Şimdi Ara

HD 7850 1GB vs. 2GB arasindaki fark sadece %2.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaslar aralarindaki farkin sadece %2 oldugunu soyleyen bir kisi ile karsi karsiyayim sizden gerekli cevaplari bekliyorum...

    Turkce karakterler icin uzgunum klavyede turkce karakterler yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • O arkadaş oyunları 480*800 çözünürlükte oynuyorsa sonuna kadar haklı.

    Hiç 1080p de bf4-bf3 ün kaç mb gpu ram yediğine baktı mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 8 Ocak 2014; 11:05:45 >
  • GTAIV oynadıysan fark daha çok. Video belleğinin yetmediği durumlarda detayları vede cözünürlüğü arttıramıyorsun. Bu dediğim 1gb video belleği olan kartlar için geçerli.
  • 1 GB belleğin yeterli olduğu ayarlar söz konusu ise doğrudur. Hatta hiç fark yoktur. Ancak 1 GB bellek kullanımı aşıldığında 1 GB bellekli HD7850 sürünmeye başlar. Performansı azcık düşer falan değil, bildiğiniz sürünür.

    HD7850 seviyesinde bir kart için 1 GB bellek yetersizdir. Özellikle de OC potansiyeli göz önüne alınırsa, kesinlikle 2 GB bellekli modeli almak gerekir.
  • 1 GB'ın yettiği ayarlarda sıfır, yetmediği ayarlarda sonsuz fark olur
  • GÜNCEL OYUNLAR 1080p de enaz 1400 mb ram kullanıyor grafik ayarlarını biraz açın ram kullanımı 1600 mb oluyor şu an 2 gb şart 1 gb ekran kartları hiçbir işe yaramıyor yeni oyunlarda
  • %2 farki soyleyen kisi aslinda Technopat adindaki site :( reklamin boylesi...

    Technopat'in facebook sayfasinda bulabilirsiniz boyle bir sitenin nasil boyle bir yanlis yaptigiysa muamma heralde nakit konusmustur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omercicek43

    Evet arkadaslar aralarindaki farkin sadece %2 oldugunu soyleyen bir kisi ile karsi karsiyayim sizden gerekli cevaplari bekliyorum...

    Turkce karakterler icin uzgunum klavyede turkce karakterler yok.

    Dostum herkez aynı cevabı vermiş , oyun ihtiyaçlarını karşılayan bir kartın , ultra ayarlarda 1080 p de 1 gb olduğunu düşünsün bir o arkadaş işin içinden çıkabilirse haber versin. günümüzde gta IV bile ultrada 1400 müydü 1600 müydü tam hatırlayamadım vram kullanmakta.. gta V battlefield 4 ü düşünürseniz.. 2 gb üstü bundan sonra ultra , high ayarlarda anca gider diye düşünüyorum , %2 lik fark 800*600 dandik bir oyunda verdiği frame lerden bulunmuş sanırım , o memory clock la alakalı birşey tamamiyle yanlış tespit , neyin cabasında acaba :)


    Edit:İşteyim kafa dağınık kartı eski sandım :) ultra da gider düzeltiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 8 Ocak 2014; 12:37:59 >




  • 1280 MB GTX 570 ile BF3 oynuyorum 1080p ultra ayarda(anti aliasing kapalı) hiç sıkıntı yapmıyor vsync ile full 60 fps ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulobey10

    1280 MB GTX 570 ile BF3 oynuyorum 1080p ultra ayarda(anti aliasing kapalı) hiç sıkıntı yapmıyor vsync ile full 60 fps ?

    Bir yanlışlık oldu düzelttim :)

    Ultra ayarlar benim için herşeyin açık olduğu ayarlar olduğu için , tüm yumuşatma kenar düzeltme herşey açık şekilde ultra ayarlara girer benim için , zaten bunlarıda kattığınızda fazla vram kullanıyor
  • Cozunurlukle alakali bi olay.cozunurluk artarsa ekran kartinin ram kullanimida artar ve 1gb yetersiz gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hz seviyelerinide ekleyelim ozaman tam olsun , kısaca yumuşatma vs ayarlar , çözünürlük ve sabitlenen oyunlarda ayarlanan hz , genelde 60 da çalışırlar karşılaya biliyor ise 60 fps ve üstü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psycho53

    quote:

    Orijinalden alıntı: sulobey10

    1280 MB GTX 570 ile BF3 oynuyorum 1080p ultra ayarda(anti aliasing kapalı) hiç sıkıntı yapmıyor vsync ile full 60 fps ?

    Bir yanlışlık oldu düzelttim :)

    Ultra ayarlar benim için herşeyin açık olduğu ayarlar olduğu için , tüm yumuşatma kenar düzeltme herşey açık şekilde ultra ayarlara girer benim için , zaten bunlarıda kattığınızda fazla vram kullanıyor

    Antialiasing açıkçası BF3 e bişey katmıyor. Valla açtımi kapadım çok kez denedim ama çok ufak aşırı dikkat edilmedikçe farkedilmeyen şeyler hariç performans düşürmekten başka işe yaramadı.




