.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet değerli DH üyeleri bugün bir konuya açıklık getireceğiz. Ayrı bir konu açtım çünkü mevcut konularda mesele iyice karışmış durumda. Sorular da gelmeye başlayınca ayrı bir başlık açayım dedim. Eğer hatam oldu ise affola.
    Bildiğiniz gibi Apple Türkiye'de resmi mağazasını 1 Kasım 2013'te online mağaza olarak açtı. Ardından belirli bazı ürünlere eğitim indirimi uyguladı. (Bakın özellikle belirli bazı diyorum.) Apple'dan da kaynaklanan bir meseleyle ilgili bir karmaşıklık söz konusunu oldu bu konuda. Sizilere kendi tecrübelerimden bahsedeceğim.

    Öncelikle hangi ürünlerde eğitim indiriminin olduğundan bahsedeceğiz. Bundan bahsederken Apple'ın kendi yazdığı satırları aşağıya yazıyorum.
    -"Apple'ın eğitime özel fiyatları sayesinde üniversite öğrencileri, üniversite öğrencisi için alışveriş yapan ebeveynler, üniversitede ve evde eğitim veren öğretim üyeleri ve tüm eğitim kurumu çalışanları Mac bilgisayarlarını, Apple yazılımlarını ve belli aksesuarları özel fiyatlarla alabilirler. Üniversiteye kabul edilmiş öğrenciler de kampanyadan yararlanabilirler." (Buradan anlaşılacağı gibi iphonelarda eğitim indiriminden yararlanamıyoruz. Sadece Mac biligisayarlar ve belli başlı aksesuar, yazılım ürünlerinde bu kampanya geçerli. Aksesuar ve yazılım dediğim ürünler de piyasanın 5 katı fiyatına satılan USB bellekler ve Office yazılımı. Siteye girerseniz görebilirsiniz.)

    Apple'ın bu indiriminden yararlanmak için ne yapmalıyız?
    -Evet arkadaşlar öncelikle bu indirimden yararlanmak için Apple'ın online Eğitim Mağazası'na girip oradan alışveriş yapmalıyız. Bunu da Apple Türkiye online store sayfasına girerek en aşağıda "diğer mağazalar" bölümünden "eğitim" olanı seçerek yapabiliriz.

    Peki bu indirimden yararlanmak için illaki lisans öğrencisi mi olmak lazım?
    - Bu sorunun da cevabını apple kendisi sitesinde cevaplamış. Adamların yazdığını aynen buraya yazıyorum.
    "Apple'ın eğitime özel fiyatları sayesinde üniversite öğrencileri, üniversite öğrencisi için alışveriş yapan ebeveynler, üniversitede ve evde eğitim veren öğretim üyeleri ve tüm eğitim kurumu çalışanları Mac bilgisayarlarını, Apple yazılımlarını ve belli aksesuarları özel fiyatlarla alabilirler." (Aslında bu sorunun cevabını yukarıda çaktırmadan vermiştik. )

    Bu indirimden yararlanırken bir ürün adet kotası vs var mıdır?
    Evet değerli üyeler bu indirimden yararlanarak alacağınız ürün adedi sınırı vardır.

    "Eğitim Sürecindeki Bireyler için Apple Store'dan alışveriş yapan öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler, her akademik yıl için aşağıda belirtilen adette ürün satın alabilirler. Bütün ürünlerde özel Eğitim Fiyatlandırması geçerli değildir.

    Masaüstü bilgisayar: Akademik yıl başına bir (1) ürün satın alınabilir
    Mac mini: Akademik yıl başına bir (1) ürün satın alınabilir
    Dizüstü bilgisayar: Akademik yıl başına bir (1) ürün satın alınabilir
    Ekran: Akademik yıl başına maksimum iki (2) ürün satın alınabilir"
    Yazılım: Her bir yazılım ürününden akademik yıl başına maksimum iki (2) adet satın alınabilir"

    Gelelim en can alıcı ve kesin cevap alamadığımız soruya.
    Apple bizim üniversite öğrencisi, üniversite öğrencisi için alışveriş yapan ebevey, üniversitede ve evde eğitim veren öğretim üyesi ve tüm eğitim kurumu çalışanları olup olmadığımızı nasıl anlıyor? Sipariş verirken bir belge numarası, ya da siparişi teslim ederken öğrenci kimliği vs istiyor mu?