  • Yukarıda arkadaş 1400 MB gibi zırvalıklardan bahsetmiş. Arkadaşım, 2 GB alsan ne olacak ? Ve sandığınız gibi ekran kartı belleğinin yetmemesi FPS'yi ciddi anlamda düşürmez.

    Tekrar diyorum. Ekran kartında bellek, sadece çözünürlükte etkilidir. %2'lik farkı diyen kişi de Recep Baltaş'tır ve sonuna kadar haklıdır.

    Ekran kartının çalışma prensibini bilmiyor musunuz yoksa ? Buralarda yazın da 2 GB yetmemeye başladı gibi gereksiz bir konu açıldı. Yine cevabı yapıştırdı.

    Al buyur.

    quote:

    Hangi forumlardan bahsediyorsun bilmiyorum ama bunu öne süren kişilerin ekran kartlarının çalışma prensibi konusunda en ufak bir bilgisi bile yok. Ekran kartı belleği, sistem belleği gibi değildir. Anlık çalışır.

    Bugün masaüstü bilgisayarlarda DDR3 bellekler kullanılırken ekran kartları GDDR5 bellekler kullanmakta. DDR3 belleklere saniyede 25 GB hızında veri aktarılabiliyor. Oysa ki GDDR5 belleklere saniyede 225 GB veri aktarılabiliyor. Yani İşlemci, saniyede 25 GB veri işlerken ekran kartının işlemcisi, GPU, saniyede 225 GB veri işlemiş oluyor. Burada önemli olan belleği miktarı değil, GPU'nun veri işleme kapasitesidir.

    İşlemcinin kullandığı RAM'de, veriler uzun süre aynı kalabilir. Örneğin bir Explorer, Messenger, bir Word dosyası... Uzun süre bellekte kalır. Oysa ki ekran kartında böyle bir şey söz konusu bile değildir. Bellekler sürekli dolar ve boşalır. Ekrana sürekli işlenecek yeni veriler gelir. Zira oyunlar gerçek zamanlı render edilir ve her bir sahnesi benzersizdir!

    Bu bağlamda; yok nVidia çok satmak için 2 GB koyuyor, AMD 4 GB koyuyor, bunlar fasa fisodur. Bir şey bilmeyen ama toplumda kabul görmek için saçma sapan tezler ortaya atan kişilerin uydurmalarıdır. AMD'nin 4 GB koyma nedeni, AMD kartlarla birlikte Eyefinity teknolojisi gelmesidir. GTX 680 aynı anda en fazla 4 monitör destekler. AMD HD 7970 ise aynı anda 6 monitöre birden çıkış verir. Bu da karta binen yükü artırır. AMD bu yükün altından kalkabilmek için karta 4 GB bellek koymuştur.

    Yine bugün en üst düzey işlemcide dahi 8 çekirdek varken, GTX 680 gibi bir kartta tam 1536 çekirdek vardır. Buradan bile aradaki farkı anlamak mümkündür. Ekran kartı belleği ile sistem belleği farklı şeylerdir. Karşılaştırılamazlar...

    Bu tezi öne süren arkadaşlara tavsiyem, desteksiz sallamasınlar...




  • Benim elimden 1GB MSI 7850 OC modeli geçmişti. Kart ile 2 ay kadar oynadım ve kartı beraber oynadığım arkadaşlarımdan birine sattım Bf4 ile devam ediyor.
    AA kapalı olduğu sürece 1Gb 7850 1080p'de yeterlidir. Zaten 7850 ULTRA ayar kartı da değildir. En azından min fps'in 60'a yakın olmasını istersek. Bu durumda 1920*1080 HIGH ayarda farkın %2 bile olmayabilir.
    Bir de şöyle bir durum var, siz hangi ülkenin internet altyapısıyla oynuyorsunuz da lagsız gecikmesiz ULTRA ayarda multi oynamaktan bahsediyorsunuz...
  • @m3Rt26

    Sadece çözünürlükte etkili derken neyi kastediyorsun? Mesela, "Texture Quality etkilemiyor" anlamında mı?

    FPS'yi evet ciddi anlamda düşürmeyebilir, direk sıfırlayabilir mi desek?

    1 GB, artık bitmiş bir miktar. Yeni konsollar geldi, en sıradan oyunlarda bile texture kalitesi, vram kullanımı arttıracak diğer detaylar zirve yapmış durumda.

    Ayrıca, Ultra yaptım diye online'da lag yaşadığım olmadı henüz. Server'dan gelen bilgiler belli, gerisini oyun motoru hallediyor..
  • performans farkini birakin 1gb bellek 1920 coz. de iyi ayarlarda hatta smaa gibi ayarlarida acayim derseniz anlik fps dususleri ve sebepsiz kasmalar yasarsiniz.
  • Alıntının sahibini bilmiyorum, yazdıkları da doğru yanlış değil. Ama bu konuyla bir alakası da yok. Yanlış anlamış veya yorumlamışsın o mesajı. Ekran kartı bellekleri ne kadar hızlı olursa olsun, isterse 1 milyon GB işlesin saniyede bellek kullanımını etkilemez. Çünkü oyundaki bir sahneyi göstermek için o oyun senden atıyorum 1.5GB lık veri saklamını istiyorsa o veriyi saklamak zorundasın. Yarısını şimdi yarısı sonra olmaz, o sahnenin ne kadar belleğe ihtiyaç duyduğu oyun motoru tarafından belirlenir ona göre belleklere yazılır.

    Bellek yetersizliğinden bizzat yeterince mağdur olmuş biri olarak 1GB 7850 seviyesinde bir kart için kesinlikle yetersiz. Tabi eğer kartın hakkı verilip FullHD monitörde oynuyorsanız böyle. BF3'te 1GB kartlar ile Ultra-FullHD-4xAA oynayamazsınız. (GTX460 sahibiydim, AA açmadan 40FPSlerin üstünde dolaşırken AA devreye girdiğinde tamamen oynanamaz hale geliyordu.) 1280MB ve üzeri olması lazım BF3'te bu ayarlar için mesela. BF3 zaten tek başına 1GB'ı gömen oyundu 2 sene önce çıktığında. GTA4'te mesela View Distance'ı arttırırken bellek miktarı önemliydi. Hatta mod ile düşük bellekli kartlarda 100 view distance yapınca grafikler saçmalar, dokular gözükmemeye başlıyordu. Çünkü bellekte yer kalmayınca bellek mecburen bazı verileri alamıyordu. O durumda GDDR5'miş DDR1 miş fark etmiyordu artık.

    Uzun lafın kısası Orta-üst seviye kartlara ve sonrasına 7850'den başlayarak 2GB RAM şart. Belki kartın performansı birçok oyunu son ayarlarda oynatmaya yetmeyecek zaten ama yettikleri de olacak. Mesela Modlu Skyrim oynanabilecek en iyi grafikli open world oyunlardan biri ve özellikle yüksek çözünürlüklü dokuları olan modlar için 2GB şart hatta en az miktar.
    Daha bunun SLI'ı CF'si de var ki 7850 yapılabilecek en mantıklı f/p kartlarından biri. Gidip 1 GBlık kartlarla CF yapar ve oyunları full ayarlarda oynabileceğinizi düşünüyorsanız geçmiş ola.




  • Cidden gülüyorum size. FPS'yi sıfırlar dendi ya. Bu forum bitmiş. Siz o önemsiz 2 GB'a 100 TL daha fazla vermeye devam edin. HD 7850 için konuşuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    Alıntının sahibini bilmiyorum, yazdıkları da doğru yanlış değil. Ama bu konuyla bir alakası da yok. Yanlış anlamış veya yorumlamışsın o mesajı. Ekran kartı bellekleri ne kadar hızlı olursa olsun, isterse 1 milyon GB işlesin saniyede bellek kullanımını etkilemez. Çünkü oyundaki bir sahneyi göstermek için o oyun senden atıyorum 1.5GB lık veri saklamını istiyorsa o veriyi saklamak zorundasın. Yarısını şimdi yarısı sonra olmaz, o sahnenin ne kadar belleğe ihtiyaç duyduğu oyun motoru tarafından belirlenir ona göre belleklere yazılır.

    Bellek yetersizliğinden bizzat yeterince mağdur olmuş biri olarak 1GB 7850 seviyesinde bir kart için kesinlikle yetersiz. Tabi eğer kartın hakkı verilip FullHD monitörde oynuyorsanız böyle. BF3'te 1GB kartlar ile Ultra-FullHD-4xAA oynayamazsınız. (GTX460 sahibiydim, AA açmadan 40FPSlerin üstünde dolaşırken AA devreye girdiğinde tamamen oynanamaz hale geliyordu.) 1280MB ve üzeri olması lazım BF3'te bu ayarlar için mesela. BF3 zaten tek başına 1GB'ı gömen oyundu 2 sene önce çıktığında. GTA4'te mesela View Distance'ı arttırırken bellek miktarı önemliydi. Hatta mod ile düşük bellekli kartlarda 100 view distance yapınca grafikler saçmalar, dokular gözükmemeye başlıyordu. Çünkü bellekte yer kalmayınca bellek mecburen bazı verileri alamıyordu. O durumda GDDR5'miş DDR1 miş fark etmiyordu artık.

    Uzun lafın kısası Orta-üst seviye kartlara ve sonrasına 7850'den başlayarak 2GB RAM şart. Belki kartın performansı birçok oyunu son ayarlarda oynatmaya yetmeyecek zaten ama yettikleri de olacak. Mesela Modlu Skyrim oynanabilecek en iyi grafikli open world oyunlardan biri ve özellikle yüksek çözünürlüklü dokuları olan modlar için 2GB şart hatta en az miktar.
    Daha bunun SLI'ı CF'si de var ki 7850 yapılabilecek en mantıklı f/p kartlarından biri. Gidip 1 GBlık kartlarla CF yapar ve oyunları full ayarlarda oynabileceğinizi düşünüyorsanız geçmiş ola.

    O mesaj, bu konu için yazılan bir mesajdır. Ve ekran kartının anlık çalıştığını hala anlamamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.