    -Bunun cevabını çoğu arkadaş alamamıştır bugüne kadar. Ben alışverişlerimi yapmadan önce müşteri temsilcilerini aradığımda onlar istenebilir istenmeyebilir de demişti. Yani kimse kesin bir şey söylemiyor. Bende 2 hafta önce bir imac siparişi vermiştirm eğitim indiriminden yararlanarak. (Hukuk Fakültesi öğrencisiyim) Zaten bir belge vs isterlerse bende var diyerek hem imaci indirimli almış, hem de bu eğitim indirimi sistemini denemiş oldum.
    Sonuçlarıma gelecek olursak:

    1- Kimse size internet üzerinden siparişinizi hazırlarken bir öğrenci kimliği, bir okul numarası istemiyor. Sadece Gittiğin üniversite diye bir sekme çıkıyor. Onu da doldurmanın zorunlu olmadığı yazıyor. Bence de doldurmayın, ben doldurum sipariş adresimi düzenledim sonrasında sanki okulumun adresi evimin adresi gibi gözüküyordu teslimat adresinde. Okulumun adını yukarıya yazmışlar altınada ev adresimi. Müşteri temsilcisini aradım yine düzeltemedim. Halbuki yönetmeliklerinde değiştirebileceğim yazıyordu. Allahtan UPS dağıtıma çıkmadan önce telefonumu aradı da hangi adrese getireceğini sordu.

    2- Paketim teslim edilirken bana kimse öğrenci kimliği ya da numarası sormadı. Soracaklarını da zannetmiyorum.

    Not Olarak: Bu başımdan geçen süreç şu anki Apple'ın uyguladığı politikadır. Yani siparişinizi verirken bunu göz önünde bulundurun. Apple her an değişiklik yapabilir. Özellikle de bu denetim konusunda. O yüzden store mağazasını iyi takip edin. Yönetmeliklerinde ki değişiklikleri okuyun.

    Amacım siz değerli üyeleri aydınlatmaktı. Konuyla ilgili sorularınız var ise sizden ricam bu başlık altına yazmanız. Çünkü Ö.M olarak sorduğunuzda cevaplardan diğer üyelerimiz ve insanlar yararlanamıyorlar. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Saygılarımla...







  • Amerikan online magazasinda senelerdir egitim indirimiyle alisveris yaptiginizda kimlik dogrulama uygulamasi yok. Apple genelde bu tip konularda musterilerine guvenen bir firmadir (ornegin en son iwork ve Aperture'un korsanlarini veya deneme surumlerini orijinallestirme metodlari ciktiginda hicbir sey yapmayip biz musterilerimize guveniyoruz aciklamasi yapmislardi). Dolayisiyla ogrenci olmayan birisi o indirimleri alirsa kendi vicdanina hesap vermesi gerekiyor yalnizca
  • Aynen çok güzel özetlemişsiniz. Ağzınıza sağlık...
  • Öncelikle merhaba,

    Bende 4 senelik laptopumun artık beni idare edemez hale gelmesinden dolayı yeni bir bilgisayar almaya karar verdim,macleri az çok biliyordum ama çevremde kullanan kimsenin olmayışından dolayı hiç mac tecrübem olmadı, arkadaşlarımda iphonu gördükten sonra apple olan ilgim iyice arttı ve yeni laptopumu mac almaya karar verdim biraz ararştırdıktan sonra macbook proda karar kıldım ve Apple store'un Türkiye sitesinden almak için kendimi hazırladım. şimdi burada sormak istediğim sorular başlıyor:

    Ama öncesinde siz tecrübeli arkadaşların beni daha iyi yönlendirebilmesi için, nasıl bir kullanıcı oluğumu yazmak istiyorum : çocukken bilgisayarı tamamen oyun makinası olarak kullanan ben üniversite sonrasında ve çalışmaya başlamamla yani biraz büyüyünce :) bilgisayarı daha temel işler için kullanmaya başladım bunlar arasında en büyük payı internette geçirdiğim zaman alıyor, sunumlar hazırlamak, yazı okumak araştırma, arşiv yapmak,müzik dinlemek, film izlemek, photoshop, autocad, sketchup, bazı 3 boyutlu modelleme programları (az miktarda) kulllanmak ,40 yılda birde hoşuma giden bir oyun olursa oyun oynamak

    - ilk olarak bildiğim kadarıyla macbook pronun iki farklı modeli var burda benim için önemli olan ekran kartlarıyla alakalıydı. Bir tanesinde " Nvidia " varken diğerinde " İntel İris pro " fiyatlar malum dolayısıyla ben de " İntel İris Pro " olan veriyonunu yani daha ucuz olan versiyonunu almaya karar verdim sizce arada çok fazla fark varmıdır. yani yarın birgün bir oyun oynamak istediğimde veya 3 boyutlu bir çalşma yaptığımda bilgisayarım yeterli olur mu ?

    - İkinci olarak internette gördüğüm early-late olayı var anladığım kadarıyla late olanlar en son versiyonlar apple storeda yeni yazan macbook prolar bu late olan kısmamı girer

    - İşletim sisteminin adı nedir " MAVRİCKS" dedikleri oluyor galiba içinde yüklü olarak gelicek sanırım bunu bilmiyorum

    - Bir şu işlemci olayı var yine apple storedan alacağım macbook proda gelecek olan işlemci, " Haswell " denilen son işlemciler sanırım sitesinde İntel core i7 dört çekirdek yazıyor o zaman bu " Haswell " nedir ?


    - Diyelimki her şey istedimiz gibi sıra geldi alışverişe Apple henüz mağazası açılmış değil ve internetten alışveriş yapabiliyoruz. Bende internetten almayı düşünüyorum. Ama ilk defa böyle bir şey deneyeceğimden güvenli bir yolmudur onu merak ediyorum " Belgehan " arkadaşımız Apple Storedan İmac almış belliki bir sıkıntı olmuyor.

    - Teslim ne kadar sürüyor,

    - Yüksek Lisansa devam ediyorum, aynı zamanda kardeşimde üniversitede okuyor yani öğrenciyiz bu konuda sıkıntı yok. İnternetten öğrenci indirimli alabiliyormuyuz


    Çok uzun yazdım kusura bakmayın, genel olarak önerileriniz nedir, apple ürünleri genel olarak nasıldır. İphonlar daha yüksek özellikli muadilleri kadar performanslılar belki dahada performanslılar, ekstra olarak malzeme kaliteleri uygulamaları olsun gayet başarılılar. Bir arkadaşım Mac bilgisayarların gerçekten iyi olduklarını kullanıcı dostu oldukarını ve kendi muadillerinden daha performanslı çalıştıklarını söyledi ben bu özellikleri, şarj süresini ve macbook pronun hafifliğini göz önünde bulundurarak ( omzum çökmüştü eski laptopumun yüzünden) almak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden sağ olun.




  • Merhaba,

    Sorularınıza sanırım forumdaşlar olarak parça parça cevap verebiliriz :) Ben bildiğim kısımları size aktarayım;

    - Sunumlar hazırlamak, yazı okumak, araştırma, arşiv yapmak, müzik dinlemek, film izlemek, photoshop için mac kullanıyorum ve çok başarılı. Diğer programları ben kullanmıyorum.

    - Late 2013 mac'ler en yeni olanlarıdır. Ben şuan kullandığım 13" Late 2013 2,6 GHz i5 haswell işlemcili macbook pro retina'dan oldukça memnunum. ( Oyun oynamıyorum, belki bir tek PES 2013 falan oynayabilirim. Bunun için de istersem ek olarak Windows 7 veya 8 yükleyebilirim. Mac içindeki bootcamp programı ile buna izin veriyor )

    - İşletim sistemi Mavericks ve bu satın aldığında mac içinde yüklü olarak geliyor.

    - İşlemci Haswell. Bunların 2 çekirdekli ve 4 çekirdekli olanları var. Mesela benimki 2,6 GHz i5, 2 çekirdekli oluyor. i7 olanlar da 2 ve 4 çekirdekli olmak üzere ikiye ayrılıyor. 4 çekirdekli olanlar daha pahalı. Normal işlemlerde 2 ve 4 çekirdekli olanlar pek farketmiyor. Ama 3 boyutlu oyun oynamak gibi bilgisayarı kasan durumlarda 4 çekirdekliler performans olarak daha başarılı.

    - Apple online store edu mağazasından rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Şuan herhangi bir belge istemiyorlar. Sizin ben öğrenciyim demeniz yeterli :)

    - Teslim süresi istediğiniz ürüne ve yaptığınız konfigürasyona göre değişiklik gösterir. Ortalama 7 gün diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharky25ant -- 15 Ocak 2014; 14:11:05 >




  • Arkadaşlar selamlar, şimdi eğitime özel fiyattan bir macbook air sipariş edeceğim ancak kafama birşey takıldı. Fatura ismi olarak şirket adı girebiliyor muyuz bir de faturada eğitimle ilgili herhangi birşey yazıyor mu?
    Bunu soruyorum çünkü ürünü eğitime özel fiyattan alıp şirketimize gider olarak göstermek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyzabc123

    Arkadaşlar selamlar, şimdi eğitime özel fiyattan bir macbook air sipariş edeceğim ancak kafama birşey takıldı. Fatura ismi olarak şirket adı girebiliyor muyuz bir de faturada eğitimle ilgili herhangi birşey yazıyor mu?
    Bunu soruyorum çünkü ürünü eğitime özel fiyattan alıp şirketimize gider olarak göstermek istiyorum.

    Sizin düşündüğünüz gibi ben de eğitim indirimi ile satın alıp şirkete fatura yaptırmak istiyordum. Konu ile ilgili Apple Store Türkiye sayfasından önce online yardım ile sonra kendileri beni arayarak telefon üzerinden detaylı olarak konuştuk. Eğitim indirimi ile satın aldığınız zaman, öğrenci kimliği kimin adına ise onun adına fatura ediliyor. Şirket bilgileri ile fatura için kurumsal üyelik ile satın alabiliyorsunuz. Kurumsal satın almada ise teklif yolladılar, sadece havale ile uygun fiyat çıkarabiliyorlar. Taksitli düşünürseniz aynı fiyata geliyor.




  • yardım için çok teşekkür ederim hocam dün gece eğitim indirimi ile direkt kendi adıma satın aldım yarın elime geçer umarım, tekrar teşekkürler.
  • Merhaba, ipad pro satın alacağım sipariş verirken tc yazdım, öğrenci olmadığım tc bilgisi ile görülmez mi? Sipariş sorunsuz devam ediyor, onaylarsam teslimatta sıkıntı yaşanır mı?
  • morsha M kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olacağını sanmıyorum. En kötü siparişinizi iptal edip, paranızı iade ederler. Fakat bu güne kadar, hiçbir şekilde bir belge istemediler.
  • Yeni konu açmak istemedim son cevaptan 2 sene geçmiş olmasına rağmen, acaba son zamanlarda eğitim mağazasından öğrenci olmadığı halde alışveriş yapan oldu mu? Doğrulama gerekir gibi bir şey yazsa da sayfanın en altında pek çok kişi bu konuda da olduğu gibi herhangi bir doğrulama vs olmadan aldıklarını söylemekte.

    Hala bu devam etmekte midir? Zaten kurlardan dolayı yeterince pahalı olan cihazların bir nebze indirimden faydalanmak istiyorum. Nitekim okula dönüş kampanyasında da ücretsiz kulaklık vermekte.

    Yakın zamanda alışveriş yapanların yorumlarını bekliyorum.
  • Bu kampanya ne kadar sürüyor acaba?
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Eylül sonuna kadar diye biliyorum ama normale göre erken başladı.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Akasya apple store daki çalışan ile konuştum ve 17 ekime kadar devam edecek dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz. Aralığı çok geniş tutmuşlar. Sanırım çok büyük satış hedefleri var.
  • Selamlar. Son durum nedir?

    Gerçi kargo görevlisinin kimlik soracağına bile şüpheliyim ya neyse :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ostkreutz

    Selamlar. Son durum nedir?

    Gerçi kargo görevlisinin kimlik soracağına bile şüpheliyim ya neyse :)
    Son durum: Kargo görevlisi bırak öğrenci kimliğini normal kimlik istemeden teslim etti gitti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